Şimdi Ara

Asus X54C İşlemci yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus X54C notebook için 2. el 2630qm işlemci aldım. Bugün mevcut işlemciyi (i3 2330m) söküp yenisini (2630qm) taktım ancak güç tuşuna basınca sadece laptop un güç, kablosuz, numlock ve capslock ışıkları sabit bir şekilde yeşil yandı ve başka hiç bir şey olmadı. Eski işlemciyi tekrar taktığımda ise laptop sorunsuz bir şekilde çalıştı.

X54C, HM65 chipsete sahip ve bu chipset 2630qm işlemciyi destekliyor. Neden böyle bir sorun yaşadığıma dair fikri olan var mıdır?

Teşekkürler.

• en başta işlemclerin çalışma güçleri farklı.
    ve bios desteklemeyebilir yada işlemciyi hiç tanımıyor olabilir.
    bu yüzden doğru voltaj vermiyordur yada işlemciye özel(hyper thread) gibi ayarlar farklı olduğundan doğru çalışmıyor olabilir.
  • QM İşlemcileri her pc desteklemeyebiliyor. -QM Değide xxxxM Alman daha mantıklı olurdu. Bios İşlmciyi desteklemiyor olabilir. Asus o modelde en fazla i3 kullanmış. Yani bios i5 bile desteklemeyebilir. Yerinizde olsam 2450m ile şansımı denerdim.
    Ayrıca işlemcininde bozuk olup olmadığınıda bilemezsin Bence iade edip 2450m ile deneyin.
    Edit- Genellikle sandy bridge ttabanını kullanan giriş orta seviye pcler i3 2330m i5 2430m 2450m i7 2640m gibi işlemciler kullanıyor.
    Ama 2630QM üst seviye notebooklarda kullanılan bir işlemcidir. Yuarıda saydığım işlemciler 35W TDP değerinde iken bu işlemci 45W TDP değerine sahiptir ve diğer işlemci çekirdek tasarımının aksine 4 çekirdekli bir yapıya sahiptir. Büyük ihtimalle anakartınız bu işlemcinin TDP değerini karşılamayacağı için çalışmayacaktır. Bios tarafında dsteğininde olduğunu sanmıyorum. Dediğim işlemcileri inceleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Want to -- 28 Ocak 2017; 2:41:12 >

• Laptop çipinin desteklemesi yetmez. Laptopta uphrade yapacaksanız en başta aynı tdp değerine sahip olmalılar. QM ler daha çok güç ister cihazın watt ve boltaj ayarı ona uygun değildir. Ben mesela k52f de pentium vardı aynı tdp ve soketli i5 ile değiştim sorun olmadı. Buna dikkat edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus N61ja için SSD
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.