Rog Ally 14 Haziran'da Katar Doha'da teknoloji marketlerde olur mu sizce? |
Asus Rog Ally ve ROG Ally X [ANA KONU] (9. sayfa)
-
-
Vatanda rog ally 27.000 tl den görülmüştü. 1 yıl ek sigortası 4.500 tl. Şu an fiyatını yazmıyor cihazın ama sigorta fiyatı hala yazıyor. Sigorta fiyatı 4.500 tl olan Asus gaming laptoplara baktım vatanda. 27.000 tl bandında olan bir laptop için de 1 yıl ek sigorta 4.500 tl. Amerika fiyatına baktım laptopun 1200 $. 23.000 tl yapıyor. %18 KDV ile 27.000 küsür tl ye geliyor. Yani normal gibi. Rog ally da gaming laptop kategorisinde listelenmiş vatanda. Eğer oyun konsolu vergisi koymak gibi bir saçmalık yapmazlarsa; cihazın fiyatı ABD fiyatını baz almayalım Avrupa bölgesi olduğumuzu düşünüp € ile hesaplayalım. 800€ (17.160 tl) + %18 KDV (3.088 tl) = 20.248 tl olması lazım. Bayi veya mağaza karı vs gibi bişey konuyor mu bilmiyorum.
Özel fiyatlandırma yapıp KDV nin bir kısmını ham fiyat içine gömseler 18.000 den çıksa sanki alınabilir gibi geliyor. Hem Asus tr garantili hem de peşin vermek istemeyen arkadaşlar için tüketici kredisi veya kredi kartı taksit avantajı olacak. Cihazı konuşmak bir yana fiyatı konuşmamız her ne kadar acı olsa da 27000 tl gibi deli saçması bir fiyatla çıkarsa ölü doğar. Ama özel fiyatla çıkarsa gerçekten bu cihazın TR de rekor kıracağını düşünüyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Çıkmadan vatanda zam yemiş şuan 28bin görünüyor :b
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
27.000 hakikaten saçma olur millet konsol almak varken neden bu cihazı alsınki? Bu fiyatla tutmaz. 20.000 bana göre max olmalı ama bu fiyatla dediğiniz gibi
Ölü doğar bende ıtx sistemlere devam ederim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Zaten anlayamadığınız konu bu, şuan Almanya da 550 euro ya PS5 satılırken bu cihaz 800 euro ya satılıyor, Türkiye'de de 27000 TL ye satılması son derece normal, nedense herkes çok umutlu bu cihazın fiyatından ama hayal kırıklığına uğrayacak umutlananlar, demedi demeyin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
27 000 TL normal bir fiyat değil normalleştirmenin de anlamı yok. Kaldı ki cihaz ile göbek bağım yok almak zorunda da değilim. Yurt dışından aldırırız. En kötü 11-12 bandında steam deck alır geçerim. Garanti cart curt bozuldu bir tane daha al yine param cebimde kalır. Kaldı ki log ve hwp gibi siteler fiyatın hatalı girildiğine dair haber yaptılar.
Hwp
"Güncelleme: Fiyat bilgisinin hatalı olduğu ve Vatan Bilgisayar tarafından sehven girildiği açıklandı. Güncel ve resmi fiyat yakında açıklanacak."
Log
"Ürün için bugün Vatan Bilgisayar’ın resmî sitesinde “Z1 Extreme” versiyonu özelinde 27 bin TL’lik bir fiyat göründü ancak onun daha sonra temsili olduğu açıklandı. Ürün Türkiye’de yüksek ihtimalle 16-17 bin TL bandında satılacak ancak bu da henüz kesinleşmiş değil."
-
16-17 bandında olursa sağlam satar. 700 Dolar/Euro zaten. 18K altında olursa piyasada kalmaz.
27K zaten çok fazla ama beklediğim fiyat da 20-21K açıkçası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 24 Mayıs 2023; 15:44:12 >
ROG ally için Digital foundry incelemesi ve steamdeck karşılaştırmasından bir kaç bilgi paylaşayım, fiyatlar kesin belli olduktan sonra karar aşamasında faydalı olacaktır;
- Güç yönetimi konusunda sıkıntılar var gibi gözüküyor, 15w modunda 30fps sınır koyunca steam deck deki gibi batarya ömründe önemli ölçüde iyileşme olmuyor. Steam FPS kitleyerek en az +30 dk daha fazla batarya ömrü veriyor. Win11 le ilgili bir güç yönetimi konusuna benziyor bu durum.
- Yazılımsal olarak çok akıcı değil, takılmalar var, bir çok yerde istenilen ayarlar ve özelleştirmeler için mouse klavyeye geçme ihtiyacı hissediliyor, yeteri kadar user friendly değil. steamden bu konuda oldukça geride.
- 9W karşılaştırmasında AAA oyunlarda performası steam den daha kötü. (zaten bu segmenti hedeflemiyor Ally)
- 15W karşılaştırmada steam deckle aynı veya %7-%20 civarı performans artısıvar. 25W - 30W turbo modlarda bu fark artıyor ve 2 katına çıktığı drumlar var.
- 25w turbo portable modundan 50dk şarjı süresi veriyor ve yaklaşık 48W tüketime denk geliyor, bu da batarya sağlığı açısından kötü olmakla beraber mobil cihaz olmaktan uzak bir performans.
