Şimdi Ara

Asus Zenfone Cihazı 'Test Model C' Olarak Görünenler Grubu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
633
Cevap
11
Favori
27.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FikirLideri

Çabalarınızın sonuç vermesine sevindim ama reyontek aklanmış mı oldu şimdi? Sattıkları ürünler satışı yasak olan test ürünleri mi, yoksa asus tayvan seri numara kaydını yaparken yanlışlık mı yapmış?

Cihazlar test cihazı değil inceleme sitelerine/dergilere dağıtılmak için ayrılmış normal cihazlar. İthal edilen bir parti malı bu iş için kenara ayırmışlar nasıl olduysa onlar satışa çıkmış ve hepsi Reyontek firmasına gitmiş. Bunları el altından mı sattılar yoksa hata yapıp mı sattılar belli değil çünkü detayları Asus TR biliyor. Reyontek ve n11.com masum da olabilir fakat durum kendilerine iletildiğinde vakit kaybetmeden satışı durdurmaları gerekirdi ancak bunu yapmadılar, bu sebeple iyi niyetlerinden şüphe ediyorum. Bu ürünler Bilkom üzerinden pazarlanacakmış C5 ile gelenlerde böyle bir sorun yok Bilkom'un dağıtımını üstlendiği parti de sorun mevcut. Belki de Bilkom'a al bunları inceleme yapanlara dağıt diye verilen ürünlerin bir kısmını Bilkom bayilerine satış için gönderdi. Reyontek bu ürünleri nasıl tedarik etti belirsiz, kendisi de n11.com üzerinden yazılan hiçbir şeye artık cevap vermediği için konunun aslını öğrenemiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ariasoft

Allah razı olsun teknofone hocam.

Bu iş senin kişisel çabanla çözüldü benim üründe garantiye alınmış. Yine benim çekincem bu test cihazları acaba diğerlerinden farklı olabilir mi? Farklı değilse ve garantiye girdiyse sorun değilde bu cihazlar farklıysa yine uğraşacağız.

Abi ben teşekkür ederim senden de razı olsun. Sen olmasan benim haberim olmazdı. Nihat bey işin peşini bırakmayacakmış Reyontek'e bir ziyaret yapacak anlaşılan. Tabi partinin avukat ordusu ile giderse reyontek iki güne kepenk kapatıp kaçar gider. Reyontek bir açıklama yapıp mağdur olan herkesin cihazını iade alacağım deseydi herkesin gözünde aklanacaktı fakat şu durumda cevap vermeyerek kendisini suçlu duruma düşürüyor. Bu konu 1000 ziyaretçi oldu arama motorunda ismi yazılımca direk çıkıyor, konunun kendine zararından haberi yok aslında. n11.com üstünden yazılanlara cevap vermiyorsa en azından foruma gelip bir açıklama yapabilirdi fakat ondan da kaçındı. Hocam cihazın normal cihaz kafana takma sen sadece inceleme için ayrılan partinin malından denk gelmiş garanti vereceklerse kafana takma hocam.

• Asus Tayvan'ın bize bir iyilik yaptığını düşünerek bu ürünlerin test ürünü olduğunun kanıtlarını silip, garanti altına alması sizce ne derece faydalı oldu? Ne olursa olsun reyontek iade almalı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FikirLideri -- 22 Aralık 2015; 0:13:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Asus Tayvan'ın bize bir iyilik yaptığını düşünerek bu ürünlerin test ürünü olduğunun kanıtlarını silip, garanti altına alması sizce ne derece faydalı oldu? Ne olursa olsun reyontek iade almalı bence.
    En beğendiğim incelemeyi teknopat yapmış. Recep Baltaş benim gizli kalmış çocuğum bile olabilir o kadar sempati duyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airtime -- 29 Aralık 2015; 20:36:22 >

• quote:

Ne olursa olsun reyontek iade almalı bence.

Katılıyorum, yeni satışlarda mutlaka iade almalı.
  • Tüketici hakları kanunundan alıntı yapıyorum. Özellikle siyahla işaretlediğim yerler size satılan cihazın test ürünü olup garanti içinde olmamasıyla ilgili. Davanızda ne kadar haklı olduğunuz ortada. Kesinlikle iade ya da ayıpsız olanıyla değişimi yapılmalı.

"Ayıplı mal
    MADDE 8 – (1) Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır.
    (2) Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda, internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan; satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan; muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir."

Ayıplı maldan sorumluluk
    MADDE 9 – (1) Satıcı, malı satış sözleşmesine uygun olarak tüketiciye teslim etmekle yükümlüdür.
    İspat yükü
    MADDE 10 – (1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir. Bu karine, malın veya ayıbın niteliği ile bağdaşmıyor ise uygulanmaz.
    (2) Tüketicinin, sözleşmenin kurulduğu tarihte ayıptan haberdar olduğu veya haberdar olmasının kendisinden beklendiği hâllerde, sözleşmeye aykırılık söz konusu olmaz. Bunların dışındaki ayıplara karşı tüketicinin seçimlik hakları saklıdır.
    (3) Satışa sunulacak ayıplı mal üzerine ya da ambalajına, üretici, ithalatçı veya satıcı tarafından tüketicinin kolaylıkla okuyabileceği şekilde malın ayıbına ilişkin açıklayıcı bilgiyi içeren bir etiket konulur. Bu etiketin tüketiciye verilmesi veya ayıba ilişkin açıklayıcı bilginin tüketiciye verilen fatura, fiş veya satış belgesi üzerinde açıkça gösterilmesi zorunludur. Teknik düzenlemesine uygun olmayan ürünler ise hiçbir şekilde piyasaya arz edilemez. Bu ürünlere, Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır.

Tüketicinin seçimlik hakları
    MADDE 11 – (1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
    a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
    b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,

c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
    ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
    seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknofone

quote:

Çabalarınızın sonuç vermesine sevindim ama reyontek aklanmış mı oldu şimdi? Sattıkları ürünler satışı yasak olan test ürünleri mi, yoksa asus tayvan seri numara kaydını yaparken yanlışlık mı yapmış?

Cihazlar test cihazı değil inceleme sitelerine/dergilere dağıtılmak için ayrılmış normal cihazlar. İthal edilen bir parti malı bu iş için kenara ayırmışlar nasıl olduysa onlar satışa çıkmış ve hepsi Reyontek firmasına gitmiş. Bunları el altından mı sattılar yoksa hata yapıp mı sattılar belli değil çünkü detayları Asus TR biliyor. Reyontek ve n11.com masum da olabilir fakat durum kendilerine iletildiğinde vakit kaybetmeden satışı durdurmaları gerekirdi ancak bunu yapmadılar, bu sebeple iyi niyetlerinden şüphe ediyorum. Bu ürünler Bilkom üzerinden pazarlanacakmış C5 ile gelenlerde böyle bir sorun yok Bilkom'un dağıtımını üstlendiği parti de sorun mevcut. Belki de Bilkom'a al bunları inceleme yapanlara dağıt diye verilen ürünlerin bir kısmını Bilkom bayilerine satış için gönderdi. Reyontek bu ürünleri nasıl tedarik etti belirsiz, kendisi de n11.com üzerinden yazılan hiçbir şeye artık cevap vermediği için konunun aslını öğrenemiyoruz.

Asus Türkiye'nin de haberi olması lazım ,eğer Bilkom bunları Asus Türkiyenin bilgisi dışında getirip satmışsa aralarında sıkıntı olabilir,yok eğer Asus Türkiye'nin bilgisi dahilinde getirip satmışsa hepsine yazıklar olsun demekten başka birşey düşmüyor,ama bence 1. seçenek daha kuvvetli çünkü Asus kendi sitesinden de satış yapıyor,yani bir nevi kendisine rakip olmuş oluyor...

• benim aldığım cihaz gerçekten incelenmiş ekran kenar kısımlarında çukurlarda pislik vardı sildim kapağı açtım batarya ve sim kartı kısmındada parmak izleri vardı işin en komik tarafı kutu ile içindeki telefonların üretim tarihleri farklıydı.heralde 09/2015 üretimli ilk cihaza ben sahibim genelde 08/2015 veya 10/2015 tarihli
  • Yasal hakkınızı kullanarak iade sürecini başlatın arkadaşlar. Birilerinin test ürünlerini temin edip sattığı açıkça ortada.

"Test model C" ibaresinin gitmesi size değil, o ürünün satışını yaparak haksız kazanç elde eden şirkete fayda sağlar.

• Evet haklisiniz ben burdan çek almıştım forumdan hesap sahibi hemen iade etmeye yanaşmadı.nerden aldık hata bizde

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: millercoholic
    Asus Türkiye'nin de haberi olması lazım ,eğer Bilkom bunları Asus Türkiyenin bilgisi dışında getirip satmışsa aralarında sıkıntı olabilir,yok eğer Asus Türkiye'nin bilgisi dahilinde getirip satmışsa hepsine yazıklar olsun demekten başka birşey düşmüyor,ama bence 1. seçenek daha kuvvetli çünkü Asus kendi sitesinden de satış yapıyor,yani bir nevi kendisine rakip olmuş oluyor...

Ürünler garantisiz değil içinde hem Asus Türkiye hem Bilkom garanti belgeleri var. Ayrıca Türkçe orijinal kullanım kılavuzu da var yani öyle Bilkom'un paralel getirdiği ürünler değiller, normal ithalat ile gelen ürünler.
    www.turkiye.gov.tr
    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - IMEI Sorgulama
    https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama
    sayfasından IMEI adreslerini sorgulayınca da Asus Türkiye tarafından ithal edildiği anlaşılıyor.

Forumdaki teknofone ve 3 ayrı cihaz alıp sorun yaşayan Avukat Nihat bey konuyu araştırmaya ve yasal olarak yapılabilecekleri araştırmaya devam ediyor. Şu an n11.com daki Reyontek firması hiçbir özel mesaja cevap vermiyor. n11.com da bekleyin, konuyu bizde araştırıyoruz diye dönüş yaptı.

Teknofone konuyu Asus Tayvan ile de görüşmeye devam ediyor, büyük ihtimalle bu cihazlar başka bir ürünün toplu alımı sonucunda hediye edilmiş cihazlar. Hediye olan cihazların kutusunun üstündeki plastik kaplamanın üstüne kırmızı siyah "bu ürün hediyedir, para ile satılamaz" etiketi yapıştırıyorlarmış. Bu şekilde satılamayacağı için bu plasik kaplama sökülük kutuların yeniden kaplandığı düşünülüyor.

Bana gelen kutunun dışındaki şeffaf plastik sağ ve sol yanlardan ayrı ayrı çizikti ve plastik çok kalındı. 2 taraftan ayrı ayrı birleşme noktaları belli oluyordu, kutu açılım videoalarında ise kutunun dışındaki plasik çok ince ve dış kaplamanın birleşim noktaları asla belli olmuyor. Bu sebeple kutuların sonradan yeniden kaplandığını düşünüyoruz.

Bu arada Asus Türkiye'nin resmi dağıtıcıları Bilkom ve C5 elektronikmiş. Yani gelen cihazlarda bu iki firmanın birinin garanti belgesi var ise o cihaz Asus Türkiye tarafından ithal edilmiş ve Asus Türkiye garantili cihaz oluyormuş.

aynen hocam daha önce aldığım dış poşet çok ince idi bu çok kalındı açamadım zorlandım. Ve kutunun içinde çıkan telefon üreitim tarihinin farklı olması ve kullanıldığına dair izler olması hediye ürün olduğunu kuvvetlendiriyor. imei sorgulamasında ithalat yoluyla kaydedilen imei yazıyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kartalado
    aynen hocam daha önce aldığım dış poşet çok ince idi bu çok kalındı açamadım zorlandım. Ve kutunun içinde çıkan telefon üreitim tarihinin farklı olması ve kullanıldığına dair izler olması hediye ürün olduğunu kuvvetlendiriyor. imei sorgulamasında ithalat yoluyla kaydedilen imei yazıyor

Olması gerekenden daha kalın bir poşetle geldi, aynı şekilde poşetin sağ ve soldan birleşme noktaları bariz şekilde belli oluyordu. Orijinal kutu açılım videolarında ise poşeti oldukça ince ve birleşim noktaları belli olmuyor. Bir şeyler olduğu belli ama %100 doğruyu kimse söylemiyor.

Konuyu Asus Türkiye'ye de gönderdim, herhalde bir yetkili gelip açıklama yapacaktır.

türkiyeye yoksa bu tarz ürünleri de mi veriyorlar düşüncesi de oluştu. İlk kez duyuyorum test cihazını nasıl iş analamadım burda siz farketmeseniz kimse farketmezdi. ben sadece reburfished diye şüpelenmiştim. gerçi benim ürün öle gibi

• kartalado kullanıcısına yanıt
    Test ürünleri, inceleme videolarını izlediğiniz shiftdelete, teknoseyir, technopat gibi yerlere gönderilen ürünlerdir.

• quote:

Reyontek Mağdurları sayfasından Hakan Öksüzoğlu'nun yaptığı deneme de cihazları Turkcell'in 4G'li olarak görmediği de ispatlanmış oldu.

Sim kartı uyumlu olmasına rağmen 4.5G yazıp 2222'ye gönderdiğinde cihazınız uyumsuzdur cevabı geliyormuş. Aynı test Turkcell çıkışlı cihazda cihaz uyumludur diye geliyormuş.

Ben bunu denemedim, iade v.s. durumları olur diye cihaza sim kart takmadım. Cihazı çalıştırıp Turkcell kullanan varsa 4.5G yazıp 2222'ye göndererek sonucu bizlerle paylaşabilir.

bende turkcel yok olsa yollardım. malesef vodofone var
  • bu eşimin cihazı
    elefon numaranızı girerek, hem SIM kartınızın
    hem de telefonunuzun 4.5G uyumlu
    olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
    (Abonelerimizin kullandığı cihaz bilgisi, son bir ay içerisinde çoğunlukla kullandığı cihaz bilgisine göre verilir.)
    Degerli Is Ortagimiz, SIM kartiniz ve telefonunuz 4.5G uyumlu degildir. Vodafone avantajlariyla akilli telefon sahibi olmak icin web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.http://www.vodafone.com.tr/Is-Ortagim/is-ortagim-cihaz-kampanyalari.p

bu kendi cihazım
    Telefon numaranızı girerek, hem SIM kartınızın
    hem de telefonunuzun 4.5G uyumlu
    olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
    (Abonelerimizin kullandığı cihaz bilgisi, son bir ay içerisinde çoğunlukla kullandığı cihaz bilgisine göre verilir.)
    Degerli Is Ortagimiz, SIM kartiniz 4.5G uyumludur ancak telefonunuz 4.5G uyumlu degildir. Vodafone avantajlariyla akilli telefon sahibi olmak icin web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kartalado
    bende turkcel yok olsa yollardım. malesef vodofone var

Vodafone'da sistemi yenilemiş, Vodafone forumlarına baktığıma göre çalışıyormuş. Sizde deneyebilirsiniz.

Vodafone
    Türkiye'nin en geniş 4.5G kapsaması Vodafone'da!
    http://www.vodafone.com.tr/Internet/vodafone-4-5g.php

iki cihazda n11 den alınmıştır. biri farklı satıcıdan muhtemelen açıklamada belirtildiği gibi son bir ay içerisindeki veriler baz alınıyor yada bilemeyeceğim

• Arkadaşlar telefon 4.5G uyumlu bu yönden kafanız rahat olsun. Ben telefonu vatandan bilkom garantili olarak aldım. Turkcell ve Vodafone bu telefonu satmadıkları için veri tabanlarına eklemiyorlar. Her iki operatörde sorgulama yaptım ikiside desteklemediğine dair sms gönderdiler. Yani size gönderilen test telefonlaryla alakal bir durum değil gönlünüz rahat olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: effect68

Arkadaşlar telefon 4.5G uyumlu bu yönden kafanız rahat olsun. Ben telefonu vatandan bilkom garantili olarak aldım. Turkcell ve Vodafone bu telefonu satmadıkları için veri tabanlarına eklemiyorlar. Her iki operatörde sorgulama yaptım ikiside desteklemediğine dair sms gönderdiler. Yani size gönderilen test telefonlaryla alakal bir durum değil gönlünüz rahat olsun.

Peki hocam bu ürünler test cihazı olarak geldiği için herhangi bir aksamında yada uygulamasında çalışmama gibi bir durum olur mu?Kafayı yemek üzereyim artık.
    Sonuçta adamları bu kadar para hırsı bürüdüyse herşeyi yapabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serichelli

quote:

Orijinalden alıntı: effect68

Arkadaşlar telefon 4.5G uyumlu bu yönden kafanız rahat olsun. Ben telefonu vatandan bilkom garantili olarak aldım. Turkcell ve Vodafone bu telefonu satmadıkları için veri tabanlarına eklemiyorlar. Her iki operatörde sorgulama yaptım ikiside desteklemediğine dair sms gönderdiler. Yani size gönderilen test telefonlaryla alakal bir durum değil gönlünüz rahat olsun.

Peki hocam bu ürünler test cihazı olarak geldiği için herhangi bir aksamında yada uygulamasında çalışmama gibi bir durum olur mu?Kafayı yemek üzereyim artık.
    Sonuçta adamları bu kadar para hırsı bürüdüyse herşeyi yapabilirler.

eksikliğini bilmemede diğer aldığımdan daha iyi çalışıyor gibi antutu 6,0 testinde 24900 puan verdi nenamark2 den en yüksek 54.3 fsp aldım

• reyontek bizim sorulara cevap vermemiş ama yeni bir soruya cevap vermiş3

TEST CİHAZI
    Ürünü sizden aldım ve test ürünü oldukları ortaya çıktı.Ürünler test cihazı olduğu için çalışmayan herhangi aksamı yada özelliği var mı?Eğer sıkıntı varsa ürün şuan kargoda ve teslim almadan geri göndereceğim.
    20 Aralık 2015 Pazar
    reyontekMerhaba bahsettiğiniz konu nerde yazmaktadır. yoktur öyle birşey ürünler orjinal asus ürünüdür. bunu gördüğünüz yerin linkini bizimle paylaşırmısınız.
    20.12.2015
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.