Şimdi Ara

2.kez gelen Asus anakartta aynı sorunu yaşıyorum.Uefi bios !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şu konumda da belirttiğim gibi;

http://forum.donanimhaber.com/m_104597010/tm.htm

1 hafta kadar önce yeni bir sistem topladım.Parçalar aynen şöyle;

Montaj eksiksiz yapıldı,güç tuşuna basıldı ama o da ne! Bir hata aldım;
    Please press del or f2 to enter UEFI BİOS Setting

Hangi tuşa basarsam basayım bu ekranı geçemiyorum.Klavye çalışıyor,sorun yok ama bir türlü ilerisini göremedim.
    Farklı kombinasyonlar denedim.
    Usb klavye yerine ps2 klavye taktım,hdd ve ssd birlikte,sonra tek tek,sonra hdd ve ssd çıkardım,kasaya sadece dvı,güç ve klavye bağlı olmasına rağmen olmadı.
    Bios pili çıkarıp bekledim,taktım olmadı.Clear cmos olayını öğrendim,jumper'ı çıkarıp clear cmos yaptım olmadı.

Asus müşteri hizmetleri de benzer durumları söyledi.En son usb bellek ile bios onarım dosyası attım ama usb belleğe bile ulaşamıyorum ki.Ürünü bilgisayarcıya götürüp bir sorun dediler montaj,eksik bir parça falan takılmış ya da yanlış yapılmış olabilir diye ama bilgisayarcı da sorun yok dedi.
    Sinerji'yi aradım gönderin,gönderelim Asus'a dediler.Gönderdim mağdur etmemek için daha anakart servise ulaşmadan aynı anakarttan gönderdiler.
    Bir sevinçle tekrar montaj yaptım ama yine aynı hata.Ne yapacağımı bilemiyorum.
    Ne olur bilen,duyan biri yardım etsin.

Edit:fotoğraf görünmeme düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rorschach-db -- 17 Nisan 2015; 19:01:26 >

• 1- Mausu çıkartın , deneyin mause bozuk olabilir
    2- Mause da sorun yoksa, hdd firmvare sorunu olabilir başka bir disk ile deneyin.
    3- Usb vs. takılıysa herhangi bir şey onu çıkartın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 17 Nisan 2015; 19:05:55 >
  • Bilgisayarı açtığında o hata ekrana gelmeden DEL tuşuna basarak biosa girersin ( hata aldıktan sonra giremezsin resetlemek lazım )

Biosa girdikten sonra flash belleğindeki biosun yeni sürümünü kur. Sanırım sisteme yazılımıda yüklemedin yazılımıda kurmayı dene eğer yine aynı hataları alıyorsan PS/2 klavye ve mouse ile dollanımların Firmware güncelleme isteye bilir.

Bios ve yazılım kurmayı dene olmadı tekrar dan çözüm yolu bakalım

Bu arada geçmiş olsun hocam
  • Mouse çıkardım hocam öyle de denedim,zaten en başta mouse takmamıştım bile,işe yaramaz diye.
    Hdd ve ssd tek tek ve ikisini de çıkarıp denedim yine olmadı.
    Usb olan klavyeydi onu da ps2 ile değiştirdim.Başka usb bağlı aygıt yok hocam.

Hocam del,f2,f8,f5 alayını açılırken de,o yazı çıktıktan sonra da denedim.Hem enter kombinasyonuyla hemde tek başlarına ama olmadı malesef.2 anakartta da aynı durum söz konusu.
    Bios'a girsem güncelleme falan sorun olmaz,halletmeye çalışırım bir şekil ama işte.
    Sağ olun,hocam geçse de sevinebilsem.
  • Şu adımları deneyebilirsin;

Alıntıdır:

Bilgisayarın Power kablosunu çekin. Kasayı açın ve BIOS pilini çıkartın. Bir müddet bekleyin. Sonra BIOS pilini takın ve bilgisayarı açın.

Asus anakartta Please press DEL or F2 to enter UEFI BIOS setting hatası almadan önce bilgisayarda bir donanımsal değişiklik yaptınız mı? Örneğin yeni bir sabitdisk takmak gibi veya USB yeni bir cihaz bağlamak gibi? Eğer böyleyse, yeni bağladığınız cihazın firmware güncellemesini yapın.

Asus anakart BIOS güncellemesi varsa bunu indirin ve yapın.

Herhangi bir USB cihaz kullanıyorsanız, klavye mouse dahil, bazı kullanıcılarda soruna bunlar yol açmış, eski tür bir PS/2 klavye mouse varsa onunla deneyin.

Asus anakartlarda donanımda yapılan bir değişiklik Please press DEL or F2 to enter UEFI BIOS hatasına yol açabiliyor. Bu durumda ilk yapılması gereken işlem yeni takılan donanıma ait bir firmware güncellemesi varsa bunu yapmak olmalı. Bu firmware güncellemesinden sonra sorun muhtemelen çözülecektir.

