|
ASUS'tan özel PC'lere özel kasa: Bu kasaya tam 13 fan takılabiliyor
-
-
"Maksimum CPU soğutucu uzunluğu = 163mm" denmiş(yüksekliği aslında o)
Bu da demek oluyor ki; Noctua DH 15 'in "165mm" yüksekliğini desteklemiyor
fakat Noctua DH15S 'in "160mm" 'ini destekliyor.
-
Ha bunu almissin ha ucakta kanat arkasina oturmussun…
-
şişman kasa olmuş.
-
Intel'in TDP canavarı işlemcileri için biçilmiş kaftan.
-
Hayatnızda sessiz fanları duydunuz mu ?
-
TEK Fanla (14cm 109 CFM) CPU + RAM + SSD yi soğutuyorum (Buna NOKTA soğutma denir)
Aptalca parçalar takarak uzaktan CPU yu soğutmak akıl ve bilim dışıdır (Mekanik Mühendisi olarak söylüyorum)
13 TANE FAN TAKMAK DA AKIL BİLİM DIŞIDIR
İçinde 1 tane kasa fanı yok
psu fanı hiç dönmüyor (60 derecenin altında olduğu için)
6,8 litre kasa (21cm x 25cm x 13cm)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 30 Ağustos 2022; 23:38:31 >
-
ne hayati? biz hayatmi yasadik
-
100 CFM üstünde olan fanlar her zaman ses yapar (4 pin olursa sesi ayarlarsınız )
100 m³/h = 58 cfm (± 5) altındaki fanların soğutmaya etkisi neredeyse yok kabul edilir
50 m³/h = 29 cfm boşa çalışmış fan kabul edilir isterse kasanızda 100 tane bu fandan takın soğutma yapmaz
Bu yüzden büyük kasalar iyi soğutma yapmaz verimsiz soğutma yapar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 31 Ağustos 2022; 0:27:35 > -
Lian-Li Çakması bir kasa olmuş.
-
Böyle bir şey nasıl yapabiliriz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ID-Cooling IS-50X Low Profile (120 lik fan yuvasına sahip soğutucu) üzerindeki fan da iyi
---------
Akasa "Viper R" 12cm Yuva için 14cm S-Flow Yüksek Performanslı Sessiz Fan (AK-FN073) 109 CFM (4pin)
---------
Id-Cooling NO-14025K 77 CFM (4pin)
.
.
.
-
Zamanında standart fanların fan yapılarının hava toplamasını iyileştirmek için kanat acıları deneniyordu. Bu sayede aynı hava akımı daha düşük devirlerde sağlayabiliyordu. Bu tarz kasaların içindeki standart fanlara göre iyi fan varsa değişim yapılmalı ve mümkünse fan devir ayarı sistemi olmalı. Ben bu sayede kasa akış fanlarını düşürürek masaüstü işlemlerde sesi azaltıyordum.
Ben zamanında ses ve titreşimi kasadan uzaklaştırmak için kaucuklu vidalar kullanmıstım. Ben daha büyük fan çapı taraftarıyım. Ne kadar kucuk fan oldugunda o kadar ses imkanı yükseliyor. Tabi fan capı buyudukce merkez kaç yaparken kendi agırlıgından bozulabilme gibi eksi yönleri var.
Kasa içindeki fanların devirlerine göre hava akış yönünü iyi tayin etmek lazım.
Donanım haberde böyle güzel bilgili bir yoruma cevap yazmayalı baya süre olmuştu.
-
Kasa kasa değil 13 fanı geçtim 12 kg nedir iyeh
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X