bunu soran herkese anlatmaya calisiyorum. x570 asus crosshair dark hero falan soruyorlar alayim mi diye Nerede kullanacagniz onu diyorum. O kadar para vermek yazik, bir sonraki nesil ddr5 ve zaten model olarak seninde saydigin, benimde anlattigim modeller fazla bile geliyor bu islemcilere... Amd de hala islemci limitinde kaliyoruz ve b550 lerde süper oldu... b550 lere alt-orta sinif muamelesi yapiliyordu, tabi isten anlamayan kisilerce... anlatana kadar neler cektigimi bilemezsin. Ama suan genel kani degisti zannediyorum. Bu gelismeler yasanirken asus da bir süpriz yapti b450m pro s modelini cikartti. haftalardir ilgili konularda anlattigim bu modelde dr.mos mosfet kullanilmis, alc1200 ses yongasi var. pcb olarak eski b450 tuf larin yani eldekileri degerlendirmis asus, b550 ler ile farki bakir veriyolu 2Oz yerine b450m tuf pro s te 1Oz yani yari yariya... bu fark eder. ama simdi esas sorun bios... 5600x bunun bios unda ne kadar performans verecek, ozelliklerinin ne kadari kirpilacak yoksa tam destek mi verecek? pcie4.0 in da highend modellerde bilhakis rtx 3000 lerde farki olacak. ssd pcie 4.0 bence hic onemli degil. bunlar netlesince 1000 liraya guzel bir anakart alinabilecek. İncelemeye devam, kullananlari bulursam paylasirim ne oldu ne bitti seklinde... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ASUS ROG STRIX B550-E GAMING alınır mı? (16. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: kunGFubunu soran herkese anlatmaya calisiyorum. x570 asus crosshair dark hero falan soruyorlar alayim mi diye Nerede kullanacagniz onu diyorum. O kadar para vermek yazik, bir sonraki nesil ddr5 ve zaten model olarak seninde saydigin, benimde anlattigim modeller fazla bile geliyor bu islemcilere... Amd de hala islemci limitinde kaliyoruz ve b550 lerde süper oldu... b550 lere alt-orta sinif muamelesi yapiliyordu, tabi isten anlamayan kisilerce... anlatana kadar neler cektigimi bilemezsin. Ama suan genel kani degisti zannediyorum. Bu gelismeler yasanirken asus da bir süpriz yapti b450m pro s modelini cikartti. haftalardir ilgili konularda anlattigim bu modelde dr.mos mosfet kullanilmis, alc1200 ses yongasi var. pcb olarak eski b450 tuf larin yani eldekileri degerlendirmis asus, b550 ler ile farki bakir veriyolu 2Oz yerine b450m tuf pro s te 1Oz yani yari yariya... bu fark eder. ama simdi esas sorun bios... 5600x bunun bios unda ne kadar performans verecek, ozelliklerinin ne kadari kirpilacak yoksa tam destek mi verecek? pcie4.0 in da highend modellerde bilhakis rtx 3000 lerde farki olacak. ssd pcie 4.0 bence hic onemli degil. bunlar netlesince 1000 liraya guzel bir anakart alinabilecek. İncelemeye devam, kullananlari bulursam paylasirim ne oldu ne bitti seklinde...
Hocam, pcie 4.0'ın 3070 gibi kartlarda farkı olacağını mı söylüyorsunuz,bildiğiniz gibi önemsiz detay olarak lanse edildi birçok incelemede..İlerleyen dönemde avantajı ortaya çıkabilir mi ? Ben daha çok ssd kısmındayım ama arz talep ilişkisi oturmadı hala.
-
https://www.techspot.com/review/2104-pcie4-vs-pcie3-gpu-performance//
https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-rtx-3080-pci-express-scaling/26.html
fark yok diyemem, oyununa göre bir kac fps fark oluyor evet. ama ssd hizi olarak ben aradaki farki hissedemem bu yüzden benim acimdan relevant degil. 3500 ile 7000 arasinda ki farki nasil nerde hissedecegim bilmiyorum, belki video editleyenlerin isine yarayabilir, der8auer in testine göre 30gb lik video kopyalamada baya fark vardi lakin oyun olsun primere de proje yukleme zamani veya cizim programlarinda benim hissedebilecegim bir fark olmamasina ragmen fiyatlari cok pahali 980pro 250gb 819lira, corsair mp600 1tb 1937lira ben gecen gün 1tb 970 evo yu 102eu(950lira) ya satin aldim. pcie 4.0 gpu da programina gore degisir performansi yine render programlarinda fark eder, oyunlarda farklilik gosteriyor, kimi oyunda hic fark etmezken kiminde 4-5fps kadar getirisi oluyor yerine gore..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 26 Kasım 2020; 0:5:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bu 4 Karttan Hangisini Önerirsiniz ❓
Bütçe Nedeniyle Bu 4 Kartı Seçtim
Çünkü Fiyatları Birbirine Yakın
EVGA RTX 3070 XC3 BLACK GAMING 1725MHz / 28.6cm (4.300 TL)
ASUS DUAL-RTX 3070-O8G 1800 / 26.7cm (4.600 TL)
MSI RTX 3070 VENTUS 2X OC 1755MHz / 23.2cm (4.300 TL)
Gigabyte RTX3070 EAGLE OC 8G 1770MHz / 28.2cm (4.600 TL)
-Yurtdışı Fiyatları- -
asus tuf kac para? tuf al
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
TUF Modeli 4900
EVGA RTX 3070 Modelini çok tavsiye ettiler hatta NVIDIA ve intelle anlaşmalı ver Beraber çalıştıkları yazıyor
Bu 4 karttan biri alınır mı ya da EVGA ?
