Şimdi Ara

ASUS VX238H Kullanıcı İncelemesi Ve Vatan Bilgisayar Maceram (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
7.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam o değerlere bakmayın siz, input lag diye bir kavram varmış monitörlerde bundan dolayı tepki süresinin önemi olmuyor pek(5 msnin altındaki hepsi hemen hemen aynı), ama ben memnunum ps3 için almıştım zaten renkler canlı güzel, ghosting görmedim, benim hoşuma gitti alacaksanız tavsiye ederim @Ragnar Frisch
  • Teşekkürler hocam daha iyileri sizin olsun inşallah ben ghosting görmedim memnunum şuan için bakalım inşallah üzmez beni
  • İnşallah temennim odur ki üzülmezsiniz.Sadece aklımda kalmışken söyleyeyim demiştim.

Sizinde iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Tekrar güle güle kullanmanız dileğiyle.
  • Teşekkürler hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lj.23

Merhabalar arkadaşlar, ps3'e monitör bağlama ihtiyacımdan dolayı emektar monitörüm LG W2253S-PF'yi kullanamadım. VGA girişi olan eski monitörümden memnundum fakat son zamanlarda çıkan oyunlarda hafif ghosting oluyordu. Bende yeni bir monitör almaya karar verdim. Geçen pazar günü Konya vatandan Viewsonic VX2451-mhp modeli monitör aldım fakat ölü piksel çıktı ve Ankara'ya geldiğimde bunu fark ettim. Aynı gün içerisinde Söğütözü vatana gittim ve değişim istedim. Yerine PHILIPS 23.6" 248C3LHSB/00 aldım ve oyun performansından asla memnun kalmadım. Oyun amaçlı alacak olan varsa asla PHILIPS 248C3LHSB/00 almasın. Bu monitörü de sınavımdan dolayı ancak çarşamba günü vatana götürebildim. Ücret iadesi istedim; alıp test edeceğiz öyle iade yapabiliriz dediler. Test süresi 2 gün sürüyormuş, bugün sabahtan vatana gittim. Monitör bölümünün şefiyle konuşmak istedim, izinliymiş yerine başka bir şefle görüştüm. Durumumu anlattım ama ücret iadesi için yetkili teknik servisin onayı gerekiyor bu da 20 iş gününü buluyor dedi. Yani ücret iadesi için işi yokuşa sürüyorlar. Çek alayım bari dedim" tabiki müşteri hizmetlerine gidin beni arasınlar, halledelim" dedi. Müşteri hizmetlerine indim çek istediğimi, ücret iadesinden vazgeçtiğimi söyledim ve hemen 15 dakikada şefi dahi aramadan çeki verdiler . Çekimi aldım monitör bölümüne indim. Aklımda BENQ RL2450H vardı, fakat ürün ellerinde 3 adet var ve hepsi açılmış kutu ve ölü pikselli hatalı yada teşhir. Diğer mağazalara baktık onlarda da aynı şekilde olunca bu modelden vazgeçtim. ASUS VX238H modeli ile Viewsonic VX2460H modeli arasında kaldım ve viewsonicin üretimi durdurmasından dolayı(ordaki adam dedi ki ellerinde ASUS'tan sadece 1 tane diğerinden 10 tane vardı yani satmak istese çok olanı satmak isterdi) ASUS'u aldım. Monitörü %25 indirimle 440 liraya aldım. İlk bakışta gayet güzel bir dizaynı var. Ayağı pek sağlam gibi görünmüyor fakat beklediğimden iyi. Monitörün çerçevesi çok ince ve şık görünüyor. Ayağı plastik fakat monitörden çıkan kısım metal. Monitörde 2 HDMI, 1 VGA ve ses çıkışı ve ses girişi var. Monitörde 2 adet hoparlör var; ses kalitesi olarak çok iyi değil ama sadece sesleri duymak için yeterli zaten performans beklememek gerekir dahili hoparlörden . Monitör özellik bakımından en iyilerden biri gibi dursa da input lag değerini bilmiyorum. Tepki süresi 1ms ve kontrast 80 milyon. Monitör acayip hafif ve gayet ince bir tasarımı var. Kutu içerinden ise; bir adet HDMI-DVI kablo, bir adet VGA-VGA kablo, adaptör, priz kablosu, ses kablosu ve kullanım kılavuzu çıkıyor. Monitörün adaptörü ise asus netbookların adaptörü gibi, mavi ledli küçük bir adaptör. Kurulumu yapmak için gereken şey ayağı monitöre bağlamak ve bunun için tornavidaya ihtiyacınız yok, monitörün ayağında bulunan küçük bir mandal yardımıyla elinizle vidayı sıkabiliyorsunuz. Kurulumu yaparken monitörün dikkatimi çeken şey ise; ayağa bağlanan metal kısma ASUS yazısı basılmış ki çok hoş durduğunu söylemeden edemeyeceğim. Kurulumu yaptıktan sonra masaüstü görüntüsü geldiği an ilk tepkim "Anaa bu resimde şu da varmış ya la!" oldu eski monitörümde görmediğim detayları gördüm resmen. Mega-kontrast gerçekten çok iyiymiş. Görüş açısı olarak IPS ile kıyaslanmaz ama renk olarak karşı görüşten çok canlı renkler var gerçekten. İlk olarak iki monitörü bağladım(eski monitörüm ve şimdiki ASUS'u) ve PES açtım. Eski monitörde isimler uzun toplarda okunmuyordu şimdiki monitörde böyle bir durumu sadece topu ilk attığım an yaşadım. Yani bir anlık gecikme oluyor gibi, input lag sıfır değil diyebiliriz. Yeni monitörümde bazı yerlerde dikey çizgilenmeler oluyor gibi sanki pikseller görünüyor, fakat bunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum çünkü aynı oyunu ps3'te denedim ve asla bunu yaşamadım. NVIDIA ayarlarından yada görüntü kalibrasyonuyla düzelteceğimi sanıyorum. Zaten asıl amacım ps3'te kullanmak olduğu için güzel gibi. Birde açıkçası bıktım uğraşmaktan; Ankara'yı bilenler için söylüyorum aştide inip söğütözüne elimde koskoca kutuyla yürüyerek gitmek zor geliyor artık Monitörün bir çok fabrika çıkışlı görüntü ayarı var; oyun modu, manzara modu, film modu, sRGB modu gibi. Bu modlardan en çok manzara modu hoşuma gitti. Görüntüler çok net ve canlı bu modda, tabi zevkler değişkendir, kimi oyun modunu daha çok sever.
    Genel olarak monitörü beğendim bir arıza çıkmazsa kullanacağım, ayrıca 3 yıl garantili bir ürün.
    Ürünün artıları;
    -Çok hafif,
    -Dizaynı gayet şık, menü kullanımı kolay,
    -Mega-kontrast ve 1ms tepki süresi,
    -3 yıl garanti,
    -Renkleri çok canlı gösteriyor,
    Ürünün eksileri;
    -Test edemedim ama görüntüden anladığım kadarıyla input lag 0 değil
    -Dikey çizgilenmelerin sebebine bulmam gerek, bunu da giderirsem monitörden bütün beklentilerim karşılanmış olacak.
    RESİMLERDE MONİTÖRDE BİR SIKINTI OLURSA DİYE JELATİNLERİNİ SÖKMEDİM
    RESİM KALİTESİ PEK İYİ DEĞİL KUSURA BAKMAYIN
     ASUS VX238H Kullanıcı İncelemesi Ve Vatan Bilgisayar Maceram

