Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (1007. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21.027
Cevap
232
Favori
709.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10051006100710081009
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selamlar,

1- Ben samsung 860 evo kullanıyorum ve gayet memnunum.
    2- Ben dvdyi iptal etmedim. Onun yerine usb 3.0 hdd kutusu aldım ona taktım. Dilersiniz sizde öyle yapabilirsiniz. Kaç mm oldugunu hatırlamıyorum kusura bakmayın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Chaveez kullanıcısına yanıt
    Nezaket gösterip cevap vermişsiniz teşekkür ederim,

Çoğu kişi samsung 'un diğer markalardan daha kaliteli olduğunu söylüyorlar.
    Tekrar teşekkürler ve iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: falterubbix

arkadaşlar

batarya önerisi olan var mı?

benim laptop 2014 malı, geçen sene muadil bir batarya aldım ama senesi dolmadan çöp oldu. bataryada max 5 dk durabiliyor laptop

orjinaller gereksiz pahalı gerçekten, güzel ürün alıp memnun olan var mı?
    Selamlar,

net hatırlamıyorum fakat konuda alan arkadaşlar var idi. 10 15 sayfa geride kaldı sanırsam. Kontrol etmenizde fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

Nezaket gösterip cevap vermişsiniz teşekkür ederim,

Çoğu kişi samsung 'un diğer markalardan daha kaliteli olduğunu söylüyorlar.
    Tekrar teşekkürler ve iyi forumlar.
    Rica ederim hocam, genellikle forumda favori konularıma gözatarım ancak son 1 aydır burayı aksattım

• quote:

Orijinalden alıntı: demiraliakyar

Arkadaşlar merhaba,
    cihazı 4 yıldır kullanıyorum. 8gb ram takviye etmeyi düşünüyorum şu linkteki ram uyumlu mudur?https://www.hepsiburada.com/kingston-8gb-1600mhz-ddr3-notebook-sodimm-ram-kvr16s11-8-p-BD301528?magaza=notebookyedekparca

Bir de ek olarak SSD takmayı düşünüyorum bu linkteki SSD'yi de taksam performans nasıl etkilenir?
    PUBG lite oynamak istiyorum acaba iyi FPS alır mıyım? teşekkürlerhttps://www.hepsiburada.com/hi-level-ultra-240gb-550mb-530mb-s-sata3-2-5-ssd-hlv-ssd30ult-240g-p-BD802586?magaza=Teknorya
    hocam 1.35V olanı almanız gerekli diye biliyorum. sizin attığınız linkteki 1.5V

şu olabilir
    www.nanokatalog.com
    Kingston Technology ValueRAM KVR16LS11/8 8 GB DDR3L 1600 MHz KVR16LS11/8 RAM - Nanokatalog
    https://www.nanokatalog.com/urun/kingston-technology-valueram-kvr16ls11-8-8-gb-ddr3l-1600-mhz-kvr16ls11-8-ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LynXMaSTeR -- 5 Aralık 2019; 10:55:21 >

• LynXMaSTeR kullanıcısına yanıt
    bilendenal.com
    Kingston 8 GB DDR3L 1600 MHz CL11 LV Notebook Rami - KVR16LS11/8
    https://bilendenal.com/Kingston-8-GB-DDR3L-1600-MHz-CL11-LV-Notebook-Rami-KVR16LS11_8.html

www.amazon.com.tr
    Toshiba THN-TR20Z2400U8(CS, 2.5" Dahili SSD, OCZ 2.5" 240GB TR200 SSD 555/540MB/sn: Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/dp/B076DWV18J/ref=asc_df_B076DWV18J58073187/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B076DWV18J&linkCode=asn

• İyi forumlar arkadaşlar.
    x550jk 4+4 ram sahip olduğum laptopuma hdd yükseltmesi yapmak istiyorum 2 tb olmasını istiyorum fakat özelliklerini baktığımda 2tb bizim laptoplara hdd bulmak zor gibi Seagate 2TB FireCuda Gaming SSHD SATA 6Gb/s 64MB Cache 2.5" Disk ST2000LX001 sadece bunu bulabildim.Buda olur mu şüpheliyim eski hdd yide usb3.0 ile taşınabilir şekilde kullanmak istiyorum.Ram olarak 8 gb kingston uyumlu olan 1.35v ram ile 12gb a çıkarayım diyorum.Size danışacağım konu 2 tb veya daha üzeri hdd tavsiyeleriniz.x550jk için şu siteden baktığımda 2TB 5400RPM SATA III 6Gb/s 128MB Cache 2.5 Inch Hard Drive uyumlu olduğu yazıyor.Bu uyumlulukta pek bulamadım yardımcı olurmusunuz iyi forumlar.Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ve_rascal

