Şimdi Ara

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
6
Favori
32.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cenk501923

asus phoebus tavsiye olunur. oyunda seslerin yönü bile bariz belii oluyor. müzik konusunda ise dolby home theater yazılımı gayet başarılı z5500 de güzel gidiyor :D

bu kartı hala merak ediyorum, oyunlarda da creative'den iyi olduğuna inanıyorum
  • Technics kullanıcısına yanıt
    abi oyunlarda sesin geldiği açı mouse nin haretine göre milimetrik değişiyor desem heralde daha çok meraklanırsın :D
  • quote:

abi oyunlarda sesin geldiği açı mouse nin haretine göre milimetrik değişiyor desem heralde daha çok meraklanırsın :D

belli oldu sen bide güzel kulaklık yapmışsın Cenk
  • Technics kullanıcısına yanıt
    idare ediyoruz işte abi her ne kadar bir tane 3,5 mm swich bulamasam da sök tak devam ediyorum :D
  • quote:

Phoebus pahalı olduğu için alt modellerine yönelmeyi düşünüyorum. Oyun için alt modellerden en iyileri hangileri?
  • arkadaşlar sizler için önemsiz benim için önemli bir kaç sorum var

ses kartı alacağım ama bir türlü karar veremedim creative sb z ses kartımı yoksa asusun xonar dx veya d1 mi karar kılmış değilim. benim için önemli olan oyun ve filmler. bf 3 oyuncusuyum ve film izlemeyi çok severim ona göre bir öneride bulunur musuz? ses kartı yanında edifier da5000 pro alacağım.
  • ikinci el xonar d2 güzel seçim olur mu?
  • the_alien89 kullanıcısına yanıt
    sorun olmaz test edersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_alien89

arkadaşlar sizler için önemsiz benim için önemli bir kaç sorum var

ses kartı alacağım ama bir türlü karar veremedim creative sb z ses kartımı yoksa asusun xonar dx veya d1 mi karar kılmış değilim. benim için önemli olan oyun ve filmler. bf 3 oyuncusuyum ve film izlemeyi çok severim ona göre bir öneride bulunur musuz? ses kartı yanında edifier da5000 pro alacağım.

D2 veya d2x slot girişi hariç aynı kartlar ve çok iyi tercihler.
  • burbarian B kullanıcısına yanıt
    d2 yide araştırdım. film için çok iyi bir karta benziyor. d1 veya d2 alacağım Allah nasip ederse. para durumuna göre model değişir marka sabit kalır pcı slotu tercih edeceğim.

xonar D1 ile D2 arasındaki fiyat farkına değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_alien89 -- 31 Ekim 2013; 1:34:51 >
  • the_alien89 kullanıcısına yanıt
    D2 nin üzerinde faraday kafesi mantığıyla eklenmiş elektromanyetik koruyucu var. Dış etkenlerden etkilenmiyor. D1 kötü değildir ancak d2nin daha iyi olduğu fiyatından da belli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • burbarian B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için. Parasal durumu ayarlayıp D2 almakta fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • audigy2zs alıp mevcut sony str-db900 amplime analog olarak bağlamayı düşünüyordum. fakat birebir kullanan arkadaşların (bilhassa Technics) yorumlarını görünce ilgim xonar essence stx ve d2 ye yöneldi. bu iki kart hakkında tavsiye ve yorumlarla boğuşurken bir şey dikkatimi çekti, Ampli ile ses kartını S/PDIF arabirimiyle bağlayacağım için ses kalitesinde major farklılıklar olmayacağını düşünerek Xonar D2 alarak olayı çözdüm. (tahmin ediyorumki S/PDIF bağlantıda, dijital olan ses sinyalleri ses kartının DAC ünitesinde dönüştürülmeden dijital çıkışa veriliyor. yanlış da olabilirim. bu durumda ikisi de av100 ses işlemcisi kullandığına göre büyük oranda üretilen ses de benzer olacak.)

neyse, uzun süre audigy2zs kullanan biri olarak iyiki tekrar creative'e bulaşmamışım :) sesini tanıdığım bir kart idi ve bundan iyisi pek olamaz gibi tahminlerim vardı. Fakat hepsi D2 ile altüst olmuş durumda. ampliye bağlı atıl vaziyetteki hoparlörler bile kendinden geçti :). audigy, xfi gibi kartları almayı düşünenler bütçe olarak çıtayı az daha yükseltip Xonar DGX , D2X almalarını şiddetle tavsiye ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: DarthSidious

audigy2zs alıp mevcut sony str-db900 amplime analog olarak bağlamayı düşünüyordum. fakat birebir kullanan arkadaşların (bilhassa Technics) yorumlarını görünce ilgim xonar essence stx ve d2 ye yöneldi. bu iki kart hakkında tavsiye ve yorumlarla boğuşurken bir şey dikkatimi çekti, Ampli ile ses kartını S/PDIF arabirimiyle bağlayacağım için ses kalitesinde major farklılıklar olmayacağını düşünerek Xonar D2 alarak olayı çözdüm. (tahmin ediyorumki S/PDIF bağlantıda, dijital olan ses sinyalleri ses kartının DAC ünitesinde dönüştürülmeden dijital çıkışa veriliyor. yanlış da olabilirim. bu durumda ikisi de av100 ses işlemcisi kullandığına göre büyük oranda üretilen ses de benzer olacak.)

