Şimdi Ara

Asus Zenfone 2 Laser 5.5' ZE550KL Yardım Masası ve Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
658
Cevap
13
Favori
26.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkürler ama keşke önce rootsuz cihazlar için olanı anlatsaydınız. malum hepimiz garantide sorun yaşamayalım diye henüz rootlamadık cihazları. garantisi bitsin ilk işim root ve custom rom zaten.

root gerektirmeyen yöntemi araştırdım buldum da fakat uygularken boot kilidi hatası verdiği için yapamadım.

aslında işlem cok basit yani sistem dosyalarından birinin notpadte acıp ismini ve içeriğini değiştiriyoruz kaydetip telefonu ac kapa yapıyoruz ama o dosya sistem dosyası oldugu icin ve root yetkisi gerektiği için dosyaya ulaşım zor.

ekleme:cihazı rootlamak için de kolay bi yöntem varsa paylaşırsanız seviniriz.hele de rootu ilerde geri alabilme şansımız varsa hiç beklemeyelim root atalım cihaza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F6021464 -- 14 Haziran 2016; 13:06:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba cihazı alsam ağustos ayı gibi , bana 2 sene boyunca sıkıntısız gider mi ? Yapacagım şey internette dolasmak ve sosyal medya uygulamaları. Arka kamerası falan sanırım güzelmiş ön kamera nasıldır ? Ağustos ayına kadar 700 e düşer mi acaba su an 750 civarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yorfa

teşekkürler ama keşke önce rootsuz cihazlar için olanı anlatsaydınız. malum hepimiz garantide sorun yaşamayalım diye henüz rootlamadık cihazları. garantisi bitsin ilk işim root ve custom rom zaten.

root gerektirmeyen yöntemi araştırdım buldum da fakat uygularken boot kilidi hatası verdiği için yapamadım.

aslında işlem cok basit yani sistem dosyalarından birinin notpadte acıp ismini ve içeriğini değiştiriyoruz kaydetip telefonu ac kapa yapıyoruz ama o dosya sistem dosyası oldugu icin ve root yetkisi gerektiği için dosyaya ulaşım zor.

ekleme:cihazı rootlamak için de kolay bi yöntem varsa paylaşırsanız seviniriz.hele de rootu ilerde geri alabilme şansımız varsa hiç beklemeyelim root atalım cihaza.

Preroot rom flashlanabilir en basit olarak garanti kapsamından çıkartmayacak şekilde.
    Ben direk kilit açma uygulamasını kurdum açtım bootloaderı. Garanti falan düşünmüyorum açıkcası. Basarım stock romu yollarım donanımsal arızalarda. Zaten yazılımsal arızaları da kendim hallederim.
    Bootloader açıldıktan sonra zaten işlem basit, twrp yi flashlamadan sadece "fastboot boot twrp.img" komutuyla çalıştırıp en son çıkan Superuser.zip i twrp den yüklemek yeterli oluyor.

• CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    aynen ben de hem twrp yi flashlayarak denedim hemde flashlamadan denedim ikisinde de bootloader hatası verdi.
    bootloaderin apk yla acıldıgını bilmedigim icin ondan sonra devam etmedim.

bootloader kilidi icin apk tavsiyeniz varmı?yoksa sadece tek uygulamamı var markette??
    bir de stock roma dönmeden superuser ve bootloader kaldıran apkyı telden silince cihaz unroot olur mu??

önce bootloader kilidini kaldırıp linkte root gerektirmeyen yöntemi anlattıgı gibi deneyip olmuyorsa mecburen superuserle rootlayıp deneyip sonucu burdan paylasırım.

bu arada şurdaki video acıklama kısmındaki talimatlar da cok işe yarıyor.
    DimusTechyoutube
    Android Marshmallow - Enable Multi Windows Without Root
    https://www.youtube.com/watch?v=SvmPDIkoz4E

6.0 alacak diye seviniyoduk geldi hersey aynı tas aynı hamam.hic olmassa bu yontemle multi windowu acabilelim bi işe yarası su android 6.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F6021464 -- 14 Haziran 2016; 13:43:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8F6021464

aynen ben de hem twrp yi flashlayarak denedim hemde flashlamadan denedim ikisinde de bootloader hatası verdi.
    bootloaderin apk yla acıldıgını bilmedigim icin ondan sonra devam etmedim.

bootloader kilidi icin apk tavsiyeniz varmı?yoksa sadece tek uygulamamı var markette??
    bir de stock roma dönmeden superuser ve bootloader kaldıran apkyı telden silince cihaz unroot olur mu??

önce bootloader kilidini kaldırıp linkte root gerektirmeyen yöntemi anlattıgı gibi deneyip olmuyorsa mecburen superuserle rootlayıp deneyip sonucu burdan paylasırım.

bu arada şurdaki video acıklama kısmındaki talimatlar da cok işe yarıyor.

