Şimdi Ara

Asus Z97-A Ram Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugün vatandan bir sistem topladım ama daha almadım. asus z97-A aldım. 4x2 de ram aldım. tüm sistemi kurdu çocuklar ama çift ram takınca çalışmıyor tek ram takınca çalışıyor pc. biostan ayar falan da yaptılar çözemediler, daha da yapacaklarını söylediler. slotta mı sorun var yoksa güncelleme veya ayarlardan mı bulamadılar ona bakacaklar. sizce neden kaynaklanmış olabilir. baya bir değişik ram falan da denediler, hep aynı problemi yapıyor. ama tek ramle çalışıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nefy -- 27 Mayıs 2014; 21:39:23 >

• Renklere gore takilcak kitapcikta yazar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmet yapar kullanıcısına yanıt
    hocam öyle yaptılar zaten, hepsi bilgisayarcı çocuklar. her türlü denediler. 2 ve 4 te çalışıyor mesela ama daha sonra ram takma durumu olacağı için sorunu çözmek istiyorlar, bende istiyorum elbette.
  • her 2 rengede takInca karsilikli calismadi lazim evet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TolgaAMD T kullanıcısına yanıt
    çalışmadı hocam 3 ayrı marka ram denediler 3 ü de aynı şeyi yaptı tek slotta çalışıyor çift çalışmıyor. sadece 2 ve 4 te çalışıyor aynı anda
  • Ya hocam zaten 2 -4 te calismis ram eklencekse 1-3 yada 3-1 seklinde takilir

• ahmet yapar kullanıcısına yanıt
    iyi de hocam anakartın yönelgesinde 1-3 eklenir ilk diyor. 2-4 demiyor. ama 1-3 çalışmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nefy kullanıcısına yanıt
    anakartta sorun olabilir

montaj esnasinda pinleri yamultmus olduklarindan cift kanal tanitamiyor olabilirler

montaj öncesi anakartin pinlerinde sorun da olabilir

z97 gaming3 te sorunsuzca açtı demissiniz hocam aklima anca bunlar geldi ayni model anakarttan baska bir tane ile denetmeye çalışin satın aldiginiz sorunlu büyük ihtimal

• Humboldt H kullanıcısına yanıt
    onu hemen yapacaktı çocuklar da daha yeni stoğa gelmiş 5 tane 4 ü tükenmiş ben sonuncuyu almışım. ramlerde sorun olmadığı kesin çünkü 3 ayrı marka ram taktı denedi sorun aynıydı. soket diyeceğim ama tek taktığında çlışıyor, çift çalışmıyor, ben çok yakın olamadım montaja belkide tek taktığının muadili olan diğer slot sorunlu olabilir, bilemiyorum. arkadaşlar da zaten hem anakart baştan mı sorunlu yoksa güncelleme veya bios ayarında mıdır sorun ona bakacaklar. hem kendileri bundan sonraki satışlar için bilgi toplamış olurlar hemde ben mağdur olmamış olurum diyerekten deneme yapıp çözüm aramaları için zaman tanıdım. ama çok üzüldüm. kart çok içime sinmişti.

büyük bir ihtimal olmayacak ve ben ya klasik seri msı z97-g55 ya da z97 gaming 5 alacağım.

bu arada ankara söğütözü mağazasını tavsiye ederim. oldukça yardımcı oluyor arkadaşlar. çeşitte bol. güzel de montajlıyorlar, yalnız tenha zamanda gitmekte fayda var.

hocam bir şey soracağım sanmıyorum ama ellerinde 1600 mhz ramler kalmamış. 1866mhz 2x4 taktılar. bu 1866 lar sorun oluyor olabilir mi. burada bellek frekansları 1600 e kadar demiş.

http://www.cizgi.com.tr/product/mainbord/asus-Z97-A#spec

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nefy -- 28 Mayıs 2014; 2:10:52 >

• 1866 mhz diye sorun olmaz hocam 1333/1600 profilleri de mevcut ramlerin içinde.

konuyla alakasi yok belki ama webe özel fiyatlardan mi aldiniz ürünleri yoksa farkli fiyattan mi?

tek ramle çalışması kartın sıkıntılı oluşundan duruyor bana göre ama baska zamazingoşu da olabilir biostan falan. memok tusundan bahsetmiyorum. onu yapmışlardir muhakkak.

duruma göre msi kartlardan birini alabilirsiniz yada ayni asustan yeni kart gelmesini bekleyebilirsiniz.

• Mem OK tuşu olması lazım, o'nu denediniz mi ? Ya da tek slot takıp, BIOS güncellemesi falan deneyin olmazsa.
    bende ramleri tahmin etmiyordum ama aklıma bir şey gelmedi. neyse sorun çözülmüş. montajdaki arkadaş aradı dün. sorunun çözüldüğünü. tek slota rami takıp biostan ayar yaptığını ve diğerlerini de sorunsuz kullanılabildiğini söyledi gel al dedi işim vardı ama bugün gidip alacağım kasayı. bir şey olursa yazar değerli fikirlerinizi almak isterim yine dostlar. çok teşekkür ediyorum aydınlatıcı bilgileriniz için. eksik olmayın :)
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    dediğin gibi biostan halletmişler dostum sorunu. zaten kendileri de demişti zaman alır beklemeyin. hafta içi tenha zaten bir deneyelim bir kaç şey diye. telefon etti hallolduğunu söyledi tek ramle çalıştırıp biostan. teşekkür ederim hocam.
  • Hayırlı olsun hocam.

Yalnız aklima takildi biostan ayar falan işi , direkt görmesi lazım yani. Diyelim siz sonradan biosu sıfırladiniz ettiniz ne yapacaksiniz? memok ile ilgili bir ayar midir anlamadim ama siz detaylıca öğrenin ilerde başınıza sorun gelmesin bios sıfırlama yada ram takviyesi durumlarında

Anakarta bir ay içinde 3 tane BIOS çıkmış.

Sistemi tek slot bellek ile açıp, BIOS Update yapmışlardır. Yeni bir anakart sonuçta.
    teşekür ederim hocam. pc ile uğraşmaktan cevap yazamadım kaç gündür :)

dediğim gibi ramleri tek olarak görüyordu anakart 2 görmüyordu, sonra diğer çalışan gelmiş ondan aldım zaten pc yi. profiller varmış biosta onları değiştirerek yaptım dedi. banada gösterdi. anlaşıldı zaten durum. şuan pc sorunsuz çalışmakta. ayrıca tam istediğim gibi bir sonuç çıktı. ziyadesiyle hızlı pc :)
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    aynen hocam bios update falan yapıldı, işlemci içinde update yapmaları gerekti hepsini yaptılar :) şuan sorunsuz. sağolasın.
  • Sorun basit ve çabuk çözülmüş.
  • Hayırlı olsun.
  • sağolun dostlar :)

belki yorum almak isteyen olursa oemlerle ilgili, her türlü yorum yapılır. şimdiden yazalımda ihtiyacı olan olursa ulaşır bilgi veririz :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.