Şimdi Ara

Asus Tuf aldatmacası - fx705 Ryzen 7 - 1660ti performans problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.02.02.2020 tarihinde Asus Tuf Fx 705 DU-H7124 model bir bilgisayar aldım.

Bilgisayar bileşenleri

Ryzen 7 3750H max 4.00 ghz(Freesync destekli)
    6 gb 1660 ti
    120 hz 17.3 inc IPS panel
    16 gb 2666 mhz ram

Bilgisayarı aldım windowsu kurup tüm driverları Asusun sitesinden kurdum.Pubg'ye girdim test için.En düşük ayarlarda ve en yüksek ayarlarda aynı performansı göstererek ortalama 50-60 arası fps alıyorum.Dota'da aynı problem var düşük fps veriyor.Uğraştım biraz çözemeyince (satıcı tavsiyesi üzerine) windows pro'dan home'a geçtim.Bu sefer driverları windows update'ten yaptım.Sonuç yine aynı.Amd Software'i 1660ti'yı görmüyor.Grafik kartı kısmında rx vega10 görünüyor sadece ve Pubg için min sistem gereksinimini karşılamıyor diyor.Bios'dan birincil grafik kartını değiştiremiyorum.Nvidia control panelden hem genel Grafik kartı ayarlarında hemde oyunlar için nvidia'yı seçmeyide denedim.Bios güncel.Amd ve nvidia sitesinden en güncel driverları da denedim.İşletim sisteminde hem pro hem home'u denedim.(bu tavsiyeyi satıcı verdi.bana saçma gelse de denedim).1660ti msi afterburner ile baktığımda pubg içerisinde kullanımı yüzde 50'nin üstüne çıkmıyor.1 günlük bilgisayarı servise verdim.Bilgisayar bileşenlerine göre çok çok aşğıda performans veriyor.1660 ti'yi devre dışı bırakıp onboard ekran kartı ile denedim neredeyse aynı performansı veriyor bilgisayar.(ki bu mümkün olmamamla)Bilgisayarda ilginç sürücü problemleri var.Asus sitesindeki diğer sürücüleri yüklemeye çalışırken powersehll ile yüklüyor ama yüklemiyor:)
    Birkaç kişininde benzer durum başına gelmiş.Farklı grafik ayarlarında aynı fps yi alabildiğin saçma sapan bir problem.

Yardımlarınızı bekliyorum.Benzer bir şey başına gelen var ise yazarsa sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exesnake -- 12 Şubat 2020; 1:32:3 >

• servise verdim demişsiziniz....hala elinizde ise chipset driverınızın güncel oldugundan emin olun
    https://www.amd.com/en/support/chipsets/socket-fp5-mobile/amd-ryzen-and-athlon-mobile-chipset

burdan amd ile ilgili sisteminizde bir güncelleme yapın chipset ile ilgili bir problemı oldugunu amd nın bunun guncelleme ile düzeltigini okumustum

ekran kartınız sadece oyun oynarken devreye girer devamlı calısmaz
  • chipset driver asusun sayfasından verecektım ama cıhazınısın kodundan bulamadım fx505 var ama 507 yok
  • hocam merhaba;

Bendede asus tuf fx505du serisi çoğu donanımı sizinkiyle aynı laptopum var ve alalı 2 hafta oluyor.Ayrı sorun bende de vardı.Asus un sitesinden indirdiğiniz ekran kartı driver i doğru fakat nvidia sitesindekinden farklı.Sadece temel sürücüler var asus sitesinden indirdiğinizde..Ben nvidia dan güncel experience sürümünü indirip kurdum ve kurduğum bu programın oyun optimizasyon menüsünden de oyunları optimize ederek girdim ve fps değerleri baya bi yükseldi..Sizde aynını yaparak bu dertten kurtulabilirsiniz.umarım faydası olur :).
  • Öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Bir yandan özür dilerim bilgisayarın modeli fx 705 :D hızlı yazarken yanlış yazmışım. Bilgisayarı servisten aldım 705 model olmasına rağmen fx505 modelinin daha güncel bir bios versionunu kurmuşlar.Testlerde de donanım arızası çıkmamış.Bugün tekrar detaylı araştırdım.Bir takım şeyler denedim ama maalesef sonuç yine aynı. Şöyle bir gariplik var.Oyun içi fps değerleri çok düşükte olsa çok yüksekte olsa aynı.Mesela pubg de en düşüğe getiriyorum ve en yüksek te deniyorum ortalama 50-60 arası fp.Aslına bakarsanız bu fps oranlarına göre oyunda akıcılık çok yüksek.Yırtılma takılma donma gibi şeyler çok nadir oluyor.Şimdi
    cuhuku 'nun veridği chipset dirver'ını deneyeceğim.Nvidia'nın güncel ekran kartı driver'ını indirip geforce experiance'tan oyun optimizasyonunu denedim ama sonuç yine aynı.Gelişmeleri yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exesnake -- 7 Şubat 2020; 23:42:1 >