Hayır Dersen TUF için biraz daha bütçeyi zorlıycam
Diğer bir seçeneğim de Fiyat v Performans açısından RTX 3060 beklemeye değer mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekkes -- 27 Kasım 2020; 5:3:10 >
valla ben buroya 6400 liraya palit rtx 3070 aldirdim gayet memnunuz. rtx 3070 lerde bu 3080 lerdeki sorunlar yok sanirim. Bir tek zotac ta (3070) yine black screen sorununa rast geldim. onun disinda gozume carpmadi ama tuf lar basarili... sana bi link atayim...
https://www.techpowerup.com/review/evga-geforce-rtx-3070-ftw3-ultra/31.html
birde fiyatlar guzelmis hangi ulkenin bu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 27 Kasım 2020; 18:8:11 >
-
Valla hocam tuf al kafan rahat etsin imkan varsa, evga ninda testini attim sana fena degil alinabilir.
birde onu takkesini buna takayim derken pisman olmayasin, garantili olsun. Olmadi sana verdigim linkteki urunler iyi gibi... evga da olabilir.
Tamamdır Hocam
Seni Dinliycem. O zaman biraz bütçeyi arttırcam
Önümüzdeki ayın 5'inde giderim
Ryzen 7 5800X ya da Ryzen 5 5600x
G.skill Ram 14CL
Bir de 2TB'lik NVME Alıcam
Asus Rog Strix B550-E ya da Gigabyte B550 Aorus Pro AC
(Asus ROG STRIX B550-EX yeni versiyon geliyormuş birine yazmıştın okumuştum sanırım O baya pahalı ve abartı olur bana fazla bile gelir büyük ihtimalle onu satın almam)
Bu üçlüyü alırım Ocak ayında da TUF 3070'i Alırım
Umarım bunlar beni 5-6 yıl götürebilir
--ÖNERİLERİN Varsa Seve Seve Dinlerim Hocam--
Çok teşekkürler hocam Önerilerin için
Arada yazıp yine başını ağrıtırım biraz K.Bakma 😊Affet...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekkes -- 28 Kasım 2020; 2:51:59 > -
quote:
Orijinalden alıntı: kunGFu
Orda ne diyor tam olarak?
"All six SATA ports operate directly from the B550 chipset" -> 6 adet sata direk chipsete baglidir.
"SATA ports 5 and 6 share bandwidth with the secondary M.2 slot" -> sata portlarindan 5. ve 6. , ikinci M.2 ile bant genisligini paylasir.
"When SATA drives are connected to those ports, the M.2 SSD in the secondary slot drops to PCIe 3.0 x2 bandwidth. " -> bu yani 5. ve 6. ya satalari taktiginizda burda cogul kullanilmis, tek tek mi yoksa iki adet birlikte mi gecerli anlayamiyorum, neyse takdiginiz da diyor, M.2 pcie 3.0 x2 bant genisligine düser diyor.
"Granted, the number of users installing more than four SATA drives is also slim" -> Zaten dörtten fazla SATA sürücüsü takan kullanıcı sayısı da az diyor.
"Port kesintisi" diye cikarttiginiz yayagara size hitab ediyor mu? siz 6 tane sata HDD/SSD falan mi takacak misiniz? Öyle ise X570 alin. Burda b550 nin gpu pcie4.0 destegide var, m.2 pcie 4.0 da... iki adet pcie4.0 m.2 slotu sizin ihtiyaciniz ise x570 alin. Herkesin ihtiyaci olmaz, ikinci m.2 zaten depolama olarak kullanilacagindan pcie3.0 olmasi dezavanj olmayacaktir.
b550m tuf plus aliyorsunuz 1250 lira, yukarda ilgili voltaj regülatör modülü testi ve bilesenlerinide yazdik zaten.
