|
Asus'tan ilk yorum, ilk Wi-Fi 6 oyuncu modem/router! “Asus DSL-AX82U incelemesi“
-
-
Nerden satın alabiliriz? Uzun zamandır bekliyorum ürünü hiç bir yerde bulamıyorum.
-
Uzun zamandır beklediğim bir modemdi. Piyasada ki 35B destekli Broadcom yongalı bir kaç modemden birisi. Keşke bir adet de olsa 2.5G port koysalardı o zaman tadından yenmezdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 25 Mart 2021; 19:54:37 >
-
İnceleme için teşekkürler.
Ben ilk çıktığında almıştım ac 68u yu, oda fiber destekli sıkıntı olmuyordu ama üzerinde wan portu seçmek için lan girişlerinden birini seçtiğimde 3 port kalıyordu.Buda sıkıntı oluyordu benim için.
1gbit internet kullanıyorum baktım modem asus kullansam portlar yetmiyor bende tuknetin dandirik modemini kullandım ve üzerinde RT-AX88U wifi 6 destekli aldım 8 portlu şekilde kullanıyorum. 6 adet Asus layra ile birlikte.
Wifi 6 hiç ihtiyaçım olmadı ve olmayacak gibide duruyor açıkçası.
Nas sistemimden Synology 220j ve ds920+ kullanıyorum 4k videoları Asus Layra ile üst katta alt katta takılmadan isliyorum ortalama 80-100mbit hızla
4k videolarım orjinal ve ortalama 40-60gb aralığındalar.
Wifi 6 sadece RT-AX88U modemin yakınındayken inanılmaz hızlara çıkıyor ama gerek bile kalmıyor açıkçası.
Yalnız anakart üzerinde bile 2,5gbit lik portlar dururken bu modemde yada routerda en az 2,5 port koymaları gerek artık. Özellikle ağ üzerinden kopyalama yapmak daha hızlı olsun. Şu an sn 100mb okuyup yazabilme var ve yeterli gibi ama benim gibi yüksek boyutlu arşiviniz bir yerden farklı bir yere kopyalamak istediğinizde büyük bir sorun oluyor açıkçası.
-
Bir modem asus ise uzak durmak lazım. Dsl ac68u kullandım. Aniden IP almama hatası ile iade ettim. Neredeyse dsl 88u alacaktım neredeyse. Onu da 1 senede yazılım desteği kestiler. Akıllı adam uzak durur asus modemlerden.
-
Oyuncu modemi ne abi? Bu kadar mı bir kavramın içi boşaltılabilir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 28 Mart 2021; 4:12:56 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam o kadar para harcıyosunda kendine bi 2.5g yada 10g wsitch alamıyosun yani öyle mi :d modem ve routerlerde 2.5g hızları çok gereksiz şuan , çunki wifiden gigabit lan portu yeterli oluyor ,hiçbir profesyonel çözüm zaten wifi üzerinden yüksek gigabitlerle uğraşmaz , her zaman kablolu çözümlere başvurur kayıp olsun istemez, internette çok güzel zyxel in uygun fiyatlı 2.5g switch leri var , zaten bu kadar çok özelliği bi routerden beklemek doğru olmaz çunki ne kadar güçlü olursa olsun şişme yapıyor işlemcisi
-
Video ilk saniyesinden kavram karmaşalarına, hatalara gömülmüş gitmiş.
Evde kullandığınız cihazlar modem + routing + switching işlemlerini yapar (sadece bu üçü değil).
Modemler es geçilmiş routerlarda var vs ne demek? Kullandığımız cihazlar hepsini yapıyor. Ya baştan aşağı modem deyin ya baştan aşağı router deyin. İkisini birbiriyle kıyaslayamazsınız. Elmayla armudu kıyaslamaktan farksız.
Bilmeyenler için
Modem : Modulasyon - Demodulasyon anlamına geliyor. Analog sinyali dijitale, dijital sinyali analoğa çevirmek için kullanılır. Bilgisayarınızdan çıkan 0 1 ler analog sinyallere dönüştürülür ve bu şekilde transfer edilir. Yine alıcı taraf analog sinyali 0 1 lere dönüştürür.
Router : IP adressleri kullanarak data paketlerinin nereye yönlendirileceğine (routing) e karar verir.
Technopatın aynı ürünü incelediği video. Üzgünüm, DH'den daha doğru inceleme yapmışlarTechnopatyoutubeİlk Wi-Fi 6 Gaming Modem ve Router: ASUS DSL-AX82Uhttps://www.youtube.com/watch?v=xyO7AmtfhfQ
Yani kısaca modem != router.
