Şimdi Ara

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
6
Favori
32.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum. İlk olarak Creative ses kartı almayı düşünüyordum ama malum driver olayları yüzünden asus a yöneldim. Hepsiburada dan 50 TL'lik hediye çekim var onun üzerine de biraz ben ekleyip bir ses kartı almayı düşünüyorum. Hepsiburada dan gözüme kestirdiğim (bütçeme uyan) şu 2 kart hakkında sizden bilgi rica ediyorum:

1- Asus Xonar DS/A 7.1 Pci Ses Kartı

2- Asus Xonar DGX 5.1 Pci-e Ses Kartı

Ben daha çok oyun oynarım kulaklık kullanmam aynı şekilde müziği de son ses açıp oyun oynamam. orta seviye bir 2+1 speaker ım var. Bahsettiğim 2 kartın asus.com.tr üzerinden karşılaştırması ise mevcut yalnız teknik terimlerden anlamadığım için bir sonuç çıkartamadım bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thief27

Öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum. İlk olarak Creative ses kartı almayı düşünüyordum ama malum driver olayları yüzünden asus a yöneldim. Hepsiburada dan 50 TL'lik hediye çekim var onun üzerine de biraz ben ekleyip bir ses kartı almayı düşünüyorum. Hepsiburada dan gözüme kestirdiğim (bütçeme uyan) şu 2 kart hakkında sizden bilgi rica ediyorum:

Ben daha çok oyun oynarım kulaklık kullanmam aynı şekilde müziği de son ses açıp oyun oynamam. orta seviye bir 2+1 speaker ım var. Bahsettiğim 2 kartın asus.com.tr üzerinden karşılaştırması ise mevcut yalnız teknik terimlerden anlamadığım için bir sonuç çıkartamadım bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Kasada hem pci, hem de pci-ex slotunuz var mı? Eğer ikisi de varsa beğendiğinizi alın. İki slot birden yoksa, hangisi varsa ona uyan kartı alın. Hangisi daha iyidir diye fazla kafa yormayın, asus ise alın geçin. Her çeşidi memnun eder. Alanlar memnun ve konu, mesaj sayısı bakımından çok kalabalık değil. Sorun olsaydı sayfalar dolusu soru cevap olurdu. Creative konularına bakın, sürücü sorunundan tutun da modlama, ıvır zıvır sorunlar, iyileştirme çabaları ile dolu.

• quote:

Orijinalden alıntı: burbarian

Alanlar memnun ve konu, mesaj sayısı bakımından çok kalabalık değil. Sorun olsaydı sayfalar dolusu soru cevap olurdu. Creative konularına bakın, sürücü sorunundan tutun da modlama, ıvır zıvır sorunlar, iyileştirme çabaları ile dolu.

Vay be çok doğru tespit tebrik ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burbarian

quote:

Öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum. İlk olarak Creative ses kartı almayı düşünüyordum ama malum driver olayları yüzünden asus a yöneldim. Hepsiburada dan 50 TL'lik hediye çekim var onun üzerine de biraz ben ekleyip bir ses kartı almayı düşünüyorum. Hepsiburada dan gözüme kestirdiğim (bütçeme uyan) şu 2 kart hakkında sizden bilgi rica ediyorum:

Kasada hem pci, hem de pci-ex slotunuz var mı? Eğer ikisi de varsa beğendiğinizi alın. İki slot birden yoksa, hangisi varsa ona uyan kartı alın. Hangisi daha iyidir diye fazla kafa yormayın, asus ise alın geçin. Her çeşidi memnun eder. Alanlar memnun ve konu, mesaj sayısı bakımından çok kalabalık değil. Sorun olsaydı sayfalar dolusu soru cevap olurdu. Creative konularına bakın, sürücü sorunundan tutun da modlama, ıvır zıvır sorunlar, iyileştirme çabaları ile dolu.

anladım üstat sağ olasın. hem pci hem de pci ex slotum boş ama biraz nette araştırma yaptım belki benden sonra alacak arkadaşlara yararı olur diye paylaşayım. xonar DS serisinin işlemci çipi (AV66) diğerinden daha yeniymiş haliyle daha üstünmüş ama DGX olanda kulaklıklar için özel yazılım desteği varmış o destek de DS de yok. Yalnız benim kulaklıkla falan pek işim olmadığı için DS serisine yöneleceğim aldıktan sonra da inşallah deneyimlerimi paylaşırım.

