Şimdi Ara

Asus ROG Strix GL553VE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İ7 - 7700HQ
    GTX 1050Ti 4GB
    16 GB DDR4 RAM
    256GB SSD + 1 TB 5400RPM HDD
    RGB Keyboard
    15.6"

1175$ Fiyat

Bu bilgisayarı almak istiyorum fakat yorumlarında 2 ay sonra bilgisayarın bozulduğunu söylüyorlar.Bilgisayarı bilen, alan varsa yazabilir mi?Acer Predator Helios 300 le bunun arasında kaldım.Amerika'dayım şu an o yüzden Amazondan alacağım.
    Bilgisi olan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Helios güzel,alın.

• expressimo kullanıcısına yanıt
    Heliosun neden güzel olduğunu açıklarmısın?

Heliosta forumdakilerin sıkıntı yaşadıklarını okudum

Aynı şekilde rogda da

• ceterele C kullanıcısına yanıt
    Heliosta sıkıntı görmedim ama merak ettim ne gibi bir sıkıntı var? Helios u 1060 oluşundan iyi sogutmadan ve fiyattan dolayı önerdim. Rog ile ilgili bir fikrim yok. Omen 15 de düşünün derim 1050ti.

• quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

Heliosta sıkıntı görmedim ama merak ettim ne gibi bir sıkıntı var? Helios u 1060 oluşundan iyi sogutmadan ve fiyattan dolayı önerdim. Rog ile ilgili bir fikrim yok. Omen 15 de düşünün derim 1050ti.

Bana 256ssd 16ram i7 7700 en az 1050ti gpu lazım çok kararsız kaldım

• Ben de bu modelin bir üst modeli olan Asus G753 (1050 ekran kartlı)var ve fanı doğru hıza ayarlarsan oyunlar sırasında sıcaklık pek 70 derecelerin üzerine çıkmıyor. Yalnız bir şey dikkatimi çekti. Antivirüs programlarıyla tarama yaparken garip şekilde işlemci sıcaklığı 70 dereceleri görüyor. Norton ile tarama yapıyorum ara sıra o sırada sıcaklık bu değerlere çıktı. Anlaşılan norton işlemciye çok yükleniyor ve bu sırada fan otomatik ayarında soğutmak için devir yükseltiyor ve ses oluyor. Antivirüs yazılımının bu kadar yük bindirmesi garip geldi.
  • tercihiniz hangisinden yana oldu, bende bahsettiğiniz model asusu almayı düşünüyorum ama çok kararsız kaldım. sizin tercihiniz ne oldu, yorumlarınız nelerdir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus rog strix g531gt
    4 ay önce açıldı
    Asus Nvidia 3070ti Rog Strix
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Ben de bu modelin bir üst modeli olan Asus G753 (1050 ekran kartlı)var ve fanı doğru hıza ayarlarsan oyunlar sırasında sıcaklık pek 70 derecelerin üzerine çıkmıyor. Yalnız bir şey dikkatimi çekti. Antivirüs programlarıyla tarama yaparken garip şekilde işlemci sıcaklığı 70 dereceleri görüyor. Norton ile tarama yapıyorum ara sıra o sırada sıcaklık bu değerlere çıktı. Anlaşılan norton işlemciye çok yükleniyor ve bu sırada fan otomatik ayarında soğutmak için devir yükseltiyor ve ses oluyor. Antivirüs yazılımının bu kadar yük bindirmesi garip geldi.

Hocam şu zamanki kullanımınıza kadar 70 derecenin üstüne çıktığı oldu mu ?

Tek fan olması beni korkutuyor.

• Mr.Policeman kullanıcısına yanıt
    Oyun oynarken turbo fanı açarsanız nadiren 70 derecelerin üstüne çıkıyor. Fan devrini otomatikten %70 çıkarırsan oyunlarda işlemci ve ekran kartı ısısı 65 derecenin üstüne pek çıkmıyor. Turbo fanı açmadan oynarsanız 85-85 dereceleri gördüğü oluyor. Ben turbo fanı açıyorum. Turbo fan ses yapıyor evet ama oyunun sesi açıksa belli süre sonra o sesi duymuyorsun hele kulaklıkla oyun oynayan biriysen sesi hiç duymazsın. Ses yapıyor diye turbo fanı açmam diyen olabilir ama turbo fanı açmasanız bile fan otomatik ayarında iken de ses yapmaya başlıyor çünkü soğutmak için hızlanıyor ve yine aynı sesi yapıyor. Otomatik ayarda soğutması turbo ayarda ki soğutması kadar başarılı değil.
    g
    Bu arada turbo fanı olan her model ve marka dizüstü ses yapar o sebeple sessiz pc bulmak imkansız gibi. Bu arada bulabilirseniz GL553 ve GL753 çift fanlı modelleri de var gerçi çift fan olunca dvd sürücü olmuyor orası ayrı konu.

Tek fan var evet ama çift fanlı modellerde ki fanlarla aynı tür fan değil. Bunun fanı biraz daha büyük. Bu arada bilgisayarın sadece sol tarafı ısınıyor. Haddisk ve dvd sürücünün olduğu sağ kısım hiç ısınmıyor.

