Şimdi Ara

Asus Strix Gtx 970 mi , MSI Gtx970 Twin Frozr mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Reid Rider

MSI 80 dereceye kadar, ASUS 60 dereceye kadar fan çalıştırmıyor. MSI 80 derece üzerine çıktığı vakit fanları tam devirde -belli bir süre- çalıştırmıyor. Technopat her iki kartın da 1 saatlik incelemesini yaptı, oradan izleyebilirsin

arkadasim Technopat in millete gaz verip havaya sokmaktan baska zaten bir isi yok , msi 970 cok sessiz cok iyi dediler bende inanip aldim ki almaz olaydim coil whine vuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuvvvvvvvvvvvvvvvvvv 60 fps ye sabitledim biraz azaldi yinede tat vermedi geri verdim simdi asus 970 bekliyorum ondada coil whine olursa artik herhalde sac bas yolarim yada evga gainward gibi urunlere yonelirim
  • Coil whine msi-asus vs ile ilişkili değil. Sadece aldığın kartta şansa bağlı olarak çıkabiliyor. Ama şunu söyleyeyim 970'lerin neredeyse hepsinde var. Kimi az kimi çekilmez düzeyde.

Konunun sahibi arkadaşa ; Ben Asus Strix 970 kullanıyorum, performans ve sıcaklık değerlerinden çok memnunum. Overclock ve az biraz da görsel (50mhz) performans beni etkiler dersen MSI bir adım önde asusa göre. Fps değerlerinde 3 fps fark olursa şaşırırım o kadar bile fark yaratmaz. Asus genelde daha düşük sıcaklıklarda çalışıyor MSI'a göre. Tamamen tercih meselesi diyebilirim, büyük farklar yok aralarında.
  • Herkese çok çok teşekkürler yardımlar için.
  • asus tavsiye ederim. cw kartların hepsinde var kronik bir problem.Mesela bende soyle;ekran kartı test programlarıyla fps testlerınde şu sonuc cıktı;fps ne zaman 140 ve üzerine cıkarsa anakarttan o tız ses geliyor. 140 altında asla gelmıyor bu 1.
    2. si asusus programından her halukarda fps yi 130 a sabitleme secenegi var bu su demek asla ve asla o tız sesi duyamazsın:)
    3.zaten oyunlaı 1080p monitorde 2k çözonurulukte oynaacagın için o tız ses gelmıyor:) asus cok seri ısınmıyor oc için çok musait. izlenımlerım bunlar iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radef -- 13 Aralık 2014; 15:12:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RapscallioN

Her iki kartta 60 derece civarina kadar fanlari calistirmiyor, yani bosta, internette ve film izlerken fanlar hic dönmüyor. Yükte sogutma performanslari yakin sayilir ama MSI burun farkiyla önde sayilir. 8mm lik isi borularina (2 tane 8mm ve 2 tane 6mm lik isi borusu var) borcludur o farki. Interntte baktigim testlerde MSI'in ayni oranda oc icin daha az voltaj istedigi belirtiliyor. Bence MSI almak daha iyi olur gibi ama aralarinda aman aman fark olmayacaktir (hatta hissedilir hic fark olmayacaktir!) Gigabyte GTX 970 G1 daha iyi ve aslinda onu tavsiye ederim ama illa bu ikisinden biri derseniz MSI basta da yazdigim gibi burun farkiyla önde gözüküyor

Bana kalirsa GTX 970 icin aliabilecek kart siralamasi su anda

Gigabyte G1 > MSI Gaming 4G > Asus Strix > Palit Jetstream > Evga (sogutma konusunda problem oldugu ortaya cikti)

Evga'nin FTW modeli ayni soruna sahip degilse en iyisi aslinda o (Zotac Amp! Extreme Edition dan daha yüksek frekansa sahip)

Edit: Siralamaya Zotac Amp! Extreme modelini koymadim cünkü piyasada yok

Bu fanların düşük yükteyken dönmemesi gerçekten çok iyi. Yıllardır düşük yükte 0 db pc yapma düşüncem var ama yapamadım bi. Ekran kartının fanının çalışmaması da bunun önemli bir adımı ama cw işi bozuyor. Bir de tüm bileşenler 0db olmalı.

Mekanik Hdd yi ağ diskine taşıyacağım. Sistemde sadece ssd olacak.
    güç kaynağı düşük yükte fanı çalışmayan 80+ gold olacak.
    geriye bir tek işlemci kalıyor onun da bir çaresi bulunur heralde

Merak edip denedim şimdi. AMD FX 8320 interntette gezerken fansız 58 dereceyi geçmiyor. Ama önemli olan fanın 60-65 derece altında nasıl çalışmayacak şekilde ayarlanacağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 13 Aralık 2014; 19:41:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Asus çok iyi ve çok sessiz bence asus almanda fayda var ekran kartı 60 dereceyi görmeden çalışmıyor asus çok daha iyi bence

Hakli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gtx9xx serisinde en iyi cikis yapan firma msi ve gigabyte !

• Hocam iki kartta alabilirsin bence pişman olmassın ama msi almakta fayda var

• yakin bir arkadasim asus ve msi arasinda kaldi sonunda asus siparisi verdi gelince kart deneyecegiz cw var mi..... ben 2 ayda 4-5----- 970 kart degistirdim bu cw den dolayi sonra farkina vardim ki cpu fani da cok ses yapiyor oyuna baslarken yani pervaneleri cok hizli dönuyor..... simdi zotac var elimde memmunum lakin performans bakimindan asus ve msi e göre bir fark hissedemedim tamam gpu ve bellek hizlari diger ikisine göre biraz fazla ama fark edemiyorsun yada 1-2 fps fazla verir verirse bence aradaki fiyat farkina degmez dürüst olmak gerekirse lakin bir kere almis bulunmaktayim. Eger sansli olursan ötmeyenine denk gelebiliyorsun ya aslinda kafam allak bullak oldu bir sürü kart aldim geri verdim, yeri geldi kötüledik yeri geldi övdük kisaca demek istiyorum bir cw li ürün yüzünden diger kartlari kötülemek haksizlik hatami kabul ediyorum bana cw li ürün denk geldi daha önce ama diger bütün kartlari da genellememem lazimdi özür dilerim son olarak gtx 970 oc kartlarda performans olarak fark yok bunu oyunda ben hissedemedim onun icin en ucuzunu almak daha mantikli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 14 Aralık 2014; 11:02:02 >

• Arkadaşlar yabancı siteler ve bizim sitelerimizden araştırmalarıma göre msi almaya karar verdim. Hem anakartim zatrn msi z97 gaming 5 olacak.o yüzden msi alacağım hem msi o.c tuşları çok hoşuma gitti.oc mode,silent ve gaming mod benim icin çok güzel bir şey. Tam set olmasını istiyorum. Umarım coil whine ile karsılasmam. Şans işi ama deniyeceğim bakalım.

• Hobar kullanıcısına yanıt
    o işlemcinin netde bile olsa o derecelerde kalıcağını pek düşünmüyor ama pentium g serileri fazla ısınmıyor biraz büyük bir pasif soğutma yeterli gelir bence resimdeki gibi :)
     Asus Strix Gtx 970 mi , MSI Gtx970 Twin Frozr mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tiger-Z

o işlemcinin netde bile olsa o derecelerde kalıcağını pek düşünmüyor ama pentium g serileri fazla ısınmıyor biraz büyük bir pasif soğutma yeterli gelir bence resimdeki gibi :)
     Asus Strix Gtx 970 mi , MSI Gtx970 Twin Frozr mı ?

Nette gezerken 60i geçmiyor. Noctua gibi biraz daha büyük bloklu iyi bir soğutucu olsa daha düşük olur. Ama önemli olan fanın 65e gelene kadar 0 rpmde kalmasını sağlamak. Anakartlarda %20 nin altında bir seçenek yok.

Zayıf işlemci ile performanstan ödün vermemeli ayrıca. Yüke bindiği zaman fanın çalışması ve gerekli performansı vermesi lazım 970 de olduğu gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 15 Aralık 2014; 1:02:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Metalist41

Arkadaşlar yabancı siteler ve bizim sitelerimizden araştırmalarıma göre msi almaya karar verdim. Hem anakartim zatrn msi z97 gaming 5 olacak.o yüzden msi alacağım hem msi o.c tuşları çok hoşuma gitti.oc mode,silent ve gaming mod benim icin çok güzel bir şey. Tam set olmasını istiyorum. Umarım coil whine ile karsılasmam. Şans işi ama deniyeceğim bakalım.

Şimdiden coil whine sesine karşı kulaklarına kulak tıkacıda almayı unutma
    İşni şakası birysns, Asus almamak ile pişman olucagın bir yola girdin...coil whinesiz yada enaz sorun coil whine olarak Asus da.sen git msi al , ahh hocam ahhh biraz şu kullanıcıların sıkıntısından ders al,
    Msi gtx970 de coil whine büyük problem ,asus da ise cayır caayır kartım ötüyor diyen duydunuz mu????
    Benıım anakartım msi gmaing 3 , ancak ekran kartım asus gtx970 strix ,,kartımda çıt ses yok maşallah.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• MSI

• Galax EX OC BE modelini alabilirsin galax kullanıcılarında cw sorunu çok az. Çıkmama ihtimalide var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Orijinalden alıntı: RapscallioN

Her iki kartta 60 derece civarina kadar fanlari calistirmiyor, yani bosta, internette ve film izlerken fanlar hic dönmüyor. Yükte sogutma performanslari yakin sayilir ama MSI burun farkiyla önde sayilir. 8mm lik isi borularina (2 tane 8mm ve 2 tane 6mm lik isi borusu var) borcludur o farki. Interntte baktigim testlerde MSI'in ayni oranda oc icin daha az voltaj istedigi belirtiliyor. Bence MSI almak daha iyi olur gibi ama aralarinda aman aman fark olmayacaktir (hatta hissedilir hic fark olmayacaktir!) Gigabyte GTX 970 G1 daha iyi ve aslinda onu tavsiye ederim ama illa bu ikisinden biri derseniz MSI basta da yazdigim gibi burun farkiyla önde gözüküyor

Bana kalirsa GTX 970 icin aliabilecek kart siralamasi su anda

Gigabyte G1 > MSI Gaming 4G > Asus Strix > Palit Jetstream > Evga (sogutma konusunda problem oldugu ortaya cikti)

Evga'nin FTW modeli ayni soruna sahip degilse en iyisi aslinda o (Zotac Amp! Extreme Edition dan daha yüksek frekansa sahip)

Edit: Siralamaya Zotac Amp! Extreme modelini koymadim cünkü piyasada yok

Bu fanların düşük yükteyken dönmemesi gerçekten çok iyi. Yıllardır düşük yükte 0 db pc yapma düşüncem var ama yapamadım bi. Ekran kartının fanının çalışmaması da bunun önemli bir adımı ama cw işi bozuyor. Bir de tüm bileşenler 0db olmalı.

Mekanik Hdd yi ağ diskine taşıyacağım. Sistemde sadece ssd olacak.
    güç kaynağı düşük yükte fanı çalışmayan 80+ gold olacak.
    geriye bir tek işlemci kalıyor onun da bir çaresi bulunur heralde

Merak edip denedim şimdi. AMD FX 8320 interntette gezerken fansız 58 dereceyi geçmiyor. Ama önemli olan fanın 60-65 derece altında nasıl çalışmayacak şekilde ayarlanacağı.

Anladım teşekkür ederim msi'dan evet her farklı siteye baktığımda Cw sorunu sanki daha fazla en iyisi Asus'a yönelmek umarım olmaz CW :(

• Metalist41 kullanıcısına yanıt
    Cw sorununun çözümünü bulmuşlar.Fps'yi 60'a sabitleyince geçiyormuş.Cw'yi kafana takma.Hangisi daha performanslıysa onu al.
  • Onu bende gördüm youtube da. Fps 60 ve 130 a sabitleyince ses gelmiyor. Msi alirim o zaman ne yapayim.

• arkadasin asus 970 denendi cw gibi rahatsiz edici bir sey bulamadik
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.