Şimdi Ara

Asus Zenfone Cihazı 'Test Model C' Olarak Görünenler Grubu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
633
Cevap
11
Favori
27.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ValarMorghulis

Arkadaşlar ürünü asus web sitesinden kayıt ettirirseniz geri almamaları doğal, o noktadan sonra cayma hakkı değil, malın ayıplı olup olmadığına göre bir rota izlenir. Bu da doğal. O seri numara global sisteme kayıt olduktan sonra cayma hakkıyla iade etmek pek etik değil. Her şeyi geçtim biz rahat edeceğiz diye başka tüketicilerin hakkını yememeliyiz. Malum o ürünleri iade alan firmalar allayıp pullayıp tekrar satışa koyacak. Kendimi kurtarayım da ne olursa olsun diye düşünürsek bu noktada birlik beraberlik mesajlarının da anlamı olmayacağını düşünüyorum

Asus Tayvan bu akşam itibariyle test kopyası olanların tekrar kaydına izin verdi. Bizden iade alsalar da test kopyası olanlar silinecek.

Test kopyası sorunu alanların yapması gereken işlem şu,www.asus.com sitesine girecekler ve kendi ürünlerini görüntüleyecekler. Sonra da ürünümü sil butonuna basacaklar. Bu şekilde sistemden kayıt silinecektir.

Bu işlem şu an için kayıttan itibaren 7 günden fazla süre geçmediyse geçerli. Normalde olmayan bir işlem ancak sorunsuz çalışıyor, bende bizzat denemeden paylaşmadım, ürünü sildiğinizde aynı seri numarası ile yeni mail kullanarak sorunsuz kayıt olunuyor. Tabi yeni kayıt olunsa da yine test kopyası olarak görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dhkonya

hepsiburadadan aldım. 08\2015 benimki de test model c yaziyo. ne yapmam gerekiyor lutfen yardm?
    edit: 5.5"

Kutuyu açmadan cayma hakkı kapsamında iade yapın. Kutuyu açtıysanız da hepsiburada iade alıyor, önce asus.com'a girin ve ürün kaydını silin, ardından hepsiburadaya iade kaydı açıp gönderin. Cihaza sim kart takmayın ve wifiye bağlamayın.
  • Tamamdır hocam bilgilendirme için teşekkürler
  • Asus bu hatasını telafi etmeli, bir çok firma Asus yüzünden kötülendi ve itibarı zedelendi.

Büyük ihtimalle cihazlarda fark yok ancak Asus Türkiye, garanti ve normal ürünle test cihazının farkının olmadığını belirten bir resmi yazı yayınlamalı.

Adamların piyasayı bilgilendirmeden böyle bir ürün sürmesi nitelikli dolandırıcılıktan öte değildir.

Oldu ki bu tip bir ürün süreceksiniz:

En başta Asus sistemlerinde bu ürünün niteliğini değiştirmek gerekir.
    Nitelikten kastım test yazısını silip gerekli model ve model numarasının yazılması.
    Oldu ki böyle birşey gerçekleştirmek mümkün değil. Asus Global ve Asus Türkiye tarafından bunun hakkında resmi nitelikli bir yazı/bildirge yayımlamalıydı.
    Ve bu yazıya ek test ürünlerinden bir adet numune alıp teknik olarak incelenip bilirkişi tarafından rapor hazırlanmalı, yazıya eklenmeli.

bu arada ariasoft hocam banka hakkındaki edevlet anketine ailece oy verdik.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknofone

quote:

Orijinalden alıntı: dhkonya

hepsiburadadan aldım. 08\2015 benimki de test model c yaziyo. ne yapmam gerekiyor lutfen yardm?
    edit: 5.5"

Kutuyu açmadan cayma hakkı kapsamında iade yapın. Kutuyu açtıysanız da hepsiburada iade alıyor, önce asus.com'a girin ve ürün kaydını silin, ardından hepsiburadaya iade kaydı açıp gönderin. Cihaza sim kart takmayın ve wifiye bağlamayın.

ürünü 10 gunden fazladır kullanıyorum. :/
  • Test cihazının normal cihazlardan farkı ne ben onu anlamadım ?
  • Telefonda 4G desteği sıkıntı olabilir o zaman. Türkiye'deki 4G bandlarını destekleyecek mi acaba ?
  • Pratikte herhangi bir fark var mı yok mu belli değil. Benim gözlemlediğim kadarıyla da fark yok. Bu cihazlar demo cihaz olarak nitelendirilebilecek cihazlar değiller zaten.

Bu arada twitterdanhttps://twitter.com/teknoseyir ' e mesaj atın arkadaşlar. Ben attım. Levent Pekcan ve Murat Gamsız incelemişti bu telefonu. LP zaten sektörde önemli bir isim. Bu noktada bilgilendirme yapın.

Ayrıca bu youtube başlığına da yazın bu sıkıntıyı

TeknoSeyiryoutube
    Asus Zenfone 2 Laser akıllı telefon incelemesi
    https://www.youtube.com/watch?v=l8-hKz2U2YA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 22 Aralık 2015; 23:13:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ValarMorghulis

Pratikte herhangi bir fark var mı yok mu belli değil. Benim gözlemlediğim kadarıyla da fark yok. Bu cihazlar demo cihaz olarak nitelendirilebilecek cihazlar değiller zaten.

Bu arada twitterdanhttps://twitter.com/teknoseyir ' e mesaj atın arkadaşlar. Ben attım. Levent Pekcan ve Murat Gamsız incelemişti bu telefonu. LP zaten sektörde önemli bir isim. Bu noktada bilgilendirme yapın.

Ayrıca bu youtube başlığına da yazın bu sıkıntıyı

https://www.youtube.com/watch?v=l8-hKz2U2YA

Hocam takip ettiğim bütün youtube sayfalarına sayfamızın linkini attım ve destek istedim.Diğer arkadaşlarda yorum atarlarsa belki sesimizi duyarlar.

• Asus Zenfone 2 Laser ZE550KL almayı planlarken denk geldiğim başlık oldu. Sorunun tüm mağdurlar açısından çözüldüğünü görmeden satın almayı dondurmuş durumdayım. Başlığın takipçisiyim.
  • Geri alırlar almazlar onu geçtim, bizim memlekette bilgili bilirkişi yok avucunuzu yalarsınız ne demektir.

Kibire bak.

Almayın asus, yeni giren Çinli markaları alın. Tayvan lılar adam olsunlar önce.

3 . dünya ülkesi muamelesini kabul etmeyin. Avrupa'da bunları Test device yada refurbish gibi etiketler olmadan satsinlar bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30A640B69 -- 23 Aralık 2015; 3:35:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • An itibari ile kontrol ettim benim de test model c çıktı .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi modellerde böyle gözüküyor arkadaşlar?
    Zenfone 2 laser de böyle olabilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jet1X kullanıcısına yanıt
    Zenfone 2 lazer 5.5 benim cihaz.Bende görünüyor.

ASUS ZENFONE 2 LASER TEST MODELİ İADE PROSEDÜRÜ ile ilgili , adres kısmına kendi ad, soyad ve adresimizi mi yazmamış gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e.r.e.n.

Her kafadan bir ses çıkıyor. Tüm taraflarla görüşmüş biri olarak sırf bu konu için foruma üye oldum ve genel değerlendirmemi yazmaya karar verdim.

Bende ürünü reyontek n11 mağazasından satın aldım.

Bugün n11.com ile 2 kez görüştüm.
    Bugün reyontek ile 1 kez görüştüm.
    Bugün asus ile 1 kez görüştüm
    Bugün bilkom ile 2 kez görüştüm.
    Bugün btk ile 2 kez görüştüm.

Öncelikle ürünler resmi olarak asus türkiye tarafından ithal edilmiş. Telefonların hepsi çin'den ithal edilmiş. Cihazları asus türkiye adına bilkom dağıtmış.

1. Bilkom bizim sorumluluğumuz yok biz sadece asus türkiye ürünlerini ithal edip dağıtıyoruz diyor.
    2. n11.com firması reyontek ile görüşmüş ve reyontek bilkom ile görüştük sorun yok demiş,
    3. n11.com bizlerden konuyla ilgili net bilgi bekliyor.
    4. n11.com satın alım tarihi 14 günü geçmediyse iade işlemlerinde kolaylık sağlayacakmış.
    5. reyontek firması da bilkomdan haber beklediğini söyledi.
    6. Telefonların n11.com veya başka bir yerden alınması fark etmiyor eğer kutunuzda bilkom garanti belgesi bulunuyorsa bu sorunu yaşamanız büyük bir ihtimal.
    7. Asus türkiye ile yaptığım görüşmede konuyu araştırdıklarını söylediler.
    8. Öncelikle cihazlar bilkom tarafından garantili bu konuda bir sıkıntı yok. Garanti bitiş tarihi ağustos 2017 ancak fatura tarihi daha geç olanlar için fatura tarihi esas alınıyormuş. Telefonlar arızalanırsa servis vermeyecekler diye bir durumu söz konusu değilmiş.
    9. Ürünlerin test ürünleri olup olmadığı konusunda ise kesin bir bilgi yok çünkü bunu asus türkiye'de bilmiyor. Konuyu ilgili birimlerine aktardılar onlarda ithalat yapan birimlere aktarıp sorunu asus fabrikası ile çözmeye çalışacaklar.
    10. Temmuz, ağustos ve eylül üretimlerine ait gelen partilerde bu sorun var. Telefonlar test ürünü olarak görünüyor fakat sıfır kutulu geliyor, test ürünlerinin normalde dağıtımı farklı olarak yapılıyormuş.
    11. Telefonlarımız btk onaylı resmi ithalat ile asus türkiye tarafından ülkeme sokulmuş hiçbir yasa dışı işlem görünmüyor.
    12. Telefonlarımız C5 elektronik ve Bilkom tarafından ülke içindeki bayilere dağıtılmış.
    13. Şu an temmuz, ağustos ve eylül üretimi cihaza sahip olanların hepsi test model c olarak görünüyormuş. Sizin forumda asus merkez ile görüşen kişi sanıyorum daha önce sisteme girilen ve test model c olarak görünenlerin normal görünmesini sağlamış. Ancak üstteki mesajda göründüğü gibi yeni giriş yapılanlar hala test model c olarak görünüyor yani bunlara daha müdahale edilmemiş.

Sonuç;

1. Bu telefonlar gerçekten test modeli mi kimse bilmiyor.
    2. Test modelinin normal modelden farkı olmadığı söyleniyor ancak gerçekten öyle mi bilinmiyor.
    3. Asus türkiye dışında hiçbir firma bu konuda işlem yetkisine sahip değil hepsi asus türkiye'den haber bekliyor.
    4. Ben yanlışlıkla fabrikanın bu 3 aylık seriye test modeli etiketi koyduğunu düşünüyorum çünkü bir fabrika 3 ay boyunca sadece test modeli üretmez diye düşünüyorum.
    5. Kişisel olarak düşünürsek garanti verildiği için şimdilik iade düşünmüyorum.
    6. İade yapmaya kalkarsam normalden farklı bir iade prosedürü işlemiyor.
    7. Ben cihaza sim takmadım ancak sim takılan varsa servis raporu olmadan iade almıyorlar.

Üstadım emeğinize elinize sağlık .Tesekkur ediyorum .
    Garanti devam etse de , test model c yazması yetiyor zaten . Ben de asusa kayıt olusturdum. Gün içinde yanıt gelecek .
    N11e de bilgi vereceğim. 11 12.2015 de aldım . 14 günü geçmediği için iade olması için uğraşacağım.

edit: Arkadaşlar şimdi de test c model yazısı yok.Zenfone 2 lazer yazıyor.Bu işe anlam veremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 23 Aralık 2015; 9:44:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• test model c yazan arkadaslar an itibariyle tekrar bi sorgulama yaparmısınız???

bende durum düzeltilmiş görünüyor,artık cihazın tam adı modeli vs tam yazıyor ve tıklayınca da cihazın bilgilerine ulasılabiliyor.

• Bende de düzeldi arkadaşlar.Sevindim ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stargate_0404

Bende de düzeldi arkadaşlar.Sevindim ya.

gözümüz aydın :)
    erken sevinmekte istemiyorum ama belkide boşa telaş ettik tehşir ürünü falan diye.
    belkide gercekten sistemsel bi hataydı ve düzeltidi,kimbilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yorfa

quote:

Orijinalden alıntı: Stargate_0404

Bende de düzeldi arkadaşlar.Sevindim ya.

gözümüz aydın :)
    erken sevinmekte istemiyorum ama belkide boşa telaş ettik tehşir ürünü falan diye.
    belkide gercekten sistemsel bi hataydı ve düzeltidi,kimbilir.

Sistemsel hata da olabilir. Yoğun şikayet alınca düzelttiler bence.BAna gelen ürün sıfır açılmamış kutuluydu.Böyle bir risk alacaklarını zannetmiyorum.
  • Ürünü dun bimeksten satin aldim. Kaydettim. Test model c yazisi cikti. 08/15 uretimiydi.
    Bu sabah baktim. Problem duzeltilmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdy -- 23 Aralık 2015; 10:22:00 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.