Şimdi Ara

Asus Z97-A Ram Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Nefy

sağolun dostlar :)

belki yorum almak isteyen olursa oemlerle ilgili, her türlü yorum yapılır. şimdiden yazalımda ihtiyacı olan olursa ulaşır bilgi veririz :)

Hocam öncelikle sisteminiz hayırlı olsun, konunuzu gördüğüm iyi oldu bende Z87-Pro anakartlı bir sistem topluyordum sonra Z97-Pro alayım madem dedim ama yeni kartlar oldukları için update gerekebilir diye düşündüm.Başka sorun yaşadınız mı ve kalan parçalarınızı öğrenebilir miyim acaba?
  • O KC kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam, daha iyisi senin olsun. evet anakartlar yeni olduğu için biosu güncellemekte fayda var. ben yeni nesil haswell işlemcilerden olan i5 4690 aldığım için başta pc açılmadı sonra işlemci için bir güncelleme yaptılar açıldı. ki zaten güncel tutmakta fayda var pc yi her türlü.yukarı da anlattığım ve çözümünden de bahsettiğim ram sorunu dışında bir sorunla karşılaşmadım. hatta oldukça memnunum. ssd siz bir bilgisayar almanın saçmalık olduğunu düşünüyorum şuanda.

kalan parçalarım şöyle,

CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MidT ATX SİYAH KASA
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    Core i5 4690 Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD
    bir de ben içine 2 tane dahili hdd taktım eski pcden tıkır tıkır çalışıyorlar.
    6 tane sata 3.0 girişi var anakartta zaten derdim giriş çıkışların bol olmasıydı, oldu.
    bol usb 3.0 ı da var.
    dediğim gibi bir problem yaşamadım. dvdr bu hafta alacağım, eskisi bozuktu zaten takmadım onu.
    ayrıca ben ekran kartı da almadım dahili ile takılıyorum. problem yok.
    işlemci soğutucusu da stok soğutucu, 2 de kasa da fan takılı zaten. valla kasanın içi de dılı da buz gibi. nasıl bir kasa anlamadım ben. benim eski kasa odayı ısıtıyordu. çok geri kalmışım sanırım teknolojiden :) benim için çok şükela oldu donanımlar. kullanım amacıma tam uygun. sessiz, hızlı, soğuk, son teknoloji bir sistem :)

• Kasa içinden birkaç foto atsanda gözümüz gönlümüz açılsa .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulud49 U kullanıcısına yanıt
    hocam valla kasayı öyle bir yere sokuyorum ki kablo bağlaması falan çok yorucu. şuan onunla uğraşmak bu hasta halimde hiç gözüm yemiyor doğrusu :) ama zaten bir şey yok kasada. anakart stok soğutucu, ssd hdd bi de power işte :) bomboş içi, ferah :)
  • quote:

hocam valla kasayı öyle bir yere sokuyorum ki kablo bağlaması falan çok yorucu. şuan onunla uğraşmak bu hasta halimde hiç gözüm yemiyor doğrusu :) ama zaten bir şey yok kasada. anakart stok soğutucu, ssd hdd bi de power işte :) bomboş içi, ferah :)

Yinede saol kardeşim düşünmen yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

teşekkür ederim hocam, daha iyisi senin olsun. evet anakartlar yeni olduğu için biosu güncellemekte fayda var. ben yeni nesil haswell işlemcilerden olan i5 4690 aldığım için başta pc açılmadı sonra işlemci için bir güncelleme yaptılar açıldı. ki zaten güncel tutmakta fayda var pc yi her türlü.yukarı da anlattığım ve çözümünden de bahsettiğim ram sorunu dışında bir sorunla karşılaşmadım. hatta oldukça memnunum. ssd siz bir bilgisayar almanın saçmalık olduğunu düşünüyorum şuanda.

kalan parçalarım şöyle,

CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MidT ATX SİYAH KASA
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    Core i5 4690 Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD
    bir de ben içine 2 tane dahili hdd taktım eski pcden tıkır tıkır çalışıyorlar.
    6 tane sata 3.0 girişi var anakartta zaten derdim giriş çıkışların bol olmasıydı, oldu.
    bol usb 3.0 ı da var.
    dediğim gibi bir problem yaşamadım. dvdr bu hafta alacağım, eskisi bozuktu zaten takmadım onu.
    ayrıca ben ekran kartı da almadım dahili ile takılıyorum. problem yok.
    işlemci soğutucusu da stok soğutucu, 2 de kasa da fan takılı zaten. valla kasanın içi de dılı da buz gibi. nasıl bir kasa anlamadım ben. benim eski kasa odayı ısıtıyordu. çok geri kalmışım sanırım teknolojiden :) benim için çok şükela oldu donanımlar. kullanım amacıma tam uygun. sessiz, hızlı, soğuk, son teknoloji bir sistem :)

Cevap için teşekkürler hocam, sisteminde gayet güzelmiş güle güle kullan :) Bakalım önümüzdeki hafta karar veririm anakarta bende araştırayım biraz daha.Carbide kasalar serin olur bu arada doğru.

• O KC kullanıcısına yanıt
    rica ederim hocam, dediğim gibi daha iyisi senin olur inşallah. demek carbide denilen olay bununla ilgiliymiş. fevkalade güzel. bende senin gibi çok araştırdım baya bir şey öğrendim. kasaları, anakartları falan da vatanda yakından bakarak taradım ettim. eğer oyun harici, intelli ve ekran kartı dışında bir pc düşünüyorsan yorumda bulunabilirim bilahare. misal anakart seçeneklerin varsa bilgim dahilinde yardımcı olabilirim fikir vermesi açısından. ister özelden ister buradan yaz fikir beyan ederim dilimizin döndüğünce. ayrıca ankaradaysan söğütözü vatanı da tavsiye ederim. güzelce kurdu çocuklar bilgi vere vere 3-4 saat vakit geçirdim, topladılar falan. kolay gelsin :)
  • carbide serisinin olağan üstü bir artısı yok hocam ama eski kasanıza göre kıyaslarsanız inanılmaz gibi gelmiştir hayırlı olsun güle güle kullanın asus z97-a msi gaming z97 5 arasında kaldım bende bakıyorum konulara
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    evet hocam bu dediğinde olabilir, yani 2006 da toplamış olduğum dexonic kasa ile kıyasladığımdan bana çok şaşalı geliyor olabilir. ama soğuk yani o kesin, diğeri yanıyodu ama iyi gitti yadigar :)
    çok teşekkür ederim bu arada, sağolasın :)

bu iki anakart arasında bende kalmıştım kısa bir an da olsa. yani ramler çalıştırmayınca bir an dedim şimdi geri gidip gelmeyle uğraşmayım, şu gaming 5 i alıp kurtuluyum nasılsa hemen hemen her şeyi aynı diye ama bir anda dedim yapılır ne olacak. öyle de oldu sorun basitmiş. gaming 5 daha çok oyun için olduğundan sonradan ben g-55 e falan da dönmüştüm, klasik seri yeter bana diye. sonra baktım 97a çok daha hoş duruyor. fiyat olarakta devasa farklar yok, uzun süre kullanacağım. görüntüsü, soğutucuları falan hoş da duruyor. uğraşmadım yapıştırdım :) ben bu anakartı tavsiye ederim valla, bios falan ayrıntılı hoş, yalnız benim oc ile falanda uğraştığım yok söylemeliyim :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.