Şimdi Ara

Asus Xonar Ds Pc ye reset attırıyor. (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3-4 yıldır kullandığım ses kartım yeni sisteme geçtiğimde rölelerinin çıt çıt yaptığı yerlerde(win10 açılışında ve discord açılışında) pc yi resetlediğini fark ettim. Kartı çıkardım yazılımı sildim ve bir süre onsuz kullandım.(realtek in boğuk sesine 3 gündüz maruz kalıyorum. ) Artık ses kartının restart attığına kanaat getirdiğim için başka sürücü kurmayı denedim ama sürücü bile kurulmuyor artık. Röleler her çıtladığında (sanırım kartı tanımak veya kontrol etmek istediği esnada) pc reset atıyor. Çözüm bilen var mıdır acaba?

Teşekkürler.

Edit: Çözüm

Bu sorun yeni aldığım gigabyte anakarta sorun çıkarıyordu. Biosdan Pcie slot congfig ayarı altında gen1,gen2,gen3 ve auto ayarı mevcut. Default olarak auto olarak belirlenmiş bu ayarı gen1 yaparak sorunu çözdüm.

Edit2: Arkadaşlar bu sorun ryzen tabanlı sistemlerin sıkıntısıymış konuyu buradan takip edebilirsiniz. Hâlâ elle tutulur bir çözüm yok gibi görünüyor. Pci slot ayarını gen1 yapınca eski oyunlarda ekran kartı bağlantıyı kesme hatası veriyor.(genellikle cod oyunlarında ve bazı dx9 oyunlarında yaşadım) Yani bu ayar başka bir soruna sebep oluyor gibi görünüyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.H.N -- 21 Mart 2020; 1:19:51 >

• Sorun çözüldü. Yeni sistemde kartı kasaya vidaladım diye arıza çıkarıyormuş. Eski paspal haliyle vidalamadan boynu bükük kalınca çalışmaya başladı. Yazıklar olsun. Ses kartınızı adam yerine komayın böyle şımarıyorlar.
  • işletim sistemin win10 mu hocam aynı ses kartı bende de var ve geçen gün intihar etti :)
    sound blaster audigy se ile uğraşmak zorunda kalıyorum.

asus xonar ds nisan güncellemesinden sonra sürekli sorun çıkardı rölelerin sesini ben de aç kapada duyuyorum lakin artık ses vermiyor..
  • spysoul S kullanıcısına yanıt
    Şimdi kardeşim uzun bi yazı olacak şimdiden kusura bakma.

7 yıldır kullandığım msi anakart ve i52500 ilemcili sistemimde 2-3 yıl sonra xonar ı dahil ettim ve 5 yıldır kullanıyordum. Win10 için bazı sorunlar olduğu söyleniyordu ama ben yaşamadım unixonar adında resmi olmayan sürücü kullanıyordum ama asus un yazılımından pek farkını göremedim. dolayısıyla ben bu kartı hala çatır çatır kullanıyorum.

Soruna gelince sorunum yeni topladığım ryzen işlemcili ve anakartlı sistemde olmaya başlamıştı ses kartını çıkarınca sorun kalmadı. Şu an hala gigabyte servisi ve vatan ile mücadele içerisindeyim. Servis iki parmaklık ethernet kartı takıp bana 4.5 dakikalık video gönderiyor aha salak slot'da sorun yok der gibi. Ancak ortada bir uyuşmazlık var! Sorun kesinlikle gigabyte tarafında ve ben bu kartı iade etmek için çabalıyorum. Tek PCİ slotuna sahip kart buydu.
    GIGABYTE
    GA-A320M-HD2 (Rev. 1.0) | Anakart | GIGABYTE
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-a320m-hd2rev_10#kf

Yani kartı vidalanması da kar etmedi bende.

