Şimdi Ara

Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU] (506. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.356
Cevap
213
Favori
355.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 504505506507508
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yani belki çözüm vardır hocam iki yıl önce yoktu ama. Bı de ea app epic vs hepsi için lutris gibi ara program ile kurulum vs ugrasiyorduk. Sahip olduğun tüm oyunlar steamde ise çok sıkıntı yok ama bı çok mağaza kullanıyorsan yine uğraştırıcı şahsen

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @onrgmc1

Hocam oyunu sildim baştan yükledim düzeliyor. Ama cihazı aç kapa yaptığım anda yine gidiyor. Görev yöneticisince gözüküyor fakat açılan pencere yok. Cihazdan soğudum resmen kaç gündür oyun keyfi alamıyorum. Varmıdır dostlar fikriniz?

Böyle giderse switch 2 alacağım. En azından tak çalıştır oyna mantığı var. Hatta GTA 6 geleceği söyleniyor switch 2 ye. Gelirse ortalık karışır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt
    GTA 6 pek inandirici gelmedi switch2 ye ya. GTA 5 bile gelmedi ilk switche PS3 versiyonu gayet 30fps çalışırdi bence.. bu arada benim aldığım switch tozlaniyor hocam iki Mario ve bı oyun bitirdikten sonra allya geri döndüm ben 😂😂 konsol deneyimi ok tak çalıştır iyi ama sonunda tozlaniyor Ally gibi Windows olan her şey illa ki bı şekilde kullanmaya devam ediyorsun seçenek çok çünkü ama sorunlar da tek kusuru işte

Senin soruna gelecek olacaksak Hocam driver olarak ne kullanıyorsun? Bı de bişey sorun yaratıyor sonradan o belli ama ben hiç denk gelmedim bu kadar driver dışında.

Redditte baya bir insanda yaşıyor belli bı sorun var ama şunu bı dener misin onedrive ve rockstar laucher çakışma mi yaşatıyor bişey var yani böyle yapmış çözmüş adam
    Belki çözer sorunu

Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrgmc1 -- 27 Şubat 2025; 19:39:59 >

Switch’in tak çalıştır olayı çok güzel hocam, tavsiye ederim.

• Hocam take-two yetkilisi açıklama yaptı. Switch 2 ye destek vereceğiz diye. Güzel bir optimizasyonla bence çalışır. Switch ede güzel oyunlar geliyor. Hogwarts Legacy bile geldi. Her ne kadar çok kırpılmış dahi olsa adam tamıyor çatır çatır oynuyor. Ben hogwarts açıyom cart kasıyor, biraz ilerliyorum drop giriyor. Yaş epey arttı hocam vakit değerli. Şöyle ara ara yarım saat 1 saat oyun oynamak istiyorum. 2 haftadır rdr2 yükle sille geçiyor vakit :) ama gta 6 switch 2 ye gelirse cidden ortalık karışır. Direk düşünmeden switch alırım.

Hocam en son driver yüklü, visual larda sıkıntı var sanırım. Aç kapa yapınca cihaz kendi kendine siliyormu anlamadım. Hocam attığını deneyip yazacağım buraya.

@Venomstr hocam tak çalıştır ve vakit kaybı olmaması önemli. Rog ally ilk çıktığı günden beri kullanıyorum. Sd kart yandı umursamadım, kastı umursamadım ama windows girince işin içine sıkıntı. Belli bir yaştan sonra özellikle sıkıntı.

Dediğim gibi çıksa harbiden iyi olur ama açıklamalara baktım destek vereceğiz diyor sadece direkt GTA 6 getiriyoruz dememiş. sonuçta rockstar ayrı take two ayrı. Take two nun nun bir çok oyunu var Publisher olarak. 2k oyunları mesela mafialar nbalar, max Payne WWE sonra borderlands var.
    Baktığımızda PS4 gücüne yakın olması beklenen güçte bir cihaz bekliyoruz hadi bu Nvidia ile dlls ve Frame generation gibi teknolojiler ile belki bir şeyler olabilir ama hala zor görüyorum. GTA 5 switch edition çıksa şaşırmam ama bence onu switch 2 rahat oynatır tabii hafıza konusunda bir şey diyemem kaç GB olur acaba ona çıksa sonuçta 4k texture gibi şeyleri koymazlar ondan boyutu düşer.