• Hocam merhaba tekrardan;

Dün akşam bende durduk yere fps düşüşleri yaşamıştım.Ancak yalnızca CS:GO da bunu yaşadım.50 fps yi geçmiyordu.Uğraşırken güç özelliklerinden (priz takılıyken dahi) ayarın tasarruflu modda olduğunu görüp onu yüksek porformansa aldım.Biliyorum zaten en başta bakmışsınızdır bu ayara ama başıma geldiği için paylaşayım dedim.
  • Üstadım güç ayarlarına baktım.Ayarlamıştım zaten ama gözümden kaçmıştır diye tekrar baktım.Bilgisayarda yaptığım tüm ayarlar eniyi performansa dayalı. Neredeyse denemediğim bir şey kalmadı. Chipset driver'ıda işe yaramadı.Sanırım bilgisayarı iade edeceğim.Pazartesi gününe kadar tavsiyelerinize açığım.Tekrar teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • exesnake kullanıcısına yanıt
    yabancı bir forumdan alıntı..

This should be a Certified Driver Laptop.

That means you cannot change the Intel or the NVIDIA driver from anything that was issued by ASUS. Also, ASUS appears to have gone through a few months back and BLANKETED the units with the 399.24 which in some cases, did not appear to work right when installed.

ASUS TUF FX705 - Support

Try this:

Download Intel VGA 6287
    Download NVIDIA VGA 398.35

Download DDU (get the 18.0.0.9 or NEWER)

Disconnect from the Wifi | LanSearch(runbox) > Msconfig > Boot(tab) > Boot Option> check the SAFE BOOT ... Apply and Reboot.

Run DDU
    Select: NVIDIA Software and drivers
    Select: Clean, do not restart
    Select: Intel Software and drivers
    Select: Clean, do not restart

Search(runbox) > Msconfig > Boot(tab) > Boot Option> Uncheck the SAFE BOOT ... Apply and Reboot.

Back in normal Windows:

Install the Intel VGA
    Reboot
    Install the NVIDIA VGA
    Reboot

Connect to the Wifi | Lan
    Retest the system.

===================

Also, in the Event that the Unit can use Generics without issue, you may need the Latest BIOS update from this month.

• Chuku teşekkür edeirm tekrar önerine.Amd onboard ekran kartı rxvega10 u ve nvidia driverını güvenli modda kaldırdım.Her ne kadar ilgili driver 1060'ın olsada yinede denedim ama 1660ti'a uygun olmadığından kurmadı.1660ti ekran kartı driver'ının en eskisi 440'lı sürümlerden başlıyor.
  • Alacak insanlara yardımı dokunsun diye yazıyorum.Bilgisayarı iade ettim.AMD ‘nin mobildeki en iyi işlemcisi 3750 H diğer bilgisayarımdaki işlemci olan i5 7300 hq dan bile daha az bir performans verdi time spy ve cinebench testlerini yaptım gözümle gördüm.Almadan önce maalesef internetteki gördüğüm inceleme ve test videolarının nasıl bir aldatmaca olduğunuda gördüm.Asus ta kurnazlık yapıp TUF serisinde AMD işlemciler satarak fiyatı düşürüyor ve ucuza iyi ekran kartlı Bilgisayar satmaya çalışıyor.Ama ekran kartlarının performanslarını asla alamıyorsunuz.Bahsettiğim şey darboğaz değil, boğazını sıkarak öldürmedir.Sonuç olarak bu kadar yüksek fiyatlar verip, böyle adilikleri görünce insanın canı sıkılıyor.Teknik serviste dalga geçer gibi donanım arızası yoktur deyip format atıp geri veriyor.Bilgilerinize...

Ön Bilgi : Kimse gelip burada bana intelci deyip AMD fanboyluğu yapmasın dediğim gibi benim tespiti mobil (notebook) işlemciye dair.Zaten intel fanı olsam alıp AMD bilgisayarı günlerce uğraşmam.

Bu arada yardım etmeye çalışan arkadaşlara da teşekkür ederim.

