Şimdi Ara

Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU] (476. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: semoniok Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.816
Cevap
208
Favori
344.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
77. Sırada  bugün en iyi #40
Sayfa: önceki 474475476477478
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynen hocam ben de öyle yaptım artık. Ama oyun içinde kapatmak istediğimde AC'deki butonlar işe yaramıyor. RIS'ı bile kapatıp açamıyorum. Benim cihaza özel mi anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onrgmc1 kullanıcısına yanıt

Mantıklı hocam olmadı öyle yapayım.

Bu arada rica etsem aygıt yöneticisinden üstten gizli aygıtları göster yaparak bi ekran görüntüsü atabilir misin? Bende diğer aygıtlar altında Acp Node çıkıyor yanında soru işareti var. O kadar araştırdım ne olduğunu çözemedim.

• Ruff N Tumble kullanıcısına yanıt
    Bende de var hocam
    ACP HDA (Advanced Configuration and Power Interface High Definition Audio) node, bilgisayarın ses donanımında kullanılan bir terimdir. HDA codec'leri, genellikle ses kartınızın ya da anakartınızdaki ses işlemcisinin yapılandırılmasını sağlayan düğüm noktalarına (nodes) sahiptir.

Bu düğümler, ses giriş/çıkış bağlantı noktaları, mikrofonlar, hoparlörler, dijital ses akışları gibi işlevleri tanımlar ve bir yazılım ya da işletim sistemi, bu düğümler üzerinden cihazla iletişim kurar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yani yanında ünlem var mı hocam onu merak etmiştim? Tüm driverları yeniden kurdum yine düzelmedi.

• Lenovo yeni el bilgisayarını duyurdu, işlemcisi "Z2 Go". Yeni nesil işlemci olsa da içindeki ekran kartı 680M. Şuanki el bilgisayarları 780m kullanıyor ve eskimişlerken neden daha eski bir ekran kartı koymuşlar bu işlemciye anlam veremedim açıklayabilecek var mı? Sonuçta bu bilgisayarların en büyük eksikliği ekran kartı tarafında değil mi? İşlemciler zaten güçlüydü

Evet hocam var herkeste aynıdır muhtemelen

• Uniquemusha U kullanıcısına yanıt
    Ciddi mi ya kafayı yemişler cidden öyle saçma bir iş yaptılarsa kim niye alsın ki o zaman gider MSI alır insanlar ya da z2 extreemeli Ally i ki o neye eş değer olacak acaba..
    Ben çok bişey beklemiyorum en azından iki üç sonraki nesiller daha iyi olacağından eminim. Çünkü güçlü işlemciler her yenisi çıktığında daha küçük oluyor şuan piyasada böyle bir cihaza takacak aşırı güçlü bir apu yok maalesef

Tamam hocam sorun yok öyleyse. Ben temiz windows kurdum cihaza ms'ten indirip, tek sıkıntım şu ac üzerinden modların etkinleşmemesi. Bazen de AMD Control Panel sapıtıyor gri ekran olarak kalıyor. Görevi sonlandırıp tekrar açmam gerekiyor. Cihaz çok güzel ama bütün olay yazılımda gerçekten.

Aynen hocam yazılım en önemli konu gerçekten yapacak bişey yok ama çokta işi çıkmaza götüren bir olayı yok en azından.
    Bu arada biz o kadar Ally a laf ediyoruz 1 1 30 saat zor gidiyor falan switch modlarina baktım 4ifir diye FPS i 60fps yapabiliyorsun overclock vs şansın da var. Normalde o 4 5 saat gören cihazın oyun süresi 2 saatin altına düşüyor.
    Grafiklerin allydaki en düşükten bile daha düşük olduğunu vs hesaba katınca gayet normal allyin süreleri 40w batarya için.
    Allyin gücüne oynattığı oyunlara en az 80w lazım o yüzden

Kesinlikle hocam aynısını düşünüyorum. Bende v1 switch var. Ally'a Nfs remastered kurdum 900p high ayarlarda sadece gölgeler medium 11-12w ile 60 fps veriyor. 720p'de bile Switch'ten baya iyi grafikler.