- 4nm işlemciden beklenilen verimlilik yok güç tüketimi konusunda
- Daha yüksek performansa rağmen stutter sıkıntısı var, VRR ye rağmen stabilite kötü (optimizasyon sonrası daha iyi olabilir, kendi yorumum)
- Ekran, form factor ve soğutma steamden çok daha iyi
- Mobil bir oyun konsolu olmaktan daha çok portable bir pc gibi düşünülebilir. Steamdeck den performans olarak şikayetçiyseniz fişe takılı olarak turbo modlarda istenilen performansı verebilir. Ancak mobil oyun konsolu olma konusunda steam hala lider.
Anladığım kadarıyla windows bu tür konsollarda yazılımsal ve güç yönetimi bakımından negatif sonuçlara yol açıyor. Ayeneo gibi cihazlarda da benzer sıkıntılar var.
Beklentileri iyi belirleyip ona göre tercih yapmak da fayda var.
-
bu cihazların bataryaları yüksek kalite modunda bir 10 saat oyun süresi verir hale gelince ilgimi çekmeye başlayacak.
oyun oynamayı bırak 10 saat chrome çalıştırabilen kaç tane laptop var da böyle bir şey mümkün olacak 20 seneye belki isteğiniz olur ama o zaman siz de heves kalır mı bilmem
Ana mesaja aldım, teşekkür ediyorum. Yanılma paylarınız olabilir lakin şimdiden alacak kişilere güzel bir dipnot olacağını düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Katılıyorum ben 16-17k olursa kaçırmam alırım valla ama şuda olabilir z1 o fiyata üst düzey performans mı istiyorsun ver 27 al z1extreme mantığı olabilir. Sonuçta iki verdiyon olacak cihaz
Bunu kesinlikle steam decke tercih ederim, şarj yetmezse power bank bağlarız arkasına dert değil. Makine 1080p bir kere, Steam Deck 800p, çözünürlüğü geçtim, ekran teknolojisinde de Deck'in önünde.
Bir yandan Logitech'in cihazı da ilginç, dikkate değer bir makine, izledikleri yol daha farklı, hitap edeceği kesimler var.
Ne kadar ekmek o kadar köfte... Logitech in cloud gaming cihazından bahsediyorsanız bence kötü bir cihaz, streaming teknolojisinin görüntü kalitesi bence hala idealden çok geride, steam deck te local steam streaming i denedim ve berbat çalışıyor, aynı şekilde xbox cloud gaming te görüntü kalitesi açısından çok geride, internetim 200 mbps ve xbox cloud gaming server ına 7 ms pingim var, buna rağmen native görüntünün yanına bile yaklaşamıyor streaming. Şuan parası daha çok olan rog ally alır, o kadar para vermek istemeyen steam deck alır, ama logitech bence rezil durumda şuan
Doğrudur, denemediğim için bilemiyorum. Aslında Steam Deck 2 beklenebilir ama Valve bu konularda çok hantal, Allah bilir ne kadar sürer gelmesi.
Denemek bedava, telefonunuza steam link kurup deneyebilirsiniz. Xbox cloud gaming Türkiye'de sadece VPN ile çalışıyor, ne kadar verimli oluyor bilmiyorum ama yurtdışında bile çok kötü. Steam deck 2 bir kaç yıl içinde gelmeyecek, bunu yetkili birisi söyledi geçen ay, ve steam deck şuan yeterli bir cihaz, 800p çözünürlüğe takılmayın, düşük çözünürlüklü telefon ya da tablet gibi görünmüyor kesinlikle, gayet net, 1080p olsa zaten donanımı besleyemezdi
Şuan ben logitech yapabildiklerini telefona razer kishi takıp yapıyorum. Steam link xcloud gforce now hepsini denedim halada oynuyorum. Xcloud bence şuanda yeterli çünkü sonuçta internetimiz belli ve yapı hala betada yani tamamen piyasaya sürülmedi. Logitech bişey denedi ama o cihazı almaktansa telefona gamepad bağlar aynı şekilde kullanırım. Ally hedefimde ama uçuk fiyatlarla gelirse unutur geçeriz.
Doğrudur, denemeden yorum yaptığım için farazi kaçıyor biraz ama 4k'nın bile yavaştan standartlaşması gereken bir dönemde, en azından 1080p olmalıydı bence. Maliyet düşürme adına yapılmış bir iş gibi duruyor ancak Sony ve Microsoft bile ilk 1 - 2 yıl konsolu zararına satıyorken, Steam de keşke bu mantıkla hareket etse.
donanımhaber editörlerinin unofficial olarak verdiği bilgi vardı geçen bir video da, 19k bandını bekleyin diyor. 19-20k bandında çıkarsa almak için düşünürüm ve beklerim. yurt dışı kovalarım ancak 16-17k bandı bu cihaz için ideal. bilgisayar katagorisinde olduğu için lüks vergisine de girmiyor. avrupayı baz alarak 699€ luk cihaz normal kur üzerinden hesaplandığında 15k civarına geliyor (açık piyasa kur u üzerinden hesaplanırsa 16.5k) ön siparişde çok bir kar koymalarını beklemem açıkçası bu yüzden maks 17k beklentim ile devam ediyorum.
-
Yani konsollar o fiyatlardayken mantıklı olur yoksa işi zor ülkemizde. 15-16-17k yeterli
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X