Şimdi Ara

Asus Transformer Book T100 [Kullanıcı Kulübü] [AnaKonu] [Destek] [Driver] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.184
Cevap
52
Favori
216.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sertaga

Bilgisayara windows 8.1 yüklü olarak geliyor. Bilgisayar geldiğinde yaklaşık 15 gb kadar boş alan var. Adam akıllı bir kullanım için bir micro sd takviyesi şart. Ben genel olarak internet amaçlı kullanacağım ama yüklediğim asphalt 8, mp3 ler ve güncelleştirmeler sonrası yaklaşık 8 gb boş alan kaldı. Bende 64 gb bir micro sd aldım. Bunla birlikte oldukça yeterli hale geldi benim için.

Peki normal laptoplara göre işletim sisteminin kullandığı alanın daha düşük olmasının sebebi windowsun 32 bit olması olabilir mi?
  • tanapay kullanıcısına yanıt
    Yeni bir windows 8 kullanıcısıyım. Windows 7 deki gibi windows 8 de home, basic ultimate gibi versiyonlar yok galiba ama pro versiyonu vardı sanırsam. Bunla ilgili bir yer kaplama olabilir veya aldığınız firmanın yardımcı uygulamaları da yer kaplıyor olabilir. sistem geri yükleme için alan fazla ayrılmış olabilir. Ama temiz bir kurulum sonrası ben hiç bir windows un diskte 15 gb üstü yer kaplayacağını düşünmüyorum.
  • quote:

Yeni bir windows 8 kullanıcısıyım. Windows 7 deki gibi windows 8 de home, basic ultimate gibi versiyonlar yok galiba ama pro versiyonu vardı sanırsam. Bunla ilgili bir yer kaplama olabilir veya aldığınız firmanın yardımcı uygulamaları da yer kaplıyor olabilir. sistem geri yükleme için alan fazla ayrılmış olabilir. Ama temiz bir kurulum sonrası ben hiç bir windows un diskte 15 gb üstü yer kaplayacağını düşünmüyorum.

Fabrika ayarlarında kullanıyorum desem yeridir ama windows güncellemeleri özellikle 8.1 için olanlar çok hacimliydi. Sadece offfice yükledim başka da bir şeyim yok. Oyun bile yok desem yeridir.

Bilgisayarımdan sağ tıklarsanız özellikler çıkar, buradan windowsun 32 bit tabanlı mı 64 bit tabanlı olduğunu görebilirsiniz. Buradan bakıp paylaşırsanız memnun olurum.

Bu zaten bilmeniz gereken özellik, çünkü yükleyeceğiniz programlar için 32 bit ve 64 bit olarak iki farklı kurulum dosyası olacaktır, programların çalışabilmesi için doğru olanı seçmeniz lazım!

• quote:

Orijinalden alıntı: tanapay

quote:

Fabrika ayarlarında kullanıyorum desem yeridir ama windows güncellemeleri özellikle 8.1 için olanlar çok hacimliydi. Sadece offfice yükledim başka da bir şeyim yok. Oyun bile yok desem yeridir.

Bilgisayarımdan sağ tıklarsanız özellikler çıkar, buradan windowsun 32 bit tabanlı mı 64 bit tabanlı olduğunu görebilirsiniz. Buradan bakıp paylaşırsanız memnun olurum.

Bu zaten bilmeniz gereken özellik, çünkü yükleyeceğiniz programlar için 32 bit ve 64 bit olarak iki farklı kurulum dosyası olacaktır, programların çalışabilmesi için doğru olanı seçmeniz lazım!

Yeni bir bilgisayar kullanıcısıyım demedim hocam, windows 8 i ilk defa kullanıyorum dedim. Sen bana 32/64 bit olduğuna şuradan bakabilirsin diye tarif etmişsin.
    Tabiki Asus Transformer Book T100 de işletim sistemi 32 bit. Detayını hatırlamasamda bu bilgisayarların altyapısının 4gb ram ile ilgili bir sıkıntısı olduğu için bilgisayarda 2gb ram mevcut.

• quote:

quote:

quote:

Yeni bir bilgisayar kullanıcısıyım demedim hocam, windows 8 i ilk defa kullanıyorum dedim. Sen bana 32/64 bit olduğuna şuradan bakabilirsin diye tarif etmişsin.
    Tabiki Asus Transformer Book T100 de işletim sistemi 32 bit. Detayını hatırlamasamda bu bilgisayarların altyapısının 4gb ram ile ilgili bir sıkıntısı olduğu için bilgisayarda 2gb ram mevcut.

Yanış anlamayın, daha önce tablette windowsun daha az yer kaplamasının sebebi 32 bit olması olabilir mi diye sormuştum, cevabını alamayınca belki bilmiyorsunuzdur diye tarif etmiştim.

Kafamdaki tablette tahmini ne kadar yer kalır sorusuna bir cevap oldu sayenizde, teşekkür ederim..