İyi forumlar arkadaşlar.
    x550jk 4+4 ram sahip olduğum laptopuma hdd yükseltmesi yapmak istiyorum 2 tb olmasını istiyorum fakat özelliklerini baktığımda 2tb bizim laptoplara hdd bulmak zor gibi Seagate 2TB FireCuda Gaming SSHD SATA 6Gb/s 64MB Cache 2.5" Disk ST2000LX001 sadece bunu bulabildim.Buda olur mu şüpheliyim eski hdd yide usb3.0 ile taşınabilir şekilde kullanmak istiyorum.Ram olarak 8 gb kingston uyumlu olan 1.35v ram ile 12gb a çıkarayım diyorum.Size danışacağım konu 2 tb veya daha üzeri hdd tavsiyeleriniz.x550jk içinhttps://www.drivesolutions.com/cgi/shop/ug2store.cgi?command=listitems&kind=asl&pos=0&type=itemid&itemid=asl1291 şu siteden baktığımda 2TB 5400RPM SATA III 6Gb/s 128MB Cache 2.5 Inch Hard Drive uyumlu olduğu yazıyor.Bu uyumlulukta pek bulamadım yardımcı olurmusunuz iyi forumlar.Şimdiden teşekkürler.
    Merhaba ,

Elbette siz ihtiyacınızı herkesten daha iyi tayin edersiniz ancak 2 tb 2'5 luk disk yerine 480ssd+1tb hdd kombosu yapsanız daha iyi olmaz mı ,

Kritik program+uygulamaları ssd'ye geriye kalan zerzavatı da hdd'ye atarsınız.

Ancak illa 2 tb derseniz buradan buyrun :
    www.newegg.com
    2TB, Laptop Internal Hard Drives, Hard Drives, Components - Newegg.com
    https://www.newegg.com/global/tr-en/p/pl?N=101589880%20600358494

Ayrıca 12gb ram ' zaten efsane yapar cihazı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

Merhaba ,

Elbette siz ihtiyacınızı herkesten daha iyi tayin edersiniz ancak 2 tb 2'5 luk disk yerine 480ssd+1tb hdd kombosu yapsanız daha iyi olmaz mı ,

Kritik program+uygulamaları ssd'ye geriye kalan zerzavatı da hdd'ye atarsınız.

Ancak illa 2 tb derseniz buradan buyrun :https://www.newegg.com/global/tr-en/p/pl?N=101589880%20600358494

Ayrıca 12gb ram ' zaten efsane yapar cihazı.

Alıntıları Göster
    Merhaba mesajınız için teşekkürler. Aslında aklımda 480 gb ssd ana hdd yi söktüğüm yere monte edip dvd yi iptal edip burayada 2tb harddisk alıp monte etmek eski hddyide taşınabilir hale getirmek bugün biraz kurcaladım laptobumu ve kendim yapabileceğimi anladım kolay açılıyor. Fakat ssd ömrümünün kısa olması ve marka olarak Kingston ile sandisk arasında kalmam ayrıca bütçe olarak zorlaması o düşüncemi kenara atmak zorunda bıraktı. İlerleyen zamanda belki fakat fanı değiştirmek istiyorum asus x550jk fanını orjinalini yada kaliteli muadilini bulma ihtimalim varmı yoksa temizlemek zorunda mıyım, biraz baktım güvenemedim. Ben pcyi 22 inç philips 1080p çözünürlük ile kullanıyorum boşta 48 gösteren cpu chrome girmemle ve ardarda sekme açmam ile 75 e dayanıyor bu normalmi yani sistemimi hdd yenilemesi ve ssd takıp 12 gb rame yükseltsem bu durum biraz daha düşermi mesela boşta iken 35 olurmu yoksa bu değişikliğin herhangi bir etkisi olmazmı 6 senedir termal macunu yenilemedim bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: Ve_rascal

Merhaba mesajınız için teşekkürler. Aslında aklımda 480 gb ssd ana hdd yi söktüğüm yere monte edip dvd yi iptal edip burayada 2tb harddisk alıp monte etmek eski hddyide taşınabilir hale getirmek bugün biraz kurcaladım laptobumu ve kendim yapabileceğimi anladım kolay açılıyor. Fakat ssd ömrümünün kısa olması ve marka olarak Kingston ile sandisk arasında kalmam ayrıca bütçe olarak zorlaması o düşüncemi kenara atmak zorunda bıraktı. İlerleyen zamanda belki fakat fanı değiştirmek istiyorum asus x550jk fanını orjinalini yada kaliteli muadilini bulma ihtimalim varmı yoksa temizlemek zorunda mıyım, biraz baktım güvenemedim. Ben pcyi 22 inç philips 1080p çözünürlük ile kullanıyorum boşta 48 gösteren cpu chrome girmemle ve ardarda sekme açmam ile 75 e dayanıyor bu normalmi yani sistemimi hdd yenilemesi ve ssd takıp 12 gb rame yükseltsem bu durum biraz daha düşermi mesela boşta iken 35 olurmu yoksa bu değişikliğin herhangi bir etkisi olmazmı 6 senedir termal macunu yenilemedim bu arada

