Şimdi Ara

Asus X550LN Serisi Notebook İncelemesi ve Kullanıcılar Kulübü (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.746
Cevap
17
Favori
72.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yükselecekdir de arada gözlemime göre 5-6 derece fark var. Z510da ilk 15dk da 72 derece olmuştu ve 30dk sonunda da 76 olmuştu. Bidahikine uzun olarak test ettiğinizde ekran kartı sıcaklığını gösterirseniz iyi olur. Oyun açılırken HWMonitör programını açarsanız eğer gpu sıcaklığıda eklenecektir o menüye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim pc belli bir yerden sonra şarj etmiyor. (Resim ekledim.)
    Asus X550LN Serisi Notebook İncelemesi ve Kullanıcılar Kulübü

Dell serisinin en büyük avantajı Pil Şarjını Devre dışı bırakabilen bir yazılımının olmasıydı. Devre dışı bırakır prize takardım, hem bataryayı sökmezdim prizdeki elektirikle çalışırdı. Elektirik gidincede bataryaya devam. Bir nevi jeneratör taktiği misali.

Bizim pil içinde doldurmayan programlar var mıdır acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashlost -- 28 Temmuz 2014; 19:27:01 >

• Skype ile etkinleştirme açığını kapattıklarını duymuştum sanki ? Vallaha şu 180 günlük programlar daha makul geliyor, uğraşmaktansa...
  • Ashlost kullanıcısına yanıt
    Valla ben dün yaptım. Kapalı olsaydı yapamazdım ki .. Hem fazla uğraştırmıyor aslında.. 5 dakikalık bir işlem.
  • Ashlost kullanıcısına yanıt
    Bendede %99 dan sonrasına dolmuyor diyor. Ayrıca bu dediğinizi araştıracağım. Aslında dediğiniz programın çalışma şekli çok mantıklı .
  • 76 Derece bir laptop için çokmu acaba ?
  • @Ashlost
    Sanırım pili sabitleme programı olarak asusun Power4Gear uygulaması var. Şuradan indirebilirsiniz.
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Apps_for_Win8.1/Power4GearHybrid/Power4GearHybird_Win81_64_VER307.zip

X550LN in kendi driver sitesinde de mevcut Utilities kısmında Power4Gear Hybrid Utility adı altında
    http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&p=3&m=X550LN&hashedid=nSWs93EF2BRr9DaV

Bu pilin tam dolmaması, kullandığım her laptopda başıma geldi. Neyden kaynaklandığını çözemedim ama sadece ara sıra yapıyordu. Sanırım anlık birşey pek kafaya takılcak bişide değil.
    Aynı şekilde z510da pili %60a sabitleme yazılımı vardı. Onda da pilin ara sıra %55-57 olduğu zamanlara denk geldim. Yani gözlemlediğim kadarıyla bu pili sabitleme ile alakalı bi durum değil.

@messevim
    Normal. 80e kadar normaldir oyunlarda.

• Özür dilerim o zaman değiştirdiğini bilmiyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ashlost

Skype ile etkinleştirme açığını kapattıklarını duymuştum sanki ? Vallaha şu 180 günlük programlar daha makul geliyor, uğraşmaktansa...

Skype İLe Satın Almış Gibi Oluyorsun Kodları Yazıyorsun Kenara Ne Zaman Format Atsan Elinin Altında 180 Falanda Hikaye

• quote:

Orijinalden alıntı: MaxAurilius

@Ashlost
    Sanırım pili sabitleme programı olarak asusun Power4Gear uygulaması var. Şuradan indirebilirsiniz.
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Apps_for_Win8.1/Power4GearHybrid/Power4GearHybird_Win81_64_VER307.zip

X550LN in kendi driver sitesinde de mevcut Utilities kısmında Power4Gear Hybrid Utility adı altında
    http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&p=3&m=X550LN&hashedid=nSWs93EF2BRr9DaV

Bu pilin tam dolmaması, kullandığım her laptopda başıma geldi. Neyden kaynaklandığını çözemedim ama sadece ara sıra yapıyordu. Sanırım anlık birşey pek kafaya takılcak bişide değil.
    Aynı şekilde z510da pili %60a sabitleme yazılımı vardı. Onda da pilin ara sıra %55-57 olduğu zamanlara denk geldim. Yani gözlemlediğim kadarıyla bu pili sabitleme ile alakalı bi durum değil.