neyse, uzun süre audigy2zs kullanan biri olarak iyiki tekrar creative'e bulaşmamışım :) sesini tanıdığım bir kart idi ve bundan iyisi pek olamaz gibi tahminlerim vardı. Fakat hepsi D2 ile altüst olmuş durumda. ampliye bağlı atıl vaziyetteki hoparlörler bile kendinden geçti :). audigy, xfi gibi kartları almayı düşünenler bütçe olarak çıtayı az daha yükseltip Xonar DGX , D2X almalarını şiddetle tavsiye ediyorum.

aynen katılıyorum. Creative Z serisi kartlar her ne kadar güçlü olursa olsunlar creative sürücü desteğini kestiği sürece birer zavallı olarak kalacağı aşikar asus burda gerçekten büyük iş başarıyor halbuki her iki firmayı ele aldığımızda müzik işleme konusunda creative nin bariz ezici önde olması beklenirken asus gibi sadece anakart ve ekran kartlarında iddialı bir firmanın creative yi resmen tokatladığını görüyoruz. üzülerek belirtmeliyim ki creative bu politikayla devam ederse ilerleyen dönemlerde büyük kayıplar yaşayabilir...

asus lar şu an benimde anladığım ve test ettiğim kadarıyla donanım yapısı olarak gerçekten çok sağlam ve çok güçlü ses kartları üretiyor hele ki sürücü desteği konusu çok önemli elimizde sadece xonar D2 varken bile harikalar yaratılabileceğini görüyoruz...

• evet sürücü konusuna hiç değinmemişim bile :) , daniel_K sağolsun uzun bir süre audigy2zs yi kullanmama vesile olan driverleri yayınladı. ama sonraki serilerde driver çilesi çekmemek adına bile asus tercih edilmelidir :)
  • quote:

audigy2zs alıp mevcut sony str-db900 amplime analog olarak bağlamayı düşünüyordum. fakat birebir kullanan arkadaşların (bilhassa Technics) yorumlarını görünce ilgim xonar essence stx ve d2 ye yöneldi. bu iki kart hakkında tavsiye ve yorumlarla boğuşurken bir şey dikkatimi çekti, Ampli ile ses kartını S/PDIF arabirimiyle bağlayacağım için ses kalitesinde major farklılıklar olmayacağını düşünerek Xonar D2 alarak olayı çözdüm. (tahmin ediyorumki S/PDIF bağlantıda, dijital olan ses sinyalleri ses kartının DAC ünitesinde dönüştürülmeden dijital çıkışa veriliyor. yanlış da olabilirim. bu durumda ikisi de av100 ses işlemcisi kullandığına göre büyük oranda üretilen ses de benzer olacak.)

Söz konusu bilhassa da müzik ise, Xonar her halukarda alayına tokadı basar iyi günlerde olsun dostum. Digital ses konusunda haklısın ancak ben onu da ses kartı üzerinden çözüyorum. Tam kontrol olması açısından.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanhasimcan

quote:

aynen katılıyorum. Creative Z serisi kartlar her ne kadar güçlü olursa olsunlar creative sürücü desteğini kestiği sürece birer zavallı olarak kalacağı aşikar asus burda gerçekten büyük iş başarıyor halbuki her iki firmayı ele aldığımızda müzik işleme konusunda creative nin bariz ezici önde olması beklenirken asus gibi sadece anakart ve ekran kartlarında iddialı bir firmanın creative yi resmen tokatladığını görüyoruz. üzülerek belirtmeliyim ki creative bu politikayla devam ederse ilerleyen dönemlerde büyük kayıplar yaşayabilir...

asus lar şu an benimde anladığım ve test ettiğim kadarıyla donanım yapısı olarak gerçekten çok sağlam ve çok güçlü ses kartları üretiyor hele ki sürücü desteği konusu çok önemli elimizde sadece xonar D2 varken bile harikalar yaratılabileceğini görüyoruz...

Creative yıllarca ürettiği iyi işleri son 10 senedir kötü yönetilerek mirasından yiyip bitirdi malesef. Nasıl olsa herkes creative alacak diye düşünüp sürücüye bağlayıp insanları 1 sene sonra yeni ürünler almaya yönlendirdiler, Asus kart sahipleri ise D2 ler başta olmak üzere 5 sene önce satın aldıkları kartlarına bile güncel sürücü bulabiliyorlar. Tücareti her şeyin üzerinde görürsen bir gün çok ucuza satılırsın haberin olmaz felsefesi creative i ezip geçiyor, evet bazı ayrıntıları bilmeyenler gidip yeni ve güzel creativeleri satın alıyorlar, ancak artık çoğu insan bilinçli kullanıyor bilgisayarlarını ve bu insanlar da artık o oyunun parçası değiller. Tercihlerini Asus gibi ses kartlarından yana kullanıyor bilinçli kullanıcılar. Umarım creative gereken dersi alır da bundan sonra ki yıllar creativein başlattığı soygun yerini rekabete bırakır.

• +++
    quote:

Orijinalden alıntı: burbarian

D2 nin üzerinde faraday kafesi mantığıyla eklenmiş elektromanyetik koruyucu var. Dış etkenlerden etkilenmiyor. D1 kötü değildir ancak d2nin daha iyi olduğu fiyatından da belli.

.
  • Konuya aylarca kimse uğramıyor. Alan arkadaşlar bir kere takıp kullanıyor ve unutuyor. Unutmanın sebebi de sürücü veya başka bir sorunla karşılaşmıyor olmaları.

DarthSidious arkadaşımıza da hayırlı olsun diyorum. Güle güle kullanır inşallah.

@DarthSidious
  • cok tesekkur ederim burbarian. aslinda iyi bir tesbitte bulundun. bu kart ile uzun sure mutlu mesut gecinecegimi dusunuyorum :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.