Alıntıları Göster
    Öncelikle ,

En önemliden ertelenebilir önemliye doğru bahsetmek gerekirse .

LAPTOP FANI + macun yenilenmesi ,laptopun toz ıvırzıvıra karşı genel temizliğinim yapılması

Bulabilirsen mutlaka orijinal fan kullan ,bulamazsan yapacak birşey yok... Asus x550 jk nın fanı da X550 serisinin tüm modellerinde kullanılan ortak fan modelidir.Orijinal fan satan yerler var.Bakman lazım .50TL-100TL arası birşey....
    Yani "Asus X550 " fanı diye ararsanız doğru ürünü aramış olursunuz fakat her halukarda nokta atışı yapıp Asus x550jk fanı diye aratmak lazım.

Fanlar , bakır tüpü ,metal koruma kalıbı ile paket halinde de satılmakta (bildiğim kadarıyla..) o şekilde almak daha sağlıklı olacaktır.Hatta kesinlikle paket halinde alın işin ucunda laptopun ömrünün uzatılması var. Tüm bunlar Macun yenileme +fan değişimi vb. 200TL -+20tl civarı tutabilir ,fiyatlara hakim değilim.

Isının Chrome da 75 dereceye çıkması anormal durumdur. en fazla 55 olsun ,75 nedir? Macunu yenilemek lazım.Ram yükseltme ısı düşüşüne etki etmez , 1 trilyon ram olsun ,o ısıyı düşürmez .İyi soğutma rahat ısı tahliyesi düşürür.

Diğer taraftan . Laptopu sürekli 1080p de çalıştırmak cihazı çok zorlamak manasına gelmekte . Intelin gpusu 1080p de sürekli çalışmak üzere dizayn edilmemiş.

Hdd kısmına gelirsek 480 değil de 240gb ssd takıp dvd bölgesine de 1 tb lık 7200rpm disk atılabilir. %30 daha az maliyetli olur..

• Herkese merhaba, 5 yıldır laptopu kulanıyorum ve fan temizliği veya termal macun değişimi vs hiç yaptırmadım.
    Son birkaç gündür normal çalışırken fandan ses gelmeye başladı. Bazen elimle vuruyorum ses azalıyor ama tekrar başlıyor sonra.
    Fan değişimi yapmış olan var mı? Piyasada güzel performanslı fan hangisi alınır, iki marka var sanırım "Sunon" ve X ile başlayan bir marka var. Alıp değiştirmeyi düşünüyorum.
  • Bazen durup dururken bazen standby sonrasi wifi gidiyor. Restart ile düzeliyor. Wifi kart değişimi mi yoksa driver güncellemesi mi gerekir ? Kartta alternatif surucu yoktur diye düşünüyorum.
  • demiraliakyar D kullanıcısına yanıt
    Fanın içi tozla dolmuştur ilk önce bir temizlettirin büyük ihtimalle ses sorunu çözülecektir
  • Arkadaşlar 8 GB ramli modeli satılıktır. İlgilenen var ise mesaj atabilir.
  • quote:

arkadaşlar

batarya önerisi olan var mı?

benim laptop 2014 malı, geçen sene muadil bir batarya aldım ama senesi dolmadan çöp oldu. bataryada max 5 dk durabiliyor laptop

orjinaller gereksiz pahalı gerçekten, güzel ürün alıp memnun olan var mı?
    urun.n11.com
    Asus X550jk Xo012d, X550jk-sx029h Notebook Batarya - Pil (pars - n11.com
    https://urun.n11.com/batarya-pil/asus-x550jk-xo012d-x550jk-sx029h-notebook-batarya-pil-pars-P327432824
    ben bunu satın aldım 2ay önce şu an için memnunum. tek sorun 4400mah. aldığım için batarya biraz daha büyük estetik olarak sorun ama kullanımı kısıtlamıyor.