6.0 alacak diye seviniyoduk geldi hersey aynı tas aynı hamam.hic olmassa bu yontemle multi windowu acabilelim bi işe yarası su android 6.0
    quote:

Orijinalden alinti: yorfa

aynen ben de hem twrp yi flashlayarak denedim hemde flashlamadan denedim ikisinde de bootloader hatasi verdi.
    bootloaderin apk yla acildigini bilmedigim icin ondan sonra devam etmedim.

bootloader kilidi icin apk tavsiyeniz varmi?yoksa sadece tek uygulamami var markette??
    bir de stock roma dönmeden superuser ve bootloader kaldiran apkyi telden silince cihaz unroot olur mu??

önce bootloader kilidini kaldirip linkte root gerektirmeyen yöntemi anlattigi gibi deneyip olmuyorsa mecburen superuserle rootlayip deneyip sonucu burdan paylasirim.

bu arada surdaki video aciklama kismindaki talimatlar da cok ise yariyor.

6.0 alacak diye seviniyoduk geldi hersey ayni tas ayni hamam.hic olmassa bu yontemle multi windowu acabilelim bi ise yarasi su android 6.0

Bootloader açıcı uygulama Asus'a ait. Cihaz modeline göre Asus un destek sayfasında var.
    Apk ile bootloader açımı basit fakat cihaz imei sini ve cihaz numarasını sistemde garanti dışı diye işaretliyor olabilir. Emin değilim.
    Zaten bootloader açtıktan sonra orjinal komple romu adb sideload yöntemiyle flashlayınca bootloader kapanıyor.
    Bootloader açıldıktan sonra geri kalan fastboottan twrp yi sadece çalıştırmak (fastboot boot twrp.img) ve twrp den super user.zip i yüklemek.

hocam biraz daha araştırdım ve denedim de cihazdaki android 6.0 versiyonu icin henuz bootloader yok malesef.
    sitesindekini de xda daki anakonudaki apk ların hepsini denedim,uygulama durdu hatası veriyor ve cihazın kilidini kaldırmıyor.

sanırım siz lolipop versiyondayken bootloader kilidini kaldırdınız o yuzden sizde sorun yok.
    ama suan android 6.0 güncellemesi için maalesef bootloader acma uygulaması yok.
    yani bootloader kilidini acamadıgımız icin root ve multi window işi başka bahara kaldı.
  • adoptive storage opsiyonunu açma yönergelerini yazan arkadaşlar, artıları ve eksiklerini de aynı başlıkta belirtirseniz iyi olacağı kanaatindeyim. Bunu açacak arkadaşlardan illa ki bu nedir ne değildir bir araştırayım demeden uygulayacaklar çıkacaktır çünkü.

Android Central
    Everything you need to know about your SD card and Adoptable storage
    http://www.androidcentral.com/inside-marshmallow-adoptable-storage

***Once a storage device is adopted, it becomes part of the system and is no longer removable. Sure you can physically remove it, but you'll be prompted to put it back while apps and services crash on your phone or tablet. It's adopted — taken in and loved by the system, and made part of the whole.

***This means Adoptable storage is really only useful for two things:

An SD card placed in a phone or tablet and never to be removed
    A USB storage device attached to your Android TV box, and never to be removed.

---

Android Open Source Project
    Adoptable Storage  |  Android Open Source Project
    https://source.android.com/devices/storage/adoptable.html

***Because the contents of an adopted storage device are strongly tied to the Android device that adopted it, the encryption keys should not be extractable from the parent device, and therefore the storage device can't be mounted elsewhere.

---

motorola-global-portal.custhelp.com
    Adoptable Internal device storage - Moto X Pure Edition, Android 6.0 (Marshmallow) - Motorola Support - US
    https://motorola-global-portal.custhelp.com/app/answers/prod_answer_detail/a_id/109134/p/1449,9582

***You have a high-speed card (UHS-1)

***The SD card can become your device primary storage
    Downloaded applications, their data and media can be moved to the card
    The card is not readable by other devices. (another phone, Mac, PC, digital camera)
    The card is always encrypted, and can not be decrypted on any other device.
    The card will be formatted when Portable storage is selected.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 14 Haziran 2016; 15:47:48 >

• quote:

hocam biraz daha araştırdım ve denedim de cihazdaki android 6.0 versiyonu icin henuz bootloader yok malesef.
    sitesindekini de xda daki anakonudaki apk ların hepsini denedim,uygulama durdu hatası veriyor ve cihazın kilidini kaldırmıyor.

sanırım siz lolipop versiyondayken bootloader kilidini kaldırdınız o yuzden sizde sorun yok.
    ama suan android 6.0 güncellemesi için maalesef bootloader acma uygulaması yok.
    yani bootloader kilidini acamadıgımız icin root ve multi window işi başka bahara kaldı.

