Şimdi Ara

Asus X550LN Serisi Notebook İncelemesi ve Kullanıcılar Kulübü (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.746
Cevap
17
Favori
72.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MaxAurilius

Bende anlam veremedim. İşlemciden kaynaklı olabilir dicem ama gt840m ddr3 4200u 64fps verirken, gt750m ddr5 4500u 45 fps veriyor gözüküyor. Büyük ihtimal hata olmuştur ölçerken, çünkü çok mantıksız geliyor. Yalnız Dell, Asusdan daha fazla ısınır birde onun garanti servisi ayrı bi problem.

Asus'un teknik servisi iyi midir peki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ashlost

Ben Dell Inspiron N5110 kullanıyorum. Başta çok güzel bir pc gelebilir ama 1-1.5 sene sonra kol dayama paneline kolunu koyamayacağın ve alüminyum kaplamasının soyulacağını göreceksin. Bilgisayar bir o kadar hantallaşıyor ki ssd de takılsa o sıcaklık değerleriyle pc kendisini 5-10 dk boyunca donuk vaziyette bırakıyor. Bu inspiron serilerini almanızı tavsiye etmem eğer grafik donanımını yüksek isteyen oyunlar oynayacaksanız. Dell iyi gibi gelebilir ama 3 senedir çektiğimi Allah bilir...

Hocam şu an ne kullanıyorsunuz ?
  • Asus X550LN-XO007D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an pc elime geldi arkadaşlar. Hoparlör olan kısım yani klavye üst tarafında iğne ucu kadar delik bile yok. Acaba benim kasada bir hata mı var anlamadım?

Caps Lock tuşu çok az sola doğru 1 2 derece eğik gibi geldi bana. Sizde de öyleyse bana haber verin.

Windows 8.1 Pro kurdum yaklaşık Usb ile. 15-20 dk.da kurulum tamamlandı. Bilgisayardan bahsedilen ses bile yok. En azından bana şimdilik gelmedi. Farklı izlenimlerim olursa buradan aktaracağım...
    Asus X550LN Serisi Notebook İncelemesi ve Kullanıcılar KulübüAsus X550LN Serisi Notebook İncelemesi ve Kullanıcılar KulübüAsus X550LN Serisi Notebook İncelemesi ve Kullanıcılar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashlost -- 18 Temmuz 2014; 13:15:08 >

• Ashlost kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun tekrardan :)

Sizde benim gibi en önce hoparlörü sorgulmaşsınız. Hoparlör yerini bulamazsınız :) Hoparlör laptopun merkezine konulmuş. böylece her tarafa aynı oranda ses yayılmakta. Sesi açıp çok hoparlörün yerini aradım ama bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ashlost

Şu an pc elime geldi arkadaşlar. Hoparlör olan kısım yani klavye üst tarafında iğne ucu kadar delik bile yok. Acaba benim kasada bir hata mı var anlamadım?

Caps Lock tuşu çok az sola doğru 1 2 derece eğik gibi geldi bana. Sizde de öyleyse bana haber verin.

Windows 8.1 Pro kurdum yaklaşık Usb ile. 15-20 dk.da kurulum tamamlandı. Bilgisayardan bahsedilen ses bile yok. En azından bana şimdilik gelmedi. Farklı izlenimlerim olursa buradan aktaracağım...
    Asus X550LN Serisi Notebook İncelemesi ve Kullanıcılar KulübüAsus X550LN Serisi Notebook İncelemesi ve Kullanıcılar KulübüAsus X550LN Serisi Notebook İncelemesi ve Kullanıcılar Kulübü

Hocam sizin de bir incelemenizi bekliyorum.

• Daha önce sorulduysa kusura bakmayın hocam. Bu laptop'ı ben masaüstü gibi kullanacağım da pili çıkararak mı kullanmak daha iyi yoksa pilin kalması mı ?
  • Ben pili çıkararak kullanıyordum. Ama daha sonra başka bir forum da bana Pil ister kullanılsın ister kullanılmasın belli bir zaman sonra ölür. Bende dedim bir köşe de kendi kenide öleceğine artık kullanırım daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: messevim

Ben pili çıkararak kullanıyordum. Ama daha sonra başka bir forum da bana Pil ister kullanılsın ister kullanılmasın belli bir zaman sonra ölür. Bende dedim bir köşe de kendi kenide öleceğine artık kullanırım daha iyi.

Ne kadar zamandır kullanıyorsunuz ve şu ana kadar pil bir sıkıntı çıkardı mı ?
  • 2 haftadır pilli kullanıyorum. İlk pili doldurduğum da 1 saatte boşaldı pil. daha sonra kendine geldi. Ortalama tam dola bir pil ile 4 küsür saat işimi görüyorum. internette sörf yaparak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: G. House

Daha önce sorulduysa kusura bakmayın hocam. Bu laptop'ı ben masaüstü gibi kullanacağım da pili çıkararak mı kullanmak daha iyi yoksa pilin kalması mı ?

Bataryayı ortalama 100 150 liraya alabilirsin , ama bir elektrik kesintisinde ana karta ve harddiske zarar gelme riskini göze almak istemiyorsanız bataryalı kullanın. Sonuçta bilgiler ve donanım herşeyden daha önemlidir bunu sakın unutmayın...
    hayırlı olsun hocam güle güle kullanın :=)
    Bir elektrik kesintisinin bu kadar olumsuz sonucu doğuracağını hiç düşünmemiştim doğrusu. Artık çıkarmam bataryayı kesinlikle. :)
  • Bu konuda bu sorunun cevabını vermiştim.

Pili çıkarıpda kullananları hiç anlamıyorum. Pili çıkarınca pilin ölmeyeceğini mi düşünüyorlar ki. Pil takılı da olsa, takılı olmasa da her türlü pilin ömrü azalcak. Boşta durduğu halde zamanla pilin kapasitesi azalacaktır. Oldu ki aniden elektrik kesildi yada yüksek voltaj geldi veya voltajda anlık dalgalanmalar meydana geldi. Pil olmadığı için cihazın zarar görmesi yüksek bi ihtimal. Pil takılı değilken elektriksel bi sorun meydana gelipde cihaz zarar görürse eğer garanti kapsamına girmiyor.

Pili masaüstü pclerdeki UPS gibi düşün. UPS sadece enerji kesilince batarya görevi görmüyor. Pcye gelicek yüksek voltaj yada düşük voltajıda engelleyip batarya moduna geçiyor. Aynı şekilde laptoplardaki pilde öyle.

Şurayı okumanda fayda var.www.enpedi.com/2010/09/notebooklarda-batarya-nasl-kullanlmal.html?m=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asriell -- 19 Temmuz 2014; 1:45:44 >

• İlk izlenimlerimi aktarayım. Tavsiyelerime de kulak verin...

Touchpad , Klavye ve Panel:

Touchpad bana akışkan geldi, nasıl mı ? Kuru bir ciltle bazı touchpadlerde parmak zorlanabilirken ( Önceki pc'me kıyasla ) ben bu touchpadde öyle bir sorun görmedim. Ek olarak parmak izi kalmıyor bu özelliği çok iyi.

Touchpadin sağ ve sol tiklerinin ortasında bir ayraç var. Oraya parmağınızı değdirdiğinizde imleç kıpırdamıyor ama başka yere dokunup parmağınızı o ayraca getir götür yaparsanız imleç hareket etmeye devam ediyor. Biraz ilginç doğrusu...

Touchpad deriye uygun mu derseniz bende A4Tech X7 mouse var. Onun kablosu yünlü ip kaplama. Biraz değdirdiğmde hafif bir imleç kayması yaşadım. Ama fazla değil. Olabilir gayet doğal.

Klavyeye bayıldım doğrusu! Anti RSI klavyelerdeki gibi sanki elinize bir ortopedik bir his veriyor. Şu an yazarken bile rahatladığımı hisseder gibiyim. Benim tavsiyem klavyenin üstüne bir silikon saydam kılıf almanız. Yazıların silinme ihtimali bütün laptop klavyelerinde var. Bunda da olabilme ihtimali var. Çünkü yatay bakıldığı zaman boyalı kompres yapıldığı belli oluyor. Sevmediğim tarafı fazla bastırmamaya dikkat edin, içeriye çok az çökme olabiliyor.

Panelde parmak izi kalmıyor diyebilirim. Ama terli dokunursanız siyahımsı iz bırakıyor. Silince de gidiyor

Kol dayadığınız panele 1 adet gözlük silme bezini 2'ye katlayıp koyarsanız sizin açınızdan daha iyi olur, çünkü bilek terlemeye müsait bir yer ve bezde bu teri çekecek altındaki güzelim Intel ve Nvidia cancanları kalkmayacak. Çok klas duruyorlar ama...

Hoparlörler ve Bass:

Hoparlörler altta ortada olmasına rağmen bu kadar mı net ve güzel basslı gelir ? Rap, Türkü, Pop , Diskotek, Metal müziklerde denedim benim kulağıma sanki 5+1 miş gibi akustik geldi.

Giriş yerleri:

Ne varsa sola yığmışlar. Fan devir-daim boşluğu, 15 Pinli VGA ,HDMI, LAN portu, 2 USB 3.0 ve de Kulaklık jak'ı. Biraz kalabalık olmuş bu kısımları. Şahsen Lan Kablosu ve Kulaklık jakı sağ tarafta olup gayet rahat boşluklarla dizayn edilebilirdi. Aldık artık katlanıcaz...

Ekran ve Eğimi:

Ekran 1366x768 olmasını yadırgadım işin açıkcası. Güzel bir 1080p olsa şu pc tadından yenmezdi. Ama 1080plerde en az 2400 liradan başlıyor, cebide yakıyor.
    Ama bana renk doygunluğu açısından gayet lezzetli geldi diyebilirim. Ekran muhtemelen 130-135 derece kadar açılıyor.

Ekrana sağdan ve soldan bakıldığında sanki matlaşıyor gibi ama okunabiliyor ama tepeden bakıldığında Negatif bir renge bürünüyor.

Şarj Adaptörü:

Bana Nokia 5110un bataryasının biraz büyük modeliymiş gibi geldi. Bataryanın kötü tarafı kablosunun uzun olmayışı ve eklenip çıkarılma özeldiğinin olmaması. Bu kabloyu kullanırken bükmemeye özen göstermek gerekiyor...

Performans ve Isı:

Uyku modundayken 2. snde açılıyor. Yeniden başlatıldığında yaklaşık 15-20 sn gibi bir sürede açılıyor. Win 8.1 Pro'da. SSD olsa bu iş artık kaç sn'ye düşer gerisini siz hesaplayın.

League of Legends'da full ayarlarla oynadım Nvidianın optimizesiyle. Oyun FPS'si 60-80 arasıydı. Oynadığımda çok akışkan bir oyun oynadığımı söyleyebilmem mümkün. Gram kasma olmadı.

Kol dayama paneli hiç ısınmadı, elim bile terlemedi. Sadece fan kısmından sıcak hava çıkıyor, bu da WASD tuşlarını etkilemiyor.

Şimdilik ilk izlenimlerim bunlar. Daha eklemede yapacağım. Resimli eklemede yapacağım fırsatım olduğunda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashlost -- 19 Temmuz 2014; 10:57:39 >

• Aynen Emin bey. Sonuçta para kolay bulunan birşey değil, ne zorluklarla değiştirdim şu pcyi... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisIsCotyora

hayırlı olsun hocam güle güle kullanın :=)

Teşekkür ederim kardeşim, daha iyileri senin olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashlost -- 19 Temmuz 2014; 3:00:56 >
    Teşekkürler hocam izlenimlerinizi aktardığınız için bu arada hayırlı olsun güle güle kullanın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: G. House

Teşekkürler hocam izlenimlerinizi aktardığınız için bu arada hayırlı olsun güle güle kullanın :)

Sağolun efendim, daha iyileri sizin olsun...:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaxAurilius

2000tl limitin varken g510u listene alman yanlış. 8750m değilde en az 740m ekran kartlı olanlara bak. Oyun için en iyisi dell 7537 olur fakat ilerde işlemci yeterli gelmeyebilir. Eğer film, dizi çok izlemiyorsan ilerisi için z510 iyi olabilir. Ekran kartı, ekran paneli, soğutma sistemi ve kasa kalitesi için ise x550ln iyi tercih olur. Aralarındaki farkları bu konuda ve diğer konularda çok yazdım, biraz inceleyin. Bu konuda notebook tavsiyesi istemek yanlış olur ve yeride değil, notebooktavsiye bölümüne konu açın.

Forumu bastan sona okudum bende böyle bir sey istiyorum ancak arastırdıgım bilgisayarlar arasında X550LN ve X550LB var ve bunlarında kendi aralarında kodları var. acaba aralarındaki fark nedir ? Isınma sorunu olsun istemiyorum ve güncel kullanımları rahatlıkla üstesinden gelsin istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.