• Arkadaşlar öğrenci için bu ürünü mü önerirsiniz, yoksa celeron lu ultrabook ya da ince laptoplarımı?

Sadece ofis ve internet için kullanılacak. Hafiflik ve ucuzluk ön planda.

Acaba ultrabook tarzı bişeyde daha mı rahat ederim? Bu tableti kullanmak ne kadar rahat? ( klavyesi - ekran büyüklüğü vs.)

Görüşlerinizi payşlaşırsanız çok sevinirim

teşekkürler
  • Valla ben her türlü bu bilgisayarı tavsiye ederim. Çünkü her işimi görüyor. İnternet, ofis, film ve müzik için gayet seri ve yeterli. Sarjinin minimum 8 saat gitmesi, adaptör taşimadan elde kucakta rahat kullanımı olması ve sessiz, fansiz bir şekilde kullanılması avantajları..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 64gb hafıza kartı kullanmak bilgisayarı yavaşlatır mı?
  • Merhabalar, transformes t100'ü bugün Vatan Bilgisayar'da gördüm. 32gb'lık olan üründü. Ancak dock parçasının içinde 500gb bir hard disc vardı. Ürün fiyatı 1240'dı. Anlayamadığım bu dock sisteminin içine hard disc ya da SSID disc takılıyor mu?
  • Her0 H kullanıcısına yanıt
    klavyenin içinde tablet ile aynı ağırlığa sahip olsun diye metal bloklar varmış, bu ağırlıkları çıkartarak bir forumda millet harddisk yerleştirmişti. Ama standart donanım olarak paket halinde asus satıyormu onu bilmiyorum.
  • vatan bilgisayarın internet sitesinde bulamadım bu ürünü. Varsa link verebilir misiniz? Mağazalarında satılıp da internet sitelerinde yer almayan ürün olabiliyor mu?
    @Her0
    dockun içerisinde 500 gb hdd olan model var, ilk çıktığında alamnya vs birkaç ülkede çıktı sizin gördüğünüz ürün ing klavya ve ing dil olabilirimi !

http://www.vatanbilgisayar.com/Tabletler/asus-t100ta-dk005h-t100ta-intel-atom-z3740-18ghz-2gb-ram-32gbdisk-8-win81/productdetails.aspx?I_ID=71693
  • quote:

Orijinalden alıntı: caprice

dockun içerisinde 500 gb hdd olan model var, ilk çıktığında alamnya vs birkaç ülkede çıktı sizin gördüğünüz ürün ing klavya ve ing dil olabilirimi !

http://www.vatanbilgisayar.com/Tabletler/asus-t100ta-dk005h-t100ta-intel-atom-z3740-18ghz-2gb-ram-32gbdisk-8-win81/productdetails.aspx?I_ID=71693

Bizdeki model asus-t100ta-dk002h model farkı var,

• bu vatandaki 8" olan model ve bizim cihazdan pahali. birde 500gb hdd guzel ama pilide somurur herhalde. boyle dock varsa hdd yi cikarip ssd takmak lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jipsy

bu vatandaki 8" olan model ve bizim cihazdan pahali. birde 500gb hdd guzel ama pilide somurur herhalde. boyle dock varsa hdd yi cikarip ssd takmak lazim

yalnış yazmışlar bu modelin 8.inçi yok T100TA-DK005H modeli 10.1 inç olan model elemanlar cihaz bilgilerini bilmiyorlar,
  • Vatan İzmir (Bornova) mağazasında gördüğüm model Türkçe idi. İnternet sitesinde yanlış yazmışlar. Biz de dock sisteme belirttiğiniz gibi metal blokları kaldırarak SSD disc takabilir miyiz acaba? Bu durumda sadece garantisi mi biter? Ya da başka bir olumsuz yönü var mıdır? SD kart almaktan vazgeçtim bu yüzden. Karar da veremiyorum bir türlü.
    geçtiğimiz sayfalarda fotoğrafları paylaştım hdd takabilmek için slot olması lazım bizdeki docklarda gözükmüyor, ama docklar pahalı değil ileride 40 ila 60 dolar arasında alabiliriz gibime geliyor.
  • dock içindeki harddiske uygulama yüklenebiliyor mu?
    yoksa hafıza kartı gibi depolama amacıylamı kullanılıyor?
  • dock içerisindeki diske windows 7 kurulup kullanılabilir mi acaba?Yani sadece tableti kullandığımızda windows 8, docka taktığımızda windows 7 işletim sistemini kullanmak şeklinde bir şey mümkün olabilir mi?
  • quote:

quote:

quote:

32bit işlemcilerde 3gb nin üstü ramler veri darboğazına sebep oluyor.
    windows 8 pro nun android den az ram e ihtiyaç uymasını belli çevreler kabul etmeye korkarlar ama durum bu ram konusunda tabletimin sıkıntısı olmadı hiç.

ayrıca evet 32bit işletim sisteminin 8.1 güncellemesi tam yarı yarıya daha küçüktü 64bit e oranla

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.