Bu monitörleri kullanan arkadaşlara sorum var. Gün boyu yazı okuduğunuz oldu mu hiç? Kullandığınız monitor uzun süre yazı okumak için uygun mu sizce? Gözleri yoruyor mu?

• Hocam ben saatlerce oyun oynuyorum herhangi bir şikayetim yok kardeşim de makale okumak çevirmek için kullanıyor ona sordum yormuyor dedi fakat dediğiniz gibi gün boyu değil maksimum uğraştığı 4 saat
  • bende xbox baglamak ıcın vs238h modelını aldım.Genel olarak oyunlarda ıyı gıbı gorunuyor ama karanlık sahnelerde dıbınden bakıldıgında titreme sorunu oldugunu görduum acaba monıtorden mı evdekı elektrık tesısatından mı bılemıyorum kararsız kaldım degıstırıp degıstırmemek konusunda.ne yapayım dostlar sızce
  • Arkadaşlar bu hafta sonu bu monitörden aldım kullanıyorum şu anda.

Önemli bir problem var. Monitör internette dolaşırken özellikle renk ağırlıklı gazete sayfalarında ve donanımhaber ana sayfa açıldığında harddisk sesi gibi ses çıkarıyor. Sayfa aşağı yukarı yaptığımda bu ses yine var. Hoparlördendir dedim ama değilmiş. Beyaz ağırlıklı sayfalarda bu problem yok. Pastel renkli ve flash ağırlıklı internete sayfalarında harddisk çalışması gibi monitör ayağının birleştiği yerden asus yazan yerden geliyor ses. İlk zaman pek rahatsız etmedi geçer dedim. Yalnız gece pc kullanırken bu ses çıldırttı beni.

