Şimdi Ara

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
6
Favori
32.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yakın zamanda forumdan bir arkadaşımdan xonar d2 aldım.inşallah iyi bir seçim yapmışımdır.ses kalitesine çok önem veren ama çok para vermek istemeyen , haftada 2 oyun , hergün 2 saat müzik ve gün aşırı bir film izleyen bir bilgisayar kullanıcısıyım..aynı zamanda bir zamanlar hi-end ses sitemleri satıyordum kendi mağazamızda.
    öncelikle yeni bir asus kullanıcısı olarak hepinizi selamlıyorum.

merak ettiğim birşeyler var.

1)Şu sıralar bose companion 5 sistemimi sattım ve xonar d2 + edifier s730 çiftine geçmek gibi bir planım var. bu ikiliyi tecrübe eden bir arkadaşım varsa eğer yorumlarını bekliyorum..

2) bu gayriresmi sürücülerle beraber gelen applicationdan(c-panel dedikleri zamazingo) ekstra özellikleri aktifleştirince bilhassa oyunlarda ses takılmalarına veya teklemelere yol açıyormuş.(artık ses işlemcisine fazla yüklenmektenmidir bilemiyorum)Bu tarz bir sorun tecrübe edeniniz varmı?

3) ve genel olarak kullanım amacımı yazdığım üzere ses sistemi ve seskartı arası bağlantıyı nasıl yapmamı önerirsiniz?

şimdiden herkese teşekkür ediyorum,iyi forumlar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: caferacer

yakın zamanda forumdan bir arkadaşımdan xonar d2 aldım.inşallah iyi bir seçim yapmışımdır.ses kalitesine çok önem veren ama çok para vermek istemeyen , haftada 2 oyun , hergün 2 saat müzik ve gün aşırı bir film izleyen bir bilgisayar kullanıcısıyım..aynı zamanda bir zamanlar hi-end ses sitemleri satıyordum kendi mağazamızda.
    öncelikle yeni bir asus kullanıcısı olarak hepinizi selamlıyorum.

merak ettiğim birşeyler var.

1)Şu sıralar bose companion 5 sistemimi sattım ve xonar d2 + edifier s730 çiftine geçmek gibi bir planım var. bu ikiliyi tecrübe eden bir arkadaşım varsa eğer yorumlarını bekliyorum..

2) bu gayriresmi sürücülerle beraber gelen applicationdan(c-panel dedikleri zamazingo) ekstra özellikleri aktifleştirince bilhassa oyunlarda ses takılmalarına veya teklemelere yol açıyormuş.(artık ses işlemcisine fazla yüklenmektenmidir bilemiyorum)Bu tarz bir sorun tecrübe edeniniz varmı?

3) ve genel olarak kullanım amacımı yazdığım üzere ses sistemi ve seskartı arası bağlantıyı nasıl yapmamı önerirsiniz?

şimdiden herkese teşekkür ediyorum,iyi forumlar dilerim.

Öncelikle hayırlısı olsun, güle güle kullanın. D2 profesyonel olmayan ev kullanıcıları için biçilmiş kaftandır. Hem film hem oyun için oldukça iyi, ama müzik için ise ortalama bir karttır. Müzikte ortalama dediğime bakmayın, creative kartların bir çoğundan daha iyidir. Edifier ses sistemi hakkında çok bilgim yok ancak film ve oyunlarda iyi performans alacağınızı garanti edebilirim. Resmi olmyan sürücüler sesi güzelleştiriyor ancak benim bilgisayarın açılış süresini 7-8 saniye uzattı. Çok da önemli değil. Bağlantı tipi hiç önemli değil. Kablo karmaşası olmasın diye koaksiyel kablo ile bağlayabilirsiniz. Analog çıkışlara da bir kulaklık takarsınız. Müzik için aimp öneririm. Ayarlardan Wasapi sürücü seçerseniz güzel ses verir. Takıldığınız birşey olursa yardımcı olurum. Saygılarımla.