Sizin kartı diğer makinelerde denediniz mi? Ben denedim hala çalışıyor. Ayrıca aliexpress den şöyle bir parça sipariş ettim. pci slotlu xonar pci_e slotta çalışması için.
    aliexpress.com
    US $6.67 11% OFF|Bilgisayar ve Ofis'ten Eklenebilir Kartlar'de X1/X4/X8/X16 SATA Panoları Genişletme PCI E PCI Adaptörü Kartı Express AliExpress'da
    https://tr.aliexpress.com/item/32958979994.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2e554c4d7RzKuz

Sizin sorununuz driver sorunuysa Resmi olmayan UniXonar sürücülerini kullanabilirsin.
    http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/

Talimatlara göre indirme yapın win sürümüne göre sürümleri mevcut çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: C.H.N

Şimdi kardeşim uzun bi yazı olacak şimdiden kusura bakma.

7 yıldır kullandığım msi anakart ve i52500 ilemcili sistemimde 2-3 yıl sonra xonar ı dahil ettim ve 5 yıldır kullanıyordum. Win10 için bazı sorunlar olduğu söyleniyordu ama ben yaşamadım unixonar adında resmi olmayan sürücü kullanıyordum ama asus un yazılımından pek farkını göremedim. dolayısıyla ben bu kartı hala çatır çatır kullanıyorum.

Soruna gelince sorunum yeni topladığım ryzen işlemcili ve anakartlı sistemde olmaya başlamıştı ses kartını çıkarınca sorun kalmadı. Şu an hala gigabyte servisi ve vatan ile mücadele içerisindeyim. Servis iki parmaklık ethernet kartı takıp bana 4.5 dakikalık video gönderiyor aha salak slot'da sorun yok der gibi. Ancak ortada bir uyuşmazlık var! Sorun kesinlikle gigabyte tarafında ve ben bu kartı iade etmek için çabalıyorum. Tek PCİ slotuna sahip kart buydu.
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-a320m-hd2rev_10#kf

Yani kartı vidalanması da kar etmedi bende.

Sizin kartı diğer makinelerde denediniz mi? Ben denedim hala çalışıyor. Ayrıca aliexpress den şöyle bir parça sipariş ettim. pci slotlu xonar pci_e slotta çalışması için.
    https://tr.aliexpress.com/item/32958979994.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2e554c4d7RzKuz

Sizin sorununuz driver sorunuysa Resmi olmayan UniXonar sürücülerini kullanabilirsin.
    http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/

Talimatlara göre indirme yapın win sürümüne göre sürümleri mevcut çünkü.
    hocam cevap verdiğin için teşekkür ederim ne kusuru estağfirullah .
    karttan çok memnundum creative takmak zorunda kalana kadar.

ben de modifiye yazılımı denedim hatta bahsettiği güncellemeyi kaldırdım birçok şey yaptım ama netice alamadım. 192khz/24 bit te sorun vrdı 96 ya çekin sorun kalmaz dendi bi süre böyle çalıştı fakat sonraki windows güncellemelerinde burda da su koyuvermeye başladı
    eğer sorun pci slotundan kaynaklı ise 400 civarı gameekstrada dsx versiyonu var onu alayım veya pci kartı pci ex e çeviren aparat alalım.
    ama sorun gigabyte > xonar > pci > win 10 gibi komplike bir sorunsa işte o zaman işimiz var bu durumda anakart ve işlemci değiştirmeden kart işe yaramaz. Dediğin gibi pci slotu artık yok bu yüzden çevirici sorunu çözer mi emin değilim ama netten alıp denerim.

dün bir işlem yapmazken ses kartından birden ses gelmedi. Sonra gigabyte bios açıldı ve mealen şunlar yazıyordu pci slotundaki kartınız çalışmıyor risk oluşturuyor bunu sökün.
    işin garibi de kartı çıkarmadan makine açılmadı. Akşam akşam bunla uğraşmayayım dedim bu sefer taktığım creative sb audigy se nin ne kadar vasat bi kart olduğunu böylece işitmiş oldum.
    bakalım ne yapıcaz bende de gigabyte >win 10 ve xonar var. Eski anakartım asus z77 vlx di bu sorunu hiç yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: spysoul

hocam cevap verdiğin için teşekkür ederim ne kusuru estağfirullah .
    karttan çok memnundum creative takmak zorunda kalana kadar.

