Şimdi Ara

Asus ROG GL553VD-DM432 FPS Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aldığım ROG GL553VD-DM432 model bilgisayar ile ilgili bir sorunum mevcut.

Öncelikle cihazın özellikleri şöyle,

i5 7300HQ
    GTX 1050 4GB
    8GB DDR4 RAM
    256GB SSD

İşletim sistemi ise orijinal Windows 10 Pro 64-bit ve ekran kartı driverım güncel.

Bilgisayarı şu ana kadar çok fazla test etme fırsatım olmadı ancak herhangi bir ısınma sorunu vs. yok, oyun oynarken (CS:GO) CPU ve GPU 70 derecelerde dolaşıyor, fan çok iyi çalışıyor. Ancak benim sorunum şu, CS:GO'da arkadaşlarım ve internette test yapanalr full ayarlarda GTX 1050 ile 200 civarı FPS alırken ben 80-100 dolaylarında alıyorum ve cihazı pilde kullandığımda ani FPS düşmeleri yaşıyorum (bu muhtemelen güç ayarları ile ilgili) bu 2 sorunun nedeni ve çözümü ne olabilir?

Oyun esnasında ROG Gaming Center'a baktığımda GPU Memory kullanımı 400Mhz yazıyor ve bu orada bulunan barın 10%'una falan denk geliyor, GPU tam kapasite çalışmıyor olabilir mi?

• hocam sorunuza soruyla karşılık vereceğim ama DM032 bilgisayarını da illaki incelemişsinizdir. 150 tl farkı var tercih etmemenizin nedenini öğrenebilir miyim ?
  • vodshot V kullanıcısına yanıt
    Hocam donanımsal olarak aralarında tek fark diğerinde 1050Ti takılı. Yaklaşık 20% daha performanslı bir ekran kartı. Ancak 1050 de benim işlerime oldukça yeterli. Daha pahalı olmasına rağmen bu cihazı tercih etme sebeplerime gelirsek, diğer cihazla ilgili bazı durumlar mevcut. Öncelikle cihaz orijinal ROG değil, aslında FX serisinden bir cihaz. Türkiyede ROG olarak satılıyor ve anladığım kadarıyla cihazı Türkiye'ye getiren firma büyük distrübütörlerden (Arena Bilgisayar vs.) bir tanesi değil. Garanti bir sorun oluşur mu bilmiyorum ama kafamda soru işareti oluşturan ilk şey bu oldu. Bir diğer sıkıntı ise cihaz hakkında yazılan ısınma ve cızırtı sorunları oldu. Bunlar yüzünden cihazı geri verenler de oldu hatta. Yani anlayacağınız cihaz çok iyi olmasına rağmen büyük oranda şansa bağlı elinize ne geçeceği ve internette hakkında oldukça yazı ve soru var. Benim aldığım cihaz daha çok satılmasına rağmen (hepsiburada için konuşuyorum) hakkında hiç yazı yok. Hatta sanırım ilk konuyu ben açtım, bu demektir ki alan insanlar pek sorun yaşamamış. Ayrıca ROG serisini ne kadar biliyorsunuz bilmiyorum ama tasarım anlamında çok başarılı. DM032 de oldukça benziyor ROG'a ama ROG'u ROG yapan bazı detaylar eksik ve bu benim için önemli. Cihazın klavyesinin RGB olması da benim için bir + oldu. E hal böyle olunca ben de bunu almaya karar verdim.

Ekleme: Ayrıca ekranı da daha kaliteli, abartmıyorum ben bu cihaza 1366x768 çözünürlüğe sahip DELL laptoptan geçtim, sanırım TN paneldi o da. Kendimi gözüm bozukmuş da göz doktoruna gitmiş gibi hissediyorum. Dünyam aydınlandı resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brown2 -- 27 Ocak 2018; 2:35:33 >

• brown2 B kullanıcısına yanıt
    Tasarımı gerçekten güzel. Bende 032 nin tüm yorumlarını okudum, dediğiniz gibi 432 için bir bilgi olmadığından size sordum. Yazdıklarınız da kafama yattı, oyun için alacaktım bende 1050ti 1050 arasında gidip geliyordum ama HP g6'dan buna atlayacağım için (cs go da 10 fps den yukarı çıkamadım :D) pek bi fark oluşturmaz benim için. Çift fan olmasına rağmen o cihaz ısınıyorsa bunu tercih ederim sizde aman aman bi ısınma sorunu yok değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vodshot -- 27 Ocak 2018; 22:34:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vodshot

Tasarımı gerçekten güzel. Bende 032 nin tüm yorumlarını okudum, dediğiniz gibi 432 için bir bilgi olmadığından size sordum. Yazdıklarınız da kafama yattı, oyun için alacaktım bende 1050ti 1050 arasında gidip geliyordum ama HP g6'dan buna atlayacağım için (cs go da 10 fps den yukarı çıkamadım :D) pek bi fark oluşturmaz benim için. Çift fan olmasına rağmen o cihaz ısınıyorsa bunu tercih ederim sizde aman aman bi ısınma sorunu yok değil mi ?

Şu ana kadar bilgisayarın herhangi bir yerinde herhangi bir ısınma hissetmedim fanın üflediği hava dışında, o da gayet normal üflediği havanın sıcak olması :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.