Şimdi Ara

Asus ses kartından 5.1 ses gelmeme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
64
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar dilerim. Asus Sonar SE marka 5.1 ses kartım ve Denon AVR X2000 model ses amfim var.Bu iki cihazı optik kablo ile bağlıyorum ancak sadece sol ve sağ hoparlörlerden ses çıkışı alıyorum.Ayrıca denetim masasından ses aygıtlarına girince 2 kanal çıkış görebiliyorum. Hem amfim hem ses kartım 5 kanalı desteklemesine rağmen sadece 2 hoparlörden ses alabiliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Asus ses kartından 5.1 ses gelmeme sorunu

• Ardddaa A kullanıcısına yanıt
    Optik ile ses Dolby yada dts olarak paketlenmemiş ise sadece iki kanal ses alabilirsiniz.

Eğer 5.1 sesli bir film indirip, filmi oynattığınız vlc yada mpc gibi programlarda bitstream (passthrough) (sesi ellemeden aktarma) özelliğini aktif ederseniz filmlerde 5.1 ses alabilirsiniz.

Oyunlarda ve normal kullanımda 5.1 ses almak için de Dolby digital live yada dts connect diye geçen sesi Dolby yada dts olarak paketlemeye (encode) yarayan programları kullanmanız gerekiyor.

Yalnız her ses kartı bu paketleme işini yapamıyor. Asus’un daha üst modelleri olan Xonar D1 yada D2’de bunlar vardı. Ama SE modelinde var mıydı emin olamadım. Sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Eğer Asus’un desteği yoksa ve anakartınızda optik çıkış var ise modlu Realtek sürücülerini kullanabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.