Şimdi Ara

Asus tp200sa Windows 7 yükleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçenlerde aldığım asus tp200sa modeli 2si 1 arada laptopa windows 7 yüklemek istiyorum. Windows 10'un özellikleri pek işime yaramayacak ve windows 7 kullanımım açısından daha uygun. Hem de daha iyi performans alacağıma dair umutlarım var. En kötüsü de google chrome aşırı verimsiz, bu yüzden edge kullanmak zorunda kalıyorum.
    Şimdi sorun şu:
    wintousb tool ile bir format usbsi hazırladım. bios ayarlarını uygun hale getirdim ve usb ile başlattı. Daha sonra yükle seçeneğinden home basic x86 seçtim. sorun burdan sonra başladı.
    Yükleme ekranında önce "Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk gpt bölümü stilinde" hatası aldım. Çözüm olarak komut ekranından diskpart/clean yapmış bulundum ve bu noktada elimdeki windows 10 da gitti. neyse dedim, zaten silecektik ama sonrasında da yine ünlemle birlikte "Windows 0 diski 1 bölümüne yüklenemez" hatası verdi ve bu sefer gpt hatası yerine "Windows bu diske yüklenemez. Bu bilgisayarın donanımı bu diske önyükleme yapmayı desteklemeyebilir. Disk denetleyicisinin bilgisayarın bios'unda etkinleştirildiğinden emin olun." açıklaması vardı.
    Ne yaptıysam buna çare bulamadım.
    Uefi ile de denedim, yine aynı yerde takıldım.
    32 bit yerine 64 bit denedim, o da olmadı.
    Diskparttan ntfs olarak formatladım, yine çözüm olmadı.
    Sanırım windows 7'nin emmc'ye yüklenebilmesiyle ilgili bir sıkıntı var ama gezdiğim forumlarda da buna bir çözüm bulamadım.
    Asus'un sitesinde emmc driver'ı yok. Daha sonra yine uefi ile windows 10 yüklerken aynı ekranda aynı sorunla karşılaştım ama bu defa biçimlendirince düzeldi ve devam edebildim.
    Ben bu sorunu nasıl aşabilirim sizce?

• Windows 10 ISO dosyasını RUFUS ile USB'ye yazdırın ve USB'den boot edin. Sonrasında tüm dikleri silip yeninden oluşturun ve deneyin.
  • claus05 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için. Yalnız bir şeyi teyit edip öyle yapayım dediğinizi.
    Ben zaten rufus ile windows 10'u yükledim, çalışıyor o.
    Sizin öneriniz, windows 7 için değil mi? Yani bu yöntemle laptop, windows 10 boot diskinden windows 7 için gereken driverı almış olacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: memmin

Teşekkürler cevap için. Yalnız bir şeyi teyit edip öyle yapayım dediğinizi.
    Ben zaten rufus ile windows 10'u yükledim, çalışıyor o.
    Sizin öneriniz, windows 7 için değil mi? Yani bu yöntemle laptop, windows 10 boot diskinden windows 7 için gereken driverı almış olacak mı?

Windows 7 devri çoktan kapandı. Onun için win 7 ile uğraşmayın.
  • selam hocam asus tp200 e bi OS kurmayı çözdünüz mü?
  • liberty96 L kullanıcısına yanıt
    hayır hocam. ürünü iade ettim hemen sonrasında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.