Şimdi Ara

<< Asus XONAR D1 - D2 - HDAV1.3 - ESSENCE - ROG Ses kartı kullananlar >> (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
6
Favori
32.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Technics

quote:

Orijinalden alıntı: ufukdemirci35

Arkadaşlar bugüne kadar creative in live serisinden tutun, audigy - audigy2 - audigy2 zs - extreme gamer - extreme music - fatality champion - elite pro - titanium hd - recon 3d - sound blaster z.. aklıma gelenler olmak üzere birçok kartını kullandım, hepsinden de kullandığım dönem içerisinde çok memnundum. Fakat asusların bu kadar başarılı olduklarından haberim yoktu açıkcası. Bu nedenle asusları da denemek istiyorum. DX, D1, D2 veya D2X kartlarından birini satmak isteyen arkadaş olursa pm atabilir

Bulursan kaçırma ufuk bilhassa d2x ve üzeri kartlarını. Kulakların bayram edecek creative den sonra :D

Teşekkürler hocam 1-2 ay önce hem d2x hem d2 aldım. Elimde şu anda kartlar :)

• O ana karta istediğiniz ses kartı her türlü uyar sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

O ana karta istediğiniz ses kartı her türlü uyar sorun olmaz.

Sayın Üstadım.

İlgili karta dair yaptığım incelemede "Low Profile" özellikli olduğunu öğrendim.

Kart arkasındaki metal çubuğun kasaya takılması esnasında sorun yaşanır mı ?

Yoksa bu model kart yalnızca küçük kasalar için mi geçerlidir ?

Bu konuda malumatınız var mıdır ?
  • Low profile özelliğ HTPC kasalar içindir. Sizinki normal kasa. Kartın üstünde gelen bracketı kullancaksınız. Sıkıntı olmaz. Eğer htpc de kullacaksanız low profile bracket takmanız gerekir.Kutu içeriğinde ikisi de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdush42 -- 8 Nisan 2013; 12:44:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

Low profile özelliğ HTPC kasalar içindir. Sizinki normal kasa. Kartın üstünde gelen bracketı kullancaksınız. Sıkıntı olmaz. Eğer htpc de kullacaksanız low profile bracket takmanız gerekir.Kutu içeriğinde ikisi de var.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caesar76

Sayın Üstadım.

İlk olarak ben üstad değilim bilgim dahilinde bişiler geveliyoruz işte.

Sn. berdush42 ve Sn. cenk501923 gerekli açıklamayı yapmışlar.
  • Sayın üstadlar, yine ben, sizi tekrar ama bu kez farklı konuda rahatsız ediyorum.

İncelerken incelerken en sonunda siparişi verdim ses kartı konusunda, muhtemelen yarın elimde olur.

http://www.hepsiburada.com/liste/asus-xonar-d1a-71-pci-ses-karti/productDetails.aspx?productId=bd300896&categoryId=218&SKU=BD300896&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dbd300896%26fh_lister_pos%3d1%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dasus%255cu0020xonar%255cu00207%255cu002e1%255cu0020pci%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch

Soruma gelince ; Elimde linkteki hoparlör var.

http://www.vatanbilgisayar.com/Hoparl%C3%B6r%20(Speaker)/creative-inspire_t6160-inspire-t6160-5+1-speaker/productdetails.aspx?I_ID=41328

1- Uydu hoparlörleri kesme biçme yapmadan uzatmak istiyorum odanın bir köşesine doğru. Linkteki tip bir uzatma kablosu alsam

https://www.bimeks.com.tr/urun/108311/digitus-audio-uzatma-kablosu-1-5m-ak-102023-.aspx

Ses kaybı yaşar mıyım ?

2-Cevap hayırsa, alınacak kablonun altın uçlu olup olmaması ses kalitesinde ya da kaybında fark yaratır mı ?

• altın donanım bir miktar mutlaka fark ettiriyor kaybı daha aza indirdiği için, ama tercihi size kalmış, o kablo pek güzel bir kabloya benzemiyor, özensiz bir kablo ile mutlaka kayıp yaşarsınız, bunun için biraz araştırma yapabilirsiniz, kaliteli donanım görüntüsünden belli eder kendisini. hama'nın bileşenleri mükemmel değildir ama en azından ihtiyacınızı karşılayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technics

altın donanım bir miktar mutlaka fark ettiriyor kaybı daha aza indirdiği için, ama tercihi size kalmış, o kablo pek güzel bir kabloya benzemiyor, özensiz bir kablo ile mutlaka kayıp yaşarsınız, bunun için biraz araştırma yapabilirsiniz, kaliteli donanım görüntüsünden belli eder kendisini. hama'nın bileşenleri mükemmel değildir ama en azından ihtiyacınızı karşılayabilir.

Kabloyu rastgele, kablo tipini göstermek için koydum, dandik olduğu konusunda hemfikirim.

Demek ki adam gibi bir kabloyla uzatma yaptığımız takdirde kayıp yaşamayacağız.

Ses kartı konusunda sabırsızlanıyorum, bir an önce kurup aradaki farkı gözlemlemek amacındayım.

Sayın technics kardeşim millet optik optik deyip duruyor, anakartı inceleyince bendeki kartta da optik giriş olduğunu öğrendim.

5+1 optik kurulumunu anlatan bir link adresi biliyor musunuz ?

• Altın uçlu kablo için ; TIKLAYINIZ

Bence bu tip ses sistemlerinde kablonun çok fazla bir önemi olduğuna inanmıyorum. Fakat; kesinlikle manyetik korumalı olmalı. Nedeni ise zaten kullandığımız sistemler orta veya üst düzey ürünler değil. Çok sağlam kabloda kullansak sistemden alabileceğimiz verim çok fazla etkileyeceğini sanmıyorum. Zaten dikkatinizi çektimi bilmem sistemlerde kullanılan kablolar sıradan ucuz kablolardır. BUNLAR TABİKİ BENİM ÖNGÖRÜLERİMDİR.

Bu arada kartında hayırlı olsun. İyi günlerde kullanman dileğiyle. Zaten optik çıkış ses kartındada mevcut. Ayrıca ses sistemin optik destekli bir sistem değil. z906, z5500 gibi digital girişli bir ses sistemi almalısın.

• quote:

Altın uçlu kablo için ; TIKLAYINIZ

Bence bu tip ses sistemlerinde kablonun çok fazla bir önemi olduğuna inanmıyorum. Fakat; kesinlikle manyetik korumalı olmalı. Nedeni ise zaten kullandığımız sistemler orta veya üst düzey ürünler değil. Çok sağlam kabloda kullansak sistemden alabileceğimiz verim çok fazla etkileyeceğini sanmıyorum. Zaten dikkatinizi çektimi bilmem sistemlerde kullanılan kablolar sıradan ucuz kablolardır. BUNLAR TABİKİ BENİM ÖNGÖRÜLERİMDİR.

Bu arada kartında hayırlı olsun. İyi günlerde kullanman dileğiyle. Zaten optik çıkış ses kartındada mevcut. Ayrıca ses sistemin optik destekli bir sistem değil. z906, z5500 gibi digital girişli bir ses sistemi almalısın.

Sayın Umur bey, bunu kötü dediniz ; "Ayrıca ses sistemin optik destekli bir sistem değil. z906, z5500 gibi digital girişli bir ses sistemi almalısın."

1-Bendeki 5+1'in optik özellikli olmadığını biliyorum ama bir ara bağlantı aparatı, dönüştürücüsüyle o işi hallederdim diye düşünüyodum, mümkünatı yok mudur ?

2-Gelen ses kartını kasada sadece yuvasına oturmaktan başka anakartın optik çıkışı için yapılacak bir işlem var mı ? Karttan anakartın sesle ilgili bir yuvasına falan kablo bağlantısı yapmak gibi ? Yoksa sadece kartı taktığımız an optik giriş fonksiyonel oluyor mu ?

• quote:

Sayın Umur bey, bunu kötü dediniz ; "Ayrıca ses sistemin optik destekli bir sistem değil. z906, z5500 gibi digital girişli bir ses sistemi almalısın."

1-Bendeki 5+1'in optik özellikli olmadığını biliyorum ama bir ara bağlantı aparatı, dönüştürücüsüyle o işi hallederdim diye düşünüyodum, mümkünatı yok mudur ?

2-Gelen ses kartını kasada sadece yuvasına oturmaktan başka anakartın optik çıkışı için yapılacak bir işlem var mı ? Karttan anakartın sesle ilgili bir yuvasına falan kablo bağlantısı yapmak gibi ? Yoksa sadece kartı taktığımız an optik giriş fonksiyonel oluyor mu ?

1 - Evet bu mümkün. Playvision şuan için piyasada en kolay bulunan decoder. Gerçi creativeninde vardı. Bulabilirseniz sadece 2. el var şuan. Eğer almak isterseniz. TIKLA

2- Aldığınız ses kartı ile bu mümkün görünüyor. Yanlız anakartınızında desteği olmalı tabiki.

Merak ettiğim konu ise, aldığınız ses kartından kullanmıyorsunuz? Kestirmeden gitmek varken yolu neden dolandırmak istiyorsunuz?

• quote:

quote:

1 - Evet bu mümkün. Playvision şuan için piyasada en kolay bulunan decoder. Gerçi creativeninde vardı. Bulabilirseniz sadece 2. el var şuan. Eğer almak isterseniz. TIKLA

2- Aldığınız ses kartı ile bu mümkün görünüyor. Yanlız anakartınızında desteği olmalı tabiki.

Merak ettiğim konu ise, aldığınız ses kartından kullanmıyorsunuz? Kestirmeden gitmek varken yolu neden dolandırmak istiyorsunuz?

Valla sayın umur bey kardeşim, millet optik optik diye tutturunca eğer kayda değer bir fark yaratıyorsa ben de elimdeki sistemi buna uygun dizayn edeyim diye düşündüm, yoksa başka bir amacım yok.

Belki de aradaki farkı ben hiç anlayamayacağım bile.

Kartım yola çıkmış, yarın elimde olacak, belki de analog bağlantı yeterli gelecek optik için hiç uğraşmayaacağım bile, ben sadece biraz bilgi sahibi olayım istedim.

Teşekkür ediyorum.

• quote:

quote:

quote:

Valla sayın umur bey kardeşim, millet optik optik diye tutturunca eğer kayda değer bir fark yaratıyorsa ben de elimdeki sistemi buna uygun dizayn edeyim diye düşündüm, yoksa başka bir amacım yok.

Belki de aradaki farkı ben hiç anlayamayacağım bile.

Kartım yola çıkmış, yarın elimde olacak, belki de analog bağlantı yeterli gelecek optik için hiç uğraşmayaacağım bile, ben sadece biraz bilgi sahibi olayım istedim.

Teşekkür ediyorum.

Hocam optik bağlantı ile analog veya koaksiyel bağlantı arasında insan kulağının farkedebileceği bir fark yok. Optik veya koaksiyel kablo ile yapılan bağlantının güzel tarafı tek bir kabloyla çok kanalı taşımaktır. Kablo karmaşası olmadan, biraz da optik çıkışın kırmızı ışığının havasından insanlar sesin farkettiğini söylerler.

• Bencede optik ile koaksiyel bağlantının verdiği ses açısından hiç bir fark yok,hagisi içinize siniyorsa o şekilde kullanın.
    Asusun hangi modelini kaça aldınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensei111 -- 17 Nisan 2013; 1:19:08 >
  • Optik bağlantının espirisi ancak, orta ve üst düzey ses sistemlerinde en az 2.5-3 metre mesafeden sonra belli olur. Ben şahsen imzamdaki sistemle bile fark göremedim. Arada dağlar kadar fark var diyen insanlarda nasıl kulak var merak ediyorum açıkcası?
  • quote:

Optik bağlantının espirisi ancak, orta ve üst düzey ses sistemlerinde en az 2.5-3 metre mesafeden sonra belli olur. Ben şahsen imzamdaki sistemle bile fark göremedim. Arada dağlar kadar fark var diyen insanlarda nasıl kulak var merak ediyorum açıkcası?

Aynen hocam, uzun mesafelerde ses kaybını önlemek amacıyla optik mantıklı duruyor. Onun dışında fark olacağını pek sanmıyorum...
  • External DAC kullanımı nedeniyle boşa çıktığından dolayı Asus Xonar Essence ST Deluxe (Asus Xonar Essence ST + Xonar H6 Expansion kart) kartımı satıyorum. Vidalama yerindeki vida çiziği dışında çilçildir. ST'nin dış kutusu yok iç kutusu mevcut, H6'nın kutusu mevcut, aksesuarları ve manual'leri mevcut. İkisine 500TL gibi bir fiyat biçtim. Özel mesaj atabilirsiniz.

Bilmeyenler için: Asus'un en üst seviyedeki dahili kartıdır. ST, STX'ten bir çıt iyidir, internal clock içerir. STX'te PCI'ı PCI-ex'e çeviren kısımlar eklenmiştir ve ancak STX'e H6 expansion bağlanamamaktadır. Özelliklerini tek tek yazmıyorum, aşağıdan inceleyebilirsiniz. Gerçi bu başlığı okuyan herkes ürünün değerini az çok biliyordur.

Ürün linkleri:

https://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_Essence_ST/
    http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_H6/

Ayrıntılı inceleme:
    http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_xonar_essence_st_deluxe_review,1.html

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.