• Selamünaleyküm arkadaşlar,

Tecrübeli arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var. İlk önce elimdekileri yazayım:

1. Pioneer vsx-520 amfi
    2. JBL scs200 5.1 hoparlör
    3. Htpc ( E350IA-E45 ankart işlemci+ekrankartı+ses kartı bir arada)

http://tr.msi.com/product/mb/E350IA-E45.html#?div=Detail

Ses Girişleri : 6+Coaxial/Optical SPDIF , Chipset integrated by Realtek® ALC887,
    Lossless 24bit/192kHz HD Audio

Şimdi ben ses kalitesini arttırmak için ses kartı alsam amfiyle beraber kullanabilir miyim? Bağlantım nasıl olacak? Optik bağlantıda ses kartının özelliklerini kullanabilir miyim ? Yoksa ses kartı benim için gereksiz bir masraf mı? Değilse film ve müzik için - oyun kesinlikle yok- hangi ses kartını tavsiye edersiniz? Önceliğim sesin şiddeti değil, kalitesi... Fazla oldu herhalde Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ***radyo***

Selamünaleyküm arkadaşlar,

Tecrübeli arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var. İlk önce elimdekileri yazayım:

1. Pioneer vsx-520 amfi

Ses Girişleri : 6+Coaxial/Optical SPDIF , Chipset integrated by Realtek® ALC887,

Şimdi ben ses kalitesini arttırmak için ses kartı alsam amfiyle beraber kullanabilir miyim? Bağlantım nasıl olacak? Optik bağlantıda ses kartının özelliklerini kullanabilir miyim ? Yoksa ses kartı benim için gereksiz bir masraf mı? Değilse film ve müzik için - oyun kesinlikle yok- hangi ses kartını tavsiye edersiniz? Önceliğim sesin şiddeti değil, kalitesi... Fazla oldu herhalde Teşekkürler...

Pci-ex slotunuz boşsa alıp takabilirsiniz. Amfiyle beraber kullanabilirsiniz. Bağlantıyı her türlü yapabilirsiniz. Amfinizde hdmi giriş varsahttp://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_HDAV13_Slim/

Gerek yok derseniz d2x veya xonar essence stx alın. Gereksiz bir masraf değil, bu zevk meselesi. Çok farkettirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: burbarian

quote:

1. Pioneer vsx-520 amfi

Pci-ex slotunuz boşsa alıp takabilirsiniz. Amfiyle beraber kullanabilirsiniz. Bağlantıyı her türlü yapabilirsiniz. Amfinizde hdmi giriş varsahttp://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_HDAV13_Slim/

Gerek yok derseniz d2x veya xonar essence stx alın. Gereksiz bir masraf değil, bu zevk meselesi. Çok farkettirir.

Gereksiz masraf derken şunu kastediyorum: Zaten anakarttan optik çıkışla amfiye bağlıyorum. Şimdi ses kartını da böyle bağladığımda ses kartının özelliğini kullanabileceksem , ses kartı amfiden daha iyi çözecekse evet değer. Ama ses kartı sadece köprü vazifesi görecekse o zaman gereksiz masraf olur. Bir de benim htpc slim kasa olduğundan normal ses kartları olmuyor herhalde.
    Kasa :
    http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/frisby-fc-s6020b-fc-s6020b-300w-kulplu-slimt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=58115

Bir dsx modeli ile bir de önerdiğiniz Xonar_HDAV13_Slim oluyor. Amfimde hdmı giriş var ama Xonar_HDAV13_Slim modelini hesaplı bulmak biraz zor . Dsx nasıl sonuç verir acaba ? Ayrıca cevap için teşekkürler...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burbarian

quote:

1. Pioneer vsx-520 amfi

Gereksiz masraf derken şunu kastediyorum: Zaten anakarttan optik çıkışla amfiye bağlıyorum. Şimdi ses kartını da böyle bağladığımda ses kartının özelliğini kullanabileceksem , ses kartı amfiden daha iyi çözecekse evet değer. Ama ses kartı sadece köprü vazifesi görecekse o zaman gereksiz masraf olur. Bir de benim htpc slim kasa olduğundan normal ses kartları olmuyor herhalde.
    Kasa :
    http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/frisby-fc-s6020b-fc-s6020b-300w-kulplu-slimt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=58115

Bir dsx modeli ile bir de önerdiğiniz Xonar_HDAV13_Slim oluyor. Amfimde hdmı giriş var ama Xonar_HDAV13_Slim modelini hesaplı bulmak biraz zor . Dsx nasıl sonuç verir acaba ? Ayrıca cevap için teşekkürler...