Sizin monitörlerdede bu problem varmı merak ediyorum. Kronik bir sorunsa, bütün seride böyle bir şey varsa ortaya çıkmış olur.

Daha yeni aldığım. Cevaplara göre değişime gidecem ACİL CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM.
  • Hiç vakit kaybetmeden gidip monitörü değiştirmeni öneririm. Eski tip LCD monitör olsa ve kapalı iken tiz bir ses çıksa normal denilebilirdi ancak senin yaşadığın sorun kesinlikle normal değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armag3d0N -- 27 Mayıs 2013; 19:54:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

Hiç vakit kaybetmeden gidip monitörü değiştirmeni öneririm. Eski tip LCD monitör olsa ve kapalı iken tiz bir ses çıksa normal denilebilirdi ancak senin yaşadığın sorun kesinlikle normal değil.

Öncelikle cevabınız için tşk ederim.

Siz cevabı yazar yazmaz hemen çıktım, yola monitörü değişmeye gittim. Saolsun vatanda çalışan bir arkadaş çok ilgilendi. Anlattım sorunu. Fazla uzatmadan tamam dedi. İade aldılar. İstediğinizi yapabilirsiniz dediler. Bende bu monitörün görünüş ve diğer özelliklerini beğendiğim için tekrar bunu almaya karar verdim. Yeni bir monitör verdiler. İşi sağlama almak için ölü pixel testi falan yaptık. Eski sorun varmı diye bayağı mağazada inceledim. Bir şey bulamadık arkadaşla.

Neyse monitörü aldım eve geldim. Evde ölü pixel testi yaptım, ekranın tam ortasına yakın bir adet ölü pixel buldum. Ayrıca ses sorunu biraz daha az olsada yine mevcut. Şimdi ses sorunu gitti, pixel sorunu başladı. O arkadaşın telefon numarasını almıştım. Bir sorun olursa ara demişti. Aradım kendisini yarın tekrar git, değişim yapar arkadaşlar dedi. Yalnız aynı modelden yine alma abi dedi. Demekki bu modelde ses sorunu genel olarak mevcut, pixel sorunu da geldi beni buldu. Ben biraz sese takıntılııyım. Dikkat etmeyen anlamaz.

Bu modelden alacak olan arkadaşlar dikkatli olsunlar. Sağlıcakla kalın...

• İkinci monitörü de bu gün değiştim. Şükür bir problem yok.

Bu arada aynı fiyat aralığında başka monitörlerde yok değil, hepsine teker teker baktım ama, içlerinde görünüş ve özellikler bakımından en iyisi bu geldiği için yine bu monitörden aldım.

Monitörde bir problem yoksa, fena monitör değil.

3'üncü de turnayı gözünden vurdum.
  • Hayırlı olsun hocam inşallah bunda da sorun çıkmaz, ben dediğiniz sorunu hiç yaşamadım yada dikkat etmedim. Umarım bu sorun bende de yoktur
  • Teşekkür ederim.
  • takipteyim hocam birkaç sorum olacak :)
  • Merhaba bende bu ekranı aldımda okadar memnum değil
    10 senelikhttp://forum.donanimhaber.com/m_33815801/tm.htm
    su ekranımdan daha net goruntu alıyorum ayarlar hakkında yardımcı olabilcek varmı
  • inspiretr İ kullanıcısına yanıt
    Ne için kullanıyorsunuz ? Bilgisayarda kullanıyorsanız ekran kartınız nedir?
  • quote:

bilgisayarda kullanıyorum ekran kartım hd7850
  • quote:

Orijinalden alıntı: inspiretr

quote:

bilgisayarda kullanıyorum ekran kartım hd7850

Hocam ben görüntü optimizasyonunu hazır modları kullanarak yaptım, bütün modlarla görüntüyü denedim gözüme en güzel görünenin üzerinden bir kaç değişiklik yaptım, belki ekran kartı sürücüsüyle ilgili bir sorun vardır yada monitörde bir sorun olabilir çünkü 10 senelik bir monitörle kıyaslanması imkansız bence benim lg w2253s monitörümden bile kat kat iyi ki siz 10 senedir kullandığınız LCD monitörden bahsediyorsunuz, 10 sene kullanılan lcdye oranla görüntünün baya bir canlı olması gerekir LCD de zamanla solmalar olması gerekir

• piramit17 kullanıcısına yanıt
    hocam monitörden memnunmusunuz göz yorgunlugu yapıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri_kalbim_80

hocam monitörden memnunmusunuz göz yorgunlugu yapıyor mu?

Göz yorgunluğunda problem yok hocam ama hafif lag oluyor başka bir problem yok memnunum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.