Şimdi Ara

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
6
Favori
32.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DTS teknolojisi Dolbyden eski yani daha önce çıktığını biliyorum 90 larda sinemalarda DTS teknolojisi kullanılırdı bnenimde ilk deneyimim ilk batman filminde olmuştu o yıllar ankarada
    ses teknolojilerinde sonrasında Dolby çıktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanhasimcan

DTS teknolojisi Dolbyden eski yani daha önce çıktığını biliyorum 90 larda sinemalarda DTS teknolojisi kullanılırdı bnenimde ilk deneyimim ilk batman filminde olmuştu o yıllar ankarada

eğer 1992 "batman returns" diyorsanız ilk dolby digital çok kanallı film onun üzerinde kullanılmış (sonra LD olarak basmışlar)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Dolby_Digital

DTS 1991 de başlanıp 1994 de kullanılan bir teknoloji

dolby ile çalışma mantıkları aynı fakat sıkıştıma ve kayıt teknolojileri daha farklı daha pahalı bir sistem

dolby digital daha yaygın kullanılır çünkü daha çok raber gören firma (F/P) yani ucuz bir sistem olmasıdır, ülkemizde dolby daha yaygındır hem studio hemde sinama olarak.

misal; türk filmlerinin %99 dolby digital dir hiç DTS logolu türk filmi gördünüz mü? THX yada SDDS ye girmiyorum bile..

• quote:

Orijinalden alıntı: marantz

quote:

DTS teknolojisi Dolbyden eski yani daha önce çıktığını biliyorum 90 larda sinemalarda DTS teknolojisi kullanılırdı bnenimde ilk deneyimim ilk batman filminde olmuştu o yıllar ankarada

eğer 1992 "batman returns" diyorsanız ilk dolby digital çok kanallı film onun üzerinde kullanılmış (sonra LD olarak basmışlar)

dolby ile çalışma mantıkları aynı fakat sıkıştıma ve kayıt teknolojileri daha farklı daha pahalı bir sistem

dolby digital daha yaygın kullanılır çünkü daha çok raber gören firma (F/P) yani ucuz bir sistem olmasıdır, ülkemizde dolby daha yaygındır hem studio hemde sinama olarak.

misal; türk filmlerinin %99 dolby digital dir hiç DTS logolu türk filmi gördünüz mü? THX yada SDDS ye girmiyorum bile..

michale keaton ve jack nicholson oynadığı 89 yapımıydı zannedersem film ama ankarada 90 da izlemiş olabilirim...
    yazdıklarınızda aynen size katılıyorum kalite olarak Dolby önde gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanhasimcan -- 1 Mart 2013; 7:07:35 >

• quote:

quote:

quote:

michale keaton ve jack nicholson oynadığı 89 yapımıydı zannedersem film ama ankarada 90 da izlemiş olabilirim...
    yazdıklarınızda aynen size katılıyorum kalite olarak Dolby önde gelir

anlatamadım galiba

dolby ucuz ve daha yaygın, daha kaliteli manasında değil.

her cihazın üzerinde (20tl lik dvd player dahil) dolby digital logosu görürsün ama dts logosu göremezsin

• quote:

quote:

Burada bir anormallik var, veya ben öğle biliyorum. DTS ve DD kendilerine ait ses algoritmaları var. Bu arada DTS 1536 kbps Dolby ise 448 kbps dir. Sesleri bu algoritmalar üzerinden sıkıştırıp bize sunuluyor. THX ise ses işleme teknolojisi değil (Sorround formatı) daha çok mekansal, yani filmin oynadığı ortam bütünlüğüyle ilgilidir. SDDS bilmiyorum.

Bu arada numunede olsa DTS kodlu türk filmleri var. Benim bildiğim Türkiye'de hala DTS logolu ses stüdyosu malesef yok. Çünki, daha pahalı ve daha ağır istekleri var. Fakat, DD daha ucuz ve fazla istekleri yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

quote:

quote:

Burada bir anormallik var, veya ben öğle biliyorum. DTS ve DD kendilerine ait ses algoritmaları var. Bu arada DTS 1536 kbps Dolby ise 448 kbps dir. Sesleri bu algoritmalar üzerinden sıkıştırıp bize sunuluyor. THX ise ses işleme teknolojisi değil (Sorround formatı) daha çok mekansal, yani filmin oynadığı ortam bütünlüğüyle ilgilidir. SDDS bilmiyorum.

Bu arada numunede olsa DTS kodlu türk filmleri var. Benim bildiğim Türkiye'de hala DTS logolu ses stüdyosu malesef yok. Çünki, daha pahalı ve daha ağır istekleri var. Fakat, DD daha ucuz ve fazla istekleri yok.

aynen kardeşim

detaya girmek istemedim.

dts türk filmi varsada zaten yurt dışında kodlanmıştır..

