Şimdi Ara

Asus X550JX-XX171D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 yıldır bu dizüstü bilgisayarı kullanıyorum ve yeteri kadar anlatım ya da bilgi olmadığını farkettim bu yüzden detaylı bir şekilde anlatım yapacağım

BİLGİSAYARI ALIŞ TARİHİM VE NEDENİM
    Bilgisayarı 2015 Aralık tarihinde aldım , almamın en büyük sebeplerinden biri çoğunuz gibi oyunları rahat bir şekilde oynamak ve hızlı bir bilgisayarımın olmasını istememden , makine teknikeri ve tasarımcı olduğum için çizimlerimde hızlı küçük ve pratik bir dizüstü istememden kaynaklıydı . Aldığım yıl bilgisayarın fiyatı 2079 ₺ di .

BİLGİSAYARIN PERFORMANSI , TEKNİK SERVİS ve SORUNLARIM
    İlk aldığım tarihten 6 ay boyunca hiç bir sorun yaşamadım paramın hakkını vericeğini düşünerek gayet iyi kullandım bilgisayarımı temiz tuttum ve sorun yaşamadım ancak 6. Ayın sonunda çoğunuzun yaşadığı klavye sorununu ben de yaşadım . İlk başta önemsemedim ancak işler biraz çığrından çıkınca bu da benim canımı sıktı ve servise yolladım . Arkadaşlar inanın bana hakkını veren bir bilgisayardı beni hiç yarı yolda bırakmadı ama bu klavye sorunu beni çileden çıkarmıştı servise gönderdiğim sıralarda dönüşünü beklerken araştırdım ki bu alan kişilerin %60 ında olan bir sorundu ve kendi nacizane fikrime göre bu imalat hatasıydı ( toplamda 4 kere klavye yüzünden servise yolladım ) bilgisayarım geldikten sonra düzelmemişti sorun aynı şekilde devam ediyordu ancak 2 ay sonra sebebini bilmediğim bir şekilde bataryam öldü ve servise yolladım yeni batarya takıp geri yolladılar gayet iyi şekilde çalışıyordu . Satın aldıktan 1 sene sonra bilgisayarımın klavye sorunu artık canıma tak ettiği için son gönderimimde komple paneli ve klavyeyi değiştirip bana geri yolladılar sorunum çözülmüştü . Ancak teknik servisteki arkadaşlar tornavidayla iç ekanımı güzelce çizmişlerdi . Bilgisayarımın performansı eski hali yerine gelmişti ama ekranı bozulmuştu bu seferde iç ekranı değiştirmek üzere geri yolladım ve kısa sürede halledip bana gönderdiler . Bundan 1 ay sonra bilgisayarımın yonga seti yandı ve gtx950 olan ekran kartının driverını yüklediğimde her defasında bilgisayar mavi ekran veriyordu bunun için servise geri yolladım ancak bana şaka gibi bir geri dönüş yaptılar. Herkesin sevdiği asus o muhteşem asus (!) yonga setini değiştirmek yerine komple anakartımı değiştirip bana geri yolladı 4 gün bilgisayarımı kullandıktan sonra bilgisayarım kendi kendini resetlemeye başladı ve sonunda çöktü .

Bazı arkadaşlar yazımı yazarken asusa giydirdiğimi düşünebilir bilgisayar kötüymüş diyebilir şunu söyleyebilirim ki bu bilgisayarın imalatı ile ilgili olduğunu düşündüğüm sorunlar olmasaydı sizi en az 5 yıl rahat götürebilicek bir bilgisayardır bunun tam anlamıyla arkasındayım .

SORUNUM NASIL ÇÖZÜLDÜ
    Sorunumu son kez (7. Kez servise göndermem) den sonra bilgisayarımı değiştirme talebimi kabul etmelerinden sonra çözdüm. Sıfır bilgisayar vermeyi kabul ettiler ancak bu bilgisayarı asus tan almadığım tedarikçi bir firmadan aldığım için onlarla irtibata geçmem gerekti ki şuan o aşamadayım yapılıcak şey ise asustan bir form alıyorsunuz bu formu faks ve e mail yoluyla bilgisayarı aldığınız yere yolluyorsunuz onlar size bilgisayar var ise geri dönüşünü yapıyorlar eğer ellerinde yok ise üretici firmadan istiyorlar , üretici firmada bilgisayar artık üretilmiyorsa paranızı size iade ediyorlar .

BİLGİSAYARIN ÖZELLİKLERİ

İşlemci : 4. Nesil Intel i7 işlemci
    Ekran Kartı : Nvidia GTX 950M
    Ram : 4GB (ben yeterli bulmayıp 8GB lık ram daha taktım)
    Hard Disk : 1TB HDD

BU BİLGİSAYAR ALINIR MI ?
    Gelelim işin en güzel kısmına , bu bilgisayar 2 yıl önce alınırdıama şuan asla tavsiye etmiyorum !!!
    Biraz fiyat araştırması yaptım ve şu an ki fiyat aralığı 4200-4600 . Bakın yazımın başında ben bunu yarı fiyatına aldım dedim size !!
    Şu an 4 bin liraya daha iyi ekran kartlı bilgisayarlar piyasada mevcut örn;gtx 1050 li monsterlar !

Şimdilik aklıma gelenler bunlar sorularınız olursa keyifle cevaplamaya hazırım herkesi iyi forumlar hoşça kalın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.