Asus WL 330g access pointi almayı düşünüyorum. WL330g model.. arkadaki apt ile internet paylaşacağız.diğer arkadaşta centrino laptop var. AP yi koyacağımız odanın camı diğer apt yi 60' açıyla görüyor. arada iki araçın aynı anda geçemeyeceği bi yol geçiyor. birde diğer apt içi en uzak mesafeyi hesaba katarsak (tam kestiremiyorum ama) 40-50 m falan oluyor.
bu mini access point işimi görür mü yoksa farklı modellere mi bakmalıyım (Air ties gibi)
RF çıkış gücü Asus için: 15 ~ 18 dBm Airties için: 16dBm (802.11b), 12 dBm (802.11g) bu menzil için bi faktör mü??
asusun kendi sitesinde kapalı alan 130ft (40m), yarı açık alan 330ft (100m), açık alan (LOS, Line-Of-Sight) 1500ft (457m) yazıyor. Bizimki hafiften yarı açık oluyo bence. Hani AP yi direk cama koysak arada yolu egale ederiz falan.
Asus'u almak istiyor canım çünkü öğretmen laptoplarından alacağım (her ne zaman verilecekse!!) desktopumla kullanırım diye düşünüyorum..
Ama bir türlü performansı kestiremiyorum.. Access pointi arkadaş ödeyecek o yüzden benim %100 olur vermem gerek bu sistemin çalışacağına... lütfen konuyla ilgili tecrübesi olanlar yardım edin