SDDS sony dinamik digital sound yani sony entetaiment firmasının kendi filmlerinde, bazı uyumlu cihaz ve sinema salonlarında kullandığı format. şahsen söylüyüm doby digital den çok daha iyi

• Essence +
    takılabilir çıkarılabilir opamplar, cihazda ki asalete bak arkadaş :)

http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_Essence_One_Plus_Edition

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >>

• quote:

SDDS sony dinamik digital sound yani sony entetaiment firmasının kendi filmlerinde, bazı uyumlu cihaz ve sinema salonlarında kullandığı format. şahsen söylüyüm doby digital den çok daha iyi

Bilgi için teşekkürler. Bu olayı ilk defa duydum açıkcası.

sn. Technics, güzele güzel demem güzel benim olmayınca
  • quote:

quote:

Bilgi için teşekkürler. Bu olayı ilk defa duydum açıkcası.

sn. Technics, güzele güzel demem güzel benim olmayınca

heheh senin aldığında 2012 nin fotomodeli boşver geri kalanını, nasıl tatmin ediyor mu?

• quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_72290824/mpage_1/f_/key_//tm.htm#72290824

bir göz atarsınız..

ilk sayfaya linki eklendi, iyi günlerde olsun marantz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technics

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_72290824/mpage_1/f_/key_//tm.htm#72290824

bir göz atarsınız..

ilk sayfaya linki eklendi, iyi günlerde olsun marantz

teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Technics

heheh senin aldığında 2012 nin fotomodeli boşver geri kalanını, nasıl tatmin ediyor mu?

Teşekkür ederim. Baya işimi görüyor. Heleki Dolby yazılımı işini gayet iyi yapıyor.
    Geçen win8 altında işlemciye bindirdiği yüke baktım %1 bile yük binmiyor. Test değil, öyle bir bakmak diyelim. dolby yazılımıda %100 ses kartı donanımını kullanıyor.
  • Arkadaşlar aranızdan ayrılmak zorundayım. Elde olmayan sebeplerden dolayı kartımı satıyorum. Fakat, en kısa sürede aranıza döneceğim.

http://forum.donanimhaber.com/m_72416198/mpage_1/f_/key_//tm.htm#72416198
  • quote:

Arkadaşlar aranızdan ayrılmak zorundayım. Elde olmayan sebeplerden dolayı kartımı satıyorum. Fakat, en kısa sürede aranıza döneceğim.

http://forum.donanimhaber.com/m_72416198/mpage_1/f_/key_//tm.htm#72416198

üzüldüm, en kısa zamanda geri dönüşünü bekliyoruz umurbey hocam,
  • Evet, en kısa sürede hangi kart olur bilemem ama geri döneceğim
  • Arkadaşlar bugüne kadar creative in live serisinden tutun, audigy - audigy2 - audigy2 zs - extreme gamer - extreme music - fatality champion - elite pro - titanium hd - recon 3d - sound blaster z.. aklıma gelenler olmak üzere birçok kartını kullandım, hepsinden de kullandığım dönem içerisinde çok memnundum. Fakat asusların bu kadar başarılı olduklarından haberim yoktu açıkcası. Bu nedenle asusları da denemek istiyorum. DX, D1, D2 veya D2X kartlarından birini satmak isteyen arkadaş olursa pm atabilir
  • Merhaba arkadaşlar bende Xonar D1 kullanıyorum yaklaşık 3-4 aydır. AD700'le çok yakıştıklarını düşünüyorum.. AD700 de berrak bir ses ve geniş bir sahne var ama D1 sesi daha da berraklaştırıyor.. çok memnunum ikisindende.
  • Asusun giriş seviyesi ses kartlarını bile alıp memnun kalmayan olmaması güzel. ki giriş seviyesi ses kartlarının bile kalitesi gerçekten de çok iyi

bu arada Asus giriş seviyesi ses kartlarıyla ilgili umurbey bir link paylaşmış,

ilgilenen arkadaşlar gözatabilir, fikir verecek bir ön bakış olmuş.

http://www.technopat.net/2013/03/27/asus-xonar-ses-kartlari-incelemesi/
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukdemirci35

Arkadaşlar bugüne kadar creative in live serisinden tutun, audigy - audigy2 - audigy2 zs - extreme gamer - extreme music - fatality champion - elite pro - titanium hd - recon 3d - sound blaster z.. aklıma gelenler olmak üzere birçok kartını kullandım, hepsinden de kullandığım dönem içerisinde çok memnundum. Fakat asusların bu kadar başarılı olduklarından haberim yoktu açıkcası. Bu nedenle asusları da denemek istiyorum. DX, D1, D2 veya D2X kartlarından birini satmak isteyen arkadaş olursa pm atabilir

Bulursan kaçırma ufuk bilhassa d2x ve üzeri kartlarını. Kulakların bayram edecek creative den sonra :D
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.