Hocam diyorum ben allyda iyi bir switch gibi deneyim almak istiyorsan aynı switch gibi herşeyi kısacaksin ya da çok yüksek batarya kapasitesine sahip olacaksın bu bir gerçek yani.
    Mesela sen o oyunu 30fps e sabitle daha fazla oyun süresi alacaksın. Ki açık söyleyeyim FİFA ve FPS oyunları dışında her oyun gayet 30fps oynanır bazıları FİFAyi da 30fps oynadığını gördüm sistemleri kötü diye ama benim için 50fps altı imkansız FİFA için 😂😂

Bak mesela saç shaderi açık bazı ayarlar meduimda 720p 60fps 23w harcıyor 13w TDP.
    Full batarya normal Ally 1 saat 45dk oynatır
    Ally x 3.5 saat oynatır bu şekil FİFAyi. 30fps e sabitlesen bi 20 30dk fazladan da oynarsın yani. Bence böyle güçlü grafikli oyunlari oynatan bı cihaz için iyi süreler. Ve grafikler switchten bu haliyle bile kat kat daha kaliteli söylemeye bile gerek yok yani
    Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU]

Aynen Fifa 30 gitmiyor Switch'te 60 fps moduyla o.c yapmadan 40-50 yapıp oynuyodum 😁 Bu arada nfs dediğim Watt'ta Switch v1 kadar gidiyor. Hatta belki biraz daha fazla.

Hocam videolara falan baktimda OLED V1 V2 lite hepsini karşılaştırıyor adam bütün oyunlarda mesela Super Mario bros wonder a baktım senin V1 2:40 falan zorla dayanıyor OLED 5.30 kadar oynatıyor o kadar kötü mü ya V1 in batarya OLED aldım ben baya iyiymiş batarya süresi

Bence de ince ayarla gayet iyi süreler. Ayrıca Switchteki 720p ile bundaki 720p bir değil kesinlikle. Mesela Switcte Crysis 2 oyniyim dedim aşırı bulanık görüntü. Buna Far Cry 4 kurdum 720p bile gayet net. Dediğin gibi en düşük ayarlar bile switchten iyi.

Bu arada bu fc25 galiba, bende fifa 23 var optimizasyonu kötü baya. 720p herşey kapalı low'da anca 60'ları görüyor.

V1 batarya felaket hocam, mesela fifayı 1 saat anca oynuyorsun. Büyük oyunlarda çok kötü.

Bende anlam veremedim hocam. Z2 serisinin 3 adet işlemcisi var. Bunlar Z2 Go, Z2 ve Z2 Extreme. Z2 Go 680m ekran kartına, Z2 780m Ekran kartına, Z2 Extreme ise 890m ekran kartına sahip. Ayrıca Z2Go işlemci olarak Z1 Extreme den daha düşük performans verebilir gibi hissediyorum. Ayrıca lenovo'nun bu yeni el bilgisayarı, resmi SteamOs destekleyen ilk 3. parti el bilgisayarı. Steam haberlerinde de yerini aldı. Windows bir bilgisayar değil yani. İşlemciler hakkındaki tabloyu alta bırakıyorum.

Ya işte şu batarya olayı bir sorun olmasa bence piyasadaki en iyi handheld cihazlar bu Windows olanlar ama şuan için bu gücü kaldıracak batarya yok piyasada mesela doom switchte 3 5 w mi ne harcıyor. allyda bu harcama en düşük senaryoda 60fps 20w o yüzden switch 16w kapasiteli bataryasını rağmen 3 5 saat oynatıyor Ally Max 2 saat oynatıyor. Ally x 80w batarya ile 4 saate anca öyle çıkabiliyor.
    Optimizasyon o yüzden donanımdan bazen çok daha önemli oluyor bu bir gerçek.
    O kocaman kasalarda oynatılan oyunları böyle elde telefon boyutunda oynuyorsun daha ne yani

• Uniquemusha U kullanıcısına yanıt
    Hm o zaman bişey diyim mi hiç Ally 2 almaya falan değmez gidin Ally x alın 2 çıkınca piyasası düşecek zaten. 890m 780m nin en fazla 10fps daha yüksek vereni... Şuan baktığımda en mantıklı yeni çıkan cihaz MSI claw 8 ai+ görünüyor FPS farkı baya var çünkü Allydan 20fps e kadar çıkıyor fark

MSI'ın bilgisayarını bende baya sevdim hocam, üstelik ray tracing performansı olarak da fark var aralarında ally x ile. Fakat MSI'ın yazılımlarından dolayı olsa gerek bazı oyunlarda ally x den daha kötü performans verebiliyor yanlış hatırlamıyorsam. MSI ve Intel güzelce destek verirse yazılım konusunda toparlanacaktır cihaz.

• 
Sayfa: önceki 474475476477478
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.