• nihayet d2 ile z5500 ü buluşturdum,bas ve tizler biraz zayıf kaldı,belki agresif creativenin sesine alıştığımdan olabilir,kartın ayarlar bölümünü açtığımda bas ve tiz ayarlarını göremedim,böyle bir ayar yeri varmıdır yada nasıl ayarlayacağım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensei111

nihayet d2 ile z5500 ü buluşturdum,bas ve tizler biraz zayıf kaldı,belki agresif creativenin sesine alıştığımdan olabilir,kartın ayarlar bölümünü açtığımda bas ve tiz ayarlarını göremedim,böyle bir ayar yeri varmıdır yada nasıl ayarlayacağım?

Öncelikle sistemini en güzel günlerde kullan.
    Basslar x-fideki kadar öne çıkmıyor bass ayarlarını yaptığınızda. Ben x-fi kullanırken ses kartının yazılımından crossover ayarlarını yaptıktan sonra ses sisteminin kumandasından bası kısardım biraz. D2de öyle bir sorun olmuyor, basslar aşırı değil. Bass ayarları için kontrol panelinden flexbass menüsüne girip ON yapman yeterli. Bu arada hemen yan tarafta diğer hoparlörlerini büyük veya küçük seçersen subwooferın bas tepkisinin değiştiğini görebilirsin. Oradan kendine en uygun bass ayarlarını ve üst frekans kesimini yapabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: superminator

quote:

nihayet d2 ile z5500 ü buluşturdum,bas ve tizler biraz zayıf kaldı,belki agresif creativenin sesine alıştığımdan olabilir,kartın ayarlar bölümünü açtığımda bas ve tiz ayarlarını göremedim,böyle bir ayar yeri varmıdır yada nasıl ayarlayacağım?

Öncelikle sistemini en güzel günlerde kullan.
    Basslar x-fideki kadar öne çıkmıyor bass ayarlarını yaptığınızda. Ben x-fi kullanırken ses kartının yazılımından crossover ayarlarını yaptıktan sonra ses sisteminin kumandasından bası kısardım biraz. D2de öyle bir sorun olmuyor, basslar aşırı değil. Bass ayarları için kontrol panelinden flexbass menüsüne girip ON yapman yeterli. Bu arada hemen yan tarafta diğer hoparlörlerini büyük veya küçük seçersen subwooferın bas tepkisinin değiştiğini görebilirsin. Oradan kendine en uygun bass ayarlarını ve üst frekans kesimini yapabilirsin.

tiz ayarını nasıl yapacağım?

bir diğer sorumda asusun kendi sitesinden 2011 yılına ait aşağıdaki linkteki sürücüyü yükledim

http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_D2PM/#support_Download_29

technics in son olarak verdiği sürücüde aşağıdaki linkte

http://www.mediafire.com/?vbspyd1dz5zsp7s

sorum şu,asusun sitesindeki sürücü beni tatmin etmedi,technics in verdiği sürücüyü yüklesem sesde bir değişiklik olurmu,memnun kalırmıyım?

sistemim win7 32 bit.

• cevap verebilecek biri yokmu
  • Yeni sistemin hayırlı olsun. Buradaki insanların asus kartları tercih etmesindeki etmenlerde biriside doğal seleri duymak. Asus, creative gibi sesin doğallığını bozacak şekilde sesle oynamıyor. Creative bazı teknolojik ve yazılımlarla sesin doğal karakterini bozuyor.
    Öncelikle hoparlörleri büyük olarak ayarlarsan basların artar birde eq ayarı yaptınmı, tam olacaktır. Unixonar sürücülerini deneyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

Yeni sistemin hayırlı olsun. Buradaki insanların asus kartları tercih etmesindeki etmenlerde biriside doğal seleri duymak. Asus, creative gibi sesin doğallığını bozacak şekilde sesle oynamıyor. Creative bazı teknolojik ve yazılımlarla sesin doğal karakterini bozuyor.
    Öncelikle hoparlörleri büyük olarak ayarlarsan basların artar birde eq ayarı yaptınmı, tam olacaktır. Unixonar sürücülerini deneyebilirsin.

win7 32 bit e uygun driver linki verebilirmisiniz?
  • quote:

cevap verebilecek biri yokmu

Tiz ayarını ekolayzırdan yapabilisin. Creative'de olduğu gibi bas ve tiz ayarları ana ekranda değil. Sürücü olayına gelince, sanırım technics'in bahsettiği sürücüler unixonar sürücüler. Onlarında bazı versiyonları var. Dene hangisini beğenirsen onunla devam edersin.
  • quote:

quote:

Yeni sistemin hayırlı olsun. Buradaki insanların asus kartları tercih etmesindeki etmenlerde biriside doğal seleri duymak. Asus, creative gibi sesin doğallığını bozacak şekilde sesle oynamıyor. Creative bazı teknolojik ve yazılımlarla sesin doğal karakterini bozuyor.

http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/

• arkadaşlar bugün Asus xonar DS 7.1 ses kartının siparişini verdim tahminen akşama ya da en geç yarın elimde olur. Yalnız bu işlerde hiç tecrübem yoktur. Şimdi önce driver ı mı yükleyeceğiz yoksa önce kartı mı takacağız? kartı takınca otomatik olarak win 7 donanımı görür mü? bana biraz bilgi verirseniz sevinirim.
  • quote:

quote:

quote:

asus xonar d2 için bu linkteki sürücü daha güncel ve asusun 2011 sürücüsünden daha iyi,thief27 önce kartı takacaksın sonrada direk olarak sürücüyü kuracaksın,ben böyle yaptım,umurbey in verdiği linkteki sürücüler güncel ve güzel buradan kurmanı öneririm,senin karta hangi sürücü kurulur bilmiyorum,onuda bu işde tecrübeli arkadaşlar cevaplarlar,hayırlı olsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

asus xonar d2 için bu linkteki sürücü daha güncel ve asusun 2011 sürücüsünden daha iyi,thief27 önce kartı takacaksın sonrada direk olarak sürücüyü kuracaksın,ben böyle yaptım,umurbey in verdiği linkteki sürücüler güncel ve güzel buradan kurmanı öneririm,senin karta hangi sürücü kurulur bilmiyorum,onuda bu işde tecrübeli arkadaşlar cevaplarlar,hayırlı olsun.

sağ olasın. diğer arkadaşlardan da driver konusunda yardım istiyorum

Edit: verdiğin linkteki yorumları okudum sanırım benim karta da bu driver kurulabiliniyor. Öğrenmek istediğim orijinal driverdan ne farkları var yani farklı bir driver kurmaya değer mi neticede asus un kendi driver ı daha stabil çalışıyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thief27 -- 7 Mayıs 2013; 11:58:14 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Edit: verdiğin linkteki yorumları okudum sanırım benim karta da bu driver kurulabiliniyor. Öğrenmek istediğim orijinal driverdan ne farkları var yani farklı bir driver kurmaya değer mi neticede asus un kendi driver ı daha stabil çalışıyordur

asusun sitesindeki driver 2011 yılına ait bayağı bir eski,ses renginide beğenmdedim,bu linkteki driver nisan 2013 çıkşlı güncel,ses rengi olarak asususun 2011 çıkışlı driverinden çok daha iyi,tabi bu benim yorumum.

• quote:

Bu sürücüler asusun resmi sürücülerinin 3. şahıslar tarafından modlanmış hali aynı Daniel_k yaptığı gibi ve daha kaliteli olduğu aşikar.

Detaylar ;
    http://maxedtech.com/uni-xonar-features/

• @umur bey
    @sensei111

ikinize de teşekkür ederim şimdi daha iyi anladım sayenizde aklımdaki sorular cevap buldu

Edit: Son bir sorum olacak daniel_k ile maxedtech arasında ne fark var? ikisini de denediyseniz hangisini önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thief27 -- 8 Mayıs 2013; 14:15:44 >
  • quote:

Edit: Son bir sorum olacak daniel_k ile maxedtech arasında ne fark var? ikisini de denediyseniz hangisini önerirsiniz?

Bu konuda bir şey diyemiyeceğim. Yanlız Daniel_k denilen şahıs creativenin bencilliğine çok kızmış bir insan diyebilirim.
  • quote:

quote:

Bu konuda bir şey diyemiyeceğim. Yanlız Daniel_k denilen şahıs creativenin bencilliğine çok kızmış bir insan diyebilirim.

maxedtech in driverını yükledim ses kartını da bugün test ettim bu başlıkta çokça duyacağınız bir cümleyi ben de kuracağım ben daha önce müzik dinlememişim ses kartının bu kadar fark yaratabileceğini düşünmemiştim o yüzden daniel_k ile falan hiç uğraşmayacağım bu haliyle yeterince mutluyum

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.