Şimdi Ara

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
6
Favori
32.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: barishrocker

quote:

Orijinalden alıntı: Technics
    Hdav deluxe te işinizi görür onu da araştırma listenize ekleyebilirsiniz.
    http://www.bit-tech.net/hardware/2008/06/02/computex-2008-psp/1
    http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_HDAV13_Deluxe/
     << Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >>

d2 ve d2x için buna uygun bir alt yapı olduğunu sanmıyorum.

asus xonar essence st ile benzer şekilde çift kart sistemi var. bu da işimi görür sanırım ama benim anakartta pci ve pcie(ekran kartı için olan) slotları var sadece..

d2x, hdav vs için alttaki ufak slotlara ihtiyacınız var, d2 gibi kartlar için ise pci slotlara.

• İşte benim kartta ufak pcie yok. Sadece pci slotu var. Bir de pcie ekran kartı slotu var eskilerden.
    Expansion Slots:
    1 x PCI-Express (PCI-E, 16X)
    1 x 32 Bit PCI (v2.2)
    O yüzden zaten essence st uygun olur diye düşünüyorum. En kötü d2 alıp rca dönüştürücü kullanırım artık..

Edit:Beni kartların ses kalitesi ve assio desteği ilgilendiriyor biraz da..
    Anakartım buhttp://www.shuttle.eu/_archive/older/en/fb83.htm#mainboardfb8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barishrocker -- 1 Mart 2014; 15:30:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda hiç D2X satıldı mı ikince elde? Satıldıysa ortalama ne kadar fiyata gittiğini bilen var mı??
  • d2x hakkinda pek bilgim yok ama ikinci ele zor dusuyor bunu biliyorum. alan memnun kaldigindan mutevellit satmamasi bunun en buyuk sebebi. d2'lerin 2. el piyasasi benim gozlemledigim kadariyla sahipleri tarafindan 200-260 arasi fiyatlarla satisa cikariliyorlar. d2 lerin sarisa cikmasinin en buyuk nedeni ise pci veriyolunun yerini pci x veriyolunun alacak olmasi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tecrübe etmiş arkadaşlar sizce XONAR ESSENCE ST 6 + H6 sizce film ve müzik için D2X'den daha bir seçenek midir? Pahalı olduğunu biliyorum ama gerçekten merak ediyorum. ST'nin stereo performansını sorgulamaya zaten gerek yok asıl merak ettiğim H6'nın kalitesi ve ST ile uyumu. Tecrübe edenler veya bilgisi olanlar varsa ve yazabilirse sevinirim.

Bunu asıl merak etmemin sebebi D2X'in yabancı sitelerde bile çok bulunuyor olmamasına rağmen ST veya STX daha rahat bulunabiliyor ilginç bir şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barishrocker

İşte benim kartta ufak pcie yok. Sadece pci slotu var. Bir de pcie ekran kartı slotu var eskilerden.
    Expansion Slots:
    1 x PCI-Express (PCI-E, 16X)
    1 x 32 Bit PCI (v2.2)
    O yüzden zaten essence st uygun olur diye düşünüyorum. En kötü d2 alıp rca dönüştürücü kullanırım artık..

Edit:Beni kartların ses kalitesi ve assio desteği ilgilendiriyor biraz da..
    Anakartım buhttp://www.shuttle.eu/_archive/older/en/fb83.htm#mainboardfb8

pci slotuyla çalışan d2 veya st bakabilirsiniz söylediğiniz gibi o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: DarthSidious

d2x hakkinda pek bilgim yok ama ikinci ele zor dusuyor bunu biliyorum. alan memnun kaldigindan mutevellit satmamasi bunun en buyuk sebebi. d2'lerin 2. el piyasasi benim gozlemledigim kadariyla sahipleri tarafindan 200-260 arasi fiyatlarla satisa cikariliyorlar. d2 lerin sarisa cikmasinin en buyuk nedeni ise pci veriyolunun yerini pci x veriyolunun alacak olmasi.