Beş para etmez teknoloji siteleri inceleme yaparken buna dikkat etmeyebilir ama DH gibi bir mecranın bu tarz terimlere dikkat etmesini beklerdim. Benim bilmediğim ya da yanlış bildiğim bir şey varsa alıntı olarak cevaplayın şu modem router olayını öğreneyim.
Teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 26 Mart 2021; 0:39:41 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-2D4E48676Bir modem asus ise uzak durmak lazım. Dsl ac68u kullandım. Aniden IP almama hatası ile iade ettim. Neredeyse dsl 88u alacaktım neredeyse. Onu da 1 senede yazılım desteği kestiler. Akıllı adam uzak durur asus modemlerden.
O tip sorunların sebebi Asus değil Mediatek. Dsl 88u'da Broadcom vardı ama diğer tüm modellerde Mediatek mevcuttu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 25 Mart 2021; 22:2:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: CelonfixO tip sorunların sebebi Asus değil Mediatek. Dsl 88u'da Broadcom vardı ama diğer tüm modellerde Mediatek mevcuttu.
Alıntıları GösterFarketmez. Yazılım desteğini kesmeyeceklerdi. Hangi chip kullandıkları son kullanıcıyı ilgilendirmez. Garantisi bitmeden cihazın yazılım desteği mi kesilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkürler video inceleme ve emeğiniz için hocam, "herkese" yi söylemesen güzel olur
-
"Özel indirimli fiyat" bu mu oluyor acaba
-
Evine gelen internet kalitesizse dünyanın en iyi modemini getirseniz yine boş
-
-
Nisan Sonunda Ülkemizde olacak Olan DSL AX82U nun Eski Cihaz Getirene İndirim Kampanyası Devam Etmekte
Vizyon Bilgisayar Eski Cihazını Getir Kampanyası
- Eski Cihazını Gönderen İçin Alınacak İndirimler (Detaylar İçin Vizyon Bilgisayar Bağlantısını İnceleyiniz)
DSL-AC88U - 1250 ₺
DSL-AC68U - 1050 ₺
DSL-AC56U - 550 ₺
DSL-AC55U - 550 ₺
DSL-AC52U - 550 ₺
DSL-N66U - 500 ₺
DSL-AC51 - 450 ₺
DSL-AC750 - 450 ₺
DSL-N17U - 400 ₺
DSL-N16U - 300 ₺
DSL-N16 - 250 ₺
DSL-N12U - 200 ₺
DSL-N12E - 150 ₺
DSL-N10 - 100 ₺
DSL-N10E - 100 ₺
- Yukarıdaki Listede Eski Cihazınızın Modeli Bulunmuyorsa Vizyon Bilgisayarı ( +90 216 550 43 00 ) Arayarak Sorabilirsiniz.
- Eski Cihazını Kargo İle Göndermek İsterseniz, Firmanın Aras Kargo Anlaşması Var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 13 Mayıs 2021; 11:43:30 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Video ilk saniyesinden kavram karmaşalarına, hatalara gömülmüş gitmiş.
Evde kullandığınız cihazlar modem + routing + switching işlemlerini yapar (sadece bu üçü değil). Modemler es geçilmiş routerlarda var vs ne demek? Kullandığımız cihazlar hepsini yapıyor. Ya baştan aşağı modem deyin ya baştan aşağı router deyin. İkisini birbiriyle kıyaslayamazsınız. Elmayla armudu kıyaslamaktan farksız. Bilmeyenler için Modem : Modulasyon - Demodulasyon anlamına geliyor. Analog sinyali dijitale, dijital sinyali analoğa çevirmek için kullanılır. Bilgisayarınızdan çıkan 0 1 ler analog sinyallere dönüştürülür ve bu şekilde transfer edilir. Yine alıcı taraf analog sinyali 0 1 lere dönüştürür. Router : IP adressleri kullanarak data paketlerinin nereye yönlendirileceğine (routing) e karar verir. Technopatın aynı ürünü incelediği video. Üzgünüm, DH'den daha doğru inceleme yapmışlarhttps://www.youtube.com/watch?v=xyO7AmtfhfQ Yani kısaca modem != router. Beş para etmez teknoloji siteleri inceleme yaparken buna dikkat etmeyebilir ama DH gibi bir mecranın bu tarz terimlere dikkat etmesini beklerdim. Benim bilmediğim ya da yanlış bildiğim bir şey varsa alıntı olarak cevaplayın şu modem router olayını öğreneyim. Teşekkürler. |
Evine gelen internet kalitesizse dünyanın en iyi modemini getirseniz yine boş |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X