Şimdi Ara

Asus ROG gl553vd 1050ti performansı 1050'den nasıl KÖTÜ olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşımda 1050m ve i5 işlemcili HP marka bir notebook var ve ben de 2 gün önce asus gl553vd aldım.

benim işlemcim i7 7700HQ ve 1050ti var. Ekran kartı ayarları arkadaşımınkiyle tamamen aynı.

Aynı oyunda onun bilgisayarı 60-70 fps daha fazla alıyor.

4000tl verdiğim bu laptop sizce kusurlu mu?

Asus ROG gl553vd 1050ti performansı 1050'den nasıl KÖTÜ olabilir?küçük bir foto da ekleyeyimAsus ROG gl553vd 1050ti performansı 1050'den nasıl KÖTÜ olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MistikBaklava -- 15 Kasım 2017; 0:54:48 >

• Muhtemelen kusurlu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 52 derece çalışan bir ekran kartı için az bir sıcaklık bence..

muhtemelen software kaynaklı bir probleminiz var.. denemediyseniz oyun adı ile yabancı forumlarda aratarak en optimize driverı indirebilirmisiniz. büyük ihtimalle düzelecek. 1050 ti güzel bir ekran kartı fps probleminiz olmaması lazım.
  • cptANGRIST C kullanıcısına yanıt
    Oyunu alta atıp o görüntüyü aldığı için o dereceyi görmüş. Oyunlar sırasında oyunları arka plana alınca o ekranda ısı daha az görünür. Bende bu ürünün gl773 olanı var onda oyun oynarken ekran kartı -70-80 derece iken oyunu alta atınca bu ekranda ısı 57-52 derece görünüyor.

Bu arada 4.000 TL nereden almış bilmiyorum ama o fiyata bulup aldığına göre cihaz sorunlu da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Oyunu alta atıp o görüntüyü aldığı için o dereceyi görmüş. Oyunlar sırasında oyunları arka plana alınca o ekranda ısı daha az görünür. Bende bu ürünün gl773 olanı var onda oyun oynarken ekran kartı -70-80 derece iken oyunu alta atınca bu ekranda ısı 57-52 derece görünüyor.

Bu arada 4.000 TL nereden almış bilmiyorum ama o fiyata bulup aldığına göre cihaz sorunlu da olabilir.

Altta herhangi bir oyun açık mı resimde? Hem belirtmişim değil mi oyun açık değilkenki performansı diye.

11.11 indirimlerinden kuponla 4150tl ye aldim bilgisayarı bu arada.

• MistikBaklava kullanıcısına yanıt
    Diğer arkadaşın çalışan şeklinde ki ifadesi ve 2 görüntüde gözüken ekran kartı memory kullanımı beni yanılttı. Çalışan diye yazılınca ben arkada oyun açık sandım.

O ekran görüntülerinde gözüken sıcaklık gayet iyi ama 2. fotoğrafta gözüken memory kullanımının oyun veya başka bir uygulama açık değilken kırmızı renk gözükmesi normal değil. Gördüğüm kadarıyla sadece google chorome açık ama ekran kartı memory kullanımın en sonda olması ve kırmızı renk gözükmesi normal değil. Bir sıkıntı var gibi ekran kartınızın memory kullanımında.
  • açık yazmamışım yorumumu kusura bakmayın yanlış anlaşılmış.

alttaki memory kullanımı kırmızıda , hatta sonra, bu da sanki ekran kartı 3d render yapıyormuş gibi bir görüntü oluşturuyor bize.
    2 tane screen shot olduğu için sürekli bu şekilde olduğunu varsayarak yorum yazmıştım bende, sanki oyun açık değilken bile hem 52 derece hemde full çalışmakta gibi duruyor.

driver sürümü denemeniz gerekli bence.

edit:

screen shotları birdaa inceledim , her ikisi de aynı zamana ait, benim yorumlarım tamamen saçma hale geliyor böylece :)

arkadaştan daha fazla veri gelmez ise zaten yorum yapmamıza da gerek yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cptANGRIST -- 16 Kasım 2017; 20:48:12 >
  • GPU Tweak programı kullan daha düzgün bilgi verir
  • cptANGRIST C kullanıcısına yanıt
    Ben de seninle aynı durumdayım. Arkadaşın paylaştığı görsellere bakınca Rog Gaming Center ve Google Chrome dışında bir uygulama açık değil gibi. O ikisi sadece çalışırken o ekran kartının memory kullanımının sınırda olması yani 3504 MHZ gözükmesi hiç normal değil. 52 derece sıcaklık da normal gibi demiştim ama aslında oda biraz fazlaymış. Benim 1050 ekran kartlı G753 baktım şimdi ve google chrome ve Rog Gaming Center açıkken 46 derece görünüyor. Arkadaşın pc de ki ekran kartı 1050ti ama iki ekran kartı modeli arasında 6 derece fark olması bence normal değil.

Arkadaşın daha farklı bilgiler paylaşması lazım gibi geliyor.

Ekran kartını kullanan bir uygulama aktif değilken 52 derece ve 3504 MHZ kullanımı hiç normal bir durum değil. Olması gereken değer 50 derecenin altı ve Memory kullanımı da 405MHZ dir.

