Merhabalar. Arkadasa bilgisayar aldik forumdan. Bilgisayari her acista aciliyor.5 saniye sonra kapanip.5 saniye bekledikten sonra aciliyor.bundan sonra sikinti yok. Sadece ilk acilista 1 defa yapiyor. Sebebi nedendir.
Sebebini bilen yokmu
quote:
Orijinalden alıntı: mücahit_0
Sebebini bilen yokmu
ramlerin frekansı biosta kaç mhz olarak görünüyor
quote:
Orijinalden alıntı: testerenecmi
ramlerin frekansı biosta kaç mhz olarak görünüyor
Alıntıları Göster
oc yapmışsınızdır büyük ihtimal ondandır benim z68 gigabyte de oyle oluyo oc den dolayı.
quote:
Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda
oc yapmışsınızdır büyük ihtimal ondandır benim z68 gigabyte de oyle oluyo oc den dolayı.
Alıntıları Göster
Sistemin diğer bileşenleri neler ? Ramler gibi görünüyor sorun
Asus z77 sabertooth i7 2600k Gskill ripjaws 4x2 1600mhz 700w power Hdd Gtx580 Baskada bir sey yok Kasayi yeni aldik. Durum soyle. İlk defa acinca aciliyor.3 saniye sonra kapaniyor.yine 3 saniye kapali bekledikten sonra kendiliginden aciliyor. Yani 1 defa reset atiyor. Bundan sonra sorunsuz aciliyor. Bunu her zaman actiginda 1 defa yapiyor. O.c varmi bilmiyorum ancak bios u default yaptip. O.c varsa bile iptal olmaz mi
quote:
Orijinalden alıntı: mücahit_0
Asus z77 sabertooth i7 2600k Gskill ripjaws 4x2 1600mhz 700w power Hdd Gtx580 Baskada bir sey yok Kasayi yeni aldik. Durum soyle. İlk defa acinca aciliyor.3 saniye sonra kapaniyor.yine 3 saniye kapali bekledikten sonra kendiliginden aciliyor. Yani 1 defa reset atiyor. Bundan sonra sorunsuz aciliyor. Bunu her zaman actiginda 1 defa yapiyor. O.c varmi bilmiyorum ancak bios u default yaptip. O.c varsa bile iptal olmaz mi
Aldığın kişi ile irtibata geçtinmi peki? Belki sen almadan önce'de vardı aynı sorun, Garip bir sorun hdd'de bir sorun olabilir diye düşünüyorum.
Aldigim kiside dogruladi. Oda bu sekilde kullaniyormus. Nette baktim bu sekilde olanlar varmis.ama sebebi belli degil.bazilari bu normal durum demis.Hdd tamamen sokuyorum yine ayni oluyor.hdd ile alakasi yok gibi
Maximus v formula kullanmistim ondada bu sekildeydi bios versiyonu degistirmeyi denedinizmi bir ihtimal faydasi olur
Sorunun sebebini bilmedigim icin hic bir sey yapmadim.ancak acilista bios update uyarisi veriyor. Guncelleme yapmami istiyor. Siz nasil kurtuldunuz bu sorundan
Bios update ve HDD-SSD Firmware update yapın.
Kisa sure kullandim bu sekilde bir islem yapmadim bios uyarisida veriyorsa guncelleyin derim
quote:
Orijinalden alıntı: *666*
Kisa sure kullandim bu sekilde bir islem yapmadim bios uyarisida veriyorsa guncelleyin derim
Bios güncelle sen gerekli birşey zaten belki bir faydası olur bu duruma'da.
quote:
Orijinalden alıntı: Glorfindel1907
Bios güncelle sen gerekli birşey zaten belki bir faydası olur bu duruma'da.
Alıntıları Göster
geri vermeyi düşünmüyorsanız en mantıklısı bios güncelleme çünkü sıkıntı o aşamada görünüyor
o anakarti sadece oc yapanlar alio hocam oc sizmi kullanosunuz.
quote:
Tpu aktif edilince de yapıyor başlangıçta açılıp kapanmayı. Anakart üzerinden switchi kontrol edin açık olabilir..
quote:
bendeki gigabayte de kapanınca bir kaç saat içinde açmaya çalışınca açılmıyor deli ediyor beni. ertesi gün açınca sorun yok. z68 dh3 müydü neydi sistem tercihlerim de yazıyor tam adı.
mücahit_0M
kullanıcısına yanıt
Bazı anakartların ram yuvalarının ram destekleri farklı olabiliyor bu sorun büyük ihtimalle takılı olan ram yuvasının ramin biosunu tam olarak okuyamadığı için kendini bir daha başlatıyor.Bios sürümüne biosdan bir bakın sonra sistesindeki son versiona bakın farklar varsa dediğim gibi oluyordur.Biosu güncelleyin sorun düzelecektir.
En kisa surede bios guncelleme yapinca bilgi vericem
quote:
Hocam anakart daha yeni aldi arkadas. Acilisi duzeltelim. Sicakliga gore o.c yapilabilir.ancak ben o.c taraftarı pek degilimdir.tabi islemci yetersiz gelirse o zaman yapilabilir. Bende 3770k var o.c hic yapmadim.belki 2600k da yapabiliriz.anakarti ozel secmedik. Komple sistem olarak aldigimiz icin secme sansimiz yoktu.