• Şuan yaşadığın sorun, sistem tanılamayla alakalı bir şey. Yapacağın tek bir şey kalıyor o zaman, sistemdeki kabloların tamamını sök psu yu arkasından kapat , 15 dk sonra tamamını tekrar tak, bir daha dene. Anakart bağlı kablolardan bir ürünü tanılayamıyor ondan kalıyor muhtemelen.
  • hocam o şekildede biosa girmiyorsa ben klavyeden şüphelendim mouse çıkartın ve başka bir klavye ile hatayı almadan dediğim gibi deneme şansınız varmı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam o yöntemleri denedim.
    Bios pili,clear cmos falan denedim ama nafile.Yeni bağladığım cihaz ssd olsa bile onları çıkarıp boşta da denedim.Usb klavye yerine ps2'de denedim.

Hocam zaten bu aynı sorunu yaşadığım 2.anakart.
    Yani sıfır kurulum 2-3 kez yaptım.Anakarta bağlı olan kablolar;işlemci pin,24 güç pin,egzos fan,ön usb ve mikrofon-ses(bunları sonradan çıkarıp öyle denedim yine olmadı).
    Bir sonuç alamadım.

Mouse'luk bir durum olmadığı için takmadım bile hocam.
    Dvı,güç ve ps2 klavye takılı arkadan.

Bilgisayarcıya götürdüm ps2 klavye taktı çalışmadı.
    Son olarak ram veya işlemciden kaynaklanabilir dedi.

İşlemci revizyon Asus sitesinde yazdığıyla aynı.(1.03)
    Belki ram'den olabilir diye düşünüyorum ama ne bende ne de gittiğim bilgisayarcı da ddr3 ram yok.Adam dizüstü satıyor.

Yarın duruma göre anakart,işlemci,ram üçlüsünü sinerji'ye tekrar göndereceğim.Böyle bir sıkıntı yaşayacağım aklımın ucundan geçmezdi.
    Anakartı verip gigabyte mı alsam bilemedim.
    Asus her açıdan daha iyiydi halbuki.

Sinerji Gigabyte linki

• ram. büyük ihtimalle
  • Hocam götürdüğüm bilgisayarcı da ram ve işlemci kaynaklı bir sorundur dedi.İkidir anakart böyle denk gelmez dedi.
    Yarın arayacağım ve üzerine para ekleyip ram alacağım.İşlemciyi de her değişimini talep edeceğim.
    Eğer bu parçalar geldiklerinde anakart aynı hatayı verirse anakartı verip bu sefer benzer modelin gigabyte markalısını alacağım.
    Bakalım ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rorschach-db

Hocam götürdüğüm bilgisayarcı da ram ve işlemci kaynaklı bir sorundur dedi.İkidir anakart böyle denk gelmez dedi.
    Yarın arayacağım ve üzerine para ekleyip ram alacağım.İşlemciyi de her değişimini talep edeceğim.
    Eğer bu parçalar geldiklerinde anakart aynı hatayı verirse anakartı verip bu sefer benzer modelin gigabyte markalısını alacağım.
    Bakalım ne olacak.

işlemciden kaynaklı olacağını hiç sanmıyorum. zira işlemci (deneyimlerindem yola çıkarsak) bozuksa bozuktur. açılmaz bile. ayrıca amd (intelde) işlemciler test edilerek kutulanır. sorununuzun kaynağı %99 ram. bilindik markalarda ramleri test eder. kingston kvr, corsair valueselect gibi altseri ürünlerde test edilmez ama üretici kalitesi belli standart üzerindedir. ama bu montaj firmaları bellek yongalarını çoğunlukla wafer olarak bütün alır keserlerve bu waferdeki yongaları kalitesine göre ayırmmadan direkt montaja yollar. o yüzden ramlerda iyi markaları seçmek lazım.

hi-level montaj firması. bildiğim kadarıyla çizginin markası. sorunlu bir bellek. muhtemelen çalışıyor , ölüü değil ama hat var ve anakartın memtestini geçemiyor ve kitliyor. bilgisayarcı denen adama gidin (ki ben olsam önce rami değştiririm) düzgün bir rami takıp deneyin. büyük ihtimal çalışacaktır.

• O zaman sadece ram'i gönderip yine aynı siteden şu ram'i alayım.

Kingston ram

İlk aldığım zaman bakmamıştım ama şimdi baktım,asus'un sitesinde kingston destek listesinde var.Hi level hiç yok.
    Seçici davranacağını düşünmemiştim.
    Teşekkürler hocam.
  • Arkadaşım senin sorunun zaten hatada yazıyor. Kablo çıkar tak resetle falan ne alakası var. UEFI bios hatası alıyorsun bu yeni bir teknoloji ayarlarını yapan gerekiyor yahut ekran kartın desteklemiyor olabilir. Biraz ingilizcen varsa çok kolay bulabilirsin çözümünü. Mahalle bilgisayarcılarına sorma..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.