Şimdi Ara

Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU] (508. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.354
Cevap
213
Favori
355.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
96. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 506507508509510
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Anladım hocam ama şuan 1080ti sistem yerine 4060 sistem dizmek daha ucuza geliyor hem daha iyi performans alıyorsun yeni teknolojiler sayesinde.

Şuan ps5 ithalatçı garantilinin 21k ya satılması pc ye göre büyük ucuz bu arada bana kalırsa Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU] Tabii oyunları çok pahalı orası ayrı

• Uniquemusha U kullanıcısına yanıt
    O çok ayrı konu hocam 4060 her türlü işini görür teknoloji anlamında da daha önde ben zamanında 1080 alsaydın diye söyledim yani. O zaman ki fiyatları da hatırlıyorum gayette mümkündü alması. Amerika için zaten her türlü uygun adam 1000 dolara çekiyor ömürlük kullanıyor PS5 ok daha uygun ama PC bana her türlü uzun vadede aldığım FPS değerlerine bakınca daha mantıklı geliyor 1080ti hala 4k da 40 FPS mesela starfield verebiliyorsa günümüzün yeni çıkmış Xbox series x i veremiyorsa artık konsol fiyat performanstir demem ben. Ki series x e performans modu geldi yine 1080ti çoğu yerde daha iyi FPS veriyor. Hele zaten diyorum da 1080p bana yeter diyorsan 1080ti in daha çok ömrü var.
    Türkiye için konuşmuyorum bu arada burada ucuz olan uygun olan bir şey yok PS5 pro fiyatını gördük zaten..

Bi de su Rockstar gibi firmalar üvey evlat muamelesi yapmasa konsolla aynı anda çıkarsa oyunları tam olacak ama işte ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrgmc1 -- 1 Mart 2025; 15:10:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hocam cihaza kızmıyorumda benim derdim windowsla. İllaki bir sorun çıkartıyor. Sil baştan yükleyle düzelip sonra açılmaması gerçekten çok ilginç. Banada vulkan veya dx12 ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Belgelerimden silme işlemi yaptım fakat düzelmiyor. Başlatma komutu dediğiniz launcher ayarlar içerisindeki kod yazılam bölüm değil mi?

@onrgmc1 hocam oyun açılsa vulkan veya dx12 yapıcam fakat açılmıyor bile. Nasıl saçma bir sorundur bu anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt
    Launcher evet

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Oyunun ayar dosyalarını silip öyle açmayı denediniz mi? Belgelerimdedir muhtemelen.

Hocam ben aslında pc ciyim. Yıllar önce konsol oynadım. Ama artık sorun istemiyorum tak çalıştır mantığı var. Yok windows güncellemesi ayrı, firma güncellemesi ayrı, oyun güncellemesi ayrı. Oyun çalışacakmı diye düşünmek istemiyorum artık.

• Ruff N Tumble kullanıcısına yanıt

Denedim hocam. Dışardayım şimdi eve geçiince tekrar deneyeceğim. Ben vulkan veya dx12 den kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

• onrgmc1 kullanıcısına yanıt

Haa şimdi anladım hocam demek istediğini evet. Rockstarı çok yargılamıyorum ya optimizasyon için yapıyorlar sanırım iş yükünü hafifletmek için güzel bir şey ama konsolu olmayanlar için sıkıntı yaratıyor tabi adam oyunu kendi keşfetmek istese ister istemez bir sürü şey görecek sosyal medyadan pc ye gelene kadar

O konuda haklısın hocam konsolun olunca o konularda kafan aşırı rahat oluyor. Özellikle yeni nesil konsolları ilk çıktığı zaman aldığını düşün, çok rahat 5 6 yıl kafam rahat diye takılabilirsin

Hocam cihazda çok oyun vs yoksa ya da bunları yedekleyecegin bı SSD var ise tavsiyem format at en garanti çözüm olacak bence.
    Oyunları tekrar indirmektense yedekleyip format atıp hemen eski haline döndürmek daha kolay oluyor. Formattan kastım ayarlardaki sıfırlama cloud recovery falan ya da USB formati değil

Xml dosyasindan değiştir hocam dediğim gibi dx12 ye cevirirsen belki düzelir ama ben vulkanda açmayı da denedim yine bir sorun yoktu.
    İkimizde aynı cihazı kullandığımız için hatta bioslarimiz bile aynı temiz bı cihaz senin için daha garanti olacak diye düşünüyorum. Hani bu sorunu istersen 5080 li PC al onda da yasaman mümkün neden yaşıyorsun çözüm bulamadım gitti.
    Attığım ally forumundaki çözüm işe yaramadı mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrgmc1 -- 1 Mart 2025; 21:44:43 >
    Bazen düşünüyorum acaba konsollarla anlaşma var mıdır maksat onların ki satılsın diye şaşırtmaz yani eskiden god of war oynamak istiyorsan PS almaktan başka şansın yoktu şuan da erkenden GTA 6 oynamak istiyorsan konsol şart. Yıllardır böyle yapıyorlar ama ben yine anlaşma olduğunu düşünüyorum. PC ye çıkmaması için hiçbir sebep yok çünkü.