Aynen söylediğiniz gibi, alıp satan ben de pek görmedim, çok nadir bulunuyor, hatta ben zamanında d2 yi satıp sonra 2 sene aramıştım internette, gerçi sonradan distribütörler nadir de olsa getirmeye başladı, o zamanlar da ki kadar zor olmasa da yine de uğraştıracaktır bulunması
  • smartcard kullanıcısına yanıt
    :) yav böyle karmaşıklarla içinden çıkılmaz denklemler yaratmayın bence kendinize hiç,

adamlar sırf bu yüzden farklı kartlar çıkarttılar, ilk sayfada detayları kısmen yazıyor,

d, ds, dx, dg, d1 bunlar giriş seviyesi kartlar ki, bunların bile bazı modelleri bir çok orta ve üst seviye creative den iyi performans verdi kullananlara göre. 5.1, 7.1 ses destekli

d2, d2x orta seviye film, oyun, müzik için dengeli kullanım vaadeden modeller. Bence müzik kabiliyetleri daha çok gelişmiş. 5.1, 7.1 ses destekli

Hdav, Bluray ve filmler için bir adım sizi öne geçiren modeli, yani film için önce bakmanız gereken model bu, sonrasında d2, d2x e yönelmelisiniz. Burada genelde filmlerde ki digital sesi anakarttaki bütünleşik ses kartlarına veya z5500 lere çözdürmeyi tercih ediyor insanlar. Ben bunu da kullandığım HDAV'a dts olarak yaptırıyorum, diğerlerinden daha iyi buluyorum. Müzik için ise d2 serisinden geri kalır yanı yok hatta bana göre ses biraz daha iyi geliyor. ama şöyle bir durum kıyaslamanızın kolay olması açısından belirteyim, Creative Elite Pro'su 40 ise, D2X 80 bu HDAVda 85 gibi bana göre, 5.1, 7.1 ses destekli

STX ise 2.1 destekli, stüdyo ve müzik kullanımı için ideal, diğer alanlar için zayıf kalacak bir kart.

D2 kullandıktan bir süre sonra Creative Elite Proyu zamanında 600 küsure satın almıştım yanlış hatırlamıyorsam, kartı bilenler bilir, boş bir kart değildir, 1 ay kullanamadım d2 den sonra, 1 ay tahammül edemedim sesine, Elite Pro ile ilgili detayı ulaştırıyorum, bilmeyenler görsünler D2 ile neyi kıyasladığımı :) Düz D2 bile altta gördüğünüz kartı mundar etti benim kulaklarımda zamanında...

http://hexus.net/ce/reviews/audio-visual/3580-creative-sound-blaster-x-fi-elite-pro/?page=2

• quote:

:) yav böyle karmaşıklarla içinden çıkılmaz denklemler yaratmayın bence kendinize hiç,

adamlar sırf bu yüzden farklı kartlar çıkarttılar, ilk sayfada detayları kısmen yazıyor,

d, ds, dx, dg, d1 bunlar giriş seviyesi kartlar ki, bunların bile bazı modelleri bir çok orta ve üst seviye creative den iyi performans verdi kullananlara göre. 5.1, 7.1 ses destekli

d2, d2x orta seviye film, oyun, müzik için dengeli kullanım vaadeden modeller. Bence müzik kabiliyetleri daha çok gelişmiş. 5.1, 7.1 ses destekli

Hdav, Bluray ve filmler için bir adım sizi öne geçiren modeli, yani film için önce bakmanız gereken model bu, sonrasında d2, d2x e yönelmelisiniz. Burada genelde filmlerde ki digital sesi anakarttaki bütünleşik ses kartlarına veya z5500 lere çözdürmeyi tercih ediyor insanlar. Ben bunu da kullandığım HDAV'a dts olarak yaptırıyorum, diğerlerinden daha iyi buluyorum. Müzik için ise d2 serisinden geri kalır yanı yok hatta bana göre ses biraz daha iyi geliyor. ama şöyle bir durum kıyaslamanızın kolay olması açısından belirteyim, Creative Elite Pro'su 40 ise, D2X 80 bu HDAVda 85 gibi bana göre, 5.1, 7.1 ses destekli

STX ise 2.1 destekli, stüdyo ve müzik kullanımı için ideal, diğer alanlar için zayıf kalacak bir kart.

