Şimdi Ara

ASRock A320M anakartta mavi ekran hatasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
48
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

980 Pro alip takip oyun oynamaya calistigimda mavi ekran aliyorum ve aldigim mavi ekran okunmayacak sekilde hizli bir sekilde kendini restartliyor. Bu yuzden minidump dosyasi da olusturmuyor. LoL'de mavi ekran alip sonrasinda Event Viewer ile bakip arattigimda TPM kapatilirsa sorunun cozulecegi yaziyordu. TPM kapattim mavi ekran almiyordum ama bu sefer RDR2 oynamaya calistigimda oyunun yukleme ekrani bittigi gibi mavi ekran almaya devam ettim. Bu sefer RAM'leri cikartip silgiyle silip tekrar taktigimda bilgisayarda guc olmasina ragmen acilmamasina, RAM'lere anca biraz guc uygularsam acilmasina yol acmisti. 980 Pro takili iken bilgisayarda masaustundeyken bir sorun yok, LoL'de iken bir sorun yok ama RDR2 oynamaya calisinca bir sorun var. Bugün eski MP510 SSD'mi takip RDR2 oynamaya calistim ve hiçbir sorun olmadan oldu.

Sorunun anakartimin RAM slotlarinin gevsek oldugunu dusunuyordum fakat bu SSD farki olunca, kafam gercekten cok karisti.

Windows'un Memory Diagnostic Tool'unu kullanip RAM'leri test ettim, bir problem yok. Windows 10'a gectim yine ayni mavi ekran.

Minidump olusturulmamasini da ben kanimca RAM'lere bagliyorum.

RAM'lerde bir sorun yok.

Yardimci olabilecek herkese cok teşekkür ederim.

• Ramlerde sorun olsa dediğiniz gibi gevşeklik falan sürekli hata verir. Bu öyle temassızlık yapıyor bir geliyor gidiyor tarzında bir şey oluşturmaz. Ram slotlarında sorun olsaydı sürekli hata alırdınız normal kullanımda. Kendiniz söylüyorsunuz Samsung SSD'yi taktığımda sorun oluşuyor diye belli SSD'de sorun var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asrock B450m Bios açılmıyor ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.