ben de modifiye yazılımı denedim hatta bahsettiği güncellemeyi kaldırdım birçok şey yaptım ama netice alamadım. 192khz/24 bit te sorun vrdı 96 ya çekin sorun kalmaz dendi bi süre böyle çalıştı fakat sonraki windows güncellemelerinde burda da su koyuvermeye başladı
    eğer sorun pci slotundan kaynaklı ise 400 civarı gameekstrada dsx versiyonu var onu alayım veya pci kartı pci ex e çeviren aparat alalım.
    ama sorun gigabyte > xonar > pci > win 10 gibi komplike bir sorunsa işte o zaman işimiz var bu durumda anakart ve işlemci değiştirmeden kart işe yaramaz. Dediğin gibi pci slotu artık yok bu yüzden çevirici sorunu çözer mi emin değilim ama netten alıp denerim.

dün bir işlem yapmazken ses kartından birden ses gelmedi. Sonra gigabyte bios açıldı ve mealen şunlar yazıyordu pci slotundaki kartınız çalışmıyor risk oluşturuyor bunu sökün.
    işin garibi de kartı çıkarmadan makine açılmadı. Akşam akşam bunla uğraşmayayım dedim bu sefer taktığım creative sb audigy se nin ne kadar vasat bi kart olduğunu böylece işitmiş oldum.
    bakalım ne yapıcaz bende de gigabyte >win 10 ve xonar var. Eski anakartım asus z77 vlx di bu sorunu hiç yaşamadım.

Alıntıları Göster
    Lanet bir durum söz konusu. Xonar u3 ler yani usb li ses çözümleri realtek in sunduğu çözüm ile birebir neredeyse boşuna 200 lira verilmez. Bizim xonarların ikinci eli 300 lere satılır olmuş. Piyasada sıfırını bulmak çok zor. Bir de bunların üstü asus strix'ler var onlar da 600 lira! İnsan alışınca realtek'e katlanamıyor.

Sizin kart kısa devre yapıyor olabilir isterseniz bi asus'a elinizle götürün belki küçük bir sorunu vardır 100 liraya vs. halledebilirler. :)

Diğer bir mesele bu gigabyte ile olan uyuşmazlığı için asus'a danışmak istedim ve ses kartlarıyla ilgili birimleri yoktu ben de anakart birimlerini aramıştım bir soru için.

Aliexpress'deki ürün için ise muhtelif yorumlar var ve bizim gibi pci slota sahip xonarlar için alıyorlar ekseriyetle. Eğer yorumları okursan ve başka çok satan ürünü incelersen resimlerde şu anlatılıyor.

Xonar'ım için aldım çok iyi çalışıyor

Xonar için aldım doğru çalışmıyor.

Xonar için aldım mikrofon kullanamıyorum.

Xonar için aldım doğru çalışmıyor ama -12v beslemesi olmadığını gördüm ve anakartın mavi kablosundan şöyle lehim yaparak besliyorum ve artık doğru çalışıyor.
    (bunu bir kaç kişi yapmış ve çözüm olmuş)

Velhasıl dımdızlak ortada kaldık.

• hocam kart o/b ve creative orta segmentten kat kat iyi ses veriyor röle açılış kapanışı bile bu fiyat aralığında efsaneydi.

gel gelelim ki akşam yine bakıcam bakalım kurtarma imkanı olacak mı :)
    96khz/24 bit ile çalışan kart 192/24 e geçtiğin anda kendini kaybediyor..
    çok garip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spysoul -- 25 Aralık 2019; 15:28:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam win10 ile uyum sorununu şu şekilde çözdüm.
    bizim kart ile aynı çipe sahip olan kartların driverlarını yüklüyorum.
    önce asus xonar ds win10 64 bit yazılımını yükle.
    sonrasında aygıt yöneticisinden claro halo ses kartının c media yeni sürümü var 8.1.25
    bu sürüm ile kanalları karıştırma sorunu ve cızırtı sorunu çözüldü.
    https://www.htomega.com/uploads/5/5/0/8/55083445/claro106w10.zip
    burdaki softwaredriver klasörünü aygıt sürücüsünden seçip elle driver gösterdin mi tamamdır.
    unidriver da sanırım bu sürümü kullanıyor.

