Merhaba youtube da Mert Kuşkapan videosunda gördüğüm kadarıyla mikrotik ile 2 adet WAN ISP bağlantısını birleştirip multi bağlantıda birleşmiş hızı alıyor.
Bende şuanda superonline fiber(cat) ve türknet vdsl var. Türknet router köprü moduna alıp pppoe bilgisini mikrotikte girince internet geldi. Superonline direk cat giriş olduğu için cihaza bağladım ve ondan da internet alınıyor. Ben bu Mert kuşkapanın birleştirme işini bir türlü bulamadım. Kendiside videoda anlatıyor şöyle yaptık ettik diyede hiçbir ayar veya detay yok. Bunu mikrotik cihazından anlayan yapabilen biri varsa yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler
Mikrotik Hap Ac2 mevcut cihaz
Santralde Fiber Var Eve DSL var
Merhaba bu durumu veya benzerini yaşayan çoktur. Ben başakşehirde 48 daireli büyük bir sitede oturuyorum. Sitemizde superonline yerleşik operatör fakat benim binamın önünde Türk Telekomun fiber santrali var. Superonline harici operatörden hizmet almak istediğimde o santralden eve vdsl bağlantı sağlanıyor. Superonline bina sığınağında fiber sonlandırması var ama switchler eski en fazla 100Mbit verebiliyorlar. Ben belki bunu bile alamayan var ama 500mbit hizmet almak istiyorum. Çünkü işim gereği evden çalışıyorum ve yeri geliyor 100 yetmiyor. Şimdi kısaca Telekom Fiber kutusu binanın bahçesinde ama içeriye vdsl verebiliyor. Binanın sığınağında süperonline fiber sonlandırması var ama oda 100mbit en fazla fiber veriyor. Telekom istese dışarıdaki kutusundan evlere direk FTTH çekip fiberi taş gibi verebilir ama sorgulamada 16mbit çıkıyor şuanda ve arayınca port yok deniyor. Ben bu fiber kutuya kendim fiber optik kablo çekebilir miyim? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
|
|
Cevap: Watch Dogs GTX 760 ULTRA
SİLİNEBİLİR
|
|
|
Toplama PC Nasıl ?
|
İninal Kart ve Paypal'dan Alış Veriş
|
Meslek: Yönetici
XBOX ONE Xbox: byorkouk Origin: byorkouk Steam: byorkouk Uplay: byorkoouk www.omerkiziltepe.com |
XBOX ONE Xbox: byorkouk Origin: byorkouk Steam: byorkouk Uplay: byorkoouk www.wasdtech.com http://www.youtube.com/user/secretxroom XBOX ONE Xbox: byorkouk Origin: byorkouk Steam: byorkouk Uplay: byorkoouk www.omerkiziltepe.com www.youtube.com/wasdtechcom |
Son Giriş: 7 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 22 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.263
İkinci El Bölümü Mesajları: 86
Konularının görüntülenme sayısı: 10.114 (Bu ay: 192)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 181 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun