|
Bildirim
|
X550vx-dm254dc modelini yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum.
Aldığım gün SSD taktım. Dahili HDD si 7200RPM olsada SSD ve windows 10 ile kusursuz bir kullanım deneyimi sunuyor. Bu kullandığım kaçıncı laptop bilmiyorum. Hatrı sayılır bir tecrübeye sahibim. Ürün hakkındaki kötü görüşlerimi yazayım. *Ürün ısınmıyor. Oyun oynarken ısınması gayet doğaldır çünkü oyun oynuyorsunuz. *Gündelik kullanımda ısı problemi yok gayet normal. *Ürün sessiz ancak süper derecede abartılacak cinsten de değil... *Ürün fiziki olarak çok kalitesiz. Yaklaşık 1000$ lık bir cihazın daha üst kalitede üretilmesi gerekirdi. Ürüne çocuk gibi bakmalısınız herhangi bir yerini sıkıp ezmeye gelmez. *Siyah ile kırmızının kendine has bir cezbediciliği vardır. Dışdaki kaplama her ne kadar çok az olduğundan görünmesede yine bir al benisi var. Ancak klavyeyi siyah yapmak, üzerine kırmızı yazı yazmak. Bu tamamı ile liseli işi çok net yani. X bir konuda uzman olmuş, teknik okullarda okumuş bir insanın böyle bir hata yapması akıl sır erecek cinsten değil. Ortam hafif loş ise klavyeyi falan unutun. Hiç bir harfi tuşu görmek mümkün değil. Klavyeyi de yeni kullandığım için hali ile elimi koyduğumda her tuşa tek seferde doğru şekilde ulaşamıyorum. Ürünü de sadece akşamdan akşama kullandığımı hesap edersek benim için tam bir facia, hatta kanser sebebi. Birde klavye bölgesinde, sadece klavye üzerinde değil. Power tuşu olsun, caps lock olsun o yüzeyde en ufak bir ışık parçası yok. Bu çok saçma yani cihaz çalışıyormu, açıldımı numlock açıkmı kapalımı sol altta küçücük iğne ucu kadar ledler var onlar yanıp sönüyor sadece (keşke SS alsaydım). *Bir diğer mevzu ise pil. Pil çok değişken bir alettir her daim aynı performansı vermez bu gayet doğal ancak pilin kendine gelmesi için her akşam bitirip, her gece şarj ediyorum. Artık optimum seviyeye ulaşması gerekir ama malesef tam bir hayal kırıklığı. Battery saving modunda %0-%50 ışıkda 3 saat kullanım ancak verir. WiFi vs kapalı HDMI üzerinden TV ye bağlı (hali ile ekranda kapalı) 2 film izledim %20 civarında bataryası kaldı. Eniştem de i7 5 nesil (U serisi olmayan) CPU + ati 6xxx serili Dell latitute var. WiFi kapalı konumda 15 saat civarı çalışabiliyor. Latitude bu Asus dan yarım cm bile kalın değil. Yani Asus'un o reklamlarında lityum polimer zırvası boş hikaye. Bu pil, bu cihaza çok düşük. *Ekran hakkında sadece parlaklığı konusunda iyi diyebileceğim. Kontrastı düşük, ve IPS olmaması büyük kayıp. Tamam anamızdan IPS panel ile doğmadık ama 7 senelik Dell inspiron 1520 laptopum bile bundan daha fazla görüş açısı sunuyor. Ekranla aranızu su terazisi ile yapmalısınız yoksa bir köşe daima siyah görünecektir. Sinir bozucu bir ekran. Doğru açıdan baktığınızda net ve keskin bir ekran ama renk konusunda bu denli başarılı değil. Herhangi bir teknik incelemesini bulamadım, kendimde böyle bir ölçüm yapabilecek donanıma sahip değilim ama muhtemelen sRGB renk uzayını %50-%60 arasında ancak kapsıyordur herhalde. Evimdeki Asus IPS monitöre nazaran renkleri baya baya sönük. Adaptör acayip büyük, kocaman bişey. Birisinin kafasına atsanız yaşama şansı yok o derece. Ancak 19V ve 6.3A olmasından dolayı hızlıca şarj edebiliyor. Touchpad arada uyuz çalışıyor tıklamanızı anlamıyor. Sebebini tam çözemedim yazılımsal bir problem değil. Prize takınca parazit kapıyor diyeceğim ama pek mümkün değil. Masaya koyuyorum takır takır çalışıyor, yatakta kucağımda falan kullanıyorum net çalışmıyor. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedex555 -- 22 Ağustos 2016; 1:02:38 > |
|
|
|
|
|
|