< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU] (474. sayfa)
-
-
Prize takılı Fifa 23 oynuyorum turbo modda, 50w'lardan 35w'lara düşüyor. Ve gpu sıcaklık 90 üstü oluyor. Bu normal mi arkadaşlar?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Turboda öyle bı olay var hocam cihaz gücünü kısıyor 30 a doğru düşüyor bı anda yükselip ben başından beri manuel kullandığım için manuel tavsiye ediyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anladım hocam. Manuelde hepsini en sona mı getirdiniz? Sıcaklık kaç oluyor o şekilde?
Fani ayarlamanıza bağlı hocam ne kadar fan sesi o kadar az sıcaklık yani dert etmiyorsan biraz yüksek ayarlar uygulayabilirsiniz
Arkadaşlar epicten last of us part 1 aldım oyun 10 dk bit çöküyor başına gelen oldumu
Peki custom modda tüm watt'ları en yükseğe mi getirdiniz hocam? Bu arada yeni olduğum için cihazı kurcalama aşamasındayım daha :) Kolay kullanım ve batarya ömrünü uzatma açısından vs tavsiyeniz varsa alabilirim.
Fifa 23 ve NFS Rivals'da test ediyorum daha. Default performans modunda, cpu boost kapalı şekilde Fifa açıkken 37 saniyede %1 birim azalıyor pil. Bu da yaklaşık 1 saatte biteceği anlamına geliyor. Normal mi bu durum? 18W custom yaptığımda ise 33 saniyede 1 birim düşüyor. Sizde de Z1 Extreme vardı sanırım. Ayrıca uçak modunu açmama rağmen pil azalma hızı değişmedi.
-
-
Hocam kullandığımız TDP den çok oyunun bataryadan harcadığı güce bak öyle hesap yaparsın zaten 20w harcıyorsa mesela 40w bataryadan 2 saat oyun süresi olur bataryada fifayi mesela 720p de oynayabilirsiniz 60 FPS daha az güç harcar.
Switchte mesela öyle oyun 720p dock moduna alınca 1080p oynatıyor Ally i da bataryaya switch gibi kısarak kullanmanız lazım ki optimize olsun batarya kullanımına. sonuçta bu bir PC oyun optimizasyonunu yapmak bize düşüyor.
40w batarya zaten çok yetersiz bu cihazın gücü için ondan og ally i onermiyorum hiç x alınabiliyor ise onu alın diyorum özellikle yurtdışından uyguna falan. 80w ideal bı batarya gücü için bataryada switch gibi kısarak oynarsan hele 3 saatten fazla bile FİFA oynarsın rahat. Ki switch en ağır oyunlarda mesela Hogwarts legacy de OLED verisyonu 4.25 saat oynatıyor yani harcanan güce uygun bir bataryası var optimizasyonunu da iyi yapıyorlar böyle süreler alıyorsun. Allyda da sen güzel bir ayar çekersen 4 saat bile x üzerinde FİFA oynanabilir yani.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Doğru diyorsun hocam. Ben de tam switch ile kıyaslamıştım mesajını okumadan önce. 15w custom tdp yapınca batarya 24w civarı tüketiyor. Süre uzuyor haliyle. Tdp performans modunda 20w'lere çıkınca pil tüketimi 30w'larda oluyor. Dediğiniz gibi 720p-900p ideal bu cihaz için.
Peki önceki mesajımda yazdığım değerler normal mi hocam? Malum 2.el aldığım için kontrol amaçlı sormuştum. Custom 18w yapınca yaklaşık 1 saat sürmesi normal mi mesela?
Bir de Switchten alışkın olduğum gibi bekleme moduna alıp öyle bırakıyorum işim bitince. Siz de öyle mi kullanıyorsunuz yoksa komple kapatıyor musunuz? Ve steam'den vs oyun indirirken bekleme moduna aldığımda indirme duruyor. Beklemedeyken ekran kapalıyken indirmeye devam etme seçeneği var mı? Windows ayarlarından vs.
Yani dediğim gibi kullandığın TDP den harcanan watt değeri onemli hocam 18w 720p 60fps muhtemelen 25 28w falan harcaması lazım öyle olsa 1 saat 25dk falan oynatması lazım.
Normal allyin yanına net bir powerbank çekmek şart yani handhed için güçlü bir cihaz ekranın 7inch olduğunu düşünursek switch gibi bataryada 720p de kullanmak en mantıklısı.