onun dışında şu sıralar windows 7 kullanıyorum ve wifi kopması beni çıldırtıyor bir çok driver denedim henüz çözüm bulamadım sorunum kartta mı acaba diye düşünmeye başlayacam ancak ben bu bilgisayarda yaklaşık 1.5 sene linux mint kullandım ve o süreçte hiç koptuğunu hatırlamıyorum o yüzden bi windows 10'a geçeyim diyorum malumunuz windows 7 ve 8 bu bilgisaar için önerilen işletim sistemleri değildi 8.1 yada 10 kullanmamız öneriliyordu. belki sorun win 7 kullanıyo olmamdır.sorum şu windows 10 kullanan arkadaşlar sizde de devam ediyor mu bu wifi kopması problemi ? boştan yere geçmeyelim o leş işletim sistemine

• quote:

Orijinalden alıntı: LastWave

https://urun.n11.com/batarya-pil/asus-x550jk-xo012d-x550jk-sx029h-notebook-batarya-pil-pars-P327432824 ben bunu satın aldım 2ay önce şu an için memnunum. tek sorun 4400mah. aldığım için batarya biraz daha büyük estetik olarak sorun ama kullanımı kısıtlamıyor.

onun dışında şu sıralar windows 7 kullanıyorum ve wifi kopması beni çıldırtıyor bir çok driver denedim henüz çözüm bulamadım sorunum kartta mı acaba diye düşünmeye başlayacam ancak ben bu bilgisayarda yaklaşık 1.5 sene linux mint kullandım ve o süreçte hiç koptuğunu hatırlamıyorum o yüzden bi windows 10'a geçeyim diyorum malumunuz windows 7 ve 8 bu bilgisaar için önerilen işletim sistemleri değildi 8.1 yada 10 kullanmamız öneriliyordu. belki sorun win 7 kullanıyo olmamdır.sorum şu windows 10 kullanan arkadaşlar sizde de devam ediyor mu bu wifi kopması problemi ? boştan yere geçmeyelim o leş işletim sistemine

Alıntıları Göster
    arkaya doğru mu çıkıntı yapıyor hocam? 4400 mah iyi bir değer ama eğer dandik bi pil değilse güzel götürmesi lazım

• quote:

arkaya doğru mu çıkıntı yapıyor hocam? 4400 mah iyi bir değer ama eğer dandik bi pil değilse güzel götürmesi lazım

Alıntıları Göster
    alta doğru yapıyor masaya koyunca 3-4cm yukarıda kalıyor ekran tarafı. valla pil çok kaliteli değil ama 4400 olduğu için idare ediyor beni. normal kullanımla 2 saat civarı götürüyor (internet bazende fm20) :) orjinal pil bozulalı yıllar olduğu için o ne kadar dayanıyordu hatırlamıyorum kıyas yapamam ikisi arasında :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastWave

alta doğru yapıyor masaya koyunca 3-4cm yukarıda kalıyor ekran tarafı. valla pil çok kaliteli değil ama 4400 olduğu için idare ediyor beni. normal kullanımla 2 saat civarı götürüyor (internet bazende fm20) :) orjinal pil bozulalı yıllar olduğu için o ne kadar dayanıyordu hatırlamıyorum kıyas yapamam ikisi arasında :D

Alıntıları Göster
    orjinali de aşağı yukarı 2 saat gidiyordu hocam. zaten en kral pili tak 1 sene sonra yarısı ölüyor. 4400 lük o kadar götürüyosa 2200 lük hiç bişeye yaramaz demek

• arkadaşlar şöyle bir sorun var bilgisayarın kullanırken aniden şarj bağlantısı koptu, pc şarj almadı. sonra batarya bitene kadar kullandım pc kapandı kapandıktan 10dk sonra şarj ışığı yandı şarj almaya başladı 1saat bekledim batarya dolucak mı diye açtığımda bataryanın 100olduğunu gördüm tam kullanıyordum ki pc yi açtıktan 5dk sonra yine şarj koptu pc açılınca şarj kopuyor. bataryayı çıkartarakta denedim yine olmuyor. pc açıkken çıkarıp takıyorum şarj girişini ama nafile kapanınca oluyor açılınca olmuyor sorun nedir sizce

• quote:

orjinali de aşağı yukarı 2 saat gidiyordu hocam. zaten en kral pili tak 1 sene sonra yarısı ölüyor. 4400 lük o kadar götürüyosa 2200 lük hiç bişeye yaramaz demek

Alıntıları Göster
    ya çok şarjsız kullanmıyorum ben zaten :D ara ara elektrik gidince sıkıntı oluyor onun dışında birde başka odaya geçerken lazım oluyor :D ama almışken sağlam alayım dedim 4400'lük aldım :D

• 
Sayfa: önceki 10051006100710081009
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.