b550 e de farkli bir durum söz konusu diyoruz, farkli bir pwm kontrolör ile farkli bir mosfet kullanmislar, yapi olarak 7+1, 14faz tek tek cpu ya ayrilmis bir sekilde, ben nasil b550e ye mantiksiz falan diyip degersizlestirip görmezden geleyim. der8auer bile diyor ki "After those Tests I'm not sure why you would STILL buy X570": bu testleri gördükten sonra neden x570 almaniz gerektiginden emin degilim...Hocam merhabalar
Asus B550 E Gaming anakart aldım. Mesajınızda yazılanlara istinaden yazıyorum. Cahilliğimi bağışlayın belki soru size saçma gelebilir ama bilmediğim için soruyorum. Bende şu an 2 adet 2,5" SSD (samsung 870 QVO 1 Tb ve samsung 860 QVO 2 Tb) var. Şimdilik bunları kullanacağım. İleride bütçe oluşturabilirsem ilave olarak PCle 4.0 SSD almak istiyorum. Eğer böyle bir şey olursa SSD'nin hızında herhangi bir düşüş olur mu? Saygı ve selam ile ...
-
Hicbirsey olmaz
iki adet ssd sata ve 1 adet pcie 4.0 ile hic bir sorun yasamazsiniz, ya zaten sorun dedigimiz olay ikinci m2 slotuna taktiginiz m2 ssd nin tam performans calismamasi... onun disinda bir kayip yok cünkü birinci m2 direk islemciye bagli... ikinci m2, sata portlarindan 5ve6 ile baglanti genisligini ortak kullaniyor. Yapisi böyle... 4 tane sata ssd takar, ardindan 2 adet m2 biri pcie 4.0 digeri pcie3.0 oldugu müddetce hepsi tam randimanli calisir. anakart gigabyte olsa onda farkli bir durum oluyor sata 5e6 yi kullanip ikinciye de takinca... ama sizin ki asus, sorun yok devam
-
quote:
Orijinalden alıntı: kunGFuHicbirsey olmaz
iki adet ssd sata ve 1 adet pcie 4.0 ile hic bir sorun yasamazsiniz, ya zaten sorun dedigimiz olay ikinci m2 slotuna taktiginiz m2 ssd nin tam performans calismamasi... onun disinda bir kayip yok cünkü birinci m2 direk islemciye bagli... ikinci m2, sata portlarindan 5ve6 ile baglanti genisligini ortak kullaniyor. Yapisi böyle... 4 tane sata ssd takar, ardindan 2 adet m2 biri pcie 4.0 digeri pcie3.0 oldugu müddetce hepsi tam randimanli calisir. anakart gigabyte olsa onda farkli bir durum oluyor sata 5e6 yi kullanip ikinciye de takinca... ama sizin ki asus, sorun yok devam
Cevap için teşekkür ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kunGFuHicbirsey olmaz
Hocam tekrardan merhabalar
Rahatsız ediyorum ama bir şey daha sormak istiyorum. Ben kasama (Cooler master h500m) 3 adet 4 pinli pwm fan (Öne 2 adet 200 mm, arkaya 1 adet 140 mm noctua fan) takmak istiyorum. Kart elime geçmediği için sadece sitesinden bakabiliyorum. 1. resimde 3 adet pin yuvası var ama 2. resimde M2 slotunun yanındaki pin gözükmüyor. Acaba buna 4 pinli 3 tane fan takılamıyor mu? Veya fan çoklayıcı mı almam lazım. Saygı ve selam ile ...
-
O kasada rgb kontrolcü gibi birsey olmasi lazim öyle hatirliyorum, bir arastirin. Kullanan varsa h500m ona sormak kolaylik olurdu, beni kasada kontrolcü yok, fanlarim aftermarket (arctic f12pwm) bunlarin uclari Y spitter seklinde ard arda baglanabiliyor :)) ve evet anakartta 3 adet kasa fan yuvasi var dogru görmüssünüz.
quote:
Orijinalden alıntı: kunGFuO kasada rgb kontrolcü gibi birsey olmasi lazim öyle hatirliyorum, bir arastirin. Kullanan varsa h500m ona sormak kolaylik olurdu, beni kasada kontrolcü yok, fanlarim aftermarket (arctic f12pwm) bunlarin uclari Y spitter seklinde ard arda baglanabiliyor :)) ve evet anakartta 3 adet kasa fan yuvasi var dogru görmüssünüz.
Kasada fan kontrolcü var. Ama ben fanları anakarta bağlamak istiyorum. O zaman fan devri kendiliğinden ayarlanıyor. Boştayken azalıyor, yükteyken artıyor. Eğer dediğiniz gibi anakartta 3 adet 4 pin pwm bağlantısı varsa benim sorunum hallolmuş oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdal73 -- 10 Aralık 2020; 17:45:56 > -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnbvb -- 29 Aralık 2020; 22:25:46 >
Merhaba arkadaslar rog b550 a gaming anakart aldim ama ısı sensörleri 90 gösteriyor , yurtdişi forumlarda hatali sensör denmiş x570 ler için
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X