Bir olasılık bir oyun oynuyordu veya ekran kartı kullanan bir başka uygulama kullanıyordu da onu kapatır kapatmaz mı bu görüntüyü aldı acaba çünkü ekran kartını kullanan bir uygulamayı kapatıp hemen bu ekrana bakınca bazen 405MHz olması gereken yer böyle görünebiliyor.

Ama öyle bir şey yapmadan aldıysa o pc'nin ekran kartında bir sıkıntı var gibi çünkü o memory kullanımı hiç normal değil.

• quote:

Ben de seninle aynı durumdayım. Arkadaşın paylaştığı görsellere bakınca Rog Gaming Center ve Google Chrome dışında bir uygulama açık değil gibi. O ikisi sadece çalışırken o ekran kartının memory kullanımının sınırda olması yani 3504 MHZ gözükmesi hiç normal değil. 52 derece sıcaklık da normal gibi demiştim ama aslında oda biraz fazlaymış. Benim 1050 ekran kartlı G753 baktım şimdi ve google chrome ve Rog Gaming Center açıkken 46 derece görünüyor. Arkadaşın pc de ki ekran kartı 1050ti ama iki ekran kartı modeli arasında 6 derece fark olması bence normal değil.

Arkadaşın daha farklı bilgiler paylaşması lazım gibi geliyor.

Ekran kartını kullanan bir uygulama aktif değilken 52 derece ve 3504 MHZ kullanımı hiç normal bir durum değil. Olması gereken değer 50 derecenin altı ve Memory kullanımı da 405MHZ dir.

Bir olasılık bir oyun oynuyordu veya ekran kartı kullanan bir başka uygulama kullanıyordu da onu kapatır kapatmaz mı bu görüntüyü aldı acaba çünkü ekran kartını kullanan bir uygulamayı kapatıp hemen bu ekrana bakınca bazen 405MHz olması gereken yer böyle görünebiliyor.

Ama öyle bir şey yapmadan aldıysa o pc'nin ekran kartında bir sıkıntı var gibi çünkü o memory kullanımı hiç normal değil.

Bilgi paylaşmak isterdim fakat laptopu iade için geri yolladım bakalım alacaklar mı.

Almazlar ise bir garantiye yollama serüveni beni bekliyor olacak.

Bu arada fotoğraflar idle haldeyken atıldı. 15-20 dakika öncesine kadar sadece driver update ile ugraşıyordum. Bir yandan da forumda konuyla ilgili araştırma yapıyordum.

Şimdiye kadar 3 farklı gaminf laptop kullandım. Bu sorunu ilk defa yaşıyorum. Farklı nvidia driver sürümünü de denedim sonuç aynı.

İadem yapılsın başka bir şey istemiyorum.

• MistikBaklava kullanıcısına yanıt
    Yasal olarak almaları gerekir. İnternet alışverişlerinde 1 ay içerisinde hiç bir açıklama yapmadan iade hakkı bulunmakta. Eldeki verilere bakarsak net olan bir şey varsa oda sizin aldığınız ürün kusurlu olarak satılmış gibi gözüküyor. Paylaştığınız görüntülere ve bu son dediklerinize bakarsak sizin ürünün ekran kartının ramlerinde sorun var çünkü o görüntüyü aldığınız sırada o kısmında kesinlikle kırmızı renk olmaması ve ram kullanım miktarının 3504 MHZ gözükmemesi aksine 405MHZ gibi düşük bir kullanım değeri gözükmesi gerekirdi hatta ekran kartı ısısının da daha düşük bir değerde olması gerekirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 17 Kasım 2017; 10:53:9 >
  • Aynı sorun bende de var. Gtx 1060 laptop ama Gtx 1050 performansı alıyorum hem türk hem yabancı forumlarda konu açtım çözemedim. Gpu kullanımı çoğu oyunda %50 lerde ama Battlefield ve Rainbowda tam kullanıyor ayrıca benchmarklarda da tam performans alıyorum. Ama çoğu oyunda performans düşük dediğim gibi. Donanım sorun olsa Battlefield ve Rainbowda nasıl %100 kullanıyor? Değiştirme imkanı da yok yurtdışından geldi.

Kısaca sıkıntı büyük..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yasal olarak almaları gerekir. İnternet alışverişlerinde 1 ay içerisinde hiç bir açıklama yapmadan iade hakkı bulunmakta. Eldeki verilere bakarsak net olan bir şey varsa oda sizin aldığınız ürün kusurlu olarak satılmış gibi gözüküyor. Paylaştığınız görüntülere ve bu son dediklerinize bakarsak sizin ürünün ekran kartının ramlerinde sorun var çünkü o görüntüyü aldığınız sırada o kısmında kesinlikle kırmızı renk olmaması ve ram kullanım miktarının 3504 MHZ gözükmemesi aksine 405MHZ gibi düşük bir kullanım değeri gözükmesi gerekirdi hatta ekran kartı ısısının da daha düşük bir değerde olması gerekirdi.

İade almıyorlar. İade için servisten iade raporu almam gerekiyormuş. Bu ne saçma iştir. Zaten servise yollasam geldiğinde cayma hakkımın suresi dolmuş olacak.

Şuan gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum.

Bu kadar para verdiğim ürün elimde kaldı.

Tüketici haklarına başvursam aylar sürecek. Yine paramızla rezil olduk.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.