|
ASUS, SSD girişli RTX 4060 Ti ekran kartını tanıttı
-
-
Pratikte önceki 4xxx 3xxx serisi girişleri de aynı değil miydi ?
-
Peki ısı verimliliği açısından nasıl olacak olumsuz bir yanı var mı acaba.
-
4060 ve 4060ti pcie x8 arayüzü kısıtlaması saçmaydı zaten.. bu kartları pce 3.0 olan b450 anakarta takıcna pcie 3.0 x8 çalışıyor var mı böyle bir saçmalık..
-
Benim anakartım da 1 tane SSD girişi var olsa güzel olur ama 60 euro çok fazla geldi bana .
-
sistemin neyi ne şekilde kullanacağı ile ilgili !
ben düzenli bir şekilde tek bir oyun oynayacağım diyorsa kişi !
zaten oyunu m2 üzerinde açacak daha sonra datalar raw yani ham veri kısmına dönüşeceğinden bunun çeviri işlemci için harcanacak zamanı düşünürseniz.
bu avantajlı bir şey gibi ! ama zırt pırt oyun değiştireceğim diyorsanız.
kapasite daha önceki kapasitenin üzerinde tüm veriyi silip yeni veri yüklemeyi gerektiriyor ise o zaman zaman için m2 çöp olacak dahası yanında ekran kartıda dahil olacak
keşke çok eskiden ekran kartlarına ekstra ram takma olayı vardı bu özelliği buna getirseler daha verimli bir gelecek öngörüsü oluşabilirdi.
-
sırf bu yüzden 4070 aldım (PCI 4.0 anakarta geçmek daha pahalı tutuyordu(. AMD biraz gpu üretse biz de böyle saçma sapan şeylerle soyulmasak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
niye şimdi tanıtıyor
-
M.2 yi ekran kartına taktın mı ekstra ısınmasına sebep olacak, hem m.2 hem gp ısınacak, m.2 ye soğutma taksan belki kasa içi hareketten düşecek, bunun yerine kullanıcı için pcb de arkada yine yer olsun, kullanıcı ekstra demonte v ram ekleyip çıkarsın kartına uygun gddr5 gddr6 , 2-4-6-8 ve üstü ram ekleyebilsin bu sayede ama çoğu fidma bunu yapmaz kolay kolay, m.2 sadece ısı üretir ekran kartının arkaaında.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Pciex Gen3 kullanan ekran kartına neden pciex gen4 nvme takayım? Ustelik ustunde aluminyum blok ve fan varken bile gayet cok ısınan Nvme diskimi neden ekran kartinin memorylerine cok yakin bir yerine ustelik sogutmadan nasibini almayan backplate tarafina takayım? Bunu tasarlayan mühendisin de pazara sunan iş geliştirme mudurunun de...
-
Aslında ekran kartlarına USB desteği olsa GB sikintisi kalmaz sadece yeni teknoloji ve ciplerle fark yaratsa firmalar daha mantıklı
-
Nvidanın pcı x8, 8gb ve 128 bit 4060ti elinde patlayınca önce 16gb versiyonu nu piyasaya sürdü. Bu da tutmayınca iş ortaklarına ssd gibi ilginç şeyler yaptırıyor.
-
Ekran kartı kendini mi soğutacak yoksa ssd'yi mi? Açılır kapanır diş fırçası üretmişlerdi yıllar önce o geldi aklıma nedense.
-
Bir zamanlar çok düşünceli adamlar varmış. Ekran kartının fazla pcieleri boş kalmasın diye ssd takma yeri yapmışlar. Kendi cepleri boş kalmasın diye fe 60 eurocuk kazık atmışlar Kazığı alan da takacak boş bir yer buluvermiş. Her şey yerli yerine cuk diye oturuvermiş. Böylelikle her boş yeri doldurmuşlar ve musmutlu yaşamışlaaar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
anakartlarin en az 1 giris bulundurmasi bile yeterli iken, sirf bir giris icin 60 dolar fark demek, turkiye 'de 60X2 gibi birsey demek. ozetle, gereksiz.
-
4060ti kullanıyorum bu asus da vardı 17 bin liraydı ama ssd girişi yoktu. bu kart 8x pcie kullanıyor 16x porta takıyorsunuz eğer pcie4.0 anakartınız var ve resize bar açarsanız doğru düzgün çalışıyor. boşta kalan 8x pcie hattı için 4x ssd düşünmeleri güzel mantık aslında yani bu resize bar'ı icat ettiniz giriş seviyesi kartları 8x yapıp üzerine bir ssd girişi koyabilirsiniz fikir güzel ama pratikte bu kartı alacak adamın 4.0 ssd 1tb mesela 3500 4000 lira verecek parası var mıdır ben kartı 14600'e almıştım sadece fortnite oynamak için. sıfır egea alıp üzerini en pahalı kaplama yaptırma gibi bir şey olmuş bu hem mantıklı hem mantıksız yani kim ne dese haklı.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Peki ısı verimliliği açısından nasıl olacak olumsuz bir yanı var mı acaba.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X