• Konuyu hortlatıyorum ama yeni w10 güncellemesi ile yine gümledi kart. Unixonar kullanıyorum. Röle girerken reset attırıyor. Neyse ilk driver yüklenmeyince 7.1 sürümüne geçtim unixonardan onda yüklendi. Sonra ok çalıştı tekrar pc yi başlatırken bu sefer başlamıyor durmadan reset atıyor mecbur söktüm u3 le devam ediyorum. Arada creative audigy 2 zs yide denedim o da çalıştı ama bir kaç oyunda çizırtı yapınca onuda söktüm. Bu pci kartları gerçekten w10 da adam gibi çalışmoyor. Benim anakart b350 plus üzerinde alc887 var yok dayanamıyorum çok kötü. Ds ten sonra u3 te kötü. Usb dac alıp kurtulacam sonunda evde çifter çifter ses kartı var hiçbiri işe yaramıyor. Asus desem en son 6 yıl önce sürücü yayınlamış ne biçim iş anlamadım. Şu kartı adam akıllı sorunsuz kullanan varsa lütfen yazsın

• doubleb kullanıcısına yanıt

Merhabalar. Uzun aradan sonra ben de sürüsüne bereket bilgi topladım.

Öncelikle bu sorun ryzen tabanlı anakartlarda meydana geliyor ve benim vatanbilgisayardaki denemelerden çıkarım yaptığım kadarıyla ryzen 2000 serisinde sorun yok. Ben 3600 kullanıyorum ve anakartım gigabyte a320m. Gigabyte kesinlikle soruna eğilmiyor kartın eski olmasından sebep bulamayıp deneyemediklerinden bahsediyor. Ve ne yazık ki pci değil pci-e kartlarda da sorun var!

Hatta aliexpress den bunu aldım.(işe yaramıyor)

https://tr.aliexpress.com/item/4000764520380.html

Yorumlarda incelersen hep pci ses kartlarını çevirmek için aldıklarını hatta doğru çalışmadığını -12v besleme gerektiğinden bahsederler.

https://ae01.alicdn.com/kf/U70c0f3c9bdc64800b0d990e0ef877a1a5.jpg

Şunu biliyoruz, bu sorun anakart üreticilerinin sorunu. Nasıl peki? Şöyle. Bununla ilgili forum kurulmuş ve hata raporu yapıyor millet

http://maxedtech.com/asus-xonar-cards-and-amd-ryzen-am4-motherboards-compatibility-report/

Burayı inceleyebilirsin ya da ben sana özet geçeyim.

Bir kere bu namussuz şey gen1 opsiyonunda çalışıyor. Yani anakartın bios undan pci configiration diye bir seçenek varsa onu auto yerine gen1 yapmalısın. Bununla sorunsuz çalışıyor. Ancak bu da kendi sorunun yaratıyor. Ekran kartına vuruyor! Ekran kartı eski oyunlarda şak diye kitlenebiliyor (yeni oyunlarda bile) directx tabanlı oyunlarda yüzde 1-3 arası performans kaybı ve gözümle şahit olduğum vulkan tabanlı doom da yarı yarıya performans kaybına neden oluyor.

////////////////////////////////

Ancak başka bir opsiyon daha var ki bu senin kurtuluşun olabilir. Gen1 ile kartı kur. Ses kartının mikrofonunu devre dışı bırak. Daha sonra o seçeneği eski haline(auto veya gen3) geri çevir. ta taaaa sorunun çözülmüş olması gerek. Zira bu sorun mikrofon rölesiyle ilgili görünüyor. Ben böyle çözdüm millet de böyle çözmüş.

ben alc kullanıyorum kartı çıkardım zira 25watt yakıyormuş. Hem arada o kadar fark bulamadım ne yalan söyleyeyim. Eq ayarlaması yaptım ben memnunum ve alıştım.