Bu arada Attığım reddit konusuna baktin mi hocam belki çözer sorununu benim Windowsta ilk yaptığım şey öne driveri silmek olur genelde ben de sorun yok rdr de belki o bı sebeptir

Son olarak şuna da bak direkt senin sorun için bı çözüm gibi görünüyor vulkan sorun olabilir
    rog-forum.asus.com
    Re: Red Dead Redemption 2 not running on Ally.... Again?
    https://rog-forum.asus.com/t5/rog-ally/red-dead-redemption-2-not-running-on-ally-again/m-p/996101#M1585

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrgmc1 -- 28 Şubat 2025; 4:2:44 >

Bu arada sen de istersen bazzite kur hocam sonuçta bu cihazı gücünden dolayı aldın diye düşünüyorum Windows deneyiminden ve gucunden dolayı aldım ben şahsen özellikle Steam deckte anticheat olan oyunlar çalışmıyor diye. Sen öyle oyunları çok oynamıyorsan mesela rdr direkt senin Steam de varsa bazzite kur gitsin bence sorunsuz çalışır konsol deneyimi gibi kullanirsin. Linux zaten arayüzü de kolaydir Windows kadar iyi olmasa da masaüstüne çok ihtiyacın yoksa bazzite deneyebilirsin

• Bazzite’ı kim yada kimler yazdıysa Allah razı olsun yaa. Ubisoft launcherı da steame gömmeyi çözüp hallettim, AC Rogue oynuorum şu an. SteamOS biraz daha tok geldi bi de şarj daha iyi gibi? Tam emin olamasam da. Klavyeyi çalıştıramadım bi hala harici kullanıorum ekran klavyesi çalışmıo Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU]  neyse çözerim onu da ilerde

• elinwelin kullanıcısına yanıt
    İyi eğlenceler hocam klayvenin bı kısayolu var herhalde ya da yazma yerine dokunmatik ile tiklarsan gelir belki.

• Klavye çıkıo, yazmıo gamepadle de dokunmatik olarak da. İlk saatim bazzite ile çözülür ya çok problem değil şu an Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU] 

Yani hocam bı nevi Steam deck 2 ye sahip oldun say 😂😂

• Bu bazzite ile path of exile 2 oynanıyor mu

• emreaycicek kullanıcısına yanıt
    Steam deckte oynanıyorsa oynanır hocam

• onrgmc1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dostum

• emreaycicek kullanıcısına yanıt

steamdeckle ne oynanır kısmında var, ubisoft oyunu oynanıosa poe2 de oynanır. Hatta ss atayım var bende poe2.

Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU]
  • Esprisi buydu aslında steamdeck almama sebebim insanların, ally x + bazzite =steamdeck pro gibi konuşmasıydı. Bi 4tb ssd 1tb sdcard çatlatırsam hayallerimdeki windows+steamos+emudeck handheldi yapmış olucam sanırım. 12k ssd, 3k sdcard, 6k powerbank, bunlar hep bütçe Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU] 

Valla güzel hocam. Memnun musun peki bazzite nasıl?
    FC25 oynanmıyor diye hiç gecesim yok ya
    Belki ssd yi bölüp dual boot yapmak mantıklı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrgmc1 -- 28 Şubat 2025; 22:59:58 >

Hocam kasma ve drop girme sorunundan bahsetmişsin fakat switch veya başka bir konsol alınca oynayacağın oyunlar yağ gibi akmayacak maalesef. Artık koca ps5 ve xbox series x için çıkan oyunlarda dahi 60fps modunda çoğu zaman 60fps sabit oynayamıyorsun fps daha aşağılarda geziyor çoğu yeni oyunda. Konsolların o eski pürüzsüz deneyim günleri biraz geride kaldı maalesef. Hogwarts karşılaştırması yaptığın için diyorum, evet insanlar grafiği takmadan oynuyor fakat fps 30 un altına bile düşüyordu yer yer yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca sürekli yükleme ekranı vesayre var. 30fps kilitleyip ally da oynasan eminim çok daha iyi bir deneyim alırsın Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU] 

• onrgmc1 kullanıcısına yanıt

Hocam şöyle yapsan nası olur? windowsa 500gb ayır. Kalanını bazzitea ver. 500gb kurtarmaz mı fifayı falan? Çünkü şarj fln inanılmaz iyileşti. Gençleşti resmen, eldenring indiriorum şu an, inince hani güncel diyebilceemiz bi oyunun da performansına bakarız da native çalıştırmadığı zıkkıma zorluorum hani şu an ubisoft bıdıbıdısıyla, onda bile aşırı az gidio şarj, kendi steamdeck destekleyen oyunlar performans olarak da şarj olarak da daha iyidir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elinwelin -- 1 Mart 2025; 0:13:2 >
  • Uniquemusha U kullanıcısına yanıt

Konsolun akıcılığıyla PC’ninki aynı değil hocam. Konsol optimizasyonunu oyunu yapan firma kendisi yaptığı için bütün oyunlar oyunun tamamında belli bir standartta ve stabil bir akıcılıkta çalışıyor. Sorunsuz oynama garantisi sunuyor. Ben şahsen konsollarda oynarken bütün oyunlar bana akıcı geliyor. FPS düşmesi olsa dahi oyunun geneli ve tamamı yağ gibi akıyor. Sorun hissetmiyorum. PC ile aynı hissiyatta değil. Çok farklı. Konsolla PC hiç benzeşmiyorlar bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 1 Mart 2025; 0:35:21 >
  • 
Sayfa: önceki 504505506507508
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.