Merhaba arkadaşlar ASUS Rog Ryujin II 240 ben bu ürünü aldım fakat sıkıntı yaşıyorum.ürün güzel çalışıyor sıkıntı yok fakat çalışırken akım sesi(cw sesi gibi) bir ses geliyor. başlığını çıkartınca bu ses kesiliyor. geri takınca yine başlıyor ses. bu ürünü kullanan varsa onlardada buna benzer bir ses çıkıyormu ? bana normal gelmedi ama bu gerçekten normalmi ? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim gerçekten |
ASUS Rog Ryujin II 240 soğutucu sıkıntısı
-
-
Merhaba,
Bazı liquid cooler bloklarında bu tarz sesler olabilir ama sizin durum daha çok LCD ekran ile alakalı gibi?
Aynı ürün için benzer şikayetleri özellikle yurt dışı ASUS forumlarında, Y2B vb. mecralarda araştırabilirsiniz. Akabinde aşağıdaki bölümlere konu açarak daha hızlı destek alabilirsiniz.
https://forum.donanimhaber.com/islemci--f495
https://forum.donanimhaber.com/diger-dahili-bilesenler--f298
-
yabancı sitelere baktımda genellikle ekrana yansıtmada sıkıntı yaşıyanları gördüm. sorun lcd de olduğunu zannetmiyorum hocam çünkü kapağı çıkartsamda ekran görüntü veriyor ama pompa duruyor. geri takınca pompada çalışmaya başlıyor. pompa seside duyulmuyor mesela oda çok sessiz. şuan tek sıkıntı o ses oda normalmi değilmi emin olamadım. eğer normalse katlanılabilirmi tartışılır fiyatı düşünüldüğünde
-
Pompa sesi derken (genellikle eski liquid coolerlarda olan) sadece su sesinden bahsetmiyoruz değil mi (zira ben onu kast etmedim)? CW tarzında da ses oluşumu görülebilir.
''Başlığı çıkartınca ses kesiliyor'' dediğinizden dolayı (bildiğim kadarıyla ekranın da beraber gelmesi lazım) bu şekilde görüş belirttim. O zaman bunlara baktığımız zaman ürünün normal çalışma prensibi de bu şekilde ince CW tarzında sese neden olabilir. CORSAIR tarafında Capellix'lerde de benzer durum mevcuttur.
Bu nedenle aynı ürün için benzer durumu yaşayanların yorumları oldukça önemlidir.
-
Ürün daha yeni olduğu için pek alan yok sanırım çünkü pek yorum falanda göremedim. tr de çok daha az bu oran o yüzden alanlarlada bi türlü denk gelemedimki sorayım. üründe hiç bir ses yok hocam pompa, su vs sadece bu vızıltı var oda rahatsız edici uzun vadede belki alışılır ama bence anormal yani sessiz bir kasa yapmaya çalıştım. yakınlaştıkça vızıltı fan seslerini bastırıyor normal kullanımdada belli açılırda sadece o ses duyuluyor.Seste takıntılı biri olunca malesef işkence oluyor. kullananlara denk gelebilirsem eğer onlardada varsa yüksek ihtimal iade ederim :(
-
Pump Speed ayarını artırıp azalttığınızda ses değişiyor mu, kontrol ettiniz mi?
-
Denedimde aynen dediğiniz gibi hocam pompanın sesiymiş o malesef ayar değiştirdikçe seste değişiyor. eğer bu sıkıntılı değil standartsa gerçekten sinir bozucu ama :/
-
%99 stock olarak böyledir.
-
Bu kötü oldu işte :(sabırla dinleyip yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim hocam :)
-
Rica ederim.
-
Hocam aşağıdaki ekrandaki gibi pompa dönüş hızını ayarlarsanız ses çok az geliyor. Maalesef pompa olarak asetek kullanmasına rağmen yine asetek kullanan NZXT Z serisinden daha gürültülü. Ama doğası gereği hiç bir AIO sıvı soğutma tamamen sessiz olamaz. Pompa illa ses çıkaracaktır.
-
Tiz ses çıkartması beni çok rahatsız etti.Elimde msi mag 360r var onda bile pompa sesi fan sesi gibi geliyor. kutusundan çıkan sesi düşürmeye yarayan aparatı takıncada bayağı düşüyor. o çok yer kaplıyor diye bunu almıştım herşey çok güzel ama o ses benim için büyük eksi malesef. şimdi arctic 34 esport duo taktım sadece fan sesi var boşta aynı, oyunda falan 3 derece fark var. o kadar paraya görüntüsü vs değer diye düşündüm fakat kasa dibimde olunca o ses zamanla işkence oluyor o yüzden iade edicem malesef. msi meg s360 nasıl acaba aynı motor vs ama yabancılar sanırım onu daha çok tercih ediyor. ondaki ses nasıl acaba ondan bilginiz varmı hocam ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X