< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Ben imzamdaki sistemi toplarken ilk olarak MSI GTX 1080Ti Gaming X modeli alıp sonradan iade ederek ASUS ROG STRIX GTX 1080Ti aldım. İyi ki de ASUS almışım.
Teknik olarak bakıldığı zaman benchmark testlerinin çoğunda ASUS 3-5 FPS daha iyi performans veriyor. Ayrıca 3 fanlı sistem kullandığından ötürü soğutması daha iyi. Keza yine coil whine riski de ASUS da daha az. Çünkü bobinlerde kullandıkları teller biraz daha kaliteli ve bobin sarma işlemini daha iyi yapıyorlar. Ancak benim ASUS'u tercih etme sebebim daha farklı. Sebeplerinden bahsedeyim. Başımdan bunlar geçti Mayıs 2017'de. Aldığım MSI kartta coil whine çıktı. Bu sorunu tam olarak ürünü aldıktan 2-3 saat sonra tespit ettim evde oyun yükledikten sonra. Sonra kartı Vatan'a götürüp iade-değişim talep ettim. Vatan MSI'a yönlendireceğini, kartı onlara bırakmam gerektiğini söylediler. Neyse kartı bırakmasına bıraktım ama içime bir kurt düştü. Ne kadar sürer bu iş dedim. Tabii ben 1-2 gün falan gibi bir cevap bekliyorken, Vatan yetkilileri ertesi gün kartı MSI'ın tek sözde yetkili servisine İstanbul'a göndereceklerini söylediler. Gidip gelmesi 2 hafta sürer, 1 hafta da onlarda kalsa en az 3 hafta belki 1 ay cevabı aldım. Vatan'ın da suçu yok tabii, MSI böyle bir yol izliyor maalesef. Vatan çalışanları isterseniz bir de MSI yetkili servisi arayın dedi. Çünkü daha öncesinde Vatan çalışanına da biraz serzenişte bulundum. 0 kart alıyorum, tonla para ödüyorum ve 3-4 hafta beklemem lazım diye. Neyse MSI'ı aradım. Hiçbir şeyden anlamayan (büyük ihtimalle sekreter olmalı) bir bayan açtı telefonu. Sorunumu anlattım, beni teknik ekipten birine bağladı. Adama da derdimi anlattıktan sonra coil whine'ın bir problem olmadığını söyledi bana. Ama çok rahatsız edici ise gönderin dedi. 3-4 hafta sürermiş dedim. Adam pişkince daha bile fazlası olabilir dedi. Bu aralar çok yoğunuz, 1 ayı geçer dedi. Üstelik bu sözde yetkili servisin kart için değişim veya iade yetkisi bile yokmuş. Kartı teste sokacaklarmış, sesi ölçecekler ardından bunu video şeklinde Taiwan'a göndereceklermiş. Orası tamam derse kart Taiwan'a gidecek, oradan onay yazısı gelecek ve ben iade-değişim alabilecekmişim. Aynen bunları söyleyince tepem attı. Ankara Vatan Söğütözü Müdürü ile tanıştım. Şansıma müdür bey çok kibar, işini bilen, çözüm odaklı bir beyefendi çıktı. Tüm sorumluluğu üstüne aldı, değişim işini biz Vatan olarak üstleniriz, siz beğendiğiniz bir başka kartı alın üstelik burada deneyin teste sokun öyle alın dedi. Bu bey sayesinde sorunum çözüldü. Asus Rog Strix 1080 Ti aldım. Tabir-i caizse buz gibi çalışıyor, en ufak ses yok, 10 numara kart. Çok memnunum tavsiye de ederim. Ancak es geçilmemesi gereken bir şey var. MSI Gaming X serisi de piyasadaki en sessiz kart olarak bilinir. Eğer sorunsuz bir kartsa çok sessiz çalışır. Ancak ben ekran kartı olarak MSI'a bir türlü ısınamadım. Arkadaşıma da bilgisayar toplarken MSI almıştık ekran kartını. O da çok sorunlu çıktı. Belki bizim şanssızlığımızdır ama bir kere ben huylandım işte. Üstüne ben bir de sistemimi topladıktan 3-4 gün sonra ASUS Spatha Mouse aldım Vatan'dan. Orada da denemedim acelem olduğu için. Mouse sağ tuşunda bir sıkıntısı vardı. Bazen sağ tık algılamıyordu. Vatan'a gittim haliyle yine. Dediler ki ASUS'a gidecek mouse. Eyvah dedim yine 3-4 hafta eziyeti. Sonradan öğrendim ki ASUS'un ülkemizin çoğu ilinde teknik servisleri varmış. Üstelik büyükşehirlerde olanları direkt yetkili servismiş. Aradım adamları anlattım durumu. Bana eğer imkanınız varsa hemen getirin bakalım dediler, çok şaşırdım. Gittim gösterdim mouse'u. Adam üretim hatası dedi. Bu işlem yol hariç 5 dakika sürerken ben de orada bir başka kişiyle ASUS üzerine muhabbet ettim. 5 dakikanın sonunda adam yanıma bir kağıtla geldi. Değişim-iade talebi onaylanmış, gerekli tutar kupon gibi bir şeye bastırılmıştı. İstediğim Vatan mağazasından bu kağıtla iade veya değişim alabileceğim söylendi. Toplam 7 dakikada falan sorunum çözüldü. Yol ile birlikte 40 dakika ya vardır ya yoktur. Gittim mouse'u değiştirdim hemen. Kısacası iki firma arasında destek kısmında dağlar kadar fark var. MSI hala ülkemize yabancı. Gerekli destek şartlarını sunamıyor. Bir de hani her markanın bir uzmanlık alanı vardır ya, MSI benim için anakart demektir. Ekran kartı alacaksanız ve bu fiyatlarda bir şeyler düşünüyorsanız ASUS ROG STRI GTX 1080Ti OC 11GB veya EVGA FTW 3 GTX 1080Ti modellerinden birini tavsiye ederim. Evga da tıpkı Asus gibi çok kaliteli destek sunar müşterilerine. Ekran kartı için Asus-Evga ikilisinden şaşmayın derim. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cehester -- 21 Aralık 2017; 20:37:6 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 21 Aralık 2017; 23:27:21 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 22 Aralık 2017; 0:53:39 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|