PC ve PlayStation 5 için monitör almayı planlıyorum. Amacım 4K deneyimini en iyi şekilde yaşamak. Kullanım alanlarım arasında oyun, video edit, ve fotoğraf düzenleme bulunuyor. Oyun oynarken 4K'nın keyfini çıkarıp renk dolgunluğunu tam anlamıyla deneyimlemek istiyorum. Özellikle siyah tonlarının derinliğine önem veriyorum. OLED monitörden ziyade IPS paneli öncelikli olarak tercih ediyorum, çünkü OLED teknolojisinin biraz daha gelişmesini bekleme taraftarıyım. Sizce Asus ROG Strix XG27UCG Monitör Nasıl? |
Asus ROG Strix XG27UCG Monitör Nasıl?
-
-
Ps5 için bana kalırsa tv al derim. PC için evet monitör daha mantıklı ama ps5 içinde şöyle güncel teknolojileri taşıyan, işte vrr şu bu vs. 120 hz oled 55 inç 60 65 inç bir tv süper olur. Philips'in ambilight özellikli oled yeni nesil tvlerinden alırsan da oyundan alacağın zevk katlanarak artar. Malesef oyun konsolu pc başında işte masaüstünde oturarak deneyimlemek çok güzel olmuyor. Ben de hep o ayrımda kaldım senin gibi güzel bir monitör alayım aradan çıkartayım dedim ama asla memnun olmadım. Ps3 ps4 ps4 pro en son ps5 derken çok cihaz aldım sattım kullandım ama yani ama yok monitörün olayı pc, konsol değil bence.
-
Birinci sıkıtı tek Playstation için değil aynı zamanda PC içinde kullanacağım. İkinci sıkıntı bende çok büyük ekranda oyun oynamayı sevmiyorum. Sadece Film/Dizi ve Maç izlerken büyük ekran seviyorum. Klavye başında ya da oyun kolunu elimdeyken küçük ekranda kendimi daha konforlu hissediyorum. O yüzden şu an çok büyük sıkıntı çekiyorum...
-
Anladım. Ama şu saatten sonra da oled'e geçmek istememe sebebini merak ediyorum. Evet hala daha yanma sorunu var ama bu yeni nesil panellerde çok daha nadir olan birşey. + ne kadar iyi ips panel olursa olsun mutlaka bleeding veya bulutlanma dediğimiz bölgesel olarak beyazşalma da olacak siyahlarda vs. zaten ips de siyah diye birşey yok, siyah diye denilen şey gri veya arkasından ışık verilmiş siyah bu ne kadar siyah olabilir ki ? oledde yani böyle birşey yok, siyah tam siyah arkasından ışık vurma vs de yok. Bleeding işte bulutlanma vb şeylerde yok. Çünkü her pikselin kendi ışığı var, monitör malum çok sık alınmayan birşey, öyle alırsın 4 5 sene rahat kullanırsın yani pek güncellemen gerekmez. Bence almışken yeni nesil oled monitörlere bakarsan bütçeyi tabi bilmiyorum ama daha rahat edersin. hatta merak ediyorsan yan yana kullanırsan teşhir de vs varsa medimarkt vatan bilgisayar vs. yada itopya falan olede birkere bakarsan diğerlerine geri dönmen zor oluyor.
-
G8 34" aldım dediğiniz kadar fark var yalnız bu ürün ilk veya ikinci nesil panel olduğu için üçüncü ve yeni çıkacak dördüncü nesil panellere göre daha az dayanıklı sanırım.
-
QD oled diye geçen 2023 de çıkan serisinden olması lazım onlar evet 2. nesil. Son çıkanlarda 3. nesil panelleri biraz daha iyi dayanıklı ama zaten kullanım alışkanlığını biraz değiştirirseniz oledde yanma sorunu çok nadir yaşarsınız. Atıyorum hareketli duvar kağıdı ondan sonra başlat çubuğu vs kullanılmıyorken aşağı kaysın kapansın falan o tür durumlarda ömrünü baya uzatır. Zaten bunlarda yerleşik olarak pixel shifting vardı, yani aynı pikselde aynı renk olmasın diye bir yana otomatik kaydırma yapıyordu.
-
Pixel shifting var. Piksel yenileme de var bir saat civarı monitör kapalı işlem yapıyor onu da iki günde bir yapıyorum. Modelin çıkış yılı eski olduğu için sorun yaşamadan bir yıldan fazla kullanan kullanıcı sayısı fazla ama dikkat etmesine rağmen üç dört ayda oled yanığı yaşayanlar da olmuş. Muhtemelen ekranın sağlığına evdeki elektrik tesisatının da etkisi büyük.
-
15-20 bin tl verip standart monitör alınmaz 8-9 bine veriyorlarsa al
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X