Şimdi Ara

Asus Sabertooth Anakarta 1866 mhz ddr 3 ram çalıştırma YARDIM ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sabertooth p67 r3 anakartım mevcut 1866 mhz ram destekliyor diye aldım ve buna uygun da kingston hyperix 4 gb ddr3 1866mhz ramide aldım.

windowsa geçince 1333 mhz olarak görüyor biosdan 1866 frekansına ayarlıyorum kapatıp açınca yine oto 1333 e düşüyor veya görüntü gelmiyor gibi garip şeyler mevcut.

Beyler sizler gibi anlamıyorum bu pciden bir ka. topic bakındım fakat terimlerden ötürü çarpan fln dediğiniz için anlıyamadım.

Bunu anlamıyan birine anlatır gibi ve garip terimler kullanmadan anlatabilcek biri varsa teşekkür ve saygılarımı sunuyorum.

saygı ve sevgilerle...

• up
  • dostum anakartının üstünde memory ok tuşu olması lazım bi tıkla ona, ramlerin hemen orda. o yoksa al suite II yi kurmuşsundur inşallah. oradan autorun yazısına tıklarsanda olur.
  • bunları ne için yapıcağımı birde anlatsan = )) hani anladığımı düşünerekten yazdın sanırım. al suite II kurdum bu arada

ilgin için saol cevabını bekliyorum
  • dostum kasanın yan kapağını aç
    http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_2011/SABERTOOTH_X79/
    resimlere dikkatli bakarsan sağ üst köşesinde memory ok yazan bir tuş var. bir kez basman yeterli.ramleri anakartının tanıması gerekiyor sonrasında
    2. si al suite ile istersen overclok yaparsın istersen normal değerlerinde kullanırsın bildiğim kadarıyla sadece işlemcin üzerinde oynayabiliyor anakartın. al suite i açtığında autorun yazar sol kısımda. ona tıklarsan sistemini normal değerlerde çalıştıracaktır yani fabrika çıkış ayarlarına atomatik dönecektir.
    ve en son windows deneyim dizininde ramlerin kaçlık gözüküyor ? işlemcinin çalışma frekansı 1333 mhz olabilir, karıştırmış olma ihtimalinde var

• resimlerde pek net değil ama yeri ram slotlarıyla anakart güç girişinin sağ üstünde kalıyor.
  • mem ok tuşuna bastım

herhangi bir değişiklik olmadı öncedende 4gb ram görüodu şimdide.

al suite programında autoron fln sol tarafta göremedim heryere bakmama rağmen

windows deneyim dizini dediğinin ne olduğunu anlıyamadım ama bilgisayara sağ tıklayıp özellikler diyince 4 gb ram diyor.

1333 mhz olayınada şurdan vardım.

pci açılırken delete diyip bios girdiğimizde memory 4096 mb mı ne artık tam hatırlamıorum 4gb ram diyor altında speed diyor 1333 mhz diyor.

burdan 18666 mhz ile çalışmadığını farkediyorum halen sorunu çözebilmiş değilim : )

varmı başka çözümün
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 Slot 3600MHz Ram Sorunu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DOSTUM WİNDOWS U BÜYÜK İHTİMALLE 32 BİT YÜKLEDİN. 64 BİT YÜKLEMELİSİN. YOKSA 32 BIT MAX. 1333MHZ DE 4 GB GÖRÜR DİYE BİLİYORUM.
    AL SUİTE TİTTİR ET ZATEN BİR TÜRLÜ SEVEMEDİM BEN ONU :)
  • ahaha = ) baştan sölesene ya 32 bit 64 bit olayını boşa düşüncelere dalmışım.

şimdi ozmn şunu sorayım i5 2500k 3.3ghz işlemci anakartı söledim ztn ramide söledim böyle bir makinaya format atıp 64 bit yüklesem ne kazanırım ne kaybederim.

verdiğim bilgisel paylaşımlardan ötürü çok teşekkür ederim.Format attırdığım kişi 64 bit yüklimmi demişti ben dedim ne farkeder bilgisayarın kasar tarzı bişey söyledi sanki bende gerek yok ozmn demiştim.

bilgilendirmelerin için teşekkürler.
  • DOSTUM BİRDE EKRAN KARTINI SÖYLERSEN NET CEVAP VEREBİLİRİM AMA 64 BIT WINDOWS BU SİSTEMİN NESİNİ KASACAK MERAK EDİYORUM. İ5 2500K İLE 64 BIT KULLANMAYACAKSAN NEYLE KULLANACAKSIN PEKİ. ABİM SIKMIŞ BİRAZ ZATEN ANLASA 32 BIT KURMAZ:)
    BANA SORARSAN BİR RAM DAHA EKLE RAHAT EDERESİN. EKRAN KARTIN BÜYÜK İHTİMALLE 1 GB TIR. ASARSAN RAM DEN YER.
  • ati 1gb 128 bit ekran kartım hd series li birşey uygunmudur ?

neden ram den yiyor 64 bit win pciye nasıl bir olay yüklüyor da ram fazla yiyor ?
  • dostum 1. si 64 bit veriyolu hızı yani daha hızlı 32 bit e göre öyle biliyorum bu konuda usta arkadaşlar vardır onlar daha iyi açıklayabilir.
    2. si ramden yeme olayı ekran kartından kaynaklanır. 64 bitle pek alakası yok. yoğun bir uygulama kullanırsan ve işlenecek grafiklerin toplam boyutu 1 gb geçerse eğer 1 gb tan sonrasında ram i kullanır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.