Dijital veriyi işleyip sese çeviren ses kartıdır. Amfi sesi güçlendirip hoparlörlere aktarır. O yüzden ses kartı gereksiz değildir. Güzel ses kartıyla daha fazla zevk alırsınız.

• Arkadaşlar merhaba pci ex giriş xonar dx kart aldım sanırım bıseyleri eksik yapıyorum kartın jak gırışlerındekı ışığı yandığı halde ses alamadım 5+1 den
    Sadece kurulum yaptım ve kartı yuvaya taktım başka bır işlem yapmam gerekıyormu yardımcı olurmusnz tşk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: en_x

Arkadaşlar merhaba pci ex giriş xonar dx kart aldım sanırım bıseyleri eksik yapıyorum kartın jak gırışlerındekı ışığı yandığı halde ses alamadım 5+1 den
    Sadece kurulum yaptım ve kartı yuvaya taktım başka bır işlem yapmam gerekıyormu yardımcı olurmusnz tşk.

iyi günlerde kullanın, ses sisteminiz nedir? hangi işletim sisteminiz var, win7 ve üzeri ise unixonar sürücülerini kurun sonrasında devam edelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technics

quote:

Arkadaşlar merhaba pci ex giriş xonar dx kart aldım sanırım bıseyleri eksik yapıyorum kartın jak gırışlerındekı ışığı yandığı halde ses alamadım 5+1 den

iyi günlerde kullanın, ses sisteminiz nedir? hangi işletim sisteminiz var, win7 ve üzeri ise unixonar sürücülerini kurun sonrasında devam edelim

Teşekurler creative t6060 ses sistemm işletim sistemm ise windows 7 64 bit

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Teşekurler creative t6060 ses sistemm işletim sistemm ise windows 7 64 bit

unixonar sürücünüzü kurun, sorununuz çözülmezse eğer teamviewer kurup özel mesaj atın şifresini beraber bakalım

• quote:

unixonar sürücünüzü kurun, sorununuz çözülmezse eğer teamviewer kurup özel mesaj atın şifresini beraber bakalım

tamamdır sorunu cozdum ılk basta dedığım gıbı tum terslık benım acemılığımden kaynalanıyor, bıraz kurcaladım denetım masasında ses sıstemını yonet de benım realtek varsıyılan olarak ayarlıymıs onu asus olarak sectım gümbür gümbür :D
    ilginiz ıcın tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en_x -- 8 Temmuz 2013; 20:30:40 >
  • sevindim, iyi forumlar.
  • quote:

sevindim, iyi forumlar.

kartım ıle en uyumlu olabılecek 5+1 önerılerı nelerdır acaba benım emektarların tızlerınden cızırtı gelmeye basladı :)
  • bütçeye göre öneriler çeşitlenebilir sevgili en_x
    benim önerim 2. el temiz bir z5500 yıkar geçer ortalığı
  • ıkıncı el de ne kadar guvenılır olur muallak
  • quote:

ıkıncı el de ne kadar guvenılır olur muallak

alacağınız yere göre değişir siz bütçenizi iletirseniz sıfır seçenekler de sunulacaktır
  • Orijinalden alıntı: Technics

alacağınız yere göre değişir siz bütçenizi iletirseniz sıfır seçenekler de sunulacaktır

400/450 ye kadar verebilirim

• Xonarların official beta Win8 driverları geldi

http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/

• Control center için skin

http://zaom.deviantart.com/art/Xonar-DX-Audio-Center-Skin-by-Zaom-290821076

adresinden çektikten sonra

C:\Program Files\UNi Xonar Audio\Customapp daki skin klasörünün yedeğini alın sonra silip yerine koymanız yeterli

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.