• Asus tuf fx 505du ryzen7 3750h gtx1660ti almayı düşünüyordum tereddutlerim vardı ama suan kesinlikle vazgectim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • apolyonn A kullanıcısına yanıt
    Ben kullanıyorum cihazı.https://forum.donanimhaber.com/asus-tuf-gaming-fx505du-bq150t-kullanici-kulubu--141976626#141976626
    Linkte bilgileri paylaştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğim gibi benim tespitlerimde AMD olumsuzluklarına dair idi.AMD adrenalin zaten 1660ti'yi görmüyor.Bilgisayardaki tek ekran kartı rxvega gibi davranıyor.Time spy, aida ve cinebenchte test yapıp sonuçlara baktım.Tek ve çoklu işlemcilerde rezalet performans gösteriyor işlemci.Diğer bilgisayarım Lenovo y520 de 16gb 2666 mhz ram var ve i5 7300 hq hepsinde ryzen 3750H ı geçiyor.Bilgisayarda monitör 120 Hz ama bu durumda hiç bir anlamı olmuyor.AMD masaüstü işlemcileri iyi olabilir.Test etmedim ama mobil işlemcisi kesin ve net dille söylüyorum rezalet.Zaten asus rog a alternatif oluşturup bir takım şeylerden (kasa kalitesi,port vb) fedakarlık edip ucuza yüksek performanslı bilgisayar satacağım diye millete işe yaramaz AMD ryzenleri kitlemeye çalışıyor.Zaten Asus aynı donanıma intel koyunca fiyata 1000 ile 2000 lira arasında ekliyor.Ama işlemciler arasındaki fiyat farkı o kadar değil.Genel olarak kalkıp 7 8 bin lira para verip performans alamıyorsunuz.Ticari ahlak sıfır.

Denediğim oyunlar pubg,dota ve shadow od tomb raider.Hele tomb raider da bilenler vardır.Oyun başlarında 10 sn'lik bir pazar sahnesi gibi video var.Çok fazla detayın ve kaplamanın olduğu.İllaki fps düşecek ama bu bilgisyar medium ayarlarda 10 sn boyunca 20-30 arası fps verdi.Gözlerim kanadı.

Bu arada yiğidi öldür hakkını yeme ekran kalitesi düşük renk doygunluğuna rağmen süperdi.Soğutması harikaydı( gerçi ne kdar zorlasam da gpu ve cpu yüzde 100 olmuyordu)Genel dizayn ve klavye iyi.Portlar yetersiz ve kullanışsız.Sağ tarafta mouse kullanacağınız yerde fan çıkışı var ve en yüksek sıcaklık bıradan çıkıyor.Touchpad rezalet.Hoparlörlere kötü demişler ama dts driverını yüklememişler sanırım.Bence ortalamanın üzerindeydi.Birde en büyük rezaletlerden biri kutusu.Arkadaş 5 10 bin liraya bilgisayar satıp köpüksüz ve incecik bir kutunun içine bilgisayar koymak nedir ya.Bim poşetine ,kese kağıdına koyup gönderseydiniz bari.Bir milyoncudan tabak çanak alsan gazete kağıdına sarıp korurlar.Bilgisayar geldiğinde kutunun içinde sallanıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exesnake -- 13 Şubat 2020; 12:43:16 >

• Üstat benim testlerim linkte.https://forum.donanimhaber.com/asus-tuf-gaming-fx505du-bq150t-kullanici-kulubu--141976626

Bu saydıklarını ben hiç yaşamadım, belki senin pcde mi sorun vardı acaba

• Olabilir.Ama Asus yetkili servisi arıza yoktur diye rapor verdi.Ürünün tüm testleri başarıyla geçmiş.Ama benim ile aynı sorunu yaşayan insanlar var.Ve çözüm bulamamışlar.Ya da asus yetkili servisi başından savmaya çalıştı.Nitekim iade ettim bilgisayarı yaşadığım tecrübeler bunlar.

• FX505DU ile yaşadığım problemleri aşağıda paylaşıyorum, belki ilginizi çeker:
    https://forum.donanimhaber.com/asus-fx505du-problemler-silsilesi-1-ay-sonra-iade-talebi--142120653
  • Geçmiş olsun.İnsanın gerçekten canı sıkılıyor .Bende lenovo y520 vardı 3 hafta garanti sürecinde lenovo'nun ne kadar kalitesiz ne kadar aşağılık bir firma olduğunu gördüm.Bilgisayardan ve markadan o kadar soğudum ve bilgisayarım çalışmasına rağmen, gidip asus fx 705 almıştım.Bahsettiğim problemlerden sonra Asus'u da iade ettim.Monster t7v19.3 aldım.Kafam daha rahat artık.Sound blaster hatası var bilgisayarda bi onu çözemedim.Bir de bilgisayar sıcaklık değerleri yüksek.Problem oluşturmadı şu ana kadar.Galiba sana verebileceğim tavsiye monster alman olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exesnake -- 24 Şubat 2020; 7:12:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.