D2 kullandıktan bir süre sonra Creative Elite Proyu zamanında 600 küsure satın almıştım yanlış hatırlamıyorsam, kartı bilenler bilir, boş bir kart değildir, 1 ay kullanamadım d2 den sonra, 1 ay tahammül edemedim sesine, Elite Pro ile ilgili detayı ulaştırıyorum, bilmeyenler görsünler D2 ile neyi kıyasladığımı :) Düz D2 bile altta gördüğünüz kartı mundar etti benim kulaklarımda zamanında...

http://hexus.net/ce/reviews/audio-visual/3580-creative-sound-blaster-x-fi-elite-pro/?page=2

Kısaca hiç kafayı bulandırmadan D2X aramaya devam

• guzel aciklama technics ;)

aynen smartcard yilmak yok. a kart seni pisman etmez ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Essence st, 2.1 destekli derken? 7.1 değil mi o? Bana ön hoparlör ve subwoofer lazım zaten yani 4rca out gerekiyor ama ileride belli de olmaz o kadar para vereceğiz:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu görüşünüze katılmıyorum. Müzik için muhteşem. 300 ohm luk kulaklık amfisi var ve audio technica M50 kulaklık ile amfiyi açmaya gerek kalmıyor. Diğer alanlar için hiç de yabana atılacak bir kart değil. Dijital çıkışta eşzamanlı olarak sadece dolby kodlayabiliyor. Dts kodlamasını yapmıyor, sanırım lisans parasında anlaşamadılar. Film veya oyunlarda da asusun diğer modellerinden hiç bir eksiği yok.
  • Selamünaleyküm

Almak isteyen olabilir diye burayı da bilgilendireyim . Sağlıcakla...

http://forum.donanimhaber.com/m_89076860/f_//tm.htm#89088166
  • quote:

D2 ile D2X arasında ki fark sadece D2 PCI, D2X PCI-E X1 olması mı ? İnternette pek farkları olmadığı söyleniyor. Şuanda D2X zaten satılmıyor TR 'de kalmadı. D2 'yi bulabiliyorum. Kulaklıkla kullanıyorum PC 'yi bu arada. Zaten Phoebus tamamen kalktı heralde Hdav 1.3'de yok bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahayri -- 12 Mart 2014; 9:21:11 >

• Ahayri kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğrudur. D2 ile D2X arasındaki tek fark bağlantı ara biriminin farklı olması. Onun haricinde aynı kart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***radyo***

Selamünaleyküm

PCI slotlarımın hepsi dolu D2X olsaydı kaçırmazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: smartcard

quote:

Selamünaleyküm

Hayırlısı hocam. En yakın zamanda aradığınız kartı bulursunuz inşallah.

• quote:

quote:

quote:

Selamünaleyküm

Senin kartın kutu içeriği garanti durumu vs ne durumda? Bir tane PCI'ı boşa çıkarabilir miyim diye düşünüyorumda....

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selamünaleyküm

Senin kartın kutu içeriği garanti durumu vs ne durumda? Bir tane PCI'ı boşa çıkarabilir miyim diye düşünüyorumda....

Alıntıları Göster

Garantisi yok ama herhangi bir sıkıntısı da yok. Kutu içeriği olarak fotoğraftaki kablolar bir de 3.5 mm kablonun ucuna takılan optik dönüştürücü var. Onun fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. Sağlıcakla...

• Beyler Asus Essence STX II kartını duyurmuş. Belki verilmiştir ben gözden kaçırmış olabilirim. Asus krallığını pekiştirmek istiyor anlaşılan

http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Essence_STX_II/

Ekstra bilgi ise burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartcard -- 19 Mart 2014; 17:33:06 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.