Şimdi Ara

Asus Z53F da recovery Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar elimde Asus Z53F model bı laptop var.formatladım fakat ıçındeki recovery ye giremiyorum.hdd de yaklasık olarak 2 gb lık bı bolumu recovery diye ayırmıslar fat32 formatında o bölüm fakat ben bi turlu içine giremedim.sebebi ne olabılır? yada içindekileri nasıl kurtarabılırım?şimdiden tesekkur ederim.

• siz şimdi direk format mı attınız ?yani asus un recovery yazılımından yardım almadan ? muhtemelen öyle yapmışsınız. bu recovery klasörü otomatik format, otomatik windows ve driver kurulumu için ayrılmıştır. büyük ihtimalle asus un bir recovery programı var ve bütün bunları kendisi otomatik hallediyor. gerçi bende aynı model bir cihaz olmadığı için net bir cevap vermek zor ancak size tavsiyem, makineyi açtığınız karşınıza recovery, ya da backup ibarelerinin gelip gelmediğine bir bakmanız.eğer varsa asusun kendi yazılımıyla tekrardan fabrika ayarlarına geri dönmeniz. yoksa mecburen servise götürmek zorundasınız...

kolay gelsin
  • her hangi bir asus recovery programı yoktu zaten pc de.ben direkt format attım.acılırken herhangi bi bacup yada recovery dosyası cıkmıyor uzerinde bulunan butun f tuslarına sırasıyla da bastım.ancak bi işlem yapmadı.Benım her hangi bi şekilde bu ayrılan bolmeye girme imkanım yokmuki?xp o bolgeyi tanımsız olarak goruyor.zaten ben youcpad - ekran kartı - lan baglantı driverini kurdum.modem ve ses driverini kabul etmıyor.birde wireless ve chipset driverleri kaldı.tesekkurler.
  • jowy arkadasım, bende asus z5f kullanmaktayım.benım aldıgım donemde vista pıyasada olmadıgı ıcın xp home edıtıon oem versıyonu vardı. sanırım fırma ıle mıcrosoft un anlasması geregı cd lı olarak vermıyorlar , hdd nın bır bolumunde recovery partition olarak 2-3gb lık bır alan dolduruyor ve normal formatla windows o bolume mudahele etmıyor. ancak Acronis , Partition Magic , Disk Director tarzı programlar ile o bolumu tamamen ortadan kaldırabılırsınız.

2007 subatında notebook u aldıgımda drıver cd sını bulamamıstım , asus un global sıtesınde de bu model ıcın drıver destegı yoktu. Asus turkıyeyı aradıgımda modelınız de F3F anakartı bulunmaktadır, onun drıverlerı ıle sıkıntınızı cozebılırsınız ya da 50-usd karsılıgında sıze yenı drıver cd sı gonderelım demıslerdi (ohanda demistim , makınaya 950+kdv ver cd sıne 50-usd :) )

neyse konuyu dagıttım sanırım, sımdı asus sıtesınde z53f xp drıverlerı mevcut ama baska bır model asus u vistadan xp ye gecırırken ses drıverınde sorun vermıstı. o zaman arastırdıgımda drıverden once UAA Bus Driver adlı bır dosya kurup sonra ses drıverını kurunca sorun hallolmustu.

z53f ıcın UAA Bus Driver :http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/nb/F3Ja/UAA_XP_060616.zip

Ses Driver :http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/nb/F3F/Audio_XP_060904.zip

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus X550JK BIOS Problemi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.