Arkadaşlar, anakartı yeni aldım. Anakartla beraber Samsung 990 PRO PCIe 4.0 M.2, 1 TB SSD, 7.450 MB/sn Okuma, 6.900 MB/sn Yazma almıştım. Önceden kalmada Toshiba RC-500 M2 vardı.
Ancak bilgisayarı bot ederken Toshiba rc-500'ü ediyor, samsungu seçemiyor. Windows samsung'u görüyor. biçimlendirmesini filan tamamladım. ama yok olmuyor bir türlü. Birde Amd Ryzen 7 7700 almıştım. saat hızını sabitlemek istiyorum. 4.500 mhz benim için yeterli. Bios'tan nasıl yapabilirim acaba. |
ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI M2 Sorunu
-
-
Ez mode ekranında sürükle-bırak yaparak boot önceliğini değiştirebilirsiniz.
Alternatif olarak,
Bios'a girdikten sonra f7 ile advanced mode açıp boot sekmesinden boot option 1'e samsung ssd'yi seçerseniz ilk öncelikle onu boot eder.
Ardından f10 ile kaydetmek gerekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
işte sorun da burada. bende sadece boot option 1 çıkıyor. bios ekranında samsung var. win11'de samsung görünüyor. ama boot option tek.
Çok ilginç galiba.
-
Samsung'a windows kurulumu yaptınız mı? Bazen iki disk takılıyken Windows kurunca mevcut olan eski diskin boot manager'ı üzerine kaydeder. Kurulum USB belleğini hazırladıktan sonra eski diski çıkarıp sadece Samsung takılı iken kurulum yapabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok. sıfır cihazdı. eski olan toshiba'ya win 11 kuruluydu. toshibaya format atmamıştım, anakart değişmesine rağmen direkt ondan açtı. şu anda bot ayarı yapamadığım için yeni windows kuramıyorum.
-
Toshiba içinde Windows boot manager olduğu için Samsung'ta boot edilecek bir bölüm yoksa normal. Bu yüzden usb belleğe boot edilebilir şekilde hazırlayıp, Toshiba diski sökün ardından Samsung'a windows kurulumu gerçekleştirin.
Çok güzel bir ayrıntı bu. çok teşekkürler. deneyeceğim.
-
Yaptıktan sonra durumu paylaşırsanız sonucu öğrenmiş oluruz.
hafta içi vaktim olmuyor. haftasonu deneyeceğim.
-
Bazen böyle durumlarda diğer diskte de windows varsa sistem kendi kendine bırakıldığında istenmeyen eski windows açılabiliyor. Bunu Ya biostan boot menüsünden ayarlamak gerekiyor. Ya da ilk açılışta windows usb sini boot menüyü hızlı davranıp seçip ordan windows ekranına gelindiğinde istenmeyen diskin windowsu nu silmek gerekiyor.
En son ihtimalde yukarda denildiği windows kurulmayacak olan diski cihazdan sökmek. Çünkü bazen disk kalsa da boş olarak, işletim sistemi kurulum yaparken 50/100 mb ı diğer diskin içine atıyor. Bu sefer o disk hep cihaz kalması gerekiyor. Kurulum bittikten sonra diğer diskler yine takılır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 18 Ekim 2024; 13:12:54 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X