Şimdi Ara

Asus Tuf15

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus tuf15 i7 13620 4070 ekran kartlı laptop aldım daha 10 günlük cihaz pubg girdiğimde bile 90-95 derecelere çıkıyor kullanan varmı ısı konusunda deneyimi olan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam işlemciye limit koymayı deneyin. İşlemci anlamsız bir şeklide tüm gücü ile çalışmayı deniyor. Bu nedenlede ısınıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal bu derecelere çıkması ama çözümü var. Bilgisayarında Asus Armoury Crate kuruluysa

Asus Tuf15

Bu ekrana gel. Elle ayar modunu seç karşına CPU ve GPU yazan kısımlar çıkacak. CPU seç. Görselde göreceğin gibi PL1 ve PL2 kısımları var. Buradan işlemcinin kullanmakta olduğu W değerini düşürmen gerekiyor. Ben 35 düşürdüm ikisini de. Oyunlarda 90-95 dereceyi gören işlemci sıcaklığının ortalama 75 derecelere düştüğünü göreceksin. Nadiren 85 çıkacak.

Yalnız ekran kartın 4070 olduğu için işlemcinin kullanacağı W benim aksime biraz daha yüksek de bırakman gerekebilir. Bunuda deneme yanılma yoluyla anlarsın.

Yapacağın bu işleme Undervolt deniyor. Diğer adı da İşlemci wat kısıtlaması.

Başka yazılımlarla da yapılabiliyor ama bilgisayarında Asus'un kendi uygulaması varsa onla yapmak daha mantıklı. Bu işlemin bir zararı olmadığı söylenmekte hatta aksine işlemci daha az watt çekeceği ve daha az ısınacağı için ömrü daha da uzuyormuş.

İşlemci fabrikasyon olarak watt kısıtlaması olmadan geliyor. O sebeple oyunlarda 90-95 dereceleri görüyorsun. Watt kısıtlaması olmadığı için işlemci en yüksek watt değerinde watt çekip en yüksek hız da çalışmaya kalkıyor. Oysa oyunlar sırasında işlemcinin o kadar hızlı çalışmasına gerek yok. Yani oyunlar o kadar yüksek işlemci performansı istemiyorlar.

O sebeple bu işlemi yapmak şart. Bu işlemi yapmanın oyunların performansına olumsuz bir yansıması da zaten yok. Yani işlemci en yüksek Watt da da çalışsa senin düşüreceğin watta da çalışsa oyunlar aynı fps değerini verecek.

Mesela ben 30 W da düşürsem oyunlar sorunsuz çalışacak ama bir 5 watt civarı fazla W seçin dendiği için 35 w çektim.

Bir dipnot nadiren bazı oyunlar için 45 w çekmek gerekebiliyormuş ama henüz öyle bir oyuna denk gelmedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus Vivobook pro fan sorusu
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.