Şimdi Ara

Asus strix r9 390 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Geçen yıl 2. el aldığım kasanın teknik özelliklerini paylaşayım önce:
    Intel core i5 3550 cpu
    Corsair vengeance 4x2 1600mhz
    Asus strix r9 390 dcuII 8gb oc
    Gigabyte P67A anakart
    Toshiba ocz tr200 240 gb ssd
    Enermax pro82+ 625w 80+ psu
    Kasa ben geçen yıl aldığımda 3 yıllıkmış. Aldığım zaman bakımsız olmasından kaynaklı ufak tefek sıkıntılar haricinde pek problem yaşamadım. Asıl sorunlar zorlayıcı oyunlar oynamaya başlayınca ortaya çıktı. Ekran kartının ısınma sorunu olan bir model olduğunu biliyordum ama tahminimden daha fazla ısınmaya başladı. Asus gpu tweak 2 üzerinden stok profiller haricinde daha serin çalışması için kendi profilimi oluşturdum ve gpu frekansını minimuma çektim. Uzun zamandır bu şekilde kullanıyordum. Son zamanlarda performans istemeyen oyunlarda oyun esnasında ara ara renkli karıncalanmalar olmaya başladı. Az önce de csgo ya girdim ve oyun başlar başlamaz sürekli renkli karıncalanmalar başladı. Oyun zaten hafif ve üstüne max 60 fps ayarını kullandığım halde gpu 100 dereceye çıktı, karıncalanmadan hiçbirşey görünmüyordu. PC’yi kapatıp açtım tekrar denedim ve kasadan çıt sesi geldi, görüntü gitti. Reset attığımda ekran kartının fanları son devirde dönmeye başladı ve ekrana görüntü gelmedi. Sorun sadece ekran kartı kaynaklı mı yoksa psu veya başka bileşenlerde de sorun olabilir mi fikirlerinizi merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Muhtemelen kartın yanmıştır dostum r9 380 ile hemen hemen aynı şeyler başıma geldi kart 96 derece oldu ve şaaak siyah ekran fanlar ful devir.Kartını değiştirme vakti gelmiş maalesef r9 380 ve 390 gibi kartlar aşırı vermsiz ve güç tüketen kartlar olduğu için ömürleride bir o kadar az oluyor.Bana 3 sene dayanabildi kart.Ve ayrıyetten aynı güçlerde (yani 1060 civarı güçlerde) bir kart almak istiyorsan şöyle bir şey yap bir tane ikinci el 3770k al.Onunla overclock yaparak 1080’e kadar sıkıntısız kullanabilirsin kartlarıx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 2 Nisan 2020; 12:6:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.