Bir de garip tir pc en az ısıtan oyun sanırım Wolfenstein The Old Blood

Turbo fan kullanıyorum onu oynarken de ama onu oynarken işlemci ve ekran kartı ısısı 60-65 derecelerin üstüne pek çıkmadı. Son olarak GL553 ve GL753 alacak veya almış arkadaşlar varsa şu sıralar kesinlikle Nvidia 385.69 sürücüsünü kurmayın. Sürücü sonrası oyunlar oynanmayacak hale geliyor.

1920x1080 çözünürlük ve yüksek ayarlarda ortalama 25-35 arası fps aldığım Tom Clancy's The Division oyununun fps değeri 8-9 düştü ve ayarları ne yaparsanız yapın değişmiyor. Crysis 3 denedim oda aynı değeri verdi. Bir önceki sürücü olan 385.41 geri dönünce eskisi gibi tekrar 25-35 fps almaya başladım.

Nvidia Türkiye facebook adresine durumu yazdım henüz cevap yazmadılar.

• Mr.Policeman kullanıcısına yanıt
    Bu arada söylemeyi unutmuşum. 17.3'' olan modeller içerisinde boyut olarak rakiplerine göre daha ufak bir bilgisayar GL753. Media Mark da diğer 17.3'' modellerle yan yana gördüm. Orada çalışan birine ekran da GL753 yazıyor ama bende aynı cihaz var bu kadar ufak değil dedim. Acaba bu GL553 olup siz buna yanlışlıkla GL753 uygulaması mı kurdunuz dedim. Adam aldı eline altını çevirdi baktık altında GL753 yazıyor. Yanında Casber'ın 17.3 olanı vardı onun yanında Asus GL753 15.6 inçlik gibi kalıyor. Başka modellerle karşılaştırınca da durum aynı.
  • ceterele C kullanıcısına yanıt
    Dell Inspiron 7567 ve 7577 öneririm. 7567'de GTX1050ti var 7577 yeni çıktı GTX1060 var.

• Asus Rog Strix GL serisinde kart okuyucuya SD kartı sokup çıkarmak ne kadar zor. Ben usb olan yerlere usb takmak zor diye düşünürken o kısım daha zormuş.
  • Gl 753vd modelini kullandım ilk aldığım laptopun tochpadi kalkık geldi iade edip yenisi geldi 2-3 ay sonra ekran gitmeye başladı ara ara oynadığım oyun sa 2k17 başka birşey yapmadım onuda gönderdim anakart arzası çıktı ve para iade aldım yeni laptop alacağım ama artık korkuyorum hp omen 17 yi inceliyorum 5800 civarı fiyatı var ama asus gibi bir markada bunları yaşayınca artık laptop almaya korkar oldum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazonda rog un bazı modellerine 1 haftada 300 dolar zam geldi. Tam almaya niyetlendim elimizi attığımız yer kuruyor resmen.

• Eğer fiyat düşmez ise başka modeller bakacağım. Asus rog ayarında başka model önerisi olan varsa konuyu da kirletmemek için pm atabilir.

• http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gl553ve-core-i7-7700hq-2-8ghz-16gb-1tb-128gb-ssd-15-6-gtx1050ti-4gb-w10.html

Almak isteyen arkadaşlar için, cihaz hatırı sayılır bir indirim almış şuan. 5850 liraya düşmüş. Yanılmıyorsam fiyatı 6700ler de falandı.
  • Şuan vatanda 5600 liraya düştü. Bu ve bircok Asus Gamebookta indirim var. Meraklısına..

• hayatgezi kullanıcısına yanıt
    Tercihim Lenovo Legion Y720den yana oldu.Şu an için gayet memnunum.Özellikleri:GTX 1060,i7HQ processor,FHD Ips panel,1TB HDD,128SSD
    Işıklı klavye ve JBL speakerları var.Gayet hızlı,acma tuşuna bastıktan sonra 3 saniye bile geçmeden açılıyor.Tek sıkıntısı biraz ağır 3küsür kilo.Eğer her gün bir yerden bi yere taşıyacaksan sıkıntı çıkarabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceterele

Tercihim Lenovo Legion Y720den yana oldu.Şu an için gayet memnunum.Özellikleri:GTX 1060,i7HQ processor,FHD Ips panel,1TB HDD,128SSD
    Işıklı klavye ve JBL speakerları var.Gayet hızlı,acma tuşuna bastıktan sonra 3 saniye bile geçmeden açılıyor.Tek sıkıntısı biraz ağır 3küsür kilo.Eğer her gün bir yerden bi yere taşıyacaksan sıkıntı çıkarabilir.

Oyunlarda sıcaklık değerleri nasıl?

• Deníz kullanıcısına yanıt
    Güçlü soğutma uygularsan sıcaklık olmaz.Normal fanda klavyenin orta bölümünde sıcaklık oluyor sol ve sağ tarafında sıcaklık yok bu yüzden oyun oynarken sıcaklık hisseetmiyorsun.Fan sesi rahatsız edecek kadar gürültülü değil ama yine de ortalamanın biraz üstünde

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.