Hocam, biraz yukarıda ydostlar ın mesajındaki yöntemi deneyebilirsiniz. Sanırım pre-root yapılmış stock romu normal romun üzerine flashlatıyorlar. Muhtemelen veri kaybı olmadan uygulanabilecektir.

Farklı bir yöntem olarak;

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=3756364&d=1463726301 Bu linkten veyahttps://download.chainfire.eu/964/SuperSU/BETA-SuperSU-v2.74-2-20160519174328.zip bu linkten Supersu 2.74-2.zip dosyasını indirin ve telefonun sd kartına atın(dahili de olur herhalde ama sd demişler hep.)

https://dl.twrp.me/Z00L/ bu linkten TWRP 3.0.2-2 Z00L.img dosyasını indirip telefonu fastboot moduna alın.
    fastboot boot twrp-3.0.2-2-Z00L.img komutu ile TWRP yi çalıştırın.

TWRP den supersu 2.74-2.zip i yükleyin.

Supersu2.65 stable ile denememde Asus logosunda takılmıştı. O yüzden 2.74 ü tavsiye ediyorum.
    En kötü ihtimalde sd kartın içinde Marshmallow romunun zip dosyasını bulundurursanız recovery ye girip sd karttan stock romu tekrar yükleyebilir ve veri kaybına uğramadan cihazı açabilirsiniz.

teşekkürler hocam sonunda yapabildim.
    nasıl oldu bende anlamadım ama rootsuz yapmayı başardım sonunda.
    şuanda multi window u kullanabiliyorum,gerci boyut ayarlama falan yok ama en azından artık iki pencere acabiliyorum.
    tekrar teşekkürler yardımlarınız için.
  • Marshmallow stok rom yüklü Zenfonlarda Multi-Window Özelliği ekleme.

Telefonunuz Rootlu olmalıdır.

İhtiyacınız olan Root Explorer.3.3.3 uygulmasını aşağıdaki linkten indirin ve kurun

ilk önce video 1 deki işlemleri yapınız

sonra telefonuzu yeniden başlatın

sonra video 2 deki işlemleri yapın

güle güle kullanın

• quote:

teşekkürler hocam sonunda yapabildim.
    nasıl oldu bende anlamadım ama rootsuz yapmayı başardım sonunda.
    şuanda multi window u kullanabiliyorum,gerci boyut ayarlama falan yok ama en azından artık iki pencere acabiliyorum.
    tekrar teşekkürler yardımlarınız için.

Rootsuz mu yaptınız yoksa bootloader açmadan rootlayarak mı yaptınız hocam?
  • 2 gündür arka kamera gitti. Uygulamayı açıyorum sadece ön kamerayı açıyor. Arka kameraya dönme gibi bi seçenek yok. Nedendir acep ne yapmalı?

• hata verip kapanan unlock bootloader görevini yapmıs ve cihazı unlock yapmıs.
    ben de üzerine TWRP yi flashladım ordan systemi mount edip gerekli dosyayı editledim.
    yani roota gerek kalmadı.

@saddler1
    ayarlardan uygulamalara gelin kamerayı bulun ve güncellemeleri kaldırı secin.
    kamerayı tekrar acmadan google playdan kamera güncellemesini tekrar alın yüklensin ve deneyin.
    eger hala acılmıyorsa donanımsal bi sorun da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F6021464 -- 15 Haziran 2016; 14:13:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saddler1

2 gündür arka kamera gitti. Uygulamayı açıyorum sadece ön kamerayı açıyor. Arka kameraya dönme gibi bi seçenek yok. Nedendir acep ne yapmalı?

Hesap makinesini açıp .12345+= tuşlayın. Gelen test menüsünden Single test i seçin. En alta doğru inerken "Main Camera Capture Test" seçeneğine girin. Eğer arka kamera çalışmazda donanımsal olma ihtimali yüksek.

yorfa arkadaşımızın dediği yöntemle kamera uygulamanızı güncellemeyi deneyin. Yazılımsal ise büyük ihtimal düzelecektir ki muhtemelen yazılımsaldır.
  • Bu telefonu alıcam bir sıkıntı çıkmazsa. Alma kardeşim başını taşlara vurursun diyen var mı? Varsa o kişiler telefon önerisinde bulunabilir mi?
  • Telefonla ilgili şikayeti olan yok herhalde. Harika :)
  • Evet son Android güncellemesi ile daha da güzel oldu cihaz. Alabilirsiniz :)

• Sakin alma bes para etmez surekli donuyir iki tane var bende ayruca uygulama yüklenince reset atiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: communiste

Bu telefonu alıcam bir sıkıntı çıkmazsa. Alma kardeşim başını taşlara vurursun diyen var mı? Varsa o kişiler telefon önerisinde bulunabilir mi?

950 liraya çıkarsan General Mobile 5 yada LG G3 al.
  • GM 5 ya da G3 gibi sorunlu telefonlar alınmaz.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.