Şimdi Ara

Asus'tan Bir Bilgisayar Seçmemde Yardımcı Olalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler. Yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Hem kendi tecrübelerim hem çevremden gördüğüm performanslar neticesinde asus almayı düşünüyorum. Bundan önceki cihazım Toshiba Satellite A200-23O idi. Özellikleri;
    İşlemci: Intel® Core™2 Duo Processor T5450, Intel® GM965 Express chipset
    Clock speed : 1.66 GHz Front Side Bus : 667 MHz 2nd level cache : 2 MB
    Hafıza: 4,096 MB DDR2 RAM (667 MHz)
    Ekran Kartı: ATI Mobility Radeon™ HD 2600 supporting HyperMemory™ technology
    Memory amount : 512 MB dedicated VRAM (Max. 1.279 MB total available graphics memory using HyperMemory™ technology with 2 GB system memory)

Bu bilgisayarım şubat 2008'den beri kullanmaktayım. hala bana yeterli bir performans sunuyor. Ama bazen 2 - 3 tarayıcı açmak zorunda kaldığımda yada full hd video oynattığımda sorun çıkarabiliyor.
    Yeni alacağım bilgisayarda aradıklarım; tabi ki işlemlerimi takılmadan halledebilmesi. Öncelikle şunu belirteyim ki bilgisayarda pek oyun oynamayı düşünmüyorum. Bana iyi bir fiyat performans oranı olan e haliyle önceki bilgisayarım gibi 4-5 sene rahatça götürecek bi bilgisayar arıyorum. Ayrıca eski bilgisayarımda bir kaç basit photoshop işlemi yapıyordum. Ve ek olarak istatistikte kullanılan bir kaç paket programını (Minitab, SPSS, Eview, Lingo vs.) sorunsuz kullanıyordum. Yeni alacağım bilgisayarda da bu işlemleri yapmalıyım. Şimdi gelelim soru kısmına Birkaç araştırma yaptım ve 4 cihaz üzerinde duruyorum.

ASUS K56CB-XO030D Notebook
    INTEL i3-3217, 4GB RAM, 500GB HDD, Nvidia GT740M 2GB, 15.6'' HD LED -----> 996 TL

ASUS K56CB-XO029D Notebook
    INTEL i5-3317U, 6GB RAM, 750GB HDD, Nvidia GT740M 2GB, 15.6'' 16:9 HD LED -----> 1438 TL

ASUS K56CB-XX274D Notebook
    INTEL i7-3537U, 8GB RAM, 1 TB HDD, Nvidia GT740M 4GB, 15.6'' HD LED -----> 1763 TL

ASUS K55VJ-SX216D 8GB Notebook
    INTEL i5-3230M, 8GB RAM, 750GB HDD, 15.6'' HD LED, Nvidia GT635 2GB -----> 1381 TL

Şimdi bu bilgisayarların işlemci ve ekran kartı kıyaslamaları aşağıda. Ekran Kartı olarak Nvidia GT740M seçtiğim zaman U işlemciler arasından seçim yapmak zorunda kalıyorum. Ancak beğendiğim işlemci i5-3230M'i seçmek zorunda kaldığım zaman ekran kartında Nvidia GT635'a mecbur kalıyorum. Lütfen Bu bilgisayarlar arasında bir tercih yapmam gerekirse ne seçmem gerektiği hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Kullanıcı yorumları da çok önemli. Şunu belirtmek isterim ki fiyat açısından aslında ASUS K56CB-XO030D (i3 işlemcili olan) çok cazip geliyor ancak beni ne kadar götürür ne zamana kadar idare eder onu bilmiyorum. i3'ü geçince
    INTEL i5-3317U ve INTEL i5-3230M modelli bilgisayarlar kalıyor. birinin işlemcisi iyi iken diğerinin ekran kartı iyi. ne yapacağımı şaşırdım. i7'li u işlemci bile INTEL i5-3230M işlemcisinin altında kalıyor. Yardımlarınız için şimdiden gerçekten teşekkürler.

Asus'tan Bir Bilgisayar Seçmemde Yardımcı Olalım Asus'tan Bir Bilgisayar Seçmemde Yardımcı Olalım

• arkadaşlar yardımcı olacak kimse yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzkara

arkadaşlar yardımcı olacak kimse yok mu?