Hele indie oyunlarda bile ben bilerek 720p 60fps yapıyorum ki onlarda da en iyi süreyi alayım mesela Celeste i 8w harcayacak şekilde ayarladım tam 5 saat oynuyorum öyle olunca Celeste için güzel süre yani. Ben yine de yanıma bı tane switch çektim artık uzun saat indie oynamak istersem switch ağır oyunları 1080p yüksek FPSlerde oynamak istiyorsam Ally da oynuyorum yine handheld sonuçta laptopu şarja takınca masaüstü olmuyorsa bu cihazda olmuyor handheldin olayı elde oynamak yürürken oynamak vs değil sonuçta yolda bile olsa sonuçta oturarak oynuyorsun dışarıda taşı çantanda powerbank oyna yani çok zor bişey değil.
-
Ben ubisoft uygulamasından indirdim çok akıcı oynadım kassandıra baya keyifli
Epic alsan yine ubisoft uygulamasına yönlendiriyor
Duanız ve bilgilendirme için teşekkürler. Ally x aldım, büyük oyunları PS 5 te oynarım artık fırsat olduğu kadar
Şimdi gördüm direkt kapatıyorum hocam gereksiz battery drain oluyor yazmışlardı oynamadigim zaman gitmesin yani şarj gerek yok.
Windows cihazlarda bekleme modu yok galiba hocam belki kapatma tuşuna basınca ekranı karart gibi bir seçenek olabilir var ise onu aç uyku moduna geçmez sadece ekran kararır öyle tahmin ediyorum
Hocam Ubisoft oyunlarını nereden alırsan al yine Ubisoft Connect üzerinden oynayacaksın, EA oyunları da öyle. Ben Black Flag'i Ubisoft Store'dan aldım 140-160 TL gibi bir şeydi yılbaşı indirimlerinde. %20 indirim kuponı alabilirsiniz Ubisoft kredinizle.
Not düşeyim gamepass oyunlarını gamepass uygulaması yerine Windows Store'dan indirin daha sorunsuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnt_cem -- 6 Ocak 2025; 17:16:24 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben cihazı aldığımdan beri belki 1 defa kapatmışımdır, bende cihaz hep standby modda kalıyor ve standby modda batarya düşmüyor sabahtan akşama %1 gibi bir rakam oynuyor. Armory Create ve My Asus içerisinde batarya ile ilgili seçenekler mevcut en önemlisi batarya koruması bunu aktif etttiğinizde %80'e kadar şarj edip sonra gücü kesiyor bu şekilde batarya ömrünü koruyor. Steam mevzusuna gelince her türlü ayarı denememe rağmen hem windows hem Armory Create ne yazık ki standby modda download yapamadım. Cihazı açık fişe takılı bırakıyorum download yaparken, zaten yukarıda bahsettiğim ayar aktif ise dediğim gibi 80'i geçmiyor ve gücü kesiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnt_cem -- 6 Ocak 2025; 17:26:26 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tamamdır hocam. Konsollardaki gibi bekleme modu olsaydı keşke. Hibernate modu uyku modundan daha az enerji harcıyormuş bu arada.
Bir de oyundayken ekran çok sıcak oluyor, normal mi?
Evet Windows konsollardaki gibi imkan sağlamadığı için hiçbir türlü olmuyormuş beklemede indirme olayı.
Buraya yazdıktan sonra biraz araştırdım, windowsta hibernate ve uyku modları var. Aslında ikisi de uyku ama uyku modunda cihaz daha hızlı açılması için ram'e yazıyormuş. Hibernate ise hdd'ye. Açılışta çok bi hız farkı yok bence. Hibernate biraz daha az enerji tüketiyormuş. Ally'da da default olarak power butonuna bi kere basınca uyku moduna alıyor önce, bi süre kullanılmazsa hibernate e geçiriyor.
Hocam bu arada siz önceki sayfalarda kapatınca ekran kalitesini artıran bi moddan bahsetmiştiniz. O AMD ayarlarındaki Vari-Bright mıydı? 0'dan 4'e kadar seçenek var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruff N Tumble -- 6 Ocak 2025; 17:50:57 >
Normal hocam telefonda da ekran ısınıyor yani işlemci arkada sonuçta
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X