Yine de tüm seriler arasında en kısır konsol serileri oldu PS5 ve Xbox series x resmen oyun çıkmıyor. Özel oyun hiç yok bı şu GTA 6 adam gibi çıkan oyun. Bı de eskiye dönük çalışma konusunu yapsalardi en azından insanlar PS5 te 60 FPS eski oyunları oynardi PS4 oyunları oynanabiliyor mesela ama PS1 2 3 bunları da biraz ugrassalar bence PC deki sınırsız oyun deneyimine yakın bı durum olurdu. Millet şuan god of war remastered bekliyor en kolayindan şuan. PS3 e geri donuk olsaydı PS5te bı çok insan oynardı bence.
    benim için PC nin en büyük avantajı o ilk pong oyunundan son oyuna kadar oynamak mümkün emülatörler ile eski konsol oyunlarını oynamak mümkün.

Geçen sevdiğim bir arkadaşla bu mevzuyu konuşuyorduk O'nun dediği bana mantıklı geldi. Bu mevzu tamamen marketing & pazarlama stratejisi ve gayet başarılı bir yol, Rockstar oyunu önce konsola çıkarıyor bu şekilde bir çok PC oyuncusu elinde kenarda konsolu olan veya olmayan bu oyunı önce konsola alıyor, 1 sene sonra PC'ye çıkarıyor ve daha iyi grafik daha çok seçenek adına aynı oyuncu PC'ye de alıyor. Kısaca bu strateji ile satışını katlıyor.

Tartıştığınız diğer konsol - pc 30fps mevzusu ise stabilite üzerine, konsollar dinamik çözünürlük kullandıkları için oyunun %90'nda sabitledikleri fps'ye gözünüz alışıyor ve hiç stutter drop olmadığı için stabil bir deneyim sunuyor. PC'de bunu sağlamanız aslında çok daha kolay hatta daha iyi grafiklerle daha yüksek fps'ye sabitleyip çok daha iyi deneyim elde edebilirsiniz. Eğer high-end PC kullanmıyorsanız FPS'yi sabitlemeniz size çok daha keyifli oyun deneyimi sağlayacaktır. En basiti kullandığımız cihazlardan örnek vereyim; ben Ally X'de her oyunu sabitliyorum genelde 40fps tercihim eğer düşük gpu gerektiren oyun ise 60fps, bendeki cihaz oyunların %99'nu 1080P'de çok rahat minimum 45-50 fps veriyor. 45-50 fps rahat veren bu cihazda oyunu 40'a sabitliyorum afmf ile bana stabil 80fps çok yumuşak bir deneyim sağlıyor. Eğer 80 ve üzeri veren bir oyun ise 60'a sabitliyorum afmf açmak yerine VRR'a bırakıyorum. İster oyun içerisinden, ister grafik kartı uygulamasından veya en garanti yolu RTS üzerinden sabitleyerek deneyebilirsiniz.

Konsol-PC mevzusuna gelince, ben 4090pc'den Ally X'e geçtim ve aşırı memnunum. Cihazı bir kereye mahsus A'dan Z'ye optimize ettim özellikle windows'da oyun harici her detayı kaldırdım veya iptal ettim hatta windows game bar bile yok cihazda. Masaüstü zaten yok hiç bir oyuna desktop kısayolu eklemem, başlangıca eklemem ve ikonlar (zaten yok) gizli. Benim cihazı ele aldığınızda ekranda hiç bir şey göremezsiniz :) Steam'i geniş ekran modunda otomatik çalıştırır, aynı konsol gibi kullanırım. Cihazla ilgili zerre sorunum yok şükür, oynamadığım oyun kalmadı ve aşırı optimizasyon sorunu olmayan oyun dışında hepsi (yüksek - orta - düşük optimize ayarda) kusursuz çalıştı. Cihazın 30W performansı kesinlikle şahane, zaten 1080p 7" ekranda keskin ve tüm ayıpları örtüyor. Arkadaşlarım masaüstünü aramıyor musun diye soruyor, kesinlikle aramıyorum. Kendi adıma konsol (PS - Xbox) kesinlikle söz konusu bile olamaz, en basiti bugün şimdi Ubisoft'un kendi store'una girin çok ciddi indirimler söz konusu veya deals.gg adresinden aradığım oyunu çok daha uyguna bulma şansım var keza Steam aile sayesinde 6 kişi her oyunu neredeyse besavaya alma şansınız var ve isterseniz (online hariç) aynı anda oynayabiliyor trophy vs eksiksiz keyfini çıkarabiliyorsunuz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• tnt_cem kullanıcısına yanıt
    Valla hocam bana bedavaya PS5 pro verseler yanında 110ekran TV verseler yine giderim rdr2 yi Ally da oynamayı tercih ederim ya da PS portal alırım öyle PS5 i kullanırım benim istediğim handheld şekilde oyun oynamak çünkü.
    Özellikle minimum 40 FPS olan oyunları ben afmf2 ile 80 lerde oynuyorum oyun görüntü olarak gerçekten akıcı hale de geliyor gayet memnunum 30fps oynamayı sevmiyorum yani cidden gözümü ağrıtıyor 60 a yada 30 un üstü herhangi bir FPS direkt akıcı hissettiriyor. İlk bunun kuzenin Xbox 360 da farketmistim far cry 3 oynamıştım PC de sonra onun xboxta oynadım oynayamadım 30fps first person bana göre işkence gibi hele PC de 60 üstü oynadıktan sonra...
    Bı Türk YouTuber vardı mesela FC25 en iyi nerede oynanır diye PC Xbox ps deniyor sırayla PCdeki 120fps e kadar olan o akıcılığı görünce konsolun 60 i bile adamın gözüne çok battı ama işte ps ve Xbox magazasina kadar PC den ayrı olduğu için insanlar konsolda oynuyor PC yine üvey evlat yani. Her açılışta anticheat vs de var yani hile yapan buna rağmen olabiliyorsa PC de oynayanlarin ne suçu var ki yani..
    Bu arada istatistikler ortada PC oyuncusu sayısı konsoldan daha fazla ama işte PC de çok seçenek var rekabetçi FPSler, MOBA oyunlar, strateji oyunları konsoldakiler daha çok bu hikaye oyunlarını oynadığı için GTA gibi oyunlar da yine konsola öncelikli çıkıyor. Ama şu RP olayları çıktıktan sonra PC den GTA oynayanlar baya artmıştır diye düşünüyorum. Herkes kendi serverini açıyordu vs ve oynamak için de GTA ya sahip olman şart falan bakalım PC ne zaman üvey evlat muamelesinden kurtulacak..

Sanmıyorum hocam optimizasyonla uğraşmak zor iş. Pc ye optimizasyon yapmak konsola yapmaya göre çok çok daha zor. Firma da kendini gereksiz yüke boğmamak için ilk önce konsol tarafını seçiyor hem daha kolay optimizasyon yapıyor hem de asıl parasını konsoldan kazanacağı için konsola çıkartıyor önce. Konsol kullanımı hala çok yüksek diğer ülkelerde ve oyun yapımcılarının oyunlarını en çok sattığı platform konsol platformu

Evet hocam maalesef pek oyun çıkmadı bu nesil konsollara. Ben ps5 pro nun çıkmasını da mantıksız buldum açıkçası, 1 2 yıl daha bekleyip direkt yeni konsollara geçiş yapılması gerekiyordu bence.

Hocam yanlış anlama ama PC ye optimizasyon diye bir şey mi var Allah aşkına 😂😂 adamlar koyuyor tüm ayarları sistemizie göre ayarlaması bile kalıyor en fazla var olan droplari falan güncelleme ile azaltiyorlar FPS anlamında gram iyileştirme görmedim bu zamana kadar sadece yeni teknolojileri entgere ediyorlar fsr ya da Frame generation gibi.
    Spidermani düşün mesela oyun 40fpslerde çalışıyordu sonra fsr 3.1 güncellemesi geldi de fg sayesinde daha yüksek FPS aldık bu yani. Rtx 4090 için ya da GTX 1060 için bı optimizasyon yapmıyorlar özel vs ver oyunu zaten biz ayarlayacagiz bu belli yani.
    Android telefonlar gibi düşün iPhone Instagram PS5 ise android olan telefonların instagrami PC gibi ya da telefon oyunları da yine aynı şekil. iPhone tek bir telefon diye ona özel ayar çekiliyor tüm android telefonlar için optimizasyon falan hikaye gibi bişey olsa olsa bı kaç telefona özel olur Samsung gibi

Yok hocam ya slim kitlendi pro da illa ki kitlenecekti prodan sonra yeni konsol haberleri belki duyulmaya başlar bı iki seneye ama gerek yok bence yeni konsola her oyun 30fps çıkana kadar devam derler diye düşünüyorum

• tnt_cem kullanıcısına yanıt
    Yalnız bu oyuna cidden renk lazım ya AMD panelden saturation i arttırıyorum 130 a baya güzel görünüyor şimdi tavsiye ederim
    Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU]

Pc optimizasyonu olmaz olur mu hocam ya Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU] Bazı eski oyunlar yeni ekran kartı ve işlemcilere göre optimize edilmediği için daha kötü performans aldığın bile oluyor veya başka başka sorunlarla karşılaşabiliyorsun. Her ekran kartına tek tek uğraşmıyorlardır belki ama illa bir şeyler yapıyorlardır diye düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 506507508509510
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.