Gigabyte ile sayfalarca yazıştıktan sonra video çektim onlarda bana çekti. (gerizekalılar soundblaster takılı kartla deneme yaptıklarını gösterdiler) Umarım işine yarar.

• doubleb kullanıcısına yanıt

+

işine yarar mı bilmiyorum. Mesajlara baktım, İ*neler videolarını kaldırmış ama resimleri duruyor. DGX de çalıştığını raporlamışlardı bana ve bu resmi atmışlardı.

Asus Xonar Ds Pc ye reset attırıyor. (Çözüldü)

Ancak! Korkum şu ki ryzen 1000 veya 2000 işlemcide denedilerse yani benim düşündüğüm gibi 3000 de denemedilerse bu kart da cortlayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.H.N -- 28 Ekim 2020; 17:2:21 >
  • Çok teşekkürler dediklerinizi de deneyeyim artık olmadı bende tamamen kapaticam bu isi çünkü her defasında birsekilde çözüm bulup sonra güncellemelerle yine sorun tekrar ediyor ki bu yüzden dolayı en az 2-3 defa windowsu sıfırdan kurmamda gerekmisti. Yani 6 yıllık sürücü ve tam desteklenmeyen anakart ile nereye kadar... Bende 3600 kullanıyorum anakart Asus b350 plus ekran kartı gtx1080 MSI 25watt gerçekten abartiymis ona katlanirim ama gpu performans düşüşü çok ok denilebilecek gibi değil. Pci-e de de aynı sorun olduğunu söylemeniz iyi oldu bende pci-e bakmaya baslamistim. En kotu u3 le devam edip denk getirirsen bir dac alacağım piyasada pek bulunmuyor ama ucuz yollu lghifi plus işimi fazlasıyla gorur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada ingilizcen gayet iyi no need to say sorry for it :) gen1 yüksek ihtimalle x16 kanalını x4 veya x8 hıza çekiyor bu durum gerçekten pek kabul edilecek birşey değil kartı tekrar taktım unixonar 1.71 yükledim yüklendi makine açılışta sıkıntı çıkarmadı mikrofonu windowsta deajtive ettim sıkıntı yok ama bakalım ne kadar çalışacak bu arada PCI hala x16 da gen1 e almadim birdahaki windows update te yine patlat ya neyse benim anakarta yok ses için japon kapasitör falan diye anlatmışlar durmuşlar ama hikaye 30ohmluk dandik cloud stingerda bile sesi yüzde 70 üzerine aldığım zaman hayvan gibi distorsiyon oluyor basslar falan bir orda bir burda elimde aslında kulaklık amfiside var ama artık onunlada uğraşmak istemiyorum. Aslında mevcut yeni anakartlarda onboard kötü olmuyor ama benim anakart istisna sanırsam gerçekten kötü bu iş öyle alc bilmem kaç olması değilde implemantasyon ile alakalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doubleb -- 28 Ekim 2020; 13:56:21 >
  • Eğer xonar gibi ama harici bir çözüm bulabilirsen beni de etiketler misin? Bende boya mm1 mikrofon var ve realtekte kullanınca çok fazla dip sesi yapıyor xonarda asmr tadında sesimi yakalıyordu. Bence hiç riske girmeyelim harici dac lara bakalım diğer türlü bu anakartın ne yapacağı belli oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: C.H.N

Eğer xonar gibi ama harici bir çözüm bulabilirsen beni de etiketler misin? Bende boya mm1 mikrofon var ve realtekte kullanınca çok fazla dip sesi yapıyor xonarda asmr tadında sesimi yakalıyordu. Bence hiç riske girmeyelim harici dac lara bakalım diğer türlü bu anakartın ne yapacağı belli oluyor.

Aynen takipteyim birşey bulursam yazarım ama birçok dac sadece playback line veya mic in olmuyor. Behringer ses kartlarına bak istersen bu arada özellikle mikrofon tarafında iyi duruyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doubleb -- 28 Ekim 2020; 17:21:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.