@messevim
    Normal. 80e kadar normaldir oyunlarda.

o program zaten var nasıl kullanılıyor

• Bunları ben işletim sistemi kurduktan sonra yüklemiştim benim dediğim şu tarz bir programın olması. Önceki pc'me dayanarak söylüyorum. ( Dell N5110 Inspiron)

Mesela o bataryada %10 da şarjı olsa " Pil Şarjını Durdur " dediğiniz anda, prizden şarj etmezdi. Elektrikten yerdi. Ben 3 yılın sonunda bile batarya fullken 2,5 saatte kadar dayandığını biliyorum. Bu mantıkla çalışan program lazım.

Bizim pc napıyor? %97'ye kadar ha bire dolduruyor. Buda pilin ömrünü bitiriyor. Bulamazsak da canımız sağolsun batarya alırız 2-3 sene sonra belki...

Ha bide güç seçeneklerinde şunu buldum

Intel DSPT Control ve Intel Graphics Settings bunlar sanırım Intelin ekran kartıyla alakalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashlost -- 28 Temmuz 2014; 21:52:59 >

• quote:

Bunları ben işletim sistemi kurduktan sonra yüklemiştim benim dediğim şu tarz bir programın olması. Önceki pc'me dayanarak söylüyorum. ( Dell N5110 Inspiron)

Mesela o bataryada %10 da şarjı olsa " Pil Şarjını Durdur " dediğiniz anda, prizden şarj etmezdi. Elektrikten yerdi. Ben 3 yılın sonunda bile batarya fullken 2,5 saatte kadar dayandığını biliyorum. Bu mantıkla çalışan program lazım.

Bizim pc napıyor? %97'ye kadar ha bire dolduruyor. Buda pilin ömrünü bitiriyor. Bulamazsak da canımız sağolsun batarya alırız 2-3 sene sonra belki...

Intel DSPT Control ve Intel Graphics Settings bunlar sanırım Intelin ekran kartıyla alakalı?

işte öyle bir program olsa

• quote:

Orijinalden alıntı: ByKatre

quote:

Bunları ben işletim sistemi kurduktan sonra yüklemiştim benim dediğim şu tarz bir programın olması. Önceki pc'me dayanarak söylüyorum. ( Dell N5110 Inspiron)

işte öyle bir program olsa

Alıntıları Göster
    keşke....

• Arkadaşlar benim cihazım kapalıyken şarja takılı olduğunda "vijuuuuuuu yada zııııızzzzzz" tarzında çok düşük bir ses çıkartıyor. Bilgisayarı açma düğmesine basınca yada fişini çekince ses kesiliyor. Acaba sizde de böyle bir durum mevcut mu?..
  • hopeless1 kullanıcısına yanıt
    Bana gelen 2 cihazda da o sorunu farkettim. Bilgisayarı uyku moduna alınca da çıkıyor o sinir edici ses. Yalnız fişi çıkarıp tekrar takarsam ilginç bi şekilde ses kesiliyodu. Tahminim bu ses hdd den kaynaklanıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bende dediğiniz sorun yok... Acaba modelden modele göre değişiyor mu. veya yukarıda arkadaşın dediği gibi hdd ten hdd ge göre değişiyor mu. Benim kullandığım modelin hard disci Toshiba çünkü.
  • Şunu farkettim. Oyunlarda Eğer yüksek performans yaparsanız cihaz daha fazla ısınıyor. Dengeli ayarında daha az ısınıyor. Gerçi zaten mantıkende öyle olması gerekiyor da .. :)

Sabah yüksek performans ayarında 10 dakika oynamıştım. Şimdi ise dengeli ayarında yarım saat oynadım.. yarım saat süre zarfında sabahkine oranla daha az ısındı

BİLGİSAYAR DENGELİ AYARINDAYDI !

Oynanan oyun adı: call of duty modern 3
    Oynanan oyunun süresi: Yaklaşık 30 dakika

Oyundan önce

Oyundan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heamvivna -- 29 Temmuz 2014; 0:45:42 >

• Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopeless1 -- 29 Temmuz 2014; 2:01:45 >
    Rica ederiz :)

AYRICA KONUNUN İLK SAYFASI DÜZENLENDİ. ESKİ KARIŞIK GÖRÜNTÜ YOK ARTIK.

Bu arada Ashlost kardeşim. Senin paylaştığın ekran görüntülerinin kod halinde ki şekillerini bana özelden yollayabilirsen konunun başına ekleyeyim hemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heamvivna -- 29 Temmuz 2014; 0:59:50 >
  • Hocam dediğiniz program sanırım bu. Zaten driverleri kurarken otomatik bu program kuruldu . Yalnız sizin dediğiniz gibi bir ayara rastlamadım. İngilizcem de pek iyi değil doğrusu.. İngilizcesi iyi olan biri kurcalarsa memnun oluruz doğrusu :)
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.