Asus k56 cb 029d özellikleri acısndan her türlü is görür. Fiyatı da ne asagı ne yukarı ideal. Benim tercıhim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: catequil58

quote:

Asus k56 cb 029d özellikleri acısndan her türlü is görür. Fiyatı da ne asagı ne yukarı ideal. Benim tercıhim.

ama beni susuz göturup getırsn diyorsan xx274 is yapar

• quote:

quote:

yani aynı fiyat seviyesine ve i5-3230M işlemciye rağmen ekran kartı farkı ile ASUS K56CB-XO029D alınır diyosun?
  • neden illa Asus ?
  • quote:

quote:

quote:

yani aynı fiyat seviyesine ve i5-3230M işlemciye rağmen ekran kartı farkı ile ASUS K56CB-XO029D alınır diyosun?

ihtiyacları görur diyorum. 300 lıra fazla vermeye sıcak bakiyorsan tabiki işlemcisı yüksek alman daha iyı.

• quote:

Hem kendi tecrübelerim hem çevremden gördüğüm performanslar neticesinde asus almayı düşünüyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: rondown

neden illa Asus ?

yukarıda yazmıştım zaten ancak araştırmalarım konusunda ve etrafımdaki herkes asustan çok memnun. Ha bu demek olmuyor ki diğer markalar kötü. ancak almayacağım marka var ise o da hp'dir ısınma sorunu başta olmak üzere bir sürü sorunu var cihazın. ya da sony vaio'lar güzel cihazlar ama fiyatları bence yüksek. tabi mal alıcısına satılır. bide herkesin zevki farklıdır. ayrıca teknoloji işi biraz da şans işidir. belki bi asus alacağım ve başım çok ağrıyacak bilemeyiz. şu an için araştırmalarım sonucu listeye lenovoda eklendi :) asus ve lenovodan başka marka düşünmüyorum. ama sizin 1300-1400 tl seviyesinde önereceğiniz bi bilgisayar modeli varsa seve seve incelerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzkara -- 4 Ağustos 2013; 2:14:31 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

ihtiyacları görur diyorum. 300 lıra fazla vermeye sıcak bakiyorsan tabiki işlemcisı yüksek alman daha iyı.

1300-1400 tl bütçem olduğu için k56cb-xo029d şu anda ön planda benim için teşekkürler yorumunuz için.

• Ürünü 4-5 yıl kullanmak istiyorsan 274d'yi seçmelisin.
  • Doğru diyosun ama o bilgisayarın biraz bütçemi aştığını farkettim bende biraz daha kapsamlı araştırma yapınca xo029d modelinin aynısı sadece cd rom yerine 24 gb ssd ve artı olarak w8 yüklü hali 1473 tl 10 taksit buldum bu beni idare etmez mi?

• Arkadaşım bende seninle aynı bilgisayarı arıyorum gibi...
    Asus S46CB-WX020H - bimeks de 1473 tl ve 70 tl hediye çeki var. 1400 tl ye alınabilir gibi duruyor.
  • hocam bence k55vj 8gb seçseniz daha iyi olur. tabi bütçenize uyuyorsa
  • bluehouse B kullanıcısına yanıt
    aynen bende de 26 liralık hediye çeki var birazdan almaya gideceğim. ssd olması ve ekran kartı beni cezbediyor bu bilgisayar için. işlemcisi i5-3230m'e göre daha kötü ama diğer özellikleri daha iyi kafam çok karıştı
  • k55vj 1900 tl ve o da i5. 8 GB ram için o kadar para eder mi bilemiyorum.... :S

http://www.bimeks.com.tr/urun/127044/asus-k55vj-sx182h-w8-.aspx
  • Bimeksten s46cb lik modeli aldım eve gideyim de bi yorum yapacağım :)

• bluehouse B kullanıcısına yanıt
    hocam 1900 değil 1380 tl
  • Bimeks'e s46cb almaya gittim. Samsung NP-550P5C-S05TR alıp geldim. 1900 tl ye geldi. hem i7 hemde 8 GB. işlemcisi de istediğim gibi 630qm.
    inşallah doğru karar vermişimdir. Hayırlısı